Last news in Fakti

9 Ноември, 2012 14:27 3 812 14

Пребиха съдия в центъра на София /Обновена/

  • пребиха-
  • съдия-
  • мариян марков

Пребиха известният съдия от Софийски градски съд Мариян Марков. Неизвестен го е нападнал с бокс в центъра на София, потвърдиха за случая пред Факти.бг източници от МВР.
Все още съдията не е подал жалба и случаят се доуточнява.
Нападението е станало тази сутрин в 8,15 часа, когато Марков тръгвал на работа и на самия вход се срещнал с нападателя.  Сигналът за инцидента е подаден около 9,00 часа от столична болница в Пето РПУ за мъж с наранявания по лицето. Ударите с металният бокс са нанесени по главата. Марков е настанен в столична болница, бе първоначалната информация, по-късно стана ясно, че той е напуснал болницата и се е прибрал у дома да бъде лекуван. Самият Марков е обяснил при първоначалният разпит, че е усетил силен удар по главата, но не е видял нападателят си. В момента полицията разследва случая.
Марков бе съдия по делото на Александър Томов за присвоените 14 милиона от „Кремиковци”, той бе и съдията по делото за убитата Яна Кръстева в Борисовата градина, както и по делото на бившия шеф на „Булгартабак” Христо Лачев.
Той бе засечен от Инспектората на ВСС в бавене на мотивите на постановени присъди.  

Според БНР Мариян Марков е трябвало да гледа днес дело за грабеж с българин, който е екстрадиран от Холандия. Това е разказал самият той за "Хоризонт". Съдията си спомня много малко от инцидента, станал  тази сутрин. Той разказа, че докато е излизал от входа на кооперацията, в която живее в центъра на София, е бил ударен силно в дясната част на главата. Първото, което си спомня, е мъж, който се опитал да го вдигне, а след това е откаран в ИСУЛ, откъдето се обадил на полицията. От болницата са му обяснили, че най-вероятно ударът в лицето му е с бокс, тъй като имало такива следи.

Марков беше категоричен, че досега не е получавал заплахи и няма идея за какво може да е нападнат. Той уточни, че във всяко едно от своите дела може би е нарушил или е имало хора, които са се ядосали от неговите решения, но не смята, че това е причина той да бъде нападнат и пребит.

"Версии много. Грабеж не е, но може да не е успял. Нищо не са ми взели. Може да е видял, че идват хора, да се е уплашил и да е избягал. Може да е някой не съвсем добре психически, разхождащ се с бокс. Може и някой да ми отмъщава за мой акт. Всичко може да е. Достатъчно дълго време съм съдия в София, 14 години, даже и повече. С всяко свое решение мога да разгневя някого, има един недоволен и един доволен", заявява съдия Марков пред БНР.

Днес по-рано Съдебната палата бе затворена заради сигнал за бомба.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тОР

    1 4 Отговор
    нАЙ-НАКРАЯ ЕДНА ПРЕКРАСНА НОВИНА.ПОВЕЧЕ ТАКИВА ДА ИМА.

    Коментиран от #2

  • 2 ППППППП

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "тОР":

    По принцип си прав, обаче факта че е бит с метален бокс по главата означава че са го били лошите.
  • 3 гост

    1 4 Отговор
    супер
  • 4 nikis72

    1 3 Отговор
    е това сега е хубава новина
  • 5 никои

    1 3 Отговор
    нещо хубаво в даждовния ден
  • 6 бати батев

    1 4 Отговор
    Тоя като му видиш мазната мутра и ти става ясно що за съдия е
  • 7 таратор

    1 0 Отговор
    Да както се казваше в един виц това е едно добро начало. Итересно ми е като чета коментарите по-горе, че съдиите и престъпниците искат да ги бият, а и всички останали, което леко ме навежда на мисълта, че май са излишни в системата, като така са я подредили.
  • 8 chana

    1 0 Отговор
    Сигурно си го е заслужил. За съжаление имам много лошо мнение за българската правна система. Престъпниците се разхождат на свобода и корупцията е безкрайна. Единствените нещастници които биват осъждани са циганите и разне безпарични хора, които не могат да си платят. Истинските крадци са напълно свободни и си крадът без страх от съд.
  • 9 БУМЕР КАМОР

    0 1 Отговор
    smo tapanar bi se radval che e prebit chove.a i vse pak e magistrat koito e v pati po nacheten ot vsichki vas.mnogo ste zlobni be kompleksari.
  • 10 ЛУД ЛЕР

    1 0 Отговор
    да каже защо са го били не да се прави на хремав че не знае
  • 11 кратил

    1 0 Отговор
    Пребиха хотелиер милионер...
  • 12 перник

    1 0 Отговор
    Като оберем банка искам тоя да ме сьди!
  • 13 Петър Петров

    1 0 Отговор
    Само да попитам защо не пребиха мен или магазинера до блока, или някой бизнесмен, който си имат легален бизнес !!! Някой спомена за мутрата на съдията . Съгласен съм
  • 14 galaxy

    0 0 Отговор
    Корумпираните съдии създадоха тази порочна система на правораздаване и сега тя се обръща срещу тях. Само тези които нямат пари и връзки са осъждани дори и да не са извършили криминално деяние, а всички гангстери властимащи и крими-милионери са оправдавани. Май скоро ще дойде времето, когато ще почне и народа да раздава правосъдие.