Last news in Fakti

26 Октомври, 2020 17:28 3 005 26

В сряда пускат парното в София

  • парно-
  • софия-
  • топлофикация

Поетапно ще бъдат включени първо детските градини, учебните и здравните заведения

В сряда пускат парното в София - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

„Топлофикация София” ЕАД стартира от сряда, 28 октомври, общото включване на отоплението в столицата. Поетапно ще бъдат включени първо детските градини, учебните и здравните заведения, след това жилищните сгради във всички райони и накрая администртивните сгради и стопанските потребители.

"Напомняме на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител", казват от „Топлофикация София” ЕАД.

Важно е преди пускането на отоплението клиентите да приключат всички ремонти и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

„Топлофикация София” ЕАД дава възможност на клиентите, които поради някакви причини желаят включване на отоплението в сградата на по-късен етап, да подадат в обслужващия ги топлорайон заявление и подписано за целта решение от общото събрание на етажната собственост.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    30 2 Отговор
    Демек започва поредния сезон на порното с парното.
  • 2 Гост

    27 3 Отговор
    ТОПЛОФИКАЦИЯ = РЕКЕТ !
  • 3 Последния Софиянец

    32 5 Отговор
    Че да ни праснат сметки и за октомври.Супер!

    Коментиран от #12

  • 4 Истината

    29 6 Отговор
    Няма по-хубаво нещо от парното...който го е ползвал, знае за какво става въпрос

    Коментиран от #13

  • 5 Само от

    22 0 Отговор
    Топлофикация, ЧСИ и Смърта няма отърване! Но тази зима,мнозина ще им усетят жилото.Не може нещо,което е построено изключително за социални нужди,защото основната цел на ТЕЦ- овете е друга",: Производство на ,Електроенергия! Произведената пара е остатъчен продукт,който не можеш да складираш.Затова през 60-70 те години,когато три ТЕЦа работеха на пълна мощност,а доста от комплесите се строяха и не бяха подключени в ТЕЦ система, парата се изхърляше през нощта.Старите столичани го помнят.Сега източват стотици милиони от отпадъчен продукт.С т.н " когенерация никой не подава точни данни за това,колко ел.енергия произвеждат и продават и на какви цени.Затова драги" столичанъе" стягайте се за среща с милите Чсита.Чакат ви с нетърпение! И не си мислете,че ще ви се размине! Дори на тези,който все още могат да платят!
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 2 Отговор
    ще започне опло рекет а енергийната мафия никога неспи
  • 7 Перо

    4 8 Отговор
    ББ е пич
  • 8 Гост

    14 0 Отговор
    Да не се затрудняват изобщо да го пуснат. Моля, г-жа Фандъкова, само сметките да ни пращат. Те и без това са Верен сбор от неверни данни.
  • 9 и кво ще стане

    7 5 Отговор
    нема ли кой да ги спре тия със закон бе,рекетьори,да не би да е студено за парно,или е време вече за коледните надбавки
  • 10 аврамъ бакалинъ

    6 6 Отговор
    Цяло лято ни тормозехте с блокада на орлов мост вмисто пред топлофикация , щемети такива и сега пак ще ни го тургат с още по високи цени а че нищо не ни върнаха от предната топла зима е друг въпрос ,рекет след рекет а вие ББ та ББ оставка и това ако е нормално население здраве му кажи .. то и затова ни го ... всеки път но..!
  • 11 мусайбе

    6 5 Отговор
    Правилно не народ а население ,хванаха го отровното трио и го заблудиха да вряскат на моста вместо пред топлофикацията и си взеха ваучери за безплатно парно а населението пак ще духа таратора както винаги а триото ще маат кебапчета и вино а хората ще кихат и те такаа.!

    Коментиран от #16

  • 12 😂😂😂

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Нали си преуспяващ бизнесмен, а сметката за парно те плаши?! 😉😀
  • 13 мусайбе

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    Така е но да е без този гаден ежегоден техната такова..! И това изпъкна най ярко в сметките от миналата топла зима и дано се задавят и всички короната да ти хване кат такова..!
  • 14 Абсолютни измамници

    7 1 Отговор
    Нямам думи, такава наглост и бруталност няма никъде, освен при Топлофикация?! Тези абсолютни измамници успяха да превърнат в тяхна полза операцията по връщане на надвзети средства от изминалия отоплитетелен сезон, заради ниските цени на газта! И така, въпреки че цял сезон се възползваха от надвзетите суми, накрая не само, че не върнаха на хората тези пари, както бяха обещали предварително, ами точно обратното - ТАКА СИ "НАПРАВИХА" (НАГЛАСИХА) СМЕТКИТЕ ЗА ИЗРАВНЯВАНЕТО ТОВА ЛЯТО, ЧЕ ВСИЧКИ НИЕ ТРЯБВАШЕ ДА ДОПЛАЩАМЕ ПАРИ, ВМЕСТО ДА ПОЛУЧИМ ОБРАТНО СУМИ ПО ПАРТИДИТЕ СИ ?!?! ТОВА Е 100 % РЕКЕТ, САМОУПРАВСТВО, НАГЛОСТ И БЕЗЗАКОНИЕ ОТ ТЯХНА СТРАНА! ПОЖЕЛАВАМ ИМ НАЙ-ЧИСТОСЪРДЕЧНО САМО "ХУБАВИ" НЕЩА ДА ИМ СЕ СЛУЧАТ НА ВСИЧКИ БЕЗСРАМНИЦИ, ОТГОВОРНИ ЗА ТОВА ИСТИНСКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!!

    Коментиран от #17

  • 15 ДКМС

    3 3 Отговор
    Комсомолка бледна съм си аз и в душата и в сърцето но парното пак ще си плащате дебело и ще виете на умрело ако БСП не е на власт за да изпадна в екстаз и сметките ви ще регулирам завчас че К.Нинова СЪМ АЗ и комсомолска дума ви давам аз нищо че съм партийка врела и за длуго умрела аз а то е мъжка ласка пък макар и с хелоуинска маска.!

    Коментиран от #19

  • 16 идиотизъм

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "мусайбе":

    то да е само парното,но на някой прави ли му впечатление че цената и на горивата се втурна нагоре,да не говориме и цените на храните или тези на услугите-по болниците
  • 17 аврамъ бакалинъ

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Абсолютни измамници":

    Абсолютно вярно .! Но населението от БОКО и КАСКЕТА по се вълнува , това ако не е болен народ здраве му кажи но кво да правиш от такова население и отровни трия , кой ни хване и търчим подире му вместо пред ,,ТОПЛОТО,, и да им поискаме тяхната ОСТАФКА !И точна сметка.!
  • 18 еро

    2 0 Отговор
    Еваларка. Няма да се мръзне!
  • 19 Объркал си се

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "ДКМС":

    Каква е връзката на Нинова с парното? По скоро Фандъкова!
  • 20 Дедо Гацо

    1 6 Отговор
    Сакаш евтино в панелка?! Не плащаш за ремонт на покрива, за отпушване на канала, топлиш се за сметка на съседа и не плащаш входни такси?! Е па ти живееш в катун- е това, ако е живот? Ей, тарикати, умни все някога идва ред да си платите за тарикатлъка!
  • 21 ГруЮ

    5 0 Отговор
    Който и каквото да си говори, по-ефективна система за отопление от ТЕЦ няма. А и комфортна. Що не питате онези с въглища, дърва и пелети, какво им е. Сгурия, прах, хамалогия при това на същата, ако не и на по-висока цена.Ще кажете на газ е по-добре.А инвестицията за газифицирането? Като я сложите в цената, дали е толкова изгодно?

    Коментиран от #23

  • 22 go6ku

    4 0 Отговор
    Вчера се прибрах от Измир. Обитавахме къща на 4 етажа с Р.З.П. 360м2, с отопление парно на газ. Запитах домакините за цената на месец и ми отговориха, че когато е много студено плащат 100 лири на месец за газ. Къщата е без изолация и с доста рехава дървена дограма - красива, но проветрива. Да отчетем и факта, че там е и по-топло... Та така!
  • 23 и кво ще стане

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "ГруЮ":

    така е,няма спор,но когато всички в блока ползват тази услуга,но като не я ползват и се оказваш със куп външни стени и таван над тебе кво се оказва,че е по добре да хамалуваш със дърва,недей да ми обясняваш за икономически гледната точка на човек,всеки знае каква е,но не стигат парите на хората за нищо,защото изхранваме ромите и крадците.

    Коментиран от #24

  • 24 ГруЮ

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "и кво ще стане":

    В нашият блок повечето хора ползват ТЕЦ. Излиза по-евтино отколкото би излязло на газ.И .. ако обичаш не ми обяснявай, какво трябва да не обяснявам.
    Лично на теб едва ли мога да обясня нещо. Нищо лично, просто разлика в светогледа.
  • 25 Синоптик

    0 2 Отговор
    И от какъв зор в сряда ще пускат парното в София когато времето е още с летните 23 градуса, а и ноември се очаква да бъде топъл месец, за да се изнежват допълнително хората и по лесно да се разболяват ??!
  • 26 Колко може да ни убиват с този студ

    3 0 Отговор
    В панелките? Хептен искат да ни уморят от настинки, грип, ковид и застудени кръст, крака, бъбреци, синуси....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове