Last news in Fakti

28 Октомври, 2020 14:46 2 858 26

Собственици на образователни центрове: Ще спрем да плащаме данъци

  • черна дъска-
  • мерка-
  • образователни центрове

Дистанционната форма не е решение в дългосрочен план

Собственици на образователни центрове: Ще спрем да плащаме данъци - 1
Снимка: БГНЕС

В отворено писмо до правителството и в частност здравното и образователното министерство собственици на образователни центрове, занимални и школи настояват за държавно обезщетение от 80% заради последната заповед, с която временно се забранява дейността им у нас. Причината за затварянето им е епидемията от COVID-19.
От сектора заплашиха, че ако исканията им не бъдат изпълнени, собствениците на обектите ще спрат плащанията на осигуровки и данъци за периода, в който са затворени. Настояват още детските образователни центрове и школи да не прекратяват дейността си.

Ето и цялото писмо:

ДО: МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ
ДО: МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
НА ВНИМАНИЕТО НА: ПРОФ. Д-Р КОСТАДИН АНГЕЛОВ, МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
КОПИЕ ДО: МИНИСТEРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
НА ВНИМАНИЕТО НА: КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ, МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Уважаеми дами и господа,

Обръщаме се към Вас като собственици на частни школи, занимални и образователни центрове за работа с деца. Затягането на мерките, отново, обрича всички собственици на горепосочените заведения на фалит. Цялостното затваряне на държавата през март 2020г. доведе до ръба на оцеляването голяма част от собствениците на заведения за работа с деца.

Държавата НЕ подпомогна по никакъв начин собствениците на школи, занимални, учебни центрове. Въпреки това, всички ние показахме, че сме съвестни граждани на тази държава, плащайки чинно задълженията си –осигуровки, данъци, такси, кредити.Разрешението да извършваме своята дейност е от ключово значение,за да запазим бизнеса си, създаден с изключителна любов, отдаденост и граден с години. Не са за подценяване икономическите загуби, които търпим. Стремежът ни за качество ни дава възможност да работим с два до три пъти по-малко деца от групите в детските градини и училищата (от 4 до 10 деца). Спазваме хигиенните норми.Всички цитирани изследвания до момента не посочват децата като разпространители на вируса. Дори точно обратното. В голяма част от училищата занималните, след учебните занятия са сформирани от ученици от различни паралелки. В тази връзка възниква въпросът: Защо в училище е позволено смесването на ученици от различни паралелки, а със същият аргумент се затварят езикови и други школи,и образователни центрове? Не води ли това до дискриминация и различно отношение към общински и частни учебни заведения?

Голяма част от родителите са избрали нас, защото желаят присъствена форма на обучение. Дистанционната форма не е решение в дългосрочен план. Настояваме детските образователни центрове, занимални, школи, да НЕ прекратяват дейността си. В противен случай ще бъдем изправени пред фалит. Колкото и малки да сме, ние плащаме данъци и осигуровки на държавата. Желаем да ни се даде правото да работим!

Ако това право ни бъде отнето НАЙ-КАТЕГОРИЧНО ЗАЯВЯВАМЕ, че ще пристъпим към следните протестни действия:

1. Спиране на плащанията на осигуровки за периода, в който сме затворени.

2. Спиране на плащанията на данъци за периода, в който сме затворени.

3. Настояваме да бъдем обезщетени за периода, в който сме възпрепятствани да работим с директна помощ, възлизаща на 80% от заплати и осигуровки на работещите на трудови, граждански и договори за управление и 80% от наемите на помещенията, които използваме


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Минчо

    13 4 Отговор
    Е РАЗБИРА СЕ ДЪРЖАВАТА СЕГА ДА ПОЧНЕ ДА ДАВА ОТ ПЪЛНИЯ БЮДЖЕТ.

    Коментиран от #2, #3, #21

  • 2 СоцБизнес

    23 9 Отговор

    До коментар #1 от "Минчо":

    Това е връщането на Социализма ... бизнесмените искат: когато те печелят ... печелят само те, когато те губят ... губи само държавата. Също имам малък бизнес и не е лесно, но не смятам да се моля на държавата за осигуровки и наеми. Каквото не мога сам да постигна, значи не го заслужавам.

    Коментиран от #6, #13

  • 3 АНКЕТА

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Минчо":

    Кажете поне един пример, за довършена докрай от Борисов, реформа.
    В България на дъното на ЕС!
    Последна по заплати и пенсии!
    Първа по смъртност и корупция!

    Сигурността на гражданите и на бизнеса.
    Реформирана пенсионна система.
    Водоснабдяването и канализацията.
    Дупките в асфалта по градове и села.Ремонт на ремонтите.
    Свобода на медиите.Малтретиране на журналисти.
    Почти милиард за недействащо Електронно правителство.
    Реформирано МВР и служби за сигурност.
    Средновековни условия в арести и затвори.
    Пазарна икономика и реална конкуренция.
    Ежегоден милиарден данък енергийно робство към Русия.
    Ежегодни милиарди кражби "несъбираеми" данъци от фирми на Борисов и Пеевски.
    С години неплащани данъци в НАП от Борисов, Горанов и Божков, в съдружие.
    Деленето на "наши и ваши" престъпници.
    Нагласени държавни поръчки и кражба на еврофондовете.
    Демократични институции в услуга на данъкоплатците.
    Реформирано здравеопазване с единствена НЗОК.
    Реформирано образование.С комунистически лакърдии.
    Освобождаване от руското енергийно робство.
    Електронно правосъдие .
    Ефективен съдебен и парламентарен контрол на Премиера и на Главния Прокурор.
    Ефективна ТОЛ ситема.
    Ежегодно издавени хора и животни от скъсани безстопанствени микро язовири.
    Ежегодни безобразни улици и магистрали през зимата, изненадани винаги от снега.
    Продължаващо бетониране на плажове и балкани.

    И НАЙ-ВАЖНОТО!

    ДЕМОКРАТИЧНИ ИЗБОРИ, както на Запад!
    А не "Избори по лукашенковски"!

    Коментиран от #23

  • 4 Ташунко

    26 3 Отговор
    БРАВО - само така! Защото съм сигурен на 1000%, че Тиквочът ще намери пари за милиционерите, но за всички останали ще има среден пръст! Затова - БОЙ ПО КРАТУНАТА!
  • 5 Всичко да си затвори до юли месец!!!

    12 4 Отговор
    Всичко да се затвори до юли месец!!!
  • 6 соц бля бля

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "СоцБизнес":

    Държавата не е Чекмедже Боко Джипкаджи, а данъкоплатците, нали?

    Коментиран от #8

  • 7 Оп-па

    7 5 Отговор
    Жална им майка на тия с минималните заплати. Не стига, че ще плащат 80% от заплатите на барманите и сервитьорките, ами сга и на даскалите /припечелващи в извънработно време/ 80% от данъците.
  • 8 МалъкБизнес

    12 4 Отговор

    До коментар #6 от "соц бля бля":

    Да .... и пак казвам не защитавам властта. Казвам, че не може да се разчита на 100% на държавата при всяка трудност. Когато си избрал да правиш бизнес пак ли си разчитал на държавата да ти намери кадри, производствени площи, ноу-хау ... ами не, всичко сам си сътворил, не може позитивите да са за бизнеса, а негативите за данъкоплатците. Това което и ти казваш.

    Коментиран от #20, #26

  • 9 гост

    7 4 Отговор
    Пандемия от инфекциозна болест,без лечение и ваксина е равно на война. Исканията отиват в канала. Това е положението.Един искал да му плащат на рацотниците от държавния бюджет, друг нямало да плаща осигуровки ,че и данъци. Други искат оставки,ту на тоя,ту на оня Искания,искания........ако всички наши мечти и ЖЕЛАНИЯ се сбъдваха, света щеше да е прекрасно място.Да,ама не е .
  • 10 Хората да не излизат от вкъщи.Да спят за

    7 1 Отговор
    Хората да не излизат от вкъщи.да спят завити през глава със скафандри противогаз и и непременно маски да не ги свалят до юли месец.За да са здрави.Психиатрите изнемогва. Бъдете толерантни!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Минчо

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "СоцБизнес":

    НАПРОТИВ ВСЯКА СИЛНА ДЪРЖАВА СЕ ГРИЖИ ЗА БИЗНЕСМЕНИТЕ СИ.ТЕ НЕ СПЯТ ПО ЦЯЛА НОЩ ЗА ДА ИЗМИСЛЯТ КАКВО И КАК ДА НАПРАВЯТ .ТЕ СА ПРОГРЕСА В СВЕТА.АКО НЕМСКИ ХИПЕРМАРКЕТ ИМА ПРОБЛЕМ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ЗВЪННЕ ДО ПОСОЛСТВОТО А ТЕ НА КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ РЕШИ.НАЙ ЦЕННИТЕ ХОРА В ЕДНА ДЪРЖАВА СА ПРЕДПРИЕМАЧИТЕ АКО ТЯХ ГИ НЯМА НЯМА ИДЪРЖАВА.ХАН АСПАРУХ Е БИЛ ТАКЪВ

    Коментиран от #16

  • 14 Fen

    4 2 Отговор
    Ако не се дадат пари ще имаме два проблема: вирус и безработица. Вие си решавате!!!
  • 15 незнайко

    9 6 Отговор
    Тези собственици още ли не са разбрали какво значи да си ЧАСТНИК ??? Като вземат таксите вариращи от 350 до 800 лева за дете в градина как се чувстваха ? БЯХА ГОЛЕМИ БИЗНЕСМЕНИ !!! Сега тръгнали да се оплакват !!! Да се хващат на работа за 650 - 850 лева и да им е СЛАДКО !!!
  • 16 ПравиленМодел

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Минчо":

    Е за какъв свободен пазар говорим, ако частния бизнес трябва за всичко да звъни на посланик, а той на министри ... Вие за 13 години в ЕС, свъсем заживяхте живот под наем и ще кажете, че е "адаптиране" да станеш нагъл и прост и да живееш на чужд гръб. За вас следния модел в "правилния": Гeрмaния прoдaвa гaз (c руcки прoизхoд) нa Бългaрия. Фрaнция мoнтирa руcкa AEЦ нa нaшa тeритoрия. CAЩ гoрят бългaрcки въглищa в ТEЦ-вe в Бългaрия. Чeхи ни кaлкулирaт eнeргиятa, зaщoтo ниe нямaм кaлкулaтoри.

    Коментиран от #18

  • 17 гост

    2 4 Отговор
    Ако всички спазват трите Д, няма да се затвори нищо. Но НЕ, нас никой не може да ни накара да спазваме каквито и да е правила. Сами сме си виновни и ще си патим докато не се променим.
  • 18 ЕСкръвопецЛИ

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "ПравиленМодел":

    Така се прави ръст на приходите за членките на ЕС. Вземат нов член и се закачат по всички вериги на обществеото. Всеки паразит в природата се опитва да прави същото. Ти тичай като кон, а 27 членки ще паразитират на твой гръб.
  • 19 Лейка

    1 1 Отговор
    Ще чупнат по едно крило от ф-вете и с тях ще платят.
  • 20 Ти май

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "МалъкБизнес":

    не си наясно, че ако хлопнат частниците, то ДЪРЖАВНО няма нищо бе човек, освен раздута администрация. Мисли, преди да пишеш. Няма производство, няма комунални услуги държавни. И като спрат частниците от къде ще идват парите в бюджета за келявата ти пенсия
  • 21 Пълен

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Минчо":

    от кредити. Жална майка на тези след нас
  • 22 Gen Gurko

    4 4 Отговор
    Те пък като са ги заплащали. Правят се, че образоват цигани, издават им дипломи и осребряват фактури. Мижи да те лажем. Имам лични впечатления. Така се усвояват и европейски фондове.
  • 23 лукашенко

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "АНКЕТА":

    ГЕРБ бие на избори без значение кой ги провежда БСП,Радев,или временно избрано правителство от него.
  • 24 айде

    0 0 Отговор
    Ами така и така селата са празни да си се приберат по къщите.
    Стига се навирали по центъра все едно им е бащиния а земята пустеее!
  • 25 123123

    1 1 Отговор
    само две неща - този бизнес, както и всеки друг, е създаден с любов, но не към децата, а към парите....и второ - никой не може да спре дигиталната революция, която се задава, така че, много бизнеси просто ще им мине времето, нещата вече се променят. Така че, да не реват много, просто продуктът, който предлагат ще се търси все по-малко, това е.
  • 26 123123

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "МалъкБизнес":

    за съжаление, в България тези неща хората тепърва трябва да ги озъснават..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове