Last news in Fakti

10 Ноември, 2020 10:21 7 629 75

Здравният министър с важни новини за болничната помощ и мерките

  • костадин ангелов-
  • мерки-
  • болнична помощ-
  • коронавирус

Вчера е имало над 550 повиквания на спешна помощ в София

Здравният министър с важни новини за болничната помощ и мерките - 1
Снимка: БГНЕС

875 излекувани имаме днес. За последните седмици хиляди са хората, които са излекувани. Натискът върху здравната система е изключително сериозен. Това заяви пред NOVA здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Вчера е имало над 550 повиквания на спешна помощ в София. Броят на линейките вчера е бил 40, които са обслужвали адресите и те ще бъдат увеличени. Всеки, който почувства и най-малки симптоми търси помощ и той очаква да бъде закаран до лечебно заведение. Лекарите следват строги алгоритми, обективни медицински факти, за да закарат един пациент до болница, подчерта Ангелов.

200 адреса е имало за COVID-19 вчера, само около 35 души са постъпили в болница, другите са останали вкъщи. 80% от COVID-19 болните остават вкъщи за лечение, останалите имат нужда от болнично лечение, поясни Ангелов. По думите му натискът върху здравната система в момента е огромен.

Достъп до здравна помощ значи да стигнеш навреме до лекар. В България пациентите имат добър достъп до помощ. Проблемът е липсата на лекари и сестри, който проблем не е отсега, отбеляза министърът.

Пациентите, хронично болните, които имат нужда от лечение - техният прием не е спрян, категоричен е Ангелов. "Ще защитим интереса на пациентите. Трябва да им осигурим безопасни условия за лечение", подчерта още министърът.

Мерките, които обсъждаме са в посоката за постигане на медицински резултати. Всички училища, които имат заболяемост над 20%, ще минат на онлайн обучение, подчерта Ангелов.

Обсъжда се осигуряването на зелени коридори в цялата страна, както е в момента в София. Очакват се два такива – един преди обяд и един следобед.

Нощните заведения ще продължат да бъдат затворени за известен период, най-вероятно още две седмици. Вечерният час за заведенията ще бъде най-вероятно 23.30 унифициран за цялата страна, съобщи още Ангелов.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    53 74 Отговор
    Затворете училищата,че ще измрем всички. Децата са безсимптомни ,а разнасят заразата навсякъде. От едно дете за един ден могат да се заразят 50 други дeцa и вечерта вирусът е в 50 нови семейства !!!

    Коментиран от #17, #37, #45

  • 2 др Гей Билтс

    14 13 Отговор
    Който е "излекуван" нема да го боцкаме, останалите - в чувала.
  • 3 Малко логика

    47 55 Отговор
    Затворете всички учеща веднага. Всеки ден закъснение ще се увеличава ужаса които тепърва предстои. Ако скоро не се направи това няма да има дори и учители които да преподават после.
    Няма грам логика да не се приложат мерките които се прилагат при грипна епидемия и са изпитани в продължение на десетки години и са доказали своята ефективност при епидемия.
    Дори и да не се провежда дистанционно обучение изобщо не е трагедия може да се отмени лятната ваканция и всички да учат от май до следващия октомври без никакви ваканции

    Коментиран от #38, #46

  • 4 Гост

    33 2 Отговор
    Колко доктори могат да чуят пневмония на слушалка? Отделно знаеме , че може да се прекара и на крак което не е добре!

    Коментиран от #52

  • 5 Точка Омега

    8 15 Отговор
    За празника на сатанистите 25/12 всичко ще утихне, после пак ви почват. Покайте се безбожници, после ще е много късно за душите ви.
  • 6 Верно ли

    30 8 Отговор
    Кво реве па тоя? Какво очакваше да постигнат с тази паника, дето всяват? Всеки с кашлица и температура - у интензивното!
  • 7 GOST

    11 7 Отговор
    Днес 106 утре 1006.
  • 8 пак не разбрал

    27 0 Отговор
    875 излекувани или оздравели?

    Коментиран от #12, #51

  • 9 Ууууууу

    8 26 Отговор
    Нали няма ковид,защо ревете сега? Каквото могат това правят,а училищата няма да се затварят. Нито държавата ще затварят Швеция на Балканите !

    Коментиран от #13

  • 10 нбгт

    35 23 Отговор
    Живея близо до 3 училища. Вчера в кварталния магазин нахлуха 7 или 8 деца накуп. Няма маски, няма дистанция, пуснали ги в междучасие и ходят на тумби напред- назад. Мотаят се в магазина, не излизат, закачат се помежду си, няма място да се разминеш с тях. В училище не им ли говорят за случващото се? Или на учителите им е забранено да се обсъжда?

    Коментиран от #30, #41, #65

  • 11 БАШ ДОКТОРА

    26 4 Отговор
    ВСИЧКИ КОЙТО ИМАТ НУЖДА ОТ ЛЕКАР ДА ВЗЕМАТ СЕ УВИЯТ В БЯЛ ЧАРШАФ И ДА ТРЪГВАТ БАВНО КЪМ ГРОБИЩАТА ДА НЕ СЪЗДАВАТ ПАНИКА
  • 12 Просто

    16 1 Отговор

    До коментар #8 от "пак не разбрал":

    Оздравели няма кой да ги лекува които е късметлия ще се оправи другите са сухи клечки без които може и ще ги жертват.
  • 13 Боко Боков

    27 5 Отговор

    До коментар #9 от "Ууууууу":

    В цял свят са прости и въвеждат мерки, но аз съм по-хитър и нищо няма да затварям нищо.Докато не измрат достатъчно пенсионери, че да си избия 50 лв. подаяние които им дадох. Все пак им обещах предстоящото увеличение на пенисите от март и трябва да им редуцирам доста броя инак ще ме увътрят много. А аз имам доста докато напълня хубаво шкафчето. Сега докато не мога да обикалям с джипа разчистих гардероба и него смятам а да напълня с пачки и кюлчета.
    Затова не гледам какво правят в Европа аз ще чакам. На мен ми се размина, а другите са без значение да умират не ми трябват . На пролет се страхувах за себе си сега съм си спокоен.
  • 14 Мавров

    30 1 Отговор
    Страхотен достъп имат пациентите. Половин ден в чакане на линейка и поне още толкова на паркинга на някоя болница. То за пълен некадърдник като министъра с присадена коса, това явно е нормално. По неподходящ индивид трудно би се намерил.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Българка

    48 0 Отговор
    До кога ще лъже здравният министър. От думите му имам чувство, че разказва какво е сънувал, а не каква е реалната действителност. Колко нагъл трябва да си , за да твърдиш, че в " България пациентите имат добър достъп" до лекар. От всички ТВ, медии валят случаи на болни , на които е отказана болнична помощ. Има починали пред лекаески кабинети или по домовете си.
    Циници, не може да се справите със никаква криза
    ПОДАВАЙТЕ ОСТАВКИ !

    Коментиран от #29, #39

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Лале ли си зюмбюл ли си

    21 0 Отговор
    Лекарства има лекари и сестри няма.Всеки да се оправя както може, каза отговорника за здравето.

    Коментиран от #21

  • 19 само питам

    19 2 Отговор
    И каква е важната новина? От 1 месец положението е тревожно, но мерки НЯМА. Само заведенията до 23:30 часа и тук- там в някой град "зелен коридор" за пенсионери. Нищо по- различно отпреди- маски, дистанция, хигиена.
    Какво важно е съобщил министърът?

    Коментиран от #23

  • 20 Българин

    20 0 Отговор
    А защо плащаме данаци Борисовв??? За да се лекуваме сами ли ???
    Кажи бе Борисовв !!!

    Коментиран от #24

  • 21 нбгт

    21 0 Отговор

    До коментар #18 от "Лале ли си зюмбюл ли си":

    Оставени сме на самотек. Караме на автопилот.
    Няма нужда да ни казва, колко сигнала до Спешна помощ са постъпили. Нито пък броя на линейките. И изобщо едни бройки размятат в пространството. Реално не въвеждат никакви мерки на национално ниво.
    От 1 седмица ни занимават основно със Сев. Македония и ХелпКарма.
  • 22 Пенсионер

    19 8 Отговор
    Абсолютно подкрепям. За това вече втора седмица пиша и настоявам. Но българоубийците предпочитат децата да не са в къщи да учат дистанционно, а да разнасят заразата. И това е предписано от главния лвкар Борисов, който много държи на образованието и има завидни достижения със само една недочетена книга Винету
  • 23 Просто

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "само питам":

    Нищо имитира дейност и чака да си замитат сухите съчки.
    Това си е законен геноцид да ни е честито на всички.
  • 24 нбгт

    11 0 Отговор

    До коментар #20 от "Българин":

    Няма го. Някак НЕ присъства. Не участва в разрешаване на проблемите с Ковид19.
    От 1 седмица ни занимават с Македония, САЩ и ХелпКарма.
  • 25 Активист на БСП

    11 2 Отговор
    ,,Хиляди излекувани,, !??? Не знаете ли точната бройка ? Нали пари вземате за излекуван пациент ??? Май така си плещиш празни приказки !!! Лъжец !!! Долу ГЕРБ !!!
  • 26 Хубава работа, ама ...

    17 3 Отговор
    Големият цирк е в детските градини, където ковид няма. Персонала, работи на двойни смени, а заболелите са от грипче, някаква настинка, лека пневмонийка. И най-често от - '' 'ми, нещо се разболя, ама ... нищо му няма.'' :-) Я, някой се е оплакал, я се е оакал .
  • 27 Факт

    17 0 Отговор
    Джипито каза , че не може да ми даде болничен без тест, нямало направления и аз си ходя на работа , пазар и плащам 31 години осигуровки....
  • 28 Фокс

    11 3 Отговор
    Я престанете вече с тея " зелени коридори ", не разбрахте ли че това е пълна глупост.Възрасните и без тях се влачат по цял ден по пазари и магазини с количките.Ще ограничавате нас , а тях не .Пък отгоре на всичко обмисляте още един" зелен коридор" след обяд .И естествено че пак ние ще сме потърпевши.Ограничете пенсионерите!!! Защото те не се спират и след 10 часа пак се бутат като овце по рейсове и магазини.
  • 29 нбгт

    8 3 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    От 1 месец ни замотават със статистики, числа, проценти. Отлагат и протакат въвеждането на мерки. В статията леко се намеква да не звъним на Спешна помощ, само в краен случай.

    Коментиран от #36

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Перо

    1 1 Отговор
    Защо се взимат в предвид показателите от тестовете,след като там отиват само хора със симптоми и контактни?
  • 32 Лош

    7 2 Отговор
    Тоя помияр още ли е министър?
    Или по точно гробар.
  • 33 Българин

    9 3 Отговор
    Ей НЕКАДЪРЕН ТЪП...АК ПОДАВАЙ ОСТАВКА И СЕ МАХАЙ.
    ХОРАТА ИЗМИРАТ ЗАРАДИ ТЕБ !

    Коментиран от #40

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Пълна пародия

    5 2 Отговор
    Ми като побъркахте хората, не 500 Ами 5000 ще има палячовци !
  • 36 Българка

    14 1 Отговор

    До коментар #29 от "нбгт":

    Борисов е страхливец, който се крие зад бушони. Него не го интересува здравето и благополучието на българите. Той гледа да отърве кожата, не смее дори една семкаджийница да затвори
  • 37 Breaking Bad

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Затвори се ти вкъщи и си дай детето в детски дом, за да не те зарази, психар такъв!
  • 38 Breaking Bad

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Малко логика":

    Затвори се ти вкъщи и си дай детето в детски дом, за да не те зарази, психар такъв!
  • 39 Грую

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Аааа бре мадам, и не разбра ли досега, че в България само се приказва и краде, а който се нагърби да върши някаква работа както трябва след много кратко време го натоварват, като куцо магаре и и след още малко време го закарват на гробищата, защото той между временно ги е усетил как крадат, поискал е съвсем малко повечко пари, вече е много неудобен и не толкова евтин и е дошло време да бъде заменен със следващата изкупителна жертва на системата за крадене и лансиране на некадърници. Ето това е България и затуй умните хора награбиха куфарите и се наредиха на терминал 2 и така ще бъде и много дълго време занапред, за които останат след вируса също!
  • 40 нбгт

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Българин":

    Прав си! Който не се справя, да напуска.
  • 41 Не норм алник

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "нбгт":

    Ти нещо не си добре май. Я се съвземи и се покай. Не говори глупости,а си решава проблема

    Коментиран от #43

  • 42 Българина

    8 0 Отговор
    "Мъдрите" ни и крадливи "политици", превърнаха болниците ни в кочини...."ЧЕСТИТО".
  • 43 нбгт

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "Не норм алник":

    Когато няма аргументи, троловете като теб използват лични обиди, за да омаловажат твърденията на опонента.
  • 44 Майка

    4 3 Отговор
    Онлайн училище за всички. Оставка!
  • 45 БГ 681

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Kато не са на у-ще мислиш че децата не се събират и не излизат ли? А като останат в къщи по-малките кой ще ги гледа, след като мама и тати са на работа, остават баба и дядо, което пак е лошо. По твоята логика кога ще има нормално обучение, защото от 7 месеца вече няма. Това малко не ви ли притеснява един ден от къде ще се изкарат съдии лекари учени...

    Коментиран от #48

  • 46 до кога

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Малко логика":

    прочети 45 коментар.
  • 47 Таньо рекета

    1 5 Отговор
    Браво на министъра
  • 48 нбгт

    4 4 Отговор

    До коментар #45 от "БГ 681":

    Досега все в реална среда учеха и много образовани излизаха от училище. Затова сме на последно място.
    С 1-2 месеца вкъщи няма изостанат. До края на годината се очакват ваксини, до края на февруари се очаква да премине втората вълна. От пролетта ви се разясняваше, че вирусните епидемии отминават след втория пик, така е било с всички вирусни инфекции. Дайте малко оптимизъм! Оставете черногледството и чувството на безизходица. Толкова ли не можете за 1- 2 месеца да излезете от зоната си на комфорт?! Ковид19 няма да върлува вечно.
    Или не искате децата да стоят вкъщи, да не се товарите с разходи за отопление и храна...

    Коментиран от #54, #67

  • 49 Сбъркан свят

    12 3 Отговор
    ВСИЧКИ ДРУГИ БОЛЕСТИ ИЗЧЕЗНАХА КАТО С МАГИЧЕСКА ПРЪЧКА! ОСТАНА КОРОНАТА! И Е СТРАННО, ЧЕ ВСЕ ОЩЕ ОСВИДЕТЕЛСТВАТ В ТЕЛК ЗА РАЗНИ ТАКИВА ДРЕБНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, КОИТО СА ЕДИНСТВЕНО СЪПЪТСТВАЩИ ТОЗИ СТРАШЕН ВИРУС(не отричам съществуването му, но много хора получиха инфаркт или инсулт поради внушения ужас от Ковид)! СВЕТОВНИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ ТРЯБВА ДА ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТ... НО КАК?!

    Коментиран от #50

  • 50 нбгт

    3 3 Отговор

    До коментар #49 от "Сбъркан свят":

    Кои са тия дребни заболявания, за които се дава ТЕЛК?
    Лекар ли си, че дават мнение кое заболяване е дребно и кое е тежко?

    Коментиран от #53, #61

  • 51 ами

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "пак не разбрал":

    Чекиран + изкарал ковид 'пътеката' + изписан без 'смъртен акт' = излекуван
  • 52 Грейс

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Абсолютно съм съгласна! Лично засегната, без симптоми с + тест 12 дни карантина, без преглед, на 12 ден температура 37,2,4 по лично желание се започна антибиотик,, веднага след това - тест, да ама на скенер |с връзки| се показа че пневмония та не е избегнат, та продължи с 2 вида вече антибиотик, а господ имало! Така, че няма слушалка за хора с + тест, има лечение по телефона, така че внимавайте много. Опасна е не симптомната пневмония.

    Коментиран от #63

  • 53 Бай Ганьо

    4 0 Отговор

    До коментар #50 от "нбгт":

    Както се казва: На чуждо ДУ-ПЕ сто тояги са малко.
  • 54 до кога

    4 4 Отговор

    До коментар #48 от "нбгт":

    Няма гаранция, с всеобщото криене до кога ще бъде такова положението, и че няма да ни кацат че идва 3 5 или 9вълна. Дори и да има ваксина, това не означава край на всичко, много от хората не биха желали да се ваксинират. Сега коронавирус после грипа епидемия ваканции, целия втори срок на тази година отиде в канала, не е решението криене и затваряне през 2 месеца, защто като излезеш вируса пак ще бъде около теб. Маски, добра хигиена, е да се пазят възрастните и болни хора. Другите трябва да работят и живеят

    Коментиран от #57

  • 55 Чичо Митко

    2 1 Отговор
    Ами казината?Или те не са нощни а денонощни????????Само за тях нищо не се говори щото там е парата на бедните наивници!
  • 56 Спасов

    2 1 Отговор
    Добре! Харесва ми за двата коридора!
  • 57 нбгт

    0 2 Отговор

    До коментар #54 от "до кога":

    Многократно бе разяснявано- 2 вълни. Въпросът е да сме съвестни до февруари.
  • 58 4698

    3 1 Отговор
    Спокойно, умници, след една седмица министъро на образУванието шъ ходи да преподава, а този на здрЪвепогазването да лекува. Иначе сичко е наред в кочината.
  • 59 Васил

    4 1 Отговор
    Не ставаш твоите мерки са без резултат виж Чехия за десет дни от 10000 на ден ги намалиха на 2000 това са пет пъти. Мерките са ти смехотворни и нулев резултат най добре си подай оставка и да дойде някой по компетентен.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Сбъркан свят

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "нбгт":

    Не сте разбрал/а иронията ми. Нужно ли е да разяснявам, че няма незначителни заболявания(дори нараненият пръст може да доведе до куп усложнения), камо ли фигуриращите в листата на ТЕЛК! Странно е, че трябваше да пояснявам... Потърсете смисъла на написаното!

    Коментиран от #64

  • 62 РУМЕН РАДЕФФФ

    1 4 Отговор
    КАКЪВ ВИРУС,КАКВИ 5лв. ......БЕЕИЕИИ....НЯМА ТАКОВА НЕЩО. .....
    БЕЕИЕЕЕ....БЕГОМ НА ПЛЩАДА,ЧЕ СА МАЛКО ПРОТЕСТЪРИТЕ. ....БЕЕЕИЕЕЕ....ГОРЕТЕ МАСКИТЕ И РЕВЕТЕ С ПЪЛНО ГЪРЛО, ОСТОФФФФКАААА. ....БЕЕЕИЕЕЕЕ. САМО ТАКА ЩЕ СЪБОРИТЕ БОЙКО ...БЕЕЕЕЕЕЕ...ФАЛИРАХТЕ ЧЕРЕПА И НИЩО НЕ НАПРАВИХТЕ....БЕЕЕЕЕИЕЕЕ...ПЪЛНИ ОЛИГОФРЕНИ СТЕ ...БЕЕЕИЕЕЕЕ....АЗ ЩЕ ДОЙДА И ЩЕ ВДИГНА ЮМРУЧЕТО, ЗА ДА ВИ ВДИГНА НАСТРОЕНИЕТО....БЕЕЕЕИЕЕЕЕ....ХАЙДЕ НАЗДРАВЕ......ХММММ......Т.Е. НАПРЕД....
  • 63 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Грейс":

    Именно в това е проблема слагат те под карантина и край ... молиш се да не се развие пневмония....
  • 64 нбгт

    1 1 Отговор

    До коментар #61 от "Сбъркан свят":

    Търся смисъла на написаното от класиците.
    По форумите човек пише ясно и достъпно, за да бъде разбран и оценен от съфорумците, а не в стил "какво искал да каже авторът?".

    Коментиран от #73

  • 65 И какво очаквате?

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "нбгт":

    Децата затова са деца, да играят, да се закачат! Да правят това, което им се прощава, защото са деца. Рано им е да се превръщат в роботи! Страхът може и да пази, но има само едно нещо по-страшно от него - алчността!
  • 66 Васил

    1 0 Отговор
    Г-н здравен министър противо епидемиологичните ви мерки са просто убийствени
  • 67 Абе пич

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "нбгт":

    Сериозен график написа,явно е,че си живееш живота по разписание каквото кажат,вземи се поспри ако искаш да живееш дълго.
    В голям филм си се вкарал,откъде го изтегли?
  • 68 Радойчо

    3 2 Отговор
    На всякаде ужас и простотия ! Да се затворят училищата и дет.градини,кадето безхаберни родители набутват натъпкани с лекарства деца за да разнасят вирусите.
  • 69 Манчева

    1 1 Отговор
    Това, че голяма част от учениците и студентите ще тръгнат на училище присъствено не е противоепидемична мярка! Трябваше да се удължи дистанционното обучение поне до края на месеца! Тази грешка ще струва човешки животи! Скоро ще има дефицит не само на лекари, но и на учители!
  • 70 джими

    0 0 Отговор
    А няма как примерно в 15 часа да се разболееш ако си на заведение нали? само след 23 и 30 нали глупако?
  • 71 Един

    3 1 Отговор
    Вече 8 месеца институциите помагат на болниците (търговски дружества) да търгуват! със здравето и болестите ни, което изглежда е основната цел на "здравеопазването" в демократична България - да се вземат колкото повече може пари!!!
  • 72 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    какво стана с ромите и кючека в болницата голямо нищо онзи ден умира ЧОВЕК от инсулт не го приели в пирогов и във втора градска нали пойскахте оставката на шефа на2 ра градска за пред очи оня си е на лабота а ХОРАТА НАРОДА кучета го яли ээээээээээээээээээээээээээээээээээээ
  • 73 Сбъркан свят

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "нбгт":

    Признавам, че не съм класик и няма да бъда, и желание ми липсва да се меря с когото и да било. Но и не знаех, че класиците списват по форумите, кастрирани от най-силните си оръжия: сарказъм и ирония!
  • 74 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    имаме си бяла мафия
  • 75 Пия непрекъснато ракия и червено вино

    0 0 Отговор
    Ракията ни дава прозрение...Ако се приеме,че при нормални условия-без паника,истерия и манипулации от медиите- на ден умират между 250 и 400 човека в България,средно около 350, и тази цифра не се е увеличила въобще,дори напротив,какво означава това?Ами просто е- прехвърляне и жонгльорство с причината за смъртта на хората.Масата от хората са наплашени от вируса,защото с малки изключения лекарите,показващи се пред медиите,обличат измамата в псевдо научни обяснения.Хората приемат тези твърдения и фалшът е забъркан.Трябва да ни е ясно,че докато човешките организми не се научат да разпознават определен вирус,той ще успява да атакува неподготвения организъм.Но слава богу,природата не търпи пропуски и след първата среща с вируса изгражда имунна защита и човек е защитен завинаги.Чрез ваксината се симулира подобен механизъм,но с много по слаби щамове и по този начин
    организма не се налага да се бори активно чрез температура,неразположение и т.н.Т.е чрез изолации ефектът накрая ще бъде отрицателен-пак ще се запознаем с вируса,но по дългия и мъчителен път.
    А виното гарантирано убива вируса!:))
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове