Last news in Fakti

7 Октомври, 2020 12:16 3 631 39

Георги Гьоков, БСП: Детски надбавки за всички родители!? Това е популизъм

  • детски добавки-
  • детски надбавки-
  • социална политика-
  • правителство-
  • бсп-
  • георги гьоков

Борисов си купува още малко време спокойствие с различни предложения, откупува си време от протестите, убеден е народният представител от левицата

Георги Гьоков, БСП: Детски надбавки за всички родители!? Това е популизъм - 1
Снимка: БГНЕС

Предложението на управляващите за осигуряване на детски надбавки за всички родители чрез отпадане на подоходния критерии е популизъм и не решава проблемите с демографската криза у нас. Това каза в ефира на Радио „Фокус“ народният представител от БСП Георги Гьоков, член на Комисия по труда, социалната и демографската политика. Според него набелязването на подобни бъдещи социални намерения от управляващите говори за това, че наближават избори.

„Предложението идва в момент, в който няма как управляващото мнозинство да не бъде заподозряно в популизъм. Борисов си купува още малко време спокойствие с различни предложения, откупува си време от протестите. Идеята не е нито нова, нито на социалния министър Деница Сачева. Идеята всички деца да получават детски надбавки е желание на всички българи, защото се изхожда от принципа, че децата са равни и трябва да получават детски надбавки, независимо от доходите на родителите им. До 2002 година всички български деца получаваха такива надбавки. Друг е въпросът за размера, за него не се говори в анонсираното предложение на социалния министър“, допълни народният представител.

Към момента у нас по-малко от половината семейства с деца получават надбавки, припомни Георги Гьоков. По думите му БСП би подкрепила подобна идея, тъй като това е било предложение на партията назад във времето. БСП обаче предлага приспадане по 50 лева от данък общ доход за всяко едно дете в семейството. Идеята е развита като част от семейното подоходно облагане, обясни той.

Георги Гьоков допълни, че демографската криза дълбоко е засегнала обществото ни и е необходимо всички политически партии да седнат на една маса и да начертаят политика на семейно подоходно облагане.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    33 10 Отговор
    Не бе бъркаш! Това е пазаруване на цигански Вот.

    Коментиран от #5

  • 2 Алфа Вълкът

    21 12 Отговор
    За туй никой не ще да гласува за вас, щот само за цигaните мислите. Бойко им дава пари само по-изборите, пък БСП си ги развъжда ежемесечно с държавни пари.

    Коментиран от #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Си ган

    18 19 Отговор
    Е то от вас и популизъм не видяхме, когато бяхте на власт, само разруха и фалити..

    Коментиран от #10

  • 5 Детското бсп

    29 2 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Бъркаш ти!
    Те и сега си ги взимат! Не взимат нормалните българи, който имат доходи над 400 и нещо лв на месец! Това трябва да се поправи и всяко българско дете да получава детски!
  • 6 Бесен

    19 4 Отговор
    Не очаквах таква популистка позиция, и то не от кого да е, а баш от БСП. Май всички сте един дол дренки. Тая държава има нужда от мащабна програма за насърчаване на раждаемостта, спешно! А не само от 25 евро смешни добавки. Как се гледа дете с тях? Тук е нужен строг образователен критерий и контрол за това, нищо повече. Който не ходи ефективно на училище, 0 лева помощи. А не тъпите ви подоходни критерии. Така и не си извадихте изводите защо демографската криза става все по-катастрофална. Мога да ви кажа, че стимулите за раждаемост са даже по-важни и от пенсиите, иначе ще ви питам след 20 години откъде ще давате за пенсии.

    Коментиран от #17, #18, #24, #27

  • 7 Бачо Киро

    26 4 Отговор
    Гьоков, детските надбавки са за децата. Що да не са за всички? Ако става въпрос, тези, които печелят повече и плашат повече данъци трябва даже да получават повече детски, не е ли така? Откъде ги плащате? От джоба си или от данъците? Това не са социални помощи, откъде накъде с моите данъци ще даваш тогава пари на патладжаните, които нищо не внасят? Това ли е правилно според теб? Или ще има детски, или да няма. Да даваш само на бедните, а да ощетяваш тези, които поддържат икономиката, това е популизъм, не да дадеш на всички деца полагащото се.
  • 8 ГЕРБав 'АЙДУК

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Алфа Вълкът":

    И откъде БСП има, и разполага с държавни пари, бе френд?И Ти като всеки ТУЛУП ги говориш със седалището си.
  • 9 месара

    12 10 Отговор
    е кой доведе България до тая демографска криза бе другарю , и въобще , кой доведе България до всички кризи след ‘ 89 г. ? ами вие от бсп бе другарю ! за 20г. вие какво дадохте на майки , лекари , учители , .........? ами нищо , само лозунги , обещания и лъжи !

    Коментиран от #12

  • 10 🐷 Боко ТИКВАТА

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "Си ган":

    Така е.А ние градим: 8-те джуджета, чекмеджето тъпкано с €, ало Ваньо, ало Банов съм, апартаменти с асансьори, 67 милиона от черепите, скъпи часовници, купени с чиновнически заплати....и още, и още.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ГЕРБав 'АЙДУК

    12 5 Отговор

    До коментар #9 от "месара":

    Алоооу ГЕРБав, нали ТИКВАТА дойде на власт с обещание, че ще вкара в затвора 'айдуците от БСП!!! Е?! А сега: 8-тe джуджeтa, чeкмeджeтo тъпкaнo c €, aлo Вaньo, aлo Бaнoв cъм, aпaртaмeнти c acaнcьoри, 67 милиoнa oт чeрeпитe, cкъпи чacoвници, купeни c чинoвничecки зaплaти....и oщe, и oщe....Или бъркам!!!
  • 13 Рошко

    4 5 Отговор
    50 кинтос за пенсионерите, детски надбавки до изборите, 🤔🤔🤔🤔тва си е подкуп, аз пък ще гласувам за партия която ми гарантира, забраната на думата ковид вирус и тем подобни в новините и ревизия на всеки политик от 89 насам
  • 14 Последния Софиянец

    1 6 Отговор
    Когато си бизнесмен като мен и бизнесът ти върви, нямаш нужда от каквито и да е надбавки.

    Коментиран от #29

  • 15 werty

    6 2 Отговор
    ЗИМАТА ГРИП ЩЕ ИМА ЛИ ИЛИ ВСИЧКО ЩЕ СЕ ВОДИ КОРОНАВИРУСС
  • 16 Бацо

    3 2 Отговор
    С топлофикация ще ги вземем на зима, че и за шкафа ще има
  • 17 Каква раждаемост бе?

    8 4 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен":

    Раждаемост никога няма да има, жените сега работят, а няма как деца да имат и работа. Жената или ще ражда деца и ще ги гледа, или ще работи. Отделно, детските не насърчават раждаемостта, ако някой е решил да има деца, то дали държавата ще му даде пари няма значение. Просто се насърчават търтей да раждат деца и от помощи да живеят. Утре , ако спрем всички помощи, ромите за 1г ще си тръгнат от България
  • 18 Ventura

    13 4 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен":

    Напълно си прав. Неможе само да взимаш, без да дадеш нещо. Без образование, без еди лев данък да си платил през живота си, а само да получаваш от бюджета(от нас данъкоплатците) не се получава.

    Коментиран от #26

  • 19 Истината

    13 0 Отговор
    Георги Гьоков, БСП: Детски надбавки за всички родители!?

    Не Гьоков,детски надбавки ще получават само родителите до навършване на децата им 18 години.Кажи на българите защо 2002 година го премахнахте.И още една твоя лъжа,не половината семейства с такива деца получават детски ,а 800 000 деца, а сега ще получат още малко над 400 000.До сега са получавали 2/3 от всички тези деца.
  • 20 Пешо

    13 1 Отговор
    Ясно, детските отиват директно за циганитте, те вкички са самотни майки с по 5-10 чавета и в къщото време си живее с бащата на децата, а за българските майки пак нищо
  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 5 Отговор
    БОРИСОВ герб така и не разбрахте ЧОВЕШКАТА ДУША не е стока не се продава и не се купува
  • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 5 Отговор
    БОРИСОВ с пари може да купиш лицемерно двулична любов какъвто си ти но ДОВЕРИЕ никога
  • 23 Петя

    10 0 Отговор
    Значи децата на по-заможните родители не са на България?За тях тя е мащеха, а не майка.Колко удобно се заиграваме с думата "популизъм"!
  • 24 И аз съм бесен

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен":

    Това са палиативни мерки.Ден да мине,друг да дойде! Унгария е бивша соц страна.През 1989 г ние и те имаме почти еднаква численост: около 9,6 милиона! Следва стремглаво демографска криза .До влизането във властта на Орбан.През първи мандат,призвова народа да изплатят целия външен дълг.Нищо повече! И го направи.В момента имат нулев дълг!!! МВФ побесня,че " обричал народа на мизерия". Сега унгарците са най добре от целия бивш соцлагер.Логично! Нямаш борч- нямаш проблем! Сега какво направи? Масово строителство на десетки хиляди жилища.Само за млади семейства с деца.Стопроцентов кредит ,с нулева лихва за покупка.При две условия: да не притежават друго жиище и да имат дете.При две деца се сторнира 50% от кредита,а при трето- държавата опрощава целия кредит.Колкото си внесъл- толкова! Детски надбавки- 275 евро на дете.Ако майката не ползва отпуск по майчинство, автоматично получава 40% от заплатата си,от държавен фонд+ детски надбавки.Това е истинския прочит и политика за растеж на населението. В момента унгарците са най младата( статистически) нация в Европа.

    Коментиран от #28

  • 25 Човек

    5 1 Отговор
    Жорко, нали и Вие ни таковахте на сухо толкова години и нищо не беше наред и с вас. Тоя популизъм си го прибери на тъмното място, преди да пишеш. А гроб са на първа линия и нали от вас се учат. Затрихте всичко добро и хубаво в България и имате усти да говорите!
  • 26 Бесен

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Ventura":

    И ти си прав, като доизясни тезата. Детските са не само стимул, а и инвестиция в продуктивното бъдеще на тази страна, което трябва да твори и гради, а не в бъдещи клошари, рецидивисти и племена от джунглата. Ромите и те могат да се научат, никой не е роден научен. Проблемът е, че нашите скапани политици така са ги научили. Трябва им платен електорат един път на 4 години, а през останалото време живее в "резервати" с продуктивност цифром и словом 0 /нула/, да не кажа и отрицателна. Е, аз не искам да плащам за такива индивиди данъци и осигуровки. Те трябва да бъдат равни с нас, в конституцията го пише, върховенство на закона, за което се борим. И затова подоходният принцип е пълен популизъм. Развитите държави не постъпват така.
  • 27 Тиква

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен":

    Добър коментар и браво. Живея близо до Филипофци и знам какво става с помощи и каквото се сетиш. Уникално е! Не искам да деля Роми и Българи. Но нещата са съвсем други.
  • 28 Бесен

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "И аз съм бесен":

    Браво! Много хубав коментар. Нека се поучат нашите "социалисти". Ако можех, щях да ти дам сто плюса.
  • 29 Пламен

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Не за нужда говорим, а за принцип за равнопоставимост.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 подкрепям

    9 1 Отговор
    Категорично съм за детски добавки ЗА всеки родител. Моето дете е равно с останалите и не е второ качество. Сега само ромите получават, а работещите български семейства - не. Моето дете също се храни, облича, ходи на училище и т.н. Само маргиналите реват за подоходни добавки, за да може те да получават помощи за петима за сметка на останалите. А този от трибуната като счита това нещо за популизъм, да вземе да се откаже от заплатати си.Защото той си взема хилядарките, а рабботещите родители с 800 лв. заплата ги считат за богати и децата им не получават нищо. А те изнемогват в същото време.
    И стига сте трили коментари - каква е тази цензура, какво е това нещо. Вие в комунизма ли живеете още.
  • 32 Иванов

    5 2 Отговор
    Всички цигани и без тва вземат детски.
    А защо да е популизъм? Щото не сте вие на власт, вашта ... червени негодници, за нищо неставащи комунисти
  • 33 жижи

    5 1 Отговор
    Когато ги няма - защо не се дават. Когато ги има - това е популизъм. Няма угодия. А червената чума е готова да яхне всякакви такива процеси на недоволство сред народа. Старт на троловете да ме плюят.
  • 34 Облаганец

    3 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: семейно подоходно облагане" ли? И после волунтаристично-прогресивна скала на облагане, която ще удари хората с ниски и средни доходи?!? А, не, мерси! Тъкмо се видяхме с някой лев при плоския данък и сега искате пак да отрежете главата на средната класа. То тя и без това трудно оцелява. Никога БСП с тези антинародни данъчни законопроекти! Прочетете малко за принципите на регулиране на подоходната диференциация, пък е време и ние да видим, че имаме държава вече! Защото държавата се отрече от народа си и с право е мразена и хулена. Тя отдавна (и то вече повече от 30 години) не работи за народа си, а за партизаните, заседнали в нея!

    Коментиран от #37

  • 35 Ужас

    6 1 Отговор
    Омръзна ми да чувам тая дума ,,популизъм,, . Щом стане реч за социални придобивки и всеки говори за популизъм, ама не иде да види по другите държави как се стимулира раждането, че и без това не останахме българи, скоро само тъмни ще има
  • 36 До кога бе?

    5 1 Отговор
    До кога в Парламента ще има само и.д.и.о.т.и? В коя друга страна има прецакване на деца? Нали искате като на Запад? Тоя тулуп знае ли че накрая при деклариране на доходите на хората им връщат пари в зависимост от дохода? Тия гледат само да откраднат от народа сакън да не забогатее и да живее добре. Оставка.
  • 37 Бесен

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Облаганец":

    Това, което декларират, е, че прогресивното им облагане нямало да засегне ниските и средните доходи. Щели да се запазят както сега и да има като плюс необлагаем минимум. Прогресивните скали щели да обхванат богатите слоеве и олигарси. Но всичко това обаче е само на думи от тяхна страна и така и не са представили конкретна таблица и виждане по въпроса. Което не е коректно, лично според мен. Мисля, че преди изборите трябва да представят такъв проект ясно и конкретно, да го видиме и тогава да говорим.
  • 38 А бе я бегай

    3 0 Отговор
    И това го казва социалист, е кое му е социалното на това да викаш, че било ,,популизъм,, тия у това БСП въобще социалисти ли са ??? след Станишев, аз социалист в България, не знам да има. Сбогом......
  • 39 Алексей Сергеев

    1 0 Отговор
    Гьоков, вие когато управлявахте, защо нямахте такива популистки рещения? А некадърникът ви проф. Румен Гечев фалира 16 банки и заплатите ни направи 5-8 $
    Другари, комуняги нямате ли срам?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове