Last news in Fakti

9 Ноември, 2012 18:31 5 110 53

„Бит съдия” добра новина ли е?

  • съдия-
  • бит-
  • мариян марков

„Най-накрая една прекрасна новина. Повече такива да има”. Така коментира читател с псевдонима ТОП новината за пребития съдия Мариян Марков с бокс в центъра на София тази сутрин.

Факти.бг припомня, че нападението е станало около 8,15 тази сутрин, когато известният съдия от Софийски градски съд тръгвал на работа. Сигналът е подаден от столична болница около 9,00 часа в Пето районно управление, което бе съобщено по-рано под заглавие: "Пребиха съдия в центъра на София /Обновена/".

Коментарът на ТОП не е единствен по посока на „добрата новина за бития съдия”, напротив като че ли никой от коментиралите под новината „Пребиха съдия в центъра на София” не обвинява нападателя и не изказва съжаление, че е посегнато на човек от съдебната власт. Следват коментари: „Нещо хубаво в дъждовния ден” на представил се псевдоним – никои, и още „Е това сега е хубава новина” на коментатор nikis72. Стига се и до екстаз коментаторът под псевдоним гост да заяви: „Супер”. Задоволство от бития съдия се изразява и не само с квалификации колко добра е новината, но и с коментара: „Тоя като му видиш мазната мутра и ти става ясно що за съдия е”, направен от „бати батев”. Коментаторът с многото ППППП.. пък се съгласява, че това е прекрасна новина някак по-колебливо, определяйки и биячите за лошите: „По принцип си прав, обаче факта че е бит с метален бокс по главата означава че са го били лошите”.

„Таратора” обаче поставя въпроса: „Да както се казваше в един виц това е едно добро начало. Интересно ми е като чета коментарите по-горе, че съдиите и престъпниците искат да ги бият, а и всички останали, което леко ме навежда на мисълта, че май са излишни в системата, като така са я подредили”.

Логичната реакция на хората би трябвало да бъде, че всяко насилие над когото и да било, би трябвало да бъде осъдено, но уви не е така. Четейки всичко това под дописката си задаваш логичните въпроси: „Защо ли хората наистина се радват на насилието над съдия макар и да не го познават? Защо нямат респект от съдебната власт? Какъв имиджа на тази институция и нейните представители? Питаш се и не е ли време хората да повярват в Темида и този имидж да се промени? Какво е необходимо, обаче да се направи, за да се случи всичко това ? Хората искат да видят осъдени политици и едри бизнесмени, които влизат в съда, но винаги излизат невинни след бомбастични акции. Дали пък и тази закостеняла система не трябва да се отвори към обществото и да изнася подробно аргументацията си за по-интересните дела? Така или иначе тя е критикувана и от Брюксел и явно трябва нещо да се промени.

Днес Съдебната палата бе затворена заради сигнал за бомба, наскоро сградата осъмна цялата нацапана с домати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Застрахован в BulINS

    1 0 Отговор
    А новината: Съдия пусна Маргина да се лекува, пак" добра новинал ли е?
  • 2 Кост

    1 1 Отговор
    Обществото се изражда, но това ще се стовари върху главите на виновниците за това израждане. Рано или късно всеки си плаща за дяволъка!
  • 3 oniq

    1 3 Отговор
    щом е бит , значи човека си е свършил работата и е пресекал чужди интереси на хора които са се мислели за недосегаеми . Не му казвам евала , защото такава му е професията и това са му задълженията , друг е въпроса , че не е уцелил да е съдия в нормална държава
  • 4 Sss

    1 1 Отговор
    Неприятно, много неприятно. Прост народ, слаба държава. Казват МВР, намалявала престъпността, неспосбни и без реална оценка са тези изказвания. От форума се изказват мнения за новини в дъждовния ден с акцент на приятно, със задоволство. Истината е, че това е сериозно посегателство в една държава, която следва да е правова. Дали начело е редно да стои физкултурнук употребявал анаболи в младостта си. Май е време да поемат назад, не да четем задоволство в малограмотни хора. Изкуствено насаден страх, прости и злобни малки човечета, нямащи идея какво представлява работата на съдията. Жалко управление, гротеска...

    Коментиран от #53

  • 5 кик

    1 0 Отговор
    бравос
  • 6 таратор

    1 1 Отговор
    Да интересен е анализа на коментарите, но ако бъде малко по-задълбочен неминуемо ще стигне до извода, че политическата класа все повече тласка по-голямата част от обществото към криминализиране. Вместо да се стреми да създава по-многобройна и стабилна средна класа с устойчиво морално и материално положение в последните години все повече се засилва натиска към по-голямата част от хората и за някокои се превръща във въпрос на живот и смърт да прибегнат до насилие, за да оцелеят. Цялата тази държава функционира изцяло в интерес на големите престъпници и монополи, което неминуемо води до отричането и като институция от нормалния гражданин.
  • 7 натурален българин

    0 1 Отговор
    този честен съдия трябва да бъде вкаран във върховния съд за да си връща на бандитите и полицаите които няма да хванат извършителя
  • 8 пострадал

    1 0 Отговор
    Ами ако е бил на моя хал човека не само бой ами и е.... щему е малко на този съдия. То те че са корумпирани да мозъка на костите си , това е ясно на всеки , ами за какво реват. Всеки ден по селата бити и изнасилени старци пък те пускат престъпниците като им напълнят джобовете . Няма ли ДАНС че да и се зарови в имуществото и да види народа какво ще лъсне . Не бой ами друго и трябва на съдебната система
  • 9 aha

    1 0 Отговор
    Разбира се,че е добра-толкова са глупави садиите и депутати,че се оставят на някакви псевдо мафиоти да ги управляват....най жалкото е ,че ние гражданите,хората,нацията сме заспали и се прее.аваме един-друг.
  • 10 aha

    0 0 Отговор
    *сЪдии
  • 11 nikis72

    1 1 Отговор
    не е добра а е супер новина
  • 12 николай маринов

    0 1 Отговор
    Възможно е човека да е честен , почтен и професионалист , но колегите му така са о.р.ли "правосъдната " система че е глупаво да очакваме друга реакция от хората .
  • 13 муспи

    1 0 Отговор
    Това "мазната мутра" е доста широко и неясно. Мутрата на снимката е евреин, гей, и работи по геноцида ни. Гледа един нагъл, безкруполен кретен, който се усмихва на себе си - е, това е живота. Имаше преброяване и никакъв процент не се обяви изповядзащи юдаизма. А откъде цялата правова система е еврейска, при съдиите на 100%? А откъде за всички други ръкаводни отрасли в геноцида? Откъде евреи за всичките ни правителства и народни събрания, за всички медии, за всичко свързано с много пари, за системата на здравеопазването, на която правосъдието може само да завижда?
  • 14 schneller

    1 0 Отговор
    ama iskali pitane dobra e razbira se toi kato e samo bit kat ne sa go .........
  • 15 EMSKI

    1 0 Отговор
    Поступали го малко...голяма работа!!! Тъкмо да му се опресни акъла,и да бъде по-справедлив в съдебната зала!!!! Няма дим без огън, в тая държава никой не е недосегаем!!!
  • 16 мамут

    1 0 Отговор
    Бития бит и е,,,,, сие е,,,,,н . До къде я докарахме , да бият съдия. Хора цял свят 6те ни се смее , но какво да се прави такиви са ни управниците, такиви сани и съдиите такова ние и меверето. Изоб6то такава ние скапаната Държавица. Народа се побърка и наи ло6ото , няма управия. Кои го докара до тук , можели някои да каже Аз 6те ви кажа ние господа ние 4е им позволяваме толкова години да ни тъп4ат и ние си стоиме мирни и кротки и накрая се 4удиме за6то посягат бандитите. Кой е Бойко борисов ,,централен нападател на ,,ЛЕВСКИ,, и на някакво си село картотекиран като ,,футболист,, . Разберете бе Хора България загива и намалява всеки ден то4но заради такиви хорица като Бойко Борисов и кликата му . Простете ми ако не съм прав, просто 6те ви се извиня.
  • 17 фесрвЯ

    1 0 Отговор
    той как би осъдил нападателя си - като самия той е оправдал убийци?
  • 18 edin

    0 1 Отговор
    Тези простаци, които одобряват насилието над юристи, те одобряват насилието и в/у лекари и в/у всички умни и образовани хора.За простака ученият човек е извор на всички злини.
  • 19 Марковска

    0 0 Отговор
    Защо съдиите си мислят, че са независими? Или са корумпирани и зависят от "дарители", или са честни и зависят от закон и съвест. Само глупак може да е независим!
  • 20 ПППППП

    0 1 Отговор
    "Коментаторът с многото ППППП.. пък се съгласява, че това е прекрасна новина някак по-колебливо..."
    Никога побоят над който и да било не бих определил като прекрасна новина. Исках да кажа, че по принцип съдиите са за бой, но този явно си е вършил работата добре и затова е бил пребит. Този побой може би е назидание за другите съдии, затова е лоша новина!
  • 21 Веселин

    1 0 Отговор
    Как да не се радват хората? КАк да не ти е кеф, че някой, който е пуснал на свобода ей такива като този побойник (нищо лошо против момчето, напротив) е бил застигнат от ежедневният тормоз над нормалния човек. Малко им е да ги бият. Как пък не осъдиха никой от ГОЛЕМИТЕ, тия в парламента и сателитите около тях... Нека ги бият, малко им е!!! Така са си направили държавицата, така ще живеят в нея!
  • 22 Жорж

    0 0 Отговор
    Това е демокрацията - всеки може да бие всеки, а ако има правосъдие ще има и възмездие.
  • 23 БУМЕР КАМОР

    0 1 Отговор
    kakvo se radvate be.mnogo prost e BG narod.dobre che sam daleche ot tazi p...a

    Коментиран от #26

  • 24 бай Георги

    1 1 Отговор
    Не,не е добра новина!Това значи,че съдебната система не е добра и хората са недоволни!
  • 25 идиот като вас

    0 1 Отговор
    Егати сбъркания народ. Как някой може да си позволи да посегне на представител на държавата. Всички които се радвате на това насилие сте много душевно сбъркани хора и заслужавате да живеете в една изолирана държава в далечния изток. Щом мислите по този начин, такава държава заслужавате. Даже и това ви е лукс, което имате.

    Коментиран от #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 аха

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "идиот като вас":

    Защо мен не ме бият по улиците?Защо теб не те бият по улиците?Защо този са го били ?....загря ли реотана вече....
  • 28 кик

    1 0 Отговор
    следващата новина нека е свързана с с опело и съдия
  • 29 ГОСТз

    1 0 Отговор
    Да. Добра е! В България съд няма!
  • 30 КОМЕНТИРАЩ

    1 0 Отговор
    Колкото и да е грубо отношението е заслужено, нямам предвид конкретния съдия не познавам човечеца. Но системата не работи,време е да се самосезира. Защото на нас ни писна и скоро ако продължава така съдия Линч ще излезе на яве. Определни групи хора нямат страх от нищо и не притежават никакви скруполи.
  • 31 да би мирно седело...

    1 0 Отговор
    ''бит съдия '' добра ли новина е,ами нагласен поп дали е по -добра...убреее
  • 32 sluchaen

    1 0 Отговор
    postapkata e grozna,no kato se ima vpredvid tia sadii kolko nezakonni destvia i prisadi izdavat,i posle izliza niakoi ot vlasta i kazva ne e redno da komentirame re6enieto na sadiata:)zna4i toi moge da re6ava kakvoto si iska e veroiatno nezavisimo ot tova dali e pravulno ili ne,e veroiatno niakoi kogoto e u6tetil mu e pisnalo i re6il sam da komentira i upravi ne6tata s sadiata sled kato upravliava6tite ,,nekomentirali re6enieta na sadiite,,
  • 33 Дядо поп

    1 0 Отговор
    И бити ще има и убити в бъдеще.И те много добре си знаят защо.А тези ЧСИтата какъв тормоз ги чака идея си нямат.Мислят,че са хванали онзи за шлифера и се държат едни важни и нагли,но нали слънцето залязва вечер и тогава кой когото може.
  • 34 РоНи

    0 0 Отговор
    На хората им пада пердето вече,да се готват политиците .....
  • 35 ран

    0 0 Отговор
    Много добра новина е, време беше.
  • 36 Петров

    0 0 Отговор
    Прекрасна новина,ще се радвам ако почнат да ги пребиват все повече
  • 37 Човек

    1 0 Отговор
    добра новина е. Убит съдия е още по добра новина. Убито котилото на съдия е най-добрата новина. Виждате ежедневно наглостта на корумпираните.
  • 38 dacho

    0 0 Отговор
    това показва каква държава сме
  • 39 макс

    0 0 Отговор
    пак добре че не са го е......
  • 40 лупи

    1 0 Отговор
    Не е добра новина. Това е отлична новина!
  • 41 васко

    0 0 Отговор
    сега да видим ако хванат нападателя каква присъда ще му дадат при положение че съдиите се подиграват със нещастието на хората и за убийство дават 4-5 години...
  • 42 qqqqqq

    1 0 Отговор
    Как няма да се радват хората, това е един вид възмездие. Обществена тайна е че съдиите са едни от най корумпираните. Изключително големи приятели на организираната престъпност. Работят за престъпниците, не за народа. Винаги когато се стигне до съд се гледа кой повече пари ще изкара, а знаем у кого са многото пари. Заради ей тези обществени тайни, хората се радват като се случи нещо такова.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Цецо Цветанов

    1 0 Отговор
    Всеки ден в България БИЯТ и убиват хора!!!На моя позната синът и ,който е студент в СФ докато се прибира в общежитието в студентски град бе ударен с електрошок и обран.Бяха му взели лаптоп , пари , телефон , и маратонките. Така ,че въпросният съдия не е с някакви привилегии когато стане дума кой да яде бой и кой не.Мисля ,че е крайно време при тази престъпност в страната да се въведе наказателна неотговорност за убийство при самоотбрана.Тогава ще си помислят разните препасани с ножове и пищови. Щом държавата не може да въведе ред трябва да получим право да се пазим САМИ. Оказа се ,че наркомана крадец застрелян от човек пазещ имуществото си имал права , а човека ще лежи в затвора.Ако мръсният наркоман не бе тръгнал да краде нямаше да го застрелят!!!!Крайно време е обществото ни да стане крайно нетърпимо към наркоманска и циганска престъпност. За ден станаха няколко обира на бакалии , но ако бакалина има пушка-помпа под тезгяха както е в САЩ ...едва ли ще има такива случаи.
  • 45 шишю

    0 0 Отговор
    те не са ли с имунитет за такива работи , явно е с имунна недостатъчност
  • 46 gost

    0 0 Отговор
    imidj instituciq za bg li govorim oshte
  • 47 Мартин Тодоров

    1 0 Отговор
    Да ги бият съдиите да не си мислят че техните престъпления към народа ще са безнаказани корумпирани престъпници.пускат виновните на свобода срещу малко "стимул" а после та прилагали закона правилно и ще се правят всякаш са светци . А медиите ги отразяват все едно не са хора а богове
  • 48 Баи Спиро

    0 0 Отговор
    Ако го хванат колко години ще му влачат делото.Пожелавам му някой колега да сложи делото в чекмеджето и да го забрави.Или да попадне на адвокат-тарикат да го разиграва с години.
  • 49 Идиот

    1 0 Отговор
    Днес сутринта като прочетох тази добра новина ме обзе едно такова старано чувство на безсилие
    на безсилие защото не е само за бой тоя а 99 % от всички политици съдии и "бизнесмени"в кавички щото те са си чисти измамници и крадци
    но ние Българите сме ОВЦИ - превод за граждани те Изключително търпеливо и просто животно кадето дава млекце на тарикатите а те тук са много и некой чат пат ги поблъска с бокса
    ПРИЗИВА Е САМО ЕДИН -
    БРАТЯ БЪЛГАРИ купете си боксове и всички крадци и измамници да ги поблъска ме
  • 50 galaxy

    0 0 Отговор
    За съжаление не знам дали има и един съдия, който да е решил Едно Дело по съвест и чесно. При съдийте корупцията е ЗАКОН № 1, и това е основното им мерило за справедливост!!! И никой няма право да им търси отговорност. Че те всичките са за затвора, а в България ние чакаме от тях справедливост. Какъв цинизъм.
  • 51 1986

    0 0 Отговор
    всички са за бой,когато и това не помага има и други методи
  • 52 Боко тиквата

    0 0 Отговор
    Много ясно ,че е добра новина да не си мислят ,че са незаменими? Няма да си отидете с парите на ония свят говеда ! Господ забавя ама не забравя ;)
  • 53 гост12

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Sss":

    4udesna e novinata po 4esto triabva da ima podobni situacii ,4e da vzemat da se usetiat nakraia .glupavi hora ve4e niama i kogato sa napravili niakoi 4ovek na maimuna za6toto si igraiat s horata sadiite i prokurorite iavno tova triabva da im e prisadata ot naroda sled kato upravliava6tite si zatvariat o4ite.tia po4ti v vsi4ki dargavni sektori triabva da znaiat ,4e har4at parite na naroda ot nas im se davat zaplati i saotvetno e redno da ni obslugvat normalno i 4ove6ki.samo boi gi upravia,boiat nebil re6avane na vaprosa:)ami tolkova godini se samozabraviha koe e re6enieto na vaprosa v cial sviat kato ima ne6to koeto nemoge da razre6i im izpra6tat,,u4iteli komandosi da gi vrazumiavat i svi4ko stava nared nehodi pop samo boi na takiva .i znaite bez ni6to ne sa go 6amarosali
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове