24 Септември, 2020 11:11 3 075 23

Джема Грозданова: Не напуснах ГЕРБ, за да отида в проекта на Цветанов

  • джема грозданова

Тя обясни, че преди да си тръгне от ГЕРБ, е потърсила „по-елегантния“ начин да напусне партията, като кандидатства за ръководител на представителството на Еврокомисията в София

Джема Грозданова: Не напуснах ГЕРБ, за да отида в проекта на Цветанов - 1

Напуснах ГЕРБ поради много причини, натрупани във времето. Не съм напуснала партията, за да отида в проекта на Цветан Цветанов, но това беше най-естественото решение, което взех. Хората, които дори малко ме познават, знаят, че съм много търпелив и балансиран човек, а тези, които ме познават повече, знаят, че когато взема решение, то е необратимо и окончателно.

Това заяви бившият депутат от ГЕРБ и председател на Комисията по външна политика в парламента Джема Грозданова. За „Тази сутрин“ тя коментира причините, поради които е напуснала партия ГЕРБ. Тя е един от учредителите на „Републиканци за България“.

Причините да напусне ГЕРБ

Грозданова обясни, че когато е напуснала ГЕРБ, ръководството на партията ѝ е благодарило. Тя е получила и упреци.

„Административният секретар на партия ГЕРБ Цветомир Паунов, благодарейки ми, даде упрек към мен и района ми, че не впрягаме целия си интелектуален потенциал да работим срещу десните партии. Аз искам да си сътруднича, не да работя срещу десните“, обясни тя.

Друга причина е нейната борба срещу разрушаването на паметник на културата край мястото, където живее.

„Всяка година на 17 септември в Деня на София слушах, че трябва да се пази духа на стара София. 4 години се молех на Столична Община да прекрати един незаконен строеж“, уточни Грозданова.

Тя коментира, че след българското председателство на Съвета на ЕС, темата европейска и външна политика е изчезнала изцяло от българския парламент.

„Не мога да кажа защо. Смятам, че правилникът на Народното събрание не се изпълнява, защото на всеки 6 месеца като народни представители имаме правото да чуем какво прави изпълнителната власт в европейските съвети. Има необходимост от отчитане на резултати и говорене за приоритети, които България има в дадени председателства“, подчерта тя.

Тя обясни, че преди да си тръгне от ГЕРБ, е потърсила „по-елегантния“ начин да напусне партията, като кандидатства за ръководител на представителството на Еврокомисията в София.

„Затова говорих с Борисов година по-рано. Той се съгласи и оттогава не сме имали разговор“, коментира тя.

Работата с Цветан Цветанов

Грозданова обясни, че се познава с Цветан Цветанов от 2005-2006 г. Призна, че не е лично близка с него и уточни, че е детският зъболекар на децата му. По думите ѝ през цялото време е работила добре с него и сега отново ще се опита да го направи.

„Цветанов винаги е бил човекът, който е понасял негативите в партията. Сега се случва същото. Той е довел повече от 60% от хората в ГЕРБ и е направил максималното за структурите. Това не означава, че сега те ще се присъединят към новия проект. Няма кой да вземе някого, ако той не иска“, изтъкна тя.

И продължи: „Нека да Ви попитам – Когато „лошият Цветанов“ си тръгна, дали нещата са по-добре в партията и в парламентарната група? Не са по-добре. Това беше начин на управление и маниер на работа, който, смятам, че той е осъзнал сега, че трябва да бъде променен. Нека не забравяме, че Цветанов не е бил първият човек в партията“.

Тя е благодарна, че е останала в партия ГЕРБ, защото е видяла разликата между енергията и мотивацията, която е имало при председателството и след това.

„Защитавала съм авторитета на България и никога не съм работила нито за Цветанов, нито за Борисов. Никой през тези години не е вдигнал телефона или ми е писал есемес, за да ми каже какво да правя, което значи, че съм си вършела работата“, допълни Грозданова

„Брошките на ревера на ГЕРБ“

Тя обясни, че има „брошки на ревера на ГЕРБ“, които не могат да бъдат пропуснати. Като пример даде невъзможността на България да ратифицира споразумението за търговия с Канада, което, според нея, говори, че все още сме в сферата на протекционизма и не искаме да търгуваме свободно.

„Не се присъединихме и към пакта за миграцията на ООН, както и към Истанбулската конвенция“, подчерта тя и заяви, че ще продължава да отстоява позицията си.

Протестите у нас

Грозданова смята, че фрагментацията в следващия парламент ще е голяма и компромисите сред политиците ще са налице. Тя не очаква бъдещите няколко парламента да бъдат дълготрайни.

„Подкрепям протестите. Смятам, че българският парламент не е достатъчно легитимен, за да взима решения в момента. Да, трябва да има оставка“, завърши тя.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Долни лицемерни лъжци и крадци

    29 2 Отговор
    Е, това е да кажеш на черното бяло.... Ами къде отиде? Защо се тикате все по партии, а не на работа. с МРЗ и да видите какво сте причинили на ограбените и унижени хора? Вие дори на обективните истини, казвате лъжи и обратното.... Стара кранта тръгнала на нова обиколка, типично за гербарастките мафиоти.

    Коментиран от #12

  • 2 Като ви почне народа

    23 2 Отговор
    Ще напускате и ще се криете. Усетила си се.
  • 3 ха ха ха

    22 0 Отговор
    нямахме силата да ратифицираме споразумението за търговия с Канада, ние още сме в сферата на протекционизма. Не се присъединихме към пакта на миграция на ООН. Работих за истанбулската конвенция и тя не касае джендърството, а насилието. - Още ли смятате, че този проект има бъдеще? :DDD

    Тази уби и малкото шанс за бъдеще на пария ЦВИК :D
  • 4 Дедо Jo

    20 4 Отговор
    Тинтири-минтири...

    Заслужава внимание (и е вярно) само това:
    „...българският парламент не е достатъчно легитимен, за да взима решения в момента. Да, трябва да има оставка“.

    ОСТАВКА!
  • 5 аз съм Веска

    21 1 Отговор
    МНОГО Е СБЪРКАЛА .ЦВЕТАНОВ НЯМА ПОЛИТИЧЕСКО БЪДЕЩЕ .
    И НЯМА ДА ИМА ФРАГМЕНТАЦИЯ , ЗАЩОТО НЯМА ДА ИМА ПАРТИИ .И ЩЕ СТАНЕ ТОЧНО ЗАРАДИ ТАЗИ МИМИКРИЯ - СРЕЩУ КАКВИ ДЕСНИ ТРЯБВА ДА РАБОТЯТ , КАТО ГЕРБ СА СЕ КРЪСТИЛИ ДЕСНИ , ЗА ПРЕД ИЗБИРАТЕЛИТЕ . А КАТО ИМ ПОГЛЕДНЕШ ЗАКОНИТЕ ЗА БИЗНЕСА - КРЪВ КАПЕ ....
    КРАЙ НА ИЗМАМИТЕ !
  • 6 джем от слива

    27 0 Отговор
    Аз калинка съм с достойнство
    и летя от цвят на цвят.
    Днес съм в партията герб
    но вътрешно съм убедена,
    че цецо ще е мой човек.
    Всеки, който ме познава
    знае, колко принципна съм аз
    и нищо няма да ме спре
    да съм с власт.

    Коментиран от #10

  • 7 Протестър

    20 1 Отговор
    Поведение и изказ ,като за съдържателка на клуб за елитни проститутки.Отвращава, още преди да е влязла във властта ,а за по нататък не ми се мисли.
  • 8 к4а00

    14 0 Отговор
    Хей, хей, ка-ка-лин, ка-ка-лин-ка моя!
    Хей, хей, мис-мисир, мис-миср, мис-мисирка моя!
  • 9 Безполезни

    19 1 Отговор
    субекти ! Че и тръгнала да се обеснява , зер някой се интересува от нея и групите!
  • 10 Лост

    11 2 Отговор

    До коментар #6 от "джем от слива":

    Познавам и кътните зъби на децата му.
  • 11 3924

    19 2 Отговор
    Нагаждачи сте вие. Приспособенци! Не можете без партийни протекции. Някои по- рано, други по- късно... един по един ще смените господаря, на който се кланяте. Но! Без Господар не можете.
  • 12 3924

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Долни лицемерни лъжци и крадци":

    За да не работят реална работа ходят от партия в партия. Всички калинки, всичкото администрация, офисен планктон е некадърно, неполезно за каквато и да е дейност, освен клатене на краката на бюро и получаване на заплати, защото са отишли до институцията/офиса. Могат да оцелеят само с партийни назначения. И Горанов ги назначаваше и назначаваше, че и ги бранеше. Зер, верни гласоподаватели. При ГЕРБ администрацията и публичният сектор достигнаха чутовен брой.

    Коментиран от #21

  • 13 ГОРСКИ

    4 3 Отговор
    Напусна герб защото партията се управлява еднолично !!!!
  • 14 Лелче

    9 0 Отговор
    гледай си професията от която сигурно правиш добри пари и не се забърквай с тия боклюци.
    Тоя Цветанов беше до миналата година в ГЕРБ, от десет години ГЕРБ на власт той девет е там
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 О хо хо

    8 0 Отговор
    ДЖЕМА ЯВНО СИ ВЪОБРАЗЯВА, ЧЕ Е ДОСТА ЗАСЛУЖИЛА, ЧЕ ГЕРБ ДА Я ИЗДИГАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ НАГОРЕ. РАЗОЧАРОВАНА, ЧЕ НЕ СТАНАЛО КАКТО ТЯ ИСКА - НАПУСКА ПАРТИЯТА. ТОЧНО НАВРЕМЕ, ЗА ДА СЕ ЛЕПНЕ ЗА ЦВ. ЦВ. ГРЕШЕН ХОД, КАЛИНКЕ!!!!!
  • 18 Обективно

    9 0 Отговор
    Физиономия на човек без характер. Казнано просто - НАГАЖДАЧ. АМАН ОТ ТАКИВА!!
  • 19 Бягайте до

    3 0 Отговор
    като е време, че Радев после ще ви гали с вилата. То лапачката е хубаво нещо, но после може да стане горещо.
  • 20 Нищо лично...

    1 0 Отговор
    Вашето име не ни е познато...Вие чували ли сте:От трън,та на глог,че е по-висок???
  • 21 е чак пък

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "3924":

    е хайде, има е безпартийни колкото да не ти се вярва...Все едно аз да кажа, че абсолютно всички богати в България са крадци и всички работодатели са експлоататори, много клише, много нещо. Пък като ги поканиш после някои да работят в администрация, която настина обслужва и работи с граждани, казват, мерси, за такава заплата няма да го работя това. Не всички живеят в София и не всички са в министерствата.
  • 22 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    "НЕ МОЖЕШ ДА СИ С ВДИГНАТО ЧЕЛО - БЕЗ ДА СИ ВИРИШ НОСА " !!! НО КОГАТО ГО ВИРИШ/НОСА / ,ЗА ДА СИ СКРИЕШ СБРЪЧКАНАТА ГУША --СИ Е ТЕЛЕВИЗИОННО ПЛАТЕНО ОТ АРМЕНЕЦА "НАГЪЗНЯН" -ИНТЕРВЮ !!!!!!!!!!!!!!!
  • 23 chi

    1 0 Отговор
    Проектът Цветанов, проектът Трифонов, ало, задкулисието нов бърдак с дърти пеперудки не става...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове