Last news in Fakti

10 Ноември, 2020 17:14 7 623 22

Цветанов: Кметът на Гурково е дерибей, а Борисов нехае

  • републиканци за българия-
  • гурково-
  • булметал-
  • цветан цветанов

Твърденията са, че Мариан Цонев от ДПС е започнал политически репресии спрямо предприятието "Булметал" АД

Цветанов: Кметът на Гурково е дерибей, а Борисов нехае - 1

Председателят на "Републиканци за България" Цветан Цветанов, заедно с юристи от екипа на партията и областните координатори на Стара Загора, Сливен и Варнеска област подкрепиха работещите във фирма „Булметал“ АД, за да не загубят работните си места, съобщиха от пресцентъра на новата политическа сила.

Кметът на община Гурково Мариан Цонев от ДПС перманентно рекетира шефа на най-голямото предприятие в района – „Булметал“ АД Кольо Атанасов. Това за първи път официално съобщи самият той при среща с председателя на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов и членове на ръководството на партията, по време на смяната на работниците в предприятието.

Атанасов разкри, че откакто е на власт, кметът от ДПС Мариан Цонев е започнал политически репресии спрямо предприятието. По думите му действията му са целенасочен опит да се ликвидира и да му бъде взет бизнесът, което ще доведе до загубата на над 550 работни места и хора на улицата в условията на коронакриза. На 5 ноември 7 институции са извършили проверки, но нито една не е връчила заповед за това, с цел натиск върху фирмата.

„Вместо да имаме стимул от властта, сме мишена за ликвидиране от мафията. Ако продължи произволът, сме в готовност да защитим нашите граждански права и да излезем на улицата“, заяви Атанасов. Той обвини кмета на ДПС и в купуване на изборите и обясни, че е подавал сигнали многократно за това, но до момента не са предприети никакви действия.

„Булметал“ е с годишен оборот над 100 млн. лв. и с над 700 служители в България, Германия и Италия. За последните 3 години заплатите, платени от компанията, са в размер на над 20 млн. лв., а осигуровките – над 4 млн. лв.“, заяви Цветанов.

Той попита къде е основната политическа сила, която днес управлява страната, и защо е абдикирала от Гурково.

„Защо когато работодателят е подал сигнал и за купуване на гласове, няма никакви адекватни действия? Ситуацията излиза вече извън контрол и ако държавата не се вземе в ръце и не спре този рекет, „Булметал“ ще бъде поредната фирма, която ще бъде взета от някакви икономически субекти с определена цел“, каза Цветанов.

Той е категоричен, че по случая ще бъдат информирани европейските институции.

Цветанов се обърна към премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев с въпрос, защо днес, когато постоянно се говори за новия финансов програмен период, не се обръща внимание и на стимулирането на малките предприятия да кандидатстват за него.

„До 1989 г. ние живеем в тоталитаризъм, а днес трябва да говорим за демокрация и правов ред. 31 годни още говорим за мафия, натиск, икономически интереси и за убиване на инициативите на предприемчивите българи“, каза още председателят на новосформираната партия.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цветан Цветанов

    9 9 Отговор
    Днес регистрирах партия Демократи за България.

    Коментиран от #16

  • 2 Гост

    27 1 Отговор
    Е кво ще направи борисофф срещу дпс?! Нищо! Квото му кажат, това ще изпълнява
  • 3 Бою кърлежът

    21 1 Отговор
    и ДПС рекетират цяла България , Господ трябва да се намеси. Моля гласувайте като му дойде времето , гласувайте срещу тези тарикати и кърлежи , които рекетират хорицата в България.
  • 4 Друго

    6 2 Отговор
    не му ли роди главата ?
  • 5 Жак Фреско

    12 1 Отговор
    Този цветанов ако беше чел книги щеше да осъзнае че е тръгнал към ада ! Все пак трябва и да знаеш кога да спреШшшшш!
  • 6 Боби

    17 1 Отговор
    Хубава държава със скапани управляващи.
  • 7 Фактъ

    11 3 Отговор
    Хунтата герб управлява , някой учудва ли се , че сме мафиотска държава !
  • 8 Ние имаме

    15 1 Отговор
    феодално- кланово управление на територията.
  • 9 Не разбирам?

    20 2 Отговор
    Имаш цяло предприятия, 550 човека имаш под ръка а не можеш да намериш един човек да ти излекува кмета! Аз досега да съм го похарчил, и да са забравили за него!
  • 10 Глей ти

    8 0 Отговор
    Въх!!! Кой го казва.
  • 11 хай

    13 0 Отговор
    Сигурно е така, но и ти беше част от това нещо...Въпросът е : Подкрепяте ли партийните назначения? Това са хора които по никакъв друг начин не биха се издигнали....само с подмазване, доноси и т.н.
  • 12 Да бе да

    8 1 Отговор
    Едва ли всички институции са подчинени на кмета в този град или село.
  • 13 Лелеее

    18 2 Отговор
    Трогателна история !
    Виж , ако Булметал “внезапно “ започнат да произвеждат асансьори ....
    Репресии ? А да попитам , 15 години ти Цвъки на колко фирми взе хляба ?
    Или си помисли , че сме забравили откъде се пръкна ?
    Я направо си смени физиономията и името и се обяви за появил се от зад океана Месия - светец...🙈
  • 14 Матей

    12 2 Отговор
    В кое населено място кмета не е деребей,че не се сещам?По принцип кмет може да стане най-безскрупулния и агресивен субект,мут-ра-фон по призвание,под-лец и ни-що-же-ство.От ТАКЪВ можеш да очакваш всякакво престъпление,по места това са тартори на ОПГ,в съдружие с други "длъжностни лица". Дали пък не е по-добре кметовете да бъдат назначавани от областен управител,както е било навремето,че сега си играем на демокрация ,ама по байганьовски?

    Коментиран от #22

  • 15 Български народ без мутри

    9 1 Отговор
    Цветанов е най голямата мутра и до спира защото никой не гласува за Мутри
  • 16 Изобщо

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Цветан Цветанов":

    Не ни интересува Асансьорният бос
  • 17 СЪДБАТА КАДАФИЕВА

    4 4 Отговор
    БОРИСОВ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ДЕРИБЕЙ И НЕХАЕ ЗА НИЩО.НАЗНАЧИ ЗА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА РАЗГРАД ЕДИН ЕВРОИЗМАМНИК,ИЗНАИЛВАЧ И УБИЕЦ ИГО ЗАСТАВИ НА ПОСЛЕДНИЯ МИТИНГ НА ГЕРБ ДА СТОИ ЗАД ГЪРБА МУ,РЕДОМ ДО КМЕТА НА ДУЛОВО И ДА МУ ЛИЖЕ ЗАДНИКА.АЗА НАГРАДА ГО НАПРАВИ ОБЛНА ГОДИНАТА!!!! СРАМ УЖАС И ПОЗОР
  • 18 АПАРТАМЕНТГЕЙТ

    3 0 Отговор
    ЛЮБИМОТО ИЗРЕЧЕНИЕ НА ЦВЕТАНОВ БЕШЕ- ЗДРАВЕЙТЕ - БОРИСОВ МЕ ИЗПРАЩА !!!
  • 19 Ventura

    4 0 Отговор
    Абе това човекоподно същество, само си повярва, че е нещо! Ама това не е ли герберастката идеология/аз съм/.!
    Аве, Цезаре, ама, друг път.
  • 20 гост

    4 1 Отговор
    Абе тая фирма или печели повече от Лукойл или нещо послъгват с цифрите дето ги плещи управителя ! Като гледам произвеждат индустриални опаковки от ламарина за флакони , консерви и бои и химикали , доста евтин материал без други допълнения ! И при това положение с 300 милиона оборот за 3 години били платили 24 милиона за заплати и осигуровки !!!!! Даже пет пъти по толкова да са платили за материали , което е невъзможно , пак са общо 150 милиона или 100 % печалба !! Няма такава фирма в България , декларирала такава печалба !
  • 21 10НОЕМВРИ

    2 1 Отговор
    МИ ТОЙ И ЦЕНКО ЧОКОВ Е ОТ ДПС , НО ФАКТИЧЕСКИ Е НЕДОСЕГАЕМ ЩОТО СИ Е ОТ ГЕРБ !
  • 22 Добруджанец

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Матей":

    Ами нашия кмет не е (Йордан Йорданов - гр.Добрич) . Дерибейската работа е вършена от общинския съвет(от различни партии са).
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове