Last news in Fakti

13 Септември, 2020 16:35 3 353 47

Корнелия Нинова: Партията е консолидирана и единна

  • корнелия нинова-
  • бсп

Подкрепилите ме 43228 социалисти са повече от половината от всички членове на партията. Това е най-яркото доказателство, заяви председателят на БСП на пресконференция след вчерашните избори

Корнелия Нинова: Партията е консолидирана и единна - 1
Снимка: БГНЕС

Всички внушения, че БСП се разцепва, раздира се от противоречия, всеки момент ще се раздели, просто приключиха на вчерашния ден. Това заяви Корнелия Нинова на пресконференция след вчерашния успех на вътрешнопартийния вот за избор на председател на левицата, цитирана от БГНЕС.

„Членовете на партията доказаха, че БСП е най-демократичната модерна европейска лява партия. БСП доказа, че е зряла и с висока институционална култура. Сама без професионална администрация, без заплащане, доброволно направи показно как се правят избори”, каза Нинова.

„Високата избирателна активност близо 70% е безпрецедентна за България във всички видове избори. Подкрепилите ме 43228 социалисти са повече от половината от всички членове на партията. Това е най-яркото доказателство, че партията е консолидирана и единна. Всички внушения, че БСП се разцепва, раздира се от противоречия, всеки момент ще се раздели, просто приключиха на вчерашния ден”, заяви още тя.

Партията доказа, че е в удивителна кондиция. Но това не е просто кондиция за един човек и единение зад един човек, това е одобрение на курса, който БСП провежда в политиката през последните 4 години и е желание той да продължи по същия начин, подчерта Нинова.

Нинова припомни какъв е той: чисти идеи, категоричност и последователност в отстояването им, отказ от задкулисни договорки, борба с мафията, грижа за хората и промяна на модела на управление. „Вотът вчера беше затова. Моят ангажимент към хората, които ме подкрепиха, е да продължа този курс на партията”, заяви още тя.

БГНЕС припомня, че по предварителни данни Нинова има подкрепата на 81.5% от социалистите. Вчера БСП избираше нов председателя чрез пряк избор за пръв път в историята си. “Окончателните изборни резултати ще станат ясни утре. Всички жалби и сигнали са несъществени и не влияят на крайния изборен резултат”, каза по-рано днес Емил Войнов, председател на Централната комисия за провеждане на избора за председател на БСП. Според правилата, партийната ЦИК трябва да обяви окончателните резултати от вота 48 часа след приключването му. Решението за пряк избор на председател на партията беше взето от Конгреса на БСП през февруари 2017 г., по предложение на самата Корнелия Нинова. /БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Може ли да

    30 2 Отговор
    разконсолидирате милионерите?
  • 2 да де

    20 5 Отговор
    Аре, аре не казвай хоп преди да си скочила. Вярно е, че натри фасона на старите муцуни в БСП, но ако загуби изборите е пътник.
  • 3 Долу

    9 12 Отговор
    Долу комунистите от ГЕП и БСП.
  • 4 Д-р Ох Боли

    17 12 Отговор
    Школата на Костов е най-добра, Курнелиа изклати Кирчо, както менторът и баща му през 1997-а 😎
  • 5 цербер

    13 11 Отговор
    Корни,нещо избори ви предстоят,да вземете да се стегнете,че да ги спечелите,щото тоя път ако Б.Б. с жипа ги спечели,съдбата на Бесни Страшни Пенсии е там,където е и седесето-на бунището на историята. Яаааа!

    Коментиран от #10

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    31 14 Отговор
    честито госпожа НИНОВА работете за БЛАГОТО НА ХОРАТА НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 9 Отговор
    ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН ГОСПОЖО НИНОВА бог стеб

    Коментиран от #20

  • 8 Оракул

    20 15 Отговор
    Звездите ми говорят,че другарката Нинова ще е следващият министър—председател на Република България.Тази страна трябва да се управлява демократично,както направи другарката Нинова с БСП.
  • 9 Миризлив пор

    8 16 Отговор
    Тази как го е подкарала само с плюене и стара слава БСП сериозно е поела пътя на СДС, НДСВ, БЗНС...

    Коментиран от #29

  • 10 Врачка

    19 4 Отговор

    До коментар #5 от "цербер":

    За всички ГЕРБави ще дойде скоро “Видив ден”.Всеки ще бъде съден спрямо делата си.Прошка,....никому.
  • 11 Стига бе!!!

    10 13 Отговор
    Како Курни, ако си мъж трябваше да си подадеш оставката на първите изгубени избори, а не сега да плещиш, че партията е единна и консолидирана! Защо тази единна и консолидирана партия не може да събори ГЕРБ от власт, дори сега и то при всичките им издъннки!!
  • 12 Другар

    5 4 Отговор
    Ма кво разправяш,страхотни сте Импексова.
  • 13 Мой

    13 5 Отговор
    А сега напуснете парламента и оставете коалицията гроб-дпс да лъсне.
  • 14 тази

    8 4 Отговор
    Навярно може да промени нещото . Жабата и Гущерите нещо замалчаха
  • 15 ИСТИНАТА

    5 9 Отговор
    Да ви информирам. Изборите наближават. Според всички проучвания се очертава да влязат 6 партии в парламента- БСП , ГЕРБ , ДБ , ИМТ( Станислав Трифонов), ДПС , ВЪЗРАЖДАНЕ. Много е важно нормалните партии да имат повече гласове от мутренските. Нормалните партии са - БСП , ДБ , ВЪЗРАЖДАНЕ. Мутренските ГЕРБ , ИМТ , ДПС. Сега фактите- за ГЕРБ коментара е излишен. Мутро- ченгесарска партия която в безпомощността си активира изпаднали мутри рекетьори като Станислав Недков - Стъки и подобни. Кръжока на Станислав Трифонов е определено мутренски. Бивш васал и личен певец на мутрите , в момента близък и ментор на мутри рекетьори и наркопласьори ( напишете в Гугъл Миро пашата Емо черния Данчо пръча), за ДПС е напълно ясно. Това не е политическа сила а икономическа групировка за кражби. Според последните проучвания ГЕРБ и БСП са с изравнени позиции до изборите се очертава БСП да е напред с 3-4%. Кликата на Трифонов й дават 10% а на ДБ 9.7% но до изборите несъмнено ще са пред мутрите на чалгата защото 10% са близо 400 хил.гласа те в проучванията казват че ще гласуват за него но на избори излизат 1/3 от феновете му. Извода е че БСП+ДБ ще имат повече от ГЕРБ+ИМТ с 6-7%. За ДПС в проучванията дават 8% и много важно е ВЪЗРАЖДАНЕ да има колкото тях или дори с 2-3 % по малко но БСП+ДБ+ВЪЗРАЖДАНЕ ще имат повече проценти от мутренските сборища ГЕРБ+ИМТ+ДПС. Затова на изборите се замислете искате ли мутри и занапред.
  • 16 Аз Негодника

    8 7 Отговор
    Много ли се гордееш,че за теб са гласували СЛУГИНАЖА който разчита да ДРЪПНЕ като се докопате до ПАРАТА.
    А бе засрамете се МАЛКО...100г ПАРТИЯ я направихте ЧАСТНО АКЦИОНЕРНО дружество.Корнелия ти,и ония дето ти пишат речите,ще я погребете тая ПАРТИЯ...От едната АЛЧНОСТ...И ЗНАЕШ ЛИ КАКВО. ДО СТАНИШЕВ. ТИ МИ СТОЙШ КАТО НЕКВА ЧАЛГА ПЕВИЦА...
  • 17 Балканджи Йово

    9 4 Отговор
    Казах:Който има повече кинти- печели! Половината- гласували за каката, а другата половина- не можели да стигнат до Курните....
  • 18 хахаха

    10 2 Отговор
    Трафиканта Добрев да го духЪ. Същото да повторят и Миков мастиката, Найденов натовеца, Гергов свинаря, Пирински ламарината, мержанов, Янков циганчето, Гуцанов , Дъбов дървото, Божинов,
  • 19 Лицемери

    7 5 Отговор
    до тия 43К подкрепящи, каква комунистка е тая, синът и в америка, имоти в америка, банкови сметки в долари, участничка в хайдушката приватизация .... ай честито !!!
  • 20 ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ

    7 7 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    КОЗЛОХУЙЙСКИ КОГАТО БСП ВЗЕМЕ ВЛАСТТА ЩЕ ТИ НАПРАВИ ИНВАЛИДНАТА ПЕНСИЯ 1000 ЛВ.ПО ЗАСЛУГИ И С ПРИВИЛЕГИИ. СЕГА ПРИ БОЙКО ВЗЕМАШ 220 ЛЕВА А ТОВА СЕ ПАДА ПО 7 ЛЕВА НА ДЕН. НЕ СТИГА ЗА ЕДНО ЯДЕНЕ А КАКВО ОСТАВА ЗА 3 ПЪТИ НА ДЕН ...А АКО ПЛАЩАШ ТОК,ВОДА,ТЕЛЕФОН,ИНТЕРНЕТ, ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ, А ЗА ЛЕКАРСТВА ТРАНСПОРТ И ДРЕХИ. БОЙКО ЗДРАВО ТИ Е СЛОЖИЛ ЧАТАЛА НА ВРАТА И НА ТАКИВА КАТО ТЕБЕ

    Коментиран от #21, #27

  • 21 Герб На върха Винаги

    6 6 Отговор

    До коментар #20 от "ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ":

    Хахахааасассс колега здраво навря козлодуйския там където слънце не огрява. Бойко ги смаза и довърши такива като псета . Без милост и съжаление...Хахаааааа

    Коментиран от #28

  • 22 ДЖОТО

    9 4 Отговор
    НИНОВА,ЧЕСТИТА ПОБЕДА!СЕГА Е МОМЕНТА ДА МАХНЕШ:ГЕРГОВ,КИРЧО,ЖАБАТА И ОСТАНАЛИТЕ,КОИТО СИМПАТИЗИРАХА НА ГЕРБ!
  • 23 А бе Бойко

    6 6 Отговор
    Тая колко пъти я такова с 200 на избори?
  • 24 Eee

    4 5 Отговор
    Само БКП-то ще въведе ред в държавата.
  • 25 Някой

    7 3 Отговор
    Нинова за пореден път показа,че в БСП няма мъже!Всичките там ,наричащи се мъже са с главно "П"!
  • 26 хе хе

    4 5 Отговор
    Вярва ли си? Затова ли има над 1000 сигнала за нарушения на изборните правила? А защо тя ги игнорира, все едно ги няма? правилно каза Добрев - и Лукашенко е избран с 80%, ама изборът му е под въпрос! Ще видим на конгреса как ще се изядат!Или несъгласните с нея няма да ги допуснат в залата, за да има пълно съгласие и консолидация?
  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 6 Отговор

    До коментар #20 от "ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ":

    герб умира курти
  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 4 Отговор

    До коментар #21 от "Герб На върха Винаги":

    герб умира
  • 29 да де

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "Миризлив пор":

    ами може би, като поизмре основният й електорат на преклонна възраст!

    Коментиран от #43

  • 30 разума

    2 3 Отговор
    Приключихме с БСП. Сега да видим другите партии които са фирми ЕТ.ЕТ "ББ" , ЕТ "ВМРО", ЕТ " НФСБ " и т.н. чиито лидери са толкова аругантни ,че казват "щом искаш власт направи си партия "ЕТ" и участвай на избори. Тези хора са болни с диагноза "власт".Партиите са за предлагане на идеи за бъдещето на страната и гражданите да имат избор, а не да влизат в тайни договорки вождовете , да лъжат гражданите , да вземат властта с цел облагодетелстване и да ни убеждават ,че те са най добрите. Така те управляват и своите партии и членове /за щастие намаляват и изчезват/
  • 31 не се офлянквай а вади секирата

    8 2 Отговор
    Прати ли му по пощата на Борисов метежниците , Гергов , Мерджанов , Станишев , Добрев , Янков , Жаблянов ...... ?
  • 32 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 6 Отговор
    змията хапе лошо умирайки герб умира
  • 33 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 4 Отговор
    БОРИСОВ чака те цсз южноизложение
  • 34 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 4 Отговор
    БОРИСОВ БЪЛГАРИЯ ТЕ МРАЗИ
  • 35 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 5 Отговор
    нарда видя двуличието БОРИСОВО в ГРАД КЪРДЖАЛИ храма та БОРИСОВ е юда атейст народа видя неговитегавази нсо как изблъснаха журналистката ареста на жената и много други престъпления иде видов ден гербри до тук сте
  • 36 Валя

    4 8 Отговор
    Няма по грешен човек за шеф на БСП от госпожата Нинова. В нея няма нищо ляво. Огромно падение за социалистите. Черен ден за левицата в България
  • 37 Гост

    8 5 Отговор
    Изхвърлете милионерите от управлението си и се борете за социализъм. Другото е куха партизанщина.
  • 38 Станко георгиев

    5 10 Отговор
    Вчера в България не се проведоха избори за Председател на БСП. Вчера Корнелия Нинова организира Панахида и закри Б С П
  • 39 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 4 Отговор
    лътят към ада е осеян с добли намерения герб си отива
  • 40 Тошко

    2 5 Отговор
    В БСП сега "ще плеснат с ръце и ще се прегърнат", от тук нататък само цветя, червени рози и целувки! Няма вътрешна опозиция, всички на протеста и властта е на Нинова! Ха ха ха....
  • 41 Вида

    3 4 Отговор
    ГРАД КОЗЛОДУЙ е трол платен от Йотова.
  • 42 месара

    2 3 Отговор
    и кой се интересува от празнодумието на другарката импексова ?!
  • 43 Другия с коня

    0 3 Отговор

    До коментар #29 от "да де":

    Още десет години управление на ГЕРБ и членовете на БСП ще са НУЛА...
  • 44 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 2 Отговор
    Да е жив и здрав Бойко и още два мандата.
  • 45 ПРЕДАТЕЛИ МНОГО

    3 0 Отговор
    СТАНИШЕФ ГЕРГОВ И ПИРИНСКИ ........ КОГА ВЛИЗАТ В ЗАТВОРА ?
  • 46 Разкритие

    1 0 Отговор
    последния софянц и град козлудуй са едно и също лице !! луд си за връзване ей !!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове