Last news in Fakti

25 Септември, 2020 08:37 5 535 24

Пукнатини и прогнила арматура по Аспаруховия мост, от АПИ успокояват, че не е опасно (ВИДЕО)

  • аспарухов мост-
  • аспаруховия мост

Общата сума, която беше определена преди 4 години за ремонта на Аспаруховия мост, е над 30 млн. лв.

Пукнатини и прогнила арматура по Аспаруховия мост, от АПИ успокояват, че не е опасно (ВИДЕО) - 1
Кадри: Мартин Златев, Facebook

Както вече ФАКТИ съобщи, за оголена арматура и пукнатини по бетонните елементи на Аспаруховия мост във Варна сигнализира общинският съветник от БСП Мартин Златев.

Общинарят обяснява, че е видял прогнили, корозирали арматури и компрометиране на гредите, които лягат върху успокоителите, върху лагерите.

Ето и кадрите, заснети от Златев:

От Агенция "Пътната инфруструктура" отговориха, чe мостът е безопасен. "Това са само повърхностни пукнатини в елементите, в бетоновото покритие. За конструктивните елементи няма никаква опасност. В противен случай, ако нашите експерти бяха установили опасност ние щяхме да затворим моста", обясни пред БНТ инж. Иван Досев, член на УС на АПИ.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен

    10 8 Отговор
    Трябва нов мост. Тоя вече е минал срока на годност
  • 2 хаберих

    19 4 Отговор
    И тоя мост някой го е "сготвил" набързо. Някой,който не си гледа работата и е за уволнение.
  • 3 БОЙкоПОБОЙрисов

    27 1 Отговор
    Охааа, от ремонта на този мост ще напълня още едно чекмедже...
  • 4 Апи сме 30 000 000 са малко

    9 1 Отговор
    Може ама ако са на метър тез пари😂😂😂
  • 5 Прецакан

    19 1 Отговор
    Да отидат да видят прословутата нова магистрала на Бойко към Сърбия - неравна още при асфалтиране, вече има пропадания и кръпки а още не пусната в експлоатация. Просто толкова си могат строителите, а знаем как се приема за експлоатация - преди беше с агне а сега е с пълнеж за щкафче.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 куку руку ку

    17 1 Отговор
    Прави са от АПИ. Докато не се срути, мостът не е опасен. Ще стане опасен за тези, които са върху него в моментът на срутване.
  • 8 спомняте ли

    19 1 Отговор
    си какво се случи на 14.08.2018г. в Италия Генуа с моста Моранди, картината бе апокалиптична, при това отдолу не минаваха кораби , както минават под Аспаруховия мост, и дълбочината е сигурно 50 метра на водата, и поне 100 метра отгоре до парапетите, "като се обърне колата пътища много" е казал българския народ, моля ви господа отговорни за този мост, вземете мерки, да не си скубете косите после като се заточи траурната процесия.

    Коментиран от #11, #22

  • 9 сила

    11 1 Отговор
    не са опасни даже са полезни гарантирано от гроб
  • 10 Харесвам 🎃, само сготвени

    15 1 Отговор
    "мостът е в перфектно състояние. Това, което виждате, не е онова, което е"... инж. Иван Досев... Този още ли не е изхвърлен с шутове от топлия стол!? Или ще го направят, когато се случи трагедия като в Генуа? О С Т А В К А !!! Крадци и некадърници.
  • 11 Харесвам 🎃, само сготвени

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "спомняте ли":

    Мерките трябва да ги вземат варненци и да изритат"отговорните" гепаджии на местно ниво.
  • 12 гълъбица Гица

    2 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Всяка жена в определена възраст има месечен менструален цикъл.
  • 13 666

    8 1 Отговор
    чакаме едни наши хора да си направат фирма , та да ги усвоим тези пари и да го позакърпим малко
  • 14 Перо

    15 1 Отговор
    В сутрешния блок на ТВ само един инженер,участвал в строителството на моста каза истината,че не е правена никаква подръжка от 1976 г. и състоянието е много лошо.Регионалният шеф на АПИ е някаква калинка,който се изказа много неграмотно,едва ли не,че моста е в по-добро състояние,от колкото,когато е бил нов.
  • 15 Възмутен

    9 0 Отговор
    До дебилите от АПИ-ЗАЩО СЛЕД КАТО НЕ Е ОПАСЕН,ВЧЕРА И ДНЕС СУТРИНТА СА НЕОБХОДИМИ 60 МИНУТИ ДА СЕ СТИГНЕ ОТ ЦЕНТЪРА НА АСПАРУХОВО ДО МОСТА!!!?
  • 16 Неверник

    10 0 Отговор
    “Ако някой ви заведе в зоологическата градина пред клетката на жирафа и ви каже, че това е хипопомотам, вярвайте на очите си, а не на него.”
  • 17 БГ МАФИЯ В МС

    9 1 Отговор
    КАКВО ОЧАКВАТЕ ДА ВИ КАЖЕ НЕЗНАЕЩА И НЕ МОЖЕЩА КАЛИНКА ОТ ГЕРБ???? ТОВА ЩЕ ВИ КАЖЕ, ЧЕ НЯМА ОПАСНОСТ. ТЕ НЕ СА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ А ПОЛИТИЧЕСКИ НАЗНАЧЕНИ ОТ СТАТУКВОТО ПОСЛУШНИ ГЕРБЕРСКИ КАЛИНКИ. ТАКА МАФИЯТА Е ОВЛАДЯЛА ВСИЧКИ ДЪРЖАНИ СТРУКТУРИ И РАБОТЯТ ДА ПЪЛНЯТ ЧЕКМЕДЖЕТО НА ТОЛУПА. ТЕ НЕ РАБОТЯТ ЗА ДОБРУВАНЕТО НА НАРОДА А ЗА ДИКТАТОРА. ШАЙКА, ЦЕЦО КАК СИ КУПИ СЕДЕМ АПАРТАМЕНТА? С КРАЖБИ И РЕКЕТ.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 ИСТИНАТА

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "БГ МАФИЯ В МС":

    Инженерът, участвал в строителството и проектирането на Аспаруховия мост преди повече от 40 г., Марин Добрев е категоричен, че има нужда от спешен ремонт, пише "Актуално".
    "Рамката е силно увредена, което е много тревожно. Тревожно е и състоянието на ролковите лагери, които не са почиствани и гресирани. Не са промазвани и водещи въжета. Необходим е спешен, авариен ремонт, защото за Аспаруховия мост няма друг маршрут. Спешно трябва да се провери състоянието на моста, защото от 1976 г. никой не се е качвал да го обследва.", каза той.
  • 19 ИСТИНАТА

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "БГ МАФИЯ В МС":

    Подлезът "Шипка" във Варна също като Аспарухов мост е в окаяно състояние. Преминавайки ежедневно по време на зачестилите задръствания през зимата на 2018 г., установих, че гредовата конструкция над тунела е в ужасно състояние, силно
    компрометирана на места, с наличие на обилни течове.

    Това пише до "Петел" инж. Ивайло Радев.

    Ето какво още пише той:

    "Като съвестен гражданин на Варна, а и предвид факта, че съм строителен инженер - конструктор, реших да не остана безучастен. Изпратих официално писмо до Община Варна (на 03.2018г.), описвайки подробно всички констатирани повреди. След, като ме уведомиха писмено, че са получили писмото (което е тяхно задължение), последва среща, на която присъстваха няколко представители на Община Варна, аз и още двама
    колеги инженери.

    Коментиран от #20

  • 20 МАФИЯТА ГЕП

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "ИСТИНАТА":

    За съжаление, крайния отговор на въпросните представители беше шокиращ – според тях пешеходната алея, което се явява над самия тунел била скорошно ремонтирана с евро средства и нямало как да се предприеме нищо, преди да изтече крайния
    гаранционен срок, който в случая е 5 годишен. Оставям това без коментар. Защо трябва да се чака да мине гаранционен срок на съоръжение, което по време на дъжд тече като спукано корито и чиято конструкция е силно компрометирана остава за мен загадка.От подаването на сигнала ми минаха 2 години и половина. За този период не съм получил никакво обаждане или писмо, с което Община Варна да ме информира, че са предприети каквито и да било действия за решаване на проблемите с подлез „Шипка“. В подобно състояние се оказват и много други съоръжения, които се нуждаят от спешни ремонти. А решаването на тези проблеми не е никак сложно, изисква се само желание и компетентност. Трябва да се извърши оглед и да се съставят подробно технически експертизи за състоянието на всички съоръжения от пътната инфраструктура в гр.Варна, в това число – подлези, надлези, тунели, козирки и др. След това да се изготви план за ремонтните дейности, предвид степента на констатираните повреди – спешни ремонти при
    недопустимите повреди и планови за тези, които могат да изчакат. Но това изисква време. При някои обекти ще се наложи изготвянето на проекти за усилване и възстановяване. Затова трябва да се действа сега, а не, когато нечий живот се изгуби, както веч
  • 21 СИТ

    10 0 Отговор
    Варненец съм-падне ли моста,свършено е с града ни. Никой не може да влезе,никой не може да излезе. Това ще е истинска катастрофа и бедствие,което България не е виждала никога. Откъм магистрала Хемус няма да има проблем,но хората от кв. Аспарухово и всичко на юг ще бъдат тотално отрязани. Който е идвал в града ни-знае какво пиша.
  • 22 Ще си скубят

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "спомняте ли":

    косите само ако загине техен много близък роднина.
  • 23 Чавдар

    0 0 Отговор
    Когато моста се срути трябва поне един човек да влезе в затвора и поне 5 оставки
  • 24 незнайко

    2 0 Отговор
    Всичко което се построи през социализма издържа 40 години и все още се държи без ремонт !!! Дали построеното преди 5 години сега ще издържи 40 години ??? ЕДВА ЛИ !!! Нарочно не се поддържа за да се компрометира !!! Да се строи наново, но НЕКАЧЕСТВЕНО !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове