Last news in Fakti

21 Октомври, 2020 06:35 3 520 49

Ден 104: Протестът скочи срещу задължителните маски на открито

  • протсет-
  • маски-
  • отровно трио

"Отровното трио" кани на среща "Има такъв народ", "Изправи се БГ" и "Демократична България"

Ден 104: Протестът скочи срещу задължителните маски на открито - 1
Снимка: БГНЕС

Остра реакция срещу въвеждането на задължителното носене на маски на открито от четвъртък беляза 104-тата вечер на антиправителствени протести в София, предаде Българското национално радио.

Демонстрацията по традиция започна под прозорците на властта и продължи с шествие до Орлов мост, който остана блокиран малко повече от час. Протестът премина спокойно и без инциденти. Полицията организираше трафика така, че автомобилите да могат да преминат по обходен маршрут.

„Маските ни ги слагат не за да ни предпазят от вируса, а да ни затворят устата“ – тази мисъл на Милен Цветков бе цитирана точно в деня, когато се навършва половин година, след като той загуби трагично живота си при тежък пътен инцидент. Така и с още един спомен за - Пламен Горанов от Варна, който се самозапали в знак на протест, а вчера би навършил 44 години- бе отбелязано делото на хората, които се борят за свободата и бяха заклеймени „глупавите“, както протестиращите ги определиха, решения на властта.

Арман Бабикян от т.н. „Отровно трио“ обяви, че са поканени извънпарламентарни политически формации на среща, за да се осигури честността на предстоящия вот.

„Вярвам че всички те ще се отзоват, за да положим колективни добронамерени усилия, защото урните в България са повече от 12 600 и наистина ще се изискват доброволци, ще се изискват усилия. Ние нямаме крадените пари на властта, но сме длъжни да опазим конституционните права на българите, а именно свободата и честността на изборите в България, които се надяваме да са час по-скоро“, заяви Бабикян.

По-рано той обясни пред "Хоризонт", че са били поканени 3 политически - "Има такъв народ" с лидер телевизионния водещ Слави Трифонов, формацията "Изправи се БГ" на Мая Манолова и "Демократична България", защото, по думите му, поне засега статистическите проучвания даваш шанс на тези организации да влязат в следващото Народно събрание. Срещата най-вероятно ще се проведе в началото на следващата седмица, допълни БНР.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скоро тиквата ще наложи

    42 16 Отговор
    задължителен престой в болници така наречените мъртвилници или болниците на ужасите.

    Коментиран от #2

  • 2 Мислещ

    48 11 Отговор

    До коментар #1 от "Скоро тиквата ще наложи":

    И междувременно ще забрани за стъпваш в болница, ако не си с хрема. Рак, сърдечни болести - щом не е хрема, може да си умираш спокойно, никаква драма. Според зомбираните паникьори, които им пригласят, също е така.
  • 3 КОТарАК

    40 18 Отговор
    никакво намерение нямам да нося маска. който го е страх и му е толкова акъла да носи. обаче предчуствам че ще има емоции и скандали ако някой ми направи забележка-ще се позабавлявам малко

    Коментиран от #7, #37

  • 4 Активист на БКП

    41 13 Отговор
    А другарят Борисов върна ли се от изгнание?Изгнаници клети ,отломка нищожна от банда крадлива, наречена ГЕРБ !!!

    Коментиран от #9, #25, #26

  • 5 Един друг

    19 47 Отговор
    Протестът от време на време се издава кой го води и на къде ще избие работата а именно в защита на Руски интереси.Вече ни го играха това борци за свобода и демокрация от зависими хора.Държавата е малка,народа лесно се лъже от медиите а тези от запад Бг не ги интересува.Има едни далавери които не искат да изпускат или да объркват и да пащат повече.Искат и работна ръка и всички по- умни деца на България.Искат и повече гвупаци в държавата за да няма проблеми както в Сърбия където са по-паметни.

    Коментиран от #30

  • 6 Жоро

    22 58 Отговор
    Платените скачачи протестъри и келешите от стадионите раснасят заразата
  • 7 Мислещ

    37 15 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Абсолютно, никакви маски! Ще се дебнем пак с милиционерите като пролетта в парка, когато почти не съм пропускал ден да го посетя. Ако все пак реша да сложа маска, тя ще е с подобаващо послание отпред и пак няма да е на устата.

    Коментиран от #18, #27

  • 8 САНЖЕ

    22 31 Отговор
    Четиримата Въстаници са прави,..Никакви Маски- трябва да са солидарни с Изгоненият от ЕСТОНИЯ .. СМРАДЛИВ зелен Чорап
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ПРОТЕСТИТЕ.....УМИРАЩИЯ ЛЕБЕД

    20 40 Отговор
    И КВО ПРАЙМ СЕГА С ТОЯ УМРЯЛ ПРОТЕСТ....НЕМА ПРОТЕСТИРАЩИ,ПА БИЛИ ТЕ И БЕЗ МАСКИ....НЕМА ГО И РАДЕВ НА ПЛОЩАДА......ЩО ТАКА
  • 11 ПРОТЕСТИТЕ.....УМИРАЩИЯ ЛЕБЕД

    15 34 Отговор
    СЪБИРАЙТЕ СЕ,ЩОТО НЕЩО МНОГО ОРЕДЯХТЕ....
  • 12 MERS

    27 13 Отговор
    Ще носят маски или Тиквата ще им разтури катуня хихи:

    Коментиран от #15, #32

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тая

    6 9 Отговор

    До коментар #12 от "MERS":

    от фотото има много кариеси и зловонен дъх. Та за това се е маскирала.

    Коментиран от #36

  • 16 edinbg

    31 7 Отговор
    Според мене това е чист пиар от страна на Боко. Сега ще наложат маските и още някакви мерки, но не прекалено стриктни, за да не ядосат много хората. След месец, ще почнат да занижават статистиката и Боко ще цъфне и ще заяви " Видяхте ли, спасих ви от короната". И хората, понеже са кухи и помнят от днеска за утре, ще му повярват. Все пак избори идават.
  • 17 Твоето

    8 4 Отговор

    До коментар #14 от "Предупрежение!":

    не подлежи на лечение.
  • 18 В Ухан, откъдето тръгна уж коронавирусът

    10 18 Отговор

    До коментар #7 от "Мислещ":

    маските отдавна не са задължителни навън, но почти всички ги носят по собствено желание. Там нямат нито един нов случай на ковид-19,но носят маски. Защото помнят как 2-3 месеца не можеха носа да си подадат навън и нищо освен аптеки и магазини за хранителни стоки не работеше, а и за тях имаше графици. А градът беше напълно отцепен от останалата част на Китай. Сега всичко там работи и копи живот, но постоянно се тестват хора, а всички пристигащи от чужбина се тестват при пристигането, после на 3-я и след това на 11-я ден. Общо 14 дни прекарват под задължителна карантина влизащите от чужбина в Китай. Не зная колко време ще удържат да правят това, но явно се справят добре, а икономиката на Китай се е възстановила напълно. Разработват и много ваксини в момента. А тук само ропот срещу всичко, което би трябвало да е за добро. Тъпо е да носиш маска ако си сам или още с един близък човек в парка или планината, но не е тъпо да се носи на места, където дистанцията е невъзможна. А и тази мярка се налага, защото не се спазваха масово мерките досега. В Европа заболяемостта расте с тревожно бързи темпове.И не само безсимптомните като брой са многократно повече, а и тежко болните в интензивните отделения. Лятото вирусът не изчезна, както ви обещаваше Мангъров, а в България бяхме по едно време на второ място по дневна смъртност от ковид в ЕС след Румъния.Сега има доста държави, които са по-зле от нас и като заразяемост и като смъртност, но дори тези с по-добри показатели о

    Коментиран от #19, #23, #28, #48

  • 19 Лост

    20 5 Отговор

    До коментар #18 от "В Ухан, откъдето тръгна уж коронавирусът":

    И защо в Европа като ги носеха са на този хал?

    Коментиран от #39

  • 20 Той

    23 6 Отговор
    От утре, да дишаш спокойно ще е престъпление.
  • 21 Рошко

    20 3 Отговор
    Почна да не се търпи, скоро светът ше пламне, а дано искам шефа на сзо за мене, ей тъй да ди го вържа на каишка в клетка с намордник и счип в задника
  • 22 Последния Софиянец

    22 9 Отговор
    Обявявам Триъгълника на властта и Орлов мост за зони свободни от намордници!

    Коментиран от #24, #33

  • 23 Маската

    22 7 Отговор

    До коментар #18 от "В Ухан, откъдето тръгна уж коронавирусът":

    не предпазва от вируси. Отдавна е доказан факт, но удобно премълчаван от колониялните правителства. Вредите от носенето й са много и също старателно премълчавани. Целта е не да се предпазват хората, а да се дресират. Или както то е описал Павлов създаване на УСЛОВЕН РЕФЛЕКС. С една дума казано ДРЕСИРОВКА на зомби населението. За жалост за това вината е наща. С пасивността и лековерието се докарахме до тук. А ТЕ са ни дебнали като хищник и усърдно са икспериментирали.
  • 24 Някой

    7 10 Отговор

    До коментар #22 от "Последния Софиянец":

    Е тогава най-после ще останем и без теб.Бог да те прости!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 1111

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от "Активист на БКП":

    Бегайте у левo още 104 дни
  • 27 Не мислиш, ама никак.

    6 8 Отговор

    До коментар #7 от "Мислещ":

    Да не смяташ, че на мен ми се носи маска на открито. Ама в Европа е все по-зле и се чудят с какви мерки да спрат заразата, за да не се наложи пълно затваряне. Вече 4 държави в Европа са с над 200 починали дневно(е едната е Русия, която има и части в Азия), но Полша, Чехия и Украйна за вчера са с над 100 починали от/с ковид-19.Вчера общо за Европа 1799 починали. А лятото бяха по 200-350,повечето, от които в Русия, Румъния. Със захлаждането, започването на учебната година, повече събирания на закрито и т. н. и с все по-голямо неглижиране на мерките, заради относително ниския брой заразени скоро ще достигнем рекордите от миналата пролет в Европа, а може и да ги надминем.Само един есенен месец е минал, а до края на април никъде няма да стане по-топло, отколкото е в момента в Европа. И в Северна Америка, в много части на Азия и т. н. За Белгия са излезли вече данните(явно при тях вървят с ден назад и затова излизат толкова рано. Вчера 30 починали, днес 46.Население 11 милиона. Къде е спокойно и весело както беше през лятото на много места в Европа. Протестите, освен че ще изпоразболеят участниците в тях(не задължително от ковид, а заради ниските вечерни температури до нищо няма да доведат). В Ирландия въвеждат и КПП-та дори и затварят всички заведения, кина, театри, молове. Как Китайците в Ухан при липса на случаи на заразяване продължават доброволно(не са задължителни) да носят маски и на открито масово(поне 90%от хората), а тук само се жалваме от всичко.
  • 28 Мислещ

    18 5 Отговор

    До коментар #18 от "В Ухан, откъдето тръгна уж коронавирусът":

    В Ухан умряха 5000 души. Толкова за ефективността на изолацията и маските. Ухан трябва да се дава като емблематичен пример именно срещу безумните ограничения. Сега няма случаи или защото са придобили стаден имунитет, или защото вирусът там е мутирал и по-малко опасен, или просто комунягите лъжат/крият.

    Коментиран от #38

  • 29 СПЕЦПИДARAZ

    22 3 Отговор
    Ами то и аз ще скоча ! На затворени обществени места ОК , ама да вървя аз по тротоара , и около мен на 20 метра да няма никой и да трябва да нося маска е идиотщина.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Кой68

    4 10 Отговор
    Днес с/у какво и кого ще протестирвате ?!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Рошко

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Тая":

    Тая мн ми хареса, хич няма да и свалям маската може ама след, па да видим какво ше излезе
  • 37 Антон

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Ами приятно забавление, ама на мен вече въобще не ми е забавно. Тъпомера ми се счупи. Наляга ме чувство, че живея в някакъв роман-антиутопия, където краят не му се вижда.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Анонимен

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Лост":

    Защото не ги носеха!
    Когато маската ти е на брадата, или само на устата - а носът ти стърчи - все едно си без маска.
  • 40 Анонимен

    3 7 Отговор

    До коментар #35 от "Скинхедс BG":

    Няма значение дали по естествен или по изкуствен път е създаден.
    Вируса го има,опасен е и сме длъжни да спазваме правилата и да пазим другите.
    Който не му изнася - да хваща гората.
  • 41 Опозиционер

    0 1 Отговор
    Идеален формат да се пробие извънпарламентарната опозиция!
    Все ще намерят кого да пратят да разбере отвътре организацията им.
    ГЕРБ, БСП и ДПС са с винаги с 10 хода напред, а поведението им е като на ОПГ и нямат скруполи да използват незаконни средства да защитават своите власт, пари и влияние. Честните хора нямат шанс, демокрацията не работи така или трябва да мине много време, за да се поправи сбъркания модел. Какво е решението?
    Бърза, могъща и смазваща национална стачка - придружена с граждански арести на главия прокурор, на Бойко и на Кошлуков. Иначе мъката ще е безкрайна...

    Коментиран от #46

  • 42 Оруел

    4 0 Отговор
    Маската е задължителна за заразени с клинични симптоми.
    За хора без симптоми маската е опасна за здравето, рискът да се разболеят от гъбична пневмония е много по-голям от този за ковид-19.
  • 43 тенкю

    3 1 Отговор
    ВОЙНА МУ Е МАЙКАТА КАТО В УКРАЙНА ТРЯБВА ДА ГО НАПРАВИМ ДА ГИ ИЗХВЪРЛИМ В КОФИТЕ ЗА СМЕТ!
  • 44 4769

    3 0 Отговор
    Хайде всички зедно, както в едно шоу -Долу маските, долу маските,долу маските!
  • 45 ПРОТЕСТИТЕ.....УМИРАЩИЯ ЛЕБЕД

    2 5 Отговор
    ЯВНО МНОГО ХОРА ИСКАТ ДА ПЛАЩАТ ГЛОБИ....НЕ ЧЕ Е НЕЩО ЛОШО.....
  • 46 ПРОТЕСТИТЕ.....УМИРАЩИЯ ЛЕБЕД

    2 5 Отговор

    До коментар #41 от "Опозиционер":

    ВИДЯХМЕ ГИ ПРОТЕСТИТЕ, ВЪСТАНИЯТА И СТАЧКИТЕ.....СЛАБА РАКИЯ
  • 47 волен сидеров

    4 0 Отговор
    ВСИЧКИ МАСОВО НА ПРОТЕСТА-ТЕНДЖЕРАТА НИ Я ЗАСИЛИХА ЯКО ДА ВРИ -НЕ СКОЧИМ ЛИ СВЪШЕНО ПОНЕ С 6 МИЛИАРДА ХОРА.
  • 48 волен сидеров

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "В Ухан, откъдето тръгна уж коронавирусът":

    ТИ СИ ВЕЧЕ БОЛЕН
  • 49 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ПРОТЕСТЪТ НА ПРОСТИТЕ ТЕСТЪРИ -ОПРЕДЕЛЕН КАТО ---"БЪЛГАРОУБИЕЦ" - В СЪЩНОСТТА СИ !!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове