Last news in Fakti

13 Септември, 2020 12:21 4 471 29

Евдокия Манева за екоминистър Ревизоро: Нищо не прави, че и лъже!

  • евдокия манева-
  • емил димитров-
  • ревизоро-
  • емил димитров - ревизоро-
  • министерство на околната среда и водите

Според бившия министър на околната среда новият титуляр във ведомството – Емил Димитров, се е отделил от останалите служители със специална преграда с електронен достъп

Евдокия Манева за екоминистър Ревизоро: Нищо не прави, че и лъже! - 1
Снимка: БГНЕС

"Подкрепям протестите, но съм от тези българи, които пасивно подкрепят, но изцяло споделят исканията на една голяма част от протестиращите и по специално на тази част, която освен оставка, имат ясна представа какво трябва да се промени след това. Аз съм една от мафията, която е на площада, според премиера Бойко Борисов, заяви бившият министър на екологията Евдокия Манева в сутрешния блок на bTV.

"Борисов не иска да чуе, че хората, които искат промяна и са недоволни от това правителство имат пълно основание и ако той се вгледа в своите министри, ще разбере, че това правителство отдавна е изчерпано. Там е пълно с хора, които са попаднали там случайно и те се занимават само с пиар акции", каза Манева.

По нейните думи тя може да подкрепи твърденията си за кабинета с ресора, който най-добре познава –екологията. Според Манева в екоминистерството нищо не се прави, а новият титуляр във ведомството – Емил Димитров, се е отделил от останалите служители със специална преграда с електронен достъп. Димитров "не само, че нищо не прави, но и изказва откровени лъжи", смята бившият екоминистър. Като пример тя посочи "мантрата, че той е открил опасните пестициди" в няколко български градове.

"Той не е направил абсолютно нищо. През 1998 г. беше направен преглед на залежалите от времето на соца пестициди с помощта на кметовете. По време на първото правителство на Бойко Борисов, което беше от професионалисти, беше направен пълен преглед на пестицидите, бяха идентифицирани всички места, където са те и беше създаден регистър със степенуване на опасността, копие от който бе предаден на прокуратурата", каза Манева, която обясни, че проектът е бил реализиран с помощта на швейцарското правителство.

В момента Емил Димитров и областният управител на Стара Загора са открили начин да си правят пиар с пестицидите там, но по този начин се нарушава реда в създадения регистър и се създава допълнителна опасност, смята Манева.

"Темата с боклука е една бездна, но незаконният внос се свързва с името на Славея Стоянова, която оглавява отдела за отпадъци, по чието време с нейно разрешения се случиха всички тези безобразия", заяви Манева, според която въпросната служителка се ползва със специална защита от настоящия министър на екологията.

По казуса за безводието бившият екоминистър каза, че опасността за Източна България и други области е реална, но тя не е от вчера и за справяне с нея са били изготвени два документа - Водната стратегия, за която периодично се говори, и Стратегията за адаптация във връзка с климатичните промени, създадена със специалисти от цял свят.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил

    34 6 Отговор
    Държавен служител и работа две несъвместими неща.
  • 2 chi

    34 6 Отговор
    Тези хора, като Димитров цял живот са си вадили хляба с лъжи, какво очаквате сега от тях?
  • 3 Дельо Хайдутин

    34 6 Отговор
    Митничар еколог.Оксиморон.ха ха ха

    Коментиран от #20

  • 4 Лош

    38 6 Отговор
    Браво намерисе човек да жегне палячото на ВМРО
    И той като оня толуп с торбата на БИЛА
  • 5 Интересно

    21 10 Отговор
    Доколкото разбирам за тия неща които се правят в момента тя не си е мръднала пръста, докато е била министър. Почва да ми става интересно-Как пък всички бивши сега ще се изредят и ще кажат че са знаели ама не са направили нищо. И не са виновните ама някой друг.

    Коментиран от #15, #17, #22

  • 6 КЛЪСТЕРА ГЕРП

    27 3 Отговор
    Много лъже, затова сме го издигнали.
  • 7 Behemoth

    25 2 Отговор
    За да стигнеш далече в България трябва да си специалист лалажия кокетничещ с началството...професионалистите са неудобни щото не се усмихват щастливо пред всяка вишещояща простотия...
  • 8 Той

    14 2 Отговор
    само това може !
  • 9 Последния Софиянец

    18 3 Отговор
    Вода няма,ама важното че си има два документа.Типичен митничар, книжен плъх.
  • 10 Танци манци таратанци

    18 2 Отговор
    Той това може, това прави! НИЩО! Дялан камък.
  • 11 Гжо Манева

    13 0 Отговор
    Спестихте да кажете, че това с пестицидиде си е май вид кражба,когато някой мн говори по тв и сайтове, винаги има нещо гнило
  • 12 k1 profesional

    12 3 Отговор
    Цялото правителство основно се занимава с ПР акции по примера на вожда и учителя си. Интересно , кога им остава време за изграждане на стратегии и изпълнението им? Е , вижда се че такова време няма , то за това сме на това дередже, още повече че никой не търси смислен отчет от парламента. И на края - заслужаваме си съдбата и условията на живот.
  • 13 Жоро

    9 7 Отговор
    Ти лелче като беше на този пост какво направи??? Нищо нищо нищо

    Коментиран от #23, #28

  • 14 Намери се пак една смела жена

    9 2 Отговор
    да се изобличи тази банда. Прокуратурата "пази" директорката, защото явно дамата знае как да покрива дейността за изгарянето на европейския боклук. Защо медиите не са взели по е едно интервю от експерта по отпадъци? Защо говорещия Емил Димитров я пази от медиите като личен бодигард и покрива нейната отговорност и отчетност за проблемите с отпадъци? Това трябва да ви говори много.

    Коментиран от #21

  • 15 Ако искаш да коментираш

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Интересно":

    И не си трол, първо проучи въпроса. Тези отпадъци са много опасни за хората, животните и подземните води, съхранявали са се в специални помещения. Тяхното унищожаване изисква вероятно специални пещи и филтри. По швейцарския проект са били унищожени част от тези отпадъци, което е била целта на проекта. Да обследва количествата и да предложи как да се направи. Швейцарците вероятно са имали някакъв интерес за да финансират проекта. Защо не се опиташ ти да ги унищожиш, като си толкова активен?
  • 16 Манева,

    5 0 Отговор
    Манипулираш или не знаеш. Пълен списък на складовете и количествата в тях забранени, залежали и неизвестни препарати за растителна защита беше изготвен от Гражданска защита през 1994 година, а процесът по установяването им започна 1993. МОСВ не само не участваше но и пречеше на това мероприятие. Впоследствие акциите на МОСВ, МВР, каскетура и МЗ бяха най вече тип пиар, и опити за прилапване на средства от бюджета и разни фондации. Тъпите ББ кубове бяха мосв идея и частична отвратителна реализация - всички в които е останало нещо текат, миришат и замърсяват.
  • 17 Кор дьо Мер

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Интересно":

    Е те тва дето го говориш, показва огромно непознаване на ситуацията! Тя е един от малкото хора изготвили нормативната база по която се работи днес... Всички останали назначения са си партийни поръчки...
  • 18 ПЕНКО

    1 4 Отговор
    МЪЖЕ ВИЖТЕ И РАЗБЕРЕТЕ : ... НИКОГА НЕ СЕ ДОБЛИЖАВАЙТЕ ДО ТАКЪВ ОБРАЗ / ФЕЙС/ , АКО СЕ ДОБЛИЖИТЕ -ТРЯБВАДА ИМАТЕ ПОНЕ 12 СЕКУНДИ НА 100 МЕТРА !!!!!!!!!!!
  • 19 неграмотни калинки

    7 1 Отговор
    Тези идиоооти изгубиха 10 години на България и заложиха огромни бомби на следващите управляващи. Ще оставят по-голямата част от България без вода. И въздуха ни взеха с изсичането на горите.
    След управлението на най-оплютия и очернен , но наистина работещ политик Костов , всички следващи само са пооткрадвали и никой не е погледнал изобщо изготвените стратегии за развитие.
    Така е във всяка област. Той положи основите на всичко, но след него трябваше всички реформи да се развият , а не само да се краде. После беше лесно да го плюят , защото той започна реформите , но всички премълчаваха собственото си бездействие за развитието им. Така стана например и с пенсионната реформа - идеята беше съвсем изкривена, а накрая бездомника Горанов направи такава каша, че нито държавния стълб е стабилен нито частните, нито хората имат някакъв стимул да се осигуряват на реалния си доход- некадърника върна социалистическия модел в много по лош вариант.
  • 20 Митничар и Министър шоков удар

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дельо Хайдутин":

    Прав си, плуват в "различни" стилове.
    Този се угои достатъчно, явно няма кой да го храни повече.
    За Коледа , чумав или не, под ножа!
  • 21 Това е държавен служител

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Намери се пак една смела жена":

    Браво Евдокия ,поздравления за куража ,малко са тези , като теб за съжаление.
  • 22 прочети малко де

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Интересно":

    Изобщо не е интересно , а си е чиста истина. Никой не е оспорил до сега съществуването на стратегията на Костов. Но за да се изпълнява тази стратегия трябваше след него да има отговорни и компетентни политици. Но българина си обича простичкити управници , защото на по-простичък език го лъжат докато го крадат.
  • 23 явно си млад и не знаеш

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Жоро":

    Ами то лелчето и Иван Костов например да бяха свършили за 3 години всичко до 2050 год., при условие че трябваше да се справят с абсолютно фалирала държава и трябваше да се молят за заеми. Българите поне тогава имаха късмета , че се намери един умен баламурник като Иван Костов да измъкне държавата от блатото и после типично по български да го плюят цял живот с измислени компромати, твърде сходни със сегашните с които оплюват протеста.
  • 24 Всички комундета

    2 0 Отговор
    Са лъжци 12 разряд. Само плюят по време на масовата приватизация лапнаха по 2 или 3 държавни предприятия и до днес още харчат народните пари.
  • 25 Реалиста

    2 2 Отговор
    Г-жо Манева, той е там точно за това.Нищо да не прави и да лъже колкото може.
  • 26 Директор от МОСВ

    2 3 Отговор
    Много е лесно да обвиняваш. Но Евдокия Манева подписа такива незаконни ВЕЦ, заменки... та ме е срам да си спомням

    Коментиран от #27

  • 27 Бивш служител на МОСВ

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Директор от МОСВ":

    Да, може и така да е било, но защо не говорим за грабежите който се извършват в момента в мосв. тези(който спомена ЕвдокияМанева) хора не мислят ли, че един ден ще трябва да дават обяснения и да носят отговорнос за действията си?!
  • 28 899

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Жоро":

    На последни издихания сте!
  • 29 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Мнозина от коментиращгите са прави !! Всеки един мивистЕр на околната среда в последните "преходни" години /цели 30-тридесет/, освен получаването на месечната си заплата, да е свършил нещо реално ???
    Сега още един нещастник се прави на интересен , ходи из страната като улав и...."Тук ще настане водна криза - там ще има недостиг на вода" и т.н.
    Какъв министър на околна среда може да е бил или може да бъде всеки един от тях, щом НЕ СПИРАТ ВАРВАРСКАТА СЕЧ НА БЪЛГАРСКАТА ГОРА ?!?!?
    И магаретата на тази територия знаят - няма ли гора - няма дъжда, няма сняг - НЯМА ВОДА. Сигурно ще има порои, ще има наводнения, НО няма гора, която да привлече и задържи животворната течност. И се питам: това там отговорни държавни служители ли са, некадърници ли са или престъпници ??????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове