Last news in Fakti

14 Септември, 2020 16:47 3 516 23

Събарят строежа за детска болница, ще строят нова сграда

  • детска болница-
  • педиатрична болница-
  • национална детска болница

Изграждането на лечебното заведение ще започне из основи

Събарят строежа за детска болница, ще строят нова сграда - 1
Снимка: БГНЕС

Строежът, издигащ се в центъра на София и предвиден за национална детска болница, ще бъде съборен и на негово място ще бъде построена нова модерна сграда. Това стана ясно след обществено обсъждане за бъдещото лечебно заведение. До края на годината се очаква сегашният строеж да бъде бутнат, а до една година, считано от днес, да започне строежът на национална детска болница. Изпълнителят е "Главболгарстой".

"Нямаме време да се бавим. Събаряме сградата и изграждаме нова сграда за педиатрична болница, спазвайки срока на договора... Наша обща отговорност е да се създаде такава детска болница, в която децата на България да получават качествена, навременна и комплексна медицинска грижа. Родителите да бъдем спокойни, че те са в ръцете на най-подготвените професионалисти в сферата на детското здравеопазване, че за диагностиката, лечението и възстановяването им се работи по европейски стандарти", заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на дискусията, цитиран от БГНЕС.

"С апаратурата, с която сме обезпечили лечебното заведение, могат да бъдат лекувани всички състояния и патологии при децата. Лекарите и сестрите, грижещи се за най-малките, да имат самочувствието на колегите, работещи в признати педиатрични клиники на запад, да им гарантираме условия за професионално развитие, а именно да бъде база за обучение на студенти и специализанти, в която да преподават най-добрите експерти по детско здравеопазване у нас“, отбеляза още той.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добра новина браво

    39 3 Отговор
    Добра новина, не мога да си кривя душата, и направете задължително паркинги за персонал и пациенти, поне 200 паркоместа - безплатни, и леглова база за родителите на символични цени, а не да плащат по сто лева на частници.

    Коментиран от #2

  • 2 Синдикат на Ало Измамниците

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Добра новина браво":

    Подкрепям!
  • 3 незнайко

    26 9 Отговор
    Трябва да се изхарчат едни пари за да се напълни банковата сметка на строителя !!! Представяте ли си колко средства ще глътне само събарянето на този обект ! Къде ще отидат отпадъците ??? Основи на над 10 метра дълбочина, направо са откачили !!! Кои бяха тези новоизлюпени и корумпирани архитекти които казаха, че сградата е опасна ??? ТЕ ПРОСТО СЕ СТРАХУВАТ, ДА ДАДАТ ПОЛОЖИТЕЛНО МНЕНИЕ за здравината на обекта !!!

    Коментиран от #6, #11, #15, #22

  • 4 ПиПи

    1 2 Отговор
    Ура,другари! И коги ке го съборят? Епа,да одим по Витоша.
  • 5 миш

    11 1 Отговор
    Друго си е да е нещо по-стабилно от газобетонни блокчета,гипсокартон и мрежица с 1мм замазка.
  • 6 Браво

    17 2 Отговор

    До коментар #3 от "незнайко":

    Още преди 30 г. трябваше да се построи многопрофилна ДЪРЖАВНА педиатрия.
    Не може хора с болно дете на ръце да обикалят различни отделения и лаборатории в цяла София, и БГ.

    Приоритет номер едно, са децата на БГ.
    Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му.
    Няма невъзможни неща, хората за 48 часа строят небостъргачи, само в БГ се чудят какво да правят. Досега щеше да е построена тази болница. Започната 70-те на миналия век.

    Единствените които не искат многопрофилна педиатрия ДЪРЖАВНА са частните структури.

    Коментиран от #9

  • 7 Паркинги

    11 2 Отговор
    Какви паркинги за персонал? Като идеш с болен или на свиждане по държавните болници, да се чудиш къде да спреш и да дрънкаш зона, а тия изтипосали джиповете пред входа.

    Коментиран от #12

  • 8 Баце Каталонски

    11 3 Отговор
    Направо са разплаках колко сми по-добри ний от ГЕРБ
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Браво":

    ПОДКРЕПЯМ
  • 10 xaxaxa

    11 2 Отговор
    Ами на така де! И да не забравите да дадете проекта на мъжа на Захариева! Онази с перфектния английски!
    Че като спряха онзи укрепителния хотел стои без джобни!
  • 11 Маца

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "незнайко":

    За месец-два ще я гръмнат и следващите 30 години ще име бурни дебати трябваше или не трябваше да се събаря нещо готово. А иначе откриването на болницата е определено да стане в един ден с откриването на АЕЦ Белене.
  • 12 А защо не

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "Паркинги":

    Подземни гаражи, площадки за хеликоптери, в цял свят може, защо не и в БГ?
    На Борис има огромни общински терени, цели сгради могат да са паркинги?! Колко е пеша 300 метра?
    А дори за пациенти и лекари от паркингите до педиатрията може да се направи безплатен превоз, всичко е въпрос на правилно праектиране и капацитет.
  • 13 Въпросче

    7 4 Отговор
    Колко милиона ще струва събарянето и разчистването на терена ? И фирмата изпълнител , известна ли е вече ?

    Коментиран от #14, #16

  • 14 Кое е поважно

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "Въпросче":

    А колко милиарда струваха ф16, фрегатите за един милиард, още 8 ф16, фалита на КТБ?
    Кое е по-важно оръжието, или децата?
  • 15 Истината

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "незнайко":

    Правилно си се кръстил Незнайко. Какво общо имат архитектите с конструктивната експертиза? Становището за здравината на груб строеж, оставен на атмосферните влияния в продължение на 30г се дава от Строителен инженер! Архитектите идват на следващ етап, те дават становище дали тази сграда покрива съвременните изисквания за площи, разпределение на залите, ширина на коридори, чакални, болнични стаи... наличие на паркинги, брой асансьори, аварийни стълбища и така нататък. Недейте да пишете глупости, когато не правите разлика между архитект и строителен инженер.
  • 16 Отговорче

    7 5 Отговор

    До коментар #13 от "Въпросче":

    По-добре ли е евтиното да излезе скъпо? Да достроят проект от преди 30 години, който не покрива никакви съвременни изисквания - паркинги, разпределения на болничните стаи, чакалните, коридорите, операционните, евакуационните пътища. Влизал ли си в съвременна административна сграда, и в такава от комунистическо време, дори реновирана?

    Коментиран от #19

  • 17 КАЖЕТЕ ЧЕСТНО

    5 5 Отговор
    до края на мандата МУТРАТА ДАЛИ ЩЕ УСПЕЕ ДА ПАОСТРОИ БОЛНИЦАТА ИЛИ САМО ЩЕ ОТКРАДНЕ ПАРИТЕ !
  • 18 ГБС

    3 1 Отговор
    "Главболгарстой", "Главболгарстой", "Главболгарстой"... аман, на никого ли не му прави впечатление, че тия строят всичко в държавата, алоо - Гешев!
  • 19 К.К.

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Отговорче":

    Влизал съм в нова поликлиника, коридори по 1.20м хората чакат като копърка в консерва, един да се изкашля и наплюва пред пет кабинета чакащите. Кабинетите малки, плътно един до друг като в общежитие, да не говорим за размера на санитарния възел.
  • 20 Ше има ново попълнение

    1 0 Отговор
    Към чалгатрополисите😂😂😂😂
  • 21 Гъзарска автомивка ли ше е или

    1 0 Отговор
    Поредния мол😂
  • 22 Гошо

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "незнайко":

    Ама верно си НЕ ЗНАЕЩ!
    Кой според теб е строителя? GP GRUP, Хидрострой, ЩРАБАК, ПСТ, Водстрой........или пък световно известните АВТОМАГИСТРАЛИ....... Ако не те мързи разходи се до Калотина да видиш подизпълнителите /истинските строители/, отиди до Хемус да видиш как се наемат цели фирми заедно с персонала и техниката.....
  • 23 Знам ги

    0 0 Отговор
    Ако, недай Боже, някой посмее да започне събарянето на готовия груб строеж с Акт 14 на националната детска болница, веднага ще установи, че това дело е невъзможно. Тогава цялата тълпа невежи, които бодро разправят как всичко ще стане много бързо и за същата като договорената сума, и в същия срок, ще започнат да търсят виновника, който ги е заблудил. Ще настъпи истински ад от кръстосани обвинения, а националната детска бълница ще продължи да стои недостроена! Всъщност това е целта на враговете на българската национална политика на детското здравеопазване - просто да няма детска болница.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове