Last news in Fakti

29 Октомври, 2012 08:47 11 604 1

Телевизия отнесе 16 бона заради говорене за френска любов

  • вестници

Преглед на печата

Френска любов по телевизията срещу 16 000 лева, интригува в. „Труд“

Да се говори за секс по телевизията или радиото си има цена. Особено ако е през деня и „уроците“ може да се чуят и от деца. Според актовете, които са наложени от СЕМ, санкцията за това е поне 15 000 лв. Нова тв дори бе санкционирана с 1000 лева повече заради предаването "Карбовски: Директно". Водещият и неговата гостенка - сексоложката Наталия Кобилкина, обсъждаха как се прави френска любов и каква е техниката на "дълбокото гърло" в 16 ч. следобед. Карбовски няколко пъти използва и думата "свирка".

Съдбата на „живите скелети“ от Могилино разкрива в. „Новинар

Две деца от печално известния социален дом в Могилино са настанени в институция за възрастни с увреждания. След навършване на пълнолетие онеправданите отново са върнати в омагьосания кръг на социалните институции, които Яна Бюрер Тавание от Българския хелзинкски комитет нарича „малки гари към смъртта“. Останалите живи скелети са били разпръснати в центрове от семеен тип в Русе, Варна, Две могили, Гложене и София. В център в столичния квартал Люлин в момента са настанени 7 деца от Могилино. 3 деца с по-тежки физически и ментални увреждания живеят в квартал Слатина. Само две са били интегрирани обратно в биологичните си семейства.

Европа побеля, алармира в. „Стандарт“

Европа побеля преждевременно. Тази година първият сняг вече изненада Германия, Швейцария, Полша, Чехия, Хърватия, Франция и Италия. Той доведе и до редица проблеми в тези държави. Заради студа трима души починаха през този уикенд в Полша. Единият от тях е бездомник, а другите са възрастни хора на 50 и 60 години. Телата им са били намерени на улицата от минувачи тази сутрин в югоизточната и югозападната част на страната. Снеговалежите нарушиха и железопътния трафик в централната част на Полша. Близо 70 000 души пък останаха без ток в района на столицата Варшава.

Българка остави Палома Пикасо и Джина Лолобриджида без гаджета, пише в. „Преса“

Дори не сте си помисляли, че една и съща жена може да свие гаджетата на всепризнатите световни хубавици Палома Пикасо (дъщеря на Пабло Пикасо) и Джина Лолобриджида. Да, има такава красавица, и тя е българка. Действието се развива в Италия, където още в младежка възраст започва кариерата й в театъра. Ирина Малеева е актриса, певица, художничка, танцува и свири на пиано. Дъщеря е на звездата от Народния театър Ирина Тасева. От 1985 г. живее в САЩ и продължава да се снима във филми, сериали, реклами и прави собствено One women Show в Бевърли хилс.

Съд за касапина от „Надежда“, убил двама свои кредитори, пише още в. „Труд“

Миналия септември магистърът по финанси от Нов български университет Владимир Бошнаков се отплати на двама свои приятели, които му дали пари назаем, с по един куршум в главата, а после наряза труповете им на парчета. Разследващите и днес настръхват, като чуят за хладнокръвния убиец. Делото срещу Бошнаков, когото всички вече наричат Звяра от кв. „Надежда“, започва на 12 ноември в Софийския градски съд.

"Кабинетът лиши здравната каса с повече от 50 милиона лева", пише вестник Сега.

Кабинетът намери начин да заобиколи Конституционния съд за отменения трансфер на 100 млн. лв. от здравни осигуровки към бюджета на здравното министерство. Въпреки решението, че прехвърлянето на сумата е противоконституционно, Националната здравноосигурителна каса няма да може да разполага с полагаемата й се част от нея. До момента са натрупани около 50 млн. лева. Парите няма да се харчат и ще стоят като нефигуриращ в бюджета за 2013 г. излишък на касата.

"Банки готвят нови депозити без данък, за да избегнат облагането на лихвите", научаваме от24 часа”.

Въпреки че неяснотите около облагането не са изчистени, банкери споделят пред "24 часа" някои от намеренията си. Маркетинговите и продуктовите отдели на трезорите вече работят по промени в параметрите на финансовите услуги, които предлагат. Целта е тежестта на задаващия се налог да се свие от 10 на 2% или дори напълно да се избегне. Банки вече звънят на редовни клиенти с оферти . Една от алтернативите, по които усилено се работи, е пакетирането на срочен депозит с други финансови продукти. Така в зависимост от все още бъдещата дефиниция на дохода за облагане с лихвения десятък, загубата от него ще се намали.

"Булгаргаз" ще си иска парите в аванс, пишеЗемя” и уточнява, че дружеството ще изисква авансово плащане за синьо гориво при подписване на нови договори, е заявил шефът на компанията Димитър Гогов.

2013 година ще е по-силна за българската икономика, но външният риск остава, прогнозира „Капитал дейли” в статия озаглавена "Скромен растеж". Българската икономика ще расте и през 2013 г. – това сочат прогнозите на правителството и няколко международни финансови институции, които станаха известни в последните седмици. Условието е да няма задълбочаване на дълговата криза в еврозоната и рецесия, която да засегне износа и заетостта в източноевропейските държави. По-черният развой обаче не е сред основните сценарии на нито една от институциите.

След месец ще могат да се събират данъци през сайта на Столична община, казва пред „Монитор” заместник-кмета Дончо Барбалов и допълва, че данъчните служби ще са с обща база данни другата година. "От „Информационно обслужване” работят по този въпрос и имаме уверение, че до средата на месец ноември системата ще работи. Преди да го обявим публично, ще го тестваме за определен период", казва Барбалов.

За нарушения в 70% от поръчките на София, съобщава от първа страница „Дума”, като цитира данни на Сметната палата. Столичната община е допуснала нарушения при 69% от проверените процедури по възлагане на обществени поръчки в периода 1 януари 2010 - 30 септември 2011 г., сочи доклад на Сметната палата. В 50 на сто от проверените процедури за малки обществени поръчки са включени изисквания, които дават предимство на определен кандидат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    0 0 Отговор
    Малко са !
    ...трябва да се добавят и 16 зад решетките !
    Че света се напълни с извратеняци !!!
    Вече почти никой не мисли с главния си мозък !

    "Железни закони, добро поколение" това се знае от време оно !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове