Last news in Fakti

25 Септември, 2020 12:13 2 466 36

Борис Вангелов: Вярвам, че доброволната военна служба е стъпка към наборната

  • борис вангелов-
  • казарма-
  • наборна служба

След 6 месеца резервистът ще има право да кандидатства за кадрова военна служба без конкурс, обясни депутатът от ВМРО

Борис Вангелов: Вярвам, че доброволната военна служба е стъпка към наборната - 1
Снимка: БГНЕС

"Надявам се това да е стъпка към наборната военна служба. Тя ще бъде върната, не знам защо политическите сили правят така, че тя да не се въведе отново"

Това заяви пред Bulgaria ON AIR депутатът от ВМРО Борис Вангелов.

Както вече информирахме, парламентът реши да има доброволна военна служба от 1 до 6 месеца.

"Проучванията на Министерството на отбраната показват много висок процент одобрение на хора за наборната военна служба", заяви Вангелов.

По думите му е приключил периодът, когато масово се бягаше от армията. Той поясни, че в момента има действаща кадрова армия и резерв, който е от доброволен резерв и запас. Поради това, че е прекъсната наборната военна служба в момента има все по-остаряващи хора на военен отчет, посочи народният представител.

"Резервът се състои от доброволен резерв и запас. Доброволният се състои от активен резерв и на разположение за активен резерв. Ние въвеждаме срочна служба в доброволния резерв. Това значи 6-месечна служба в поделение, пълно възнаграждание за звание и длъжност, времето в казарма ще се зачита за трудов стаж", допълни депутатът от ВМРО.

Вангелов подчерта, че не всяка длъжност ще изисква еднакво времетраене на обучението - затова службата ще е до 6 месеца.

"След тези 6 месеца резервистът ще има право да кандидатства за кадрова военна служба без конкурс. Той има право и да кандидатства с предимство в държавна администрация, структурите за сигурност. В доброволния резерв ще бъдат обявявани със заповед свободните длъжности", отбеляза Вангелов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ганьо

    35 4 Отговор
    А откъде кинти за чорбата и чепиците, бе френд?
  • 2 Някой

    39 6 Отговор
    Тъпанар!
  • 3 КОТарАК

    37 4 Отговор
    обещават ама...има ли си на хабер тоя колко милиарда трябват да се възстанови наборната служба? предизборните им глупости са безкрайни. Далавери не е ли казал нещо за пенсии от 1000лв още?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Centurion

    44 6 Отговор
    Пълни глупости!!!Какви служба вееееее,вие откачихте ли.И малкото останали млади хора ли искате да прогоните.Думитв за Родина и за дълг знаете ли как звучат на фона на шкафчета,и схеми със всичко???Кого да пазят тези войници,откраднатите пари и властта на шепа хора ли???Имотите им,и всичко което са заграбили.Имате много поздрави!!
  • 6 Пропаганда на комунистите

    33 2 Отговор
    Трябват им хора дето да умират за техно благо като стане война под предлог патриотичен дълг и защита на родината😂😂😂😂
  • 7 Активист на БКП

    36 2 Отговор
    А Биков и Ангел Джамбазки ще служат ли ???

    Коментиран от #13

  • 8 Задължително

    12 24 Отговор
    трябва да има наборна, да стават мъже, а не като сега лигльовци.
  • 9 8888

    29 1 Отговор
    Джамбазки да изкара една доброволна, а пък акад това и една задължителна! Пък слад това предлагайте каквото искате!
    Между другото няма да е зле да публикувате ръководството на ВМРО кога, за колко време и къде е изкарало военната си служба!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Голем смех

    22 5 Отговор
    Е мульо, сина ми в казарма няма да ходи ако ще оня бидон шефа ти да отслабне със 200 кила !
  • 12 няма ви

    23 3 Отговор
    Оня десет години студент по право за да не служи, сега ми вкарва закони за военна служба. Когато синът му влезе в казарма тогава и моя ще влезе. Сега масово младите ще бягат в чужбина и заради това недоносче-закон.
  • 13 Да ше служат от бункера

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "Активист на БКП":

    На кожения диван ше дават разпореждания по колко да умирате
  • 14 goni

    18 2 Отговор
    Колкото и тъжно да звучи, ние не можем да си позволим наборна армия! И всички политици дето ги приказват тия приказки знаят че няма как да стане! Не случайно не можем да попълним професионалната армия,която излиза много по-евтино! С нашата армия сме за наникъде! Пази Боже! Дано не ни се налага да воюваме!

    Коментиран от #17

  • 15 Логически, а не граматически

    6 0 Отговор
    То от една страна е хубаво в тези размирни времена да има казарма, но от друга страна, аз и много други хора нямаме право да изкажем мнение, тъй като ние не бяхме задължени да служим. Въпроса е сложен и труден!
  • 16 Anonim

    9 2 Отговор
    Ганьо ква армия от кой ще се пази тая зган тук
  • 17 хах

    12 1 Отговор

    До коментар #14 от "goni":

    Няма нужда да воюваме, ние сами ще се самоунищожим благодарение на такива цървули обсебили парламента во век и веков.
  • 18 Миротворецът

    13 1 Отговор
    Единствения шанс да имаме някаква армия, която да защити на 100% държавния суверенитет е по модел на Швейцарската армия, но след като се раздаде оръжие в ръцете на хората то тогава държавата много бързо ще се изчисти от корупцията и гнилите ябълки.... Но мин.председателя не смее и да си помисли за такъв вариант.

    Коментиран от #21

  • 19 Маастрихтски кърлеж

    15 2 Отговор
    Тоя вярвал......аз бях в казарма, синът ми няма да ходи там.Терминал 2 и накъдето му видят очите.Чекмеджиев, Джамбазов и другите да са наясно.Ясно ли е?Пак питам дали е ясно?!Ай сега кръгом и бЕгайте.

    Коментиран от #24

  • 20 chi

    11 1 Отговор
    Творци на глупости!
  • 21 goni

    1 6 Отговор

    До коментар #18 от "Миротворецът":

    Идеята е хубава, ама не виждам, как ще стане в България! Ще се избием! Сигурен съм! САЩ нищо няма да са сравнение с нас!

    Коментиран от #27

  • 22 дааа

    12 1 Отговор
    С угризките от парламентарния бюфет ли ще я храните тази армия. Две години в казармата, най-безсмисления епизод от живота ми.
  • 23 мдаааа

    10 1 Отговор
    Да кажат колко ке плащат!Ако е кат едно времи по 2 лв на месец,оди се застреляйте!
  • 24 тъй ли?

    10 1 Отговор

    До коментар #19 от "Маастрихтски кърлеж":

    Те не знаят кво е кръгом особено Джамбазина!
  • 25 Просто човек

    10 1 Отговор
    С нетърпение чакам да въведете наборната служба, та тогава да ви залее народната любов...
    #ОСТАВКА !!!
  • 26 чушки

    12 0 Отговор
    "Надявам се това да е стъпка към наборната военна служба." НАДЯВАШ СЕ НА НЕУДОБНИЯ КРАК,ОБУВКО! С какво ще ги финансираш тия войници? Къде ще ги сложиш да спят? В палатки на полето ли? МО иска да продава имоти на бивши казарми,които са порутени и срутени.Видял ли си сградния фонд в какво състояние е?
  • 27 дзъннн

    0 7 Отговор

    До коментар #21 от "goni":

    напротив масово ще намалее битовата престъпност а ония толупи ще слушат и изпълняват като северно корейски войници

    Коментиран от #28

  • 28 goni

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "дзъннн":

    Не съм психолог, ама си познавам хората! Сумати народ ще се изтрепе точно на битова основа! Мъжа се прибрал отново пиян и посегнал за кой ли път на жена си! Гръмнала го! Благоверната съпруга така" развяла байрака" че на мъжа и му писнало и решил че по-евтината алтернава на развода е убийството и я гръмнал!:) Примери, колкото искаш. Сам ще сетиш за какво става въпрос!:)

    Коментиран от #33

  • 29 абее

    6 0 Отговор
    гол охлюв?!Пикльо, бягай по пясъка....
  • 30 Дедо1

    0 6 Отговор
    Требе да има казарма 6 -8м. и да си само войник.Да научат как се държи автомат,кое е лево кое е десно.Ние служиме по 2г. и отгоре па не сме умрели.А са се изкецаа младите,обички слагат,гелосват се,татоси матоси,мамини синчета,спият до обед
  • 31 Стъпка към

    5 0 Отговор
    наборна .Смешници казарми няма всичко е разрушено .Да да още една схема ще строим нови.
  • 32 Младия

    3 0 Отговор
    От към прическа и физиономия го е докарал човека ,но му липсват особените мустачки -тип един Германец от 30-те на миналия век.
    Окрадохте имотите на армията които бяха уж общи ,окрадохте и въшкарници ,техника ,горива резерв и консервите изядохте . Затуй са дебели толумите на прости фатмаци до водачи на партии. Сега пак -"Дайте да дадете вашите си деца". Ходи ти да си отслужиш ,тогава умувай за младите. Това само с референдум трябва да се решава . Тогава ще разберете колко сте сами в главата и колко ви мразят хората. Политиците олигарси с все гавазите ви- молете се да няма война ,че тогава ще усетите истинската любов на хората. Раздай оръжие, пък приятелски огън винаги ще се намери за вас изедници .
  • 33 Огнян

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "goni":

    Какво ли ще се случи примерно в триъгълника на властта при положение на раздадено оръжие на запаса ? Полицаите трябва до един да са с тежки картечници и бронирани като сапьори. А политиците ? те сега са в бронирани коли , а тогава? С танкове от замъка до любимото им заветно до пенсия ,ако може , работно място- властта.
  • 34 Бизнес лобизъм

    2 0 Отговор
    Еииий...!!! Някои нямат умора да гонят печалби и имат голем мерак да се въведе отново наборната военна служба...!!!
    Само че сега с предложението за доброволната военна служба,която ще е стъпка към наборната задължителна военна служба, НЯКОИ пак са си направили отново сметката и следва да се променят Кодексът на труда и Законът за държавния служител, защото възстановяването на КАЗАРМАТА сега няма да е като НАРОДНА казарма , А вече ще си бъде ЧАСТНА бизнес дейност и ще се управлява като ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО със заплащане по договореност...!!!
  • 35 кочо

    0 2 Отговор
    В КАЗАРМАТА СЕ УЧИШ НА ВОЕННИ ДЕЛА КАК СЕ ЗАЩИТАВА РОДИНАТА БЪЛГАРИЯ.ТОВА НЕ Е ШОФЬОРСКИ КУРС.
  • 36 Айде у лево

    1 1 Отговор
    Имаш вид на човек, който не е служил в казармата, но не си с тежко физическо заболяване. Всички знаят за какво друго не се служеше!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове