Last news in Fakti

4 Декември, 2020 15:33 6 711 22

Партията на Цветанов сезира КПКОНПИ за конфликт на интереси при кмета на ДПС в Гурково

  • цветан цветанов-
  • гурково-
  • републиканци за българия-
  • мариан цонев

От "Републиканци за България" още преди месец нарекоха Мариан Цонев "дерибей"

Партията на Цветанов сезира КПКОНПИ за конфликт на интереси при кмета на ДПС в Гурково - 1

Новата партия на Цветан Цветанов „Републиканци за България“ сезира КПКОНПИ за поредица от нарушения на кмета на ДПС Мариан Цонев, отразени в журналистическото разследване на Валя Ахчиева със заглавие „Безстрашният строител кмет“. В него става ясно, че градоначалникът на Гурково е сключил четири договора на обща стойност около 2 050 000 лева с вкл. ДДС с дружество, зад което стоят родителите на негов съдружник.

Ето какво пишат "републиканците":

"Според нас това е категоричен пример за конфликт на интереси.

Закононарушението е безспорно и касае злоупотреба не само с европейски средства, но и с такива от републиканския бюджет. Извършено е с изключителна дързост и усещане за безнаказаност. Лицето Мариан Цонев произлиза от строителния бизнес. Ставайки кмет той упражнява властническо правомощие като сключва 4 (четири) договора за строителство, с юридическо лице, чийто реални собственици са свързани с него лица. Любопитен е и фактът, че всички обществени поръчки, касаещи строително монтажни работи на територията на община Гурково се печелят от същото свързано с кмета дружество.

Призоваваме г-н Сотир Цацаров и управляваната от него институция да разгледат сигнала на ПП „Републиканци за България“ във възможно най-кратки срокове.

Настояваме КПКОНПИ да подходи към случая със същия хъс и енергичност, с които проведе политическата си атака срещу Атанас Камбитов. Необходимостта от това е очевидна – за разлика от спорното решение срещу бившия кмет на Благоевград, в този случай са налице категорични доказателства за извършването на цяла поредица от нарушения в изключително големи размери. Надяваме се че г-н Сотир Цацаров и управляваната от него институция ще подходят професионално към казуса и няма да се подадат на политически натиск.

Ние от ПП „Републиканци за България“ напомняме, че същият скандален кмет наскоро инициира институционална атака срещу най-голямото работещо предприятие в района. Използваме случая, за да изразим отново подкрепата си за работещите в него.

Заявяваме, че ще продължим борбата си срещу модела на управление на ДПС в смесените райони, защото той е базиран на погазването на закона, човешкото достойнство и демократичните принципи на управление.

Ще продължим да работим активно за възвръщането на държавността и правовия ред в тези забравени от правителството български територии."


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асансьора

    20 1 Отговор
    Този още ли не е арестуван? Къде е ГешеФтурата?
  • 2 Гробар съм

    18 1 Отговор
    А на ЦВ.ЦВ. ще му купиме мозък, голям и бял от зеленчукова борса!

    Коментиран от #17

  • 3 Бай Шиле

    3 7 Отговор
    Дружбата със САЩ е като въздуха и слънцето за всяко живо същество.Гласувайте за г-н Цветанов.
  • 4 Нови претенденти за кокала

    10 0 Отговор
    Народа псета го ели
  • 5 В бегето никога нищо нема се промени

    7 0 Отговор
    За добро на народа докъто живеят и управляват бг...ако искате промяна просто емигрирайте завинаги
  • 6 Българка

    14 0 Отговор
    Радостно е, когато въре в мафията настъпи разкол. Така започват да се топят и лъсват истини за големи престъпления.
  • 7 Сладура

    4 0 Отговор
    Цеко направи своята най-голяма грешка.
  • 8 ДПС

    13 0 Отговор
    А ние питаме: ОТКЪДЕ СА МИЛИОНИТЕ НА ПИПОНА, за РЕГИСТРАЦИЯТА на ПАРТИЯТА МУ?!
  • 9 Люба Везерова

    12 0 Отговор
    А ма, кой издържа Цв. Цветанов и партията му в момента? Кой!?

    Коментиран от #11

  • 10 Прас Грухов

    6 0 Отговор
    И аз питам кой?
  • 11 рада дълбоката

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Люба Везерова":

    Асансьорите - дал ги е под наем !
  • 12 Сандокан

    6 0 Отговор
    Както казваше Бареков „ Имаме новина от последната минута” конфликт на интереси при кмет на ДПС. Това ми звучи като „снегът ни изненада” нищо, че е Декември
  • 13 Тръмп ясъл

    10 0 Отговор
    Крадеца вика дръжте крадеца ! Във всяка една нормална държава Цвъко щеше да е в затвора с конфискувано имущество и гол като пушка
  • 14 пешо

    4 0 Отговор
    да проверят цвъки измамника
  • 15 пешо

    5 0 Отговор
    крадеца вика дръжте крадеца .
  • 16 пурко

    2 0 Отговор
    абе цвъро ти нали тури тоя КПКОНПИ шеф едно време ай скриии се
  • 17 7777777

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гробар съм":

    карфьола прелича на мозък и е ефтин 1,5-2,00 лв килото
  • 18 Dr.mengele

    1 0 Отговор
    Физкултурника завършил ракетното- срам
  • 19 stan4o stanchev

    3 0 Отговор
    Вчера в предаване на Сашо Диков втория в партията на Цветанов основно се опитваше да убеди зрителите, че има много пари. Аз разбрах, че целият му бизнес се крепи на заеми. Това, че имал Бугати, не го прави много богат, в предвид на това, че на почти всички класни футболисти от Висшата лига го има в автопарковете им. Инвестицията му в производството на марихуана наистина може да му донесе много пари, но дали този бизнес и негов и друг въпрос. Мен лично ще ме убеди, че влиза в политиката с безкористни намерения, ако повторно гостува в предаване на Сашо Диков, но закачен за детектора на лъжата. Предлагам на господин Диков да направи рубрика за кандидат политици "На детектора на лъжата" По добра реклама не може да има. Аз нямам амбиция да влизам в политиката, но мога да се пробвам на детектора, като човек коментиращ в сайта.
  • 20 Благоевград

    1 0 Отговор
    От гр.Благоевград сме доволни и поздравяваме КПКОНПИ,за успешно свършената им работа! Защото Камбитов по време на управлението си е собственик за 5 дни на фирма+ усвоява и дивидент от дружеството и накрая лъже ,че грешка било.Как ще се подпишеш пред нотариус и ще направиш заверка на подпис и ще кажеш ,че е грешка!? Като е грешка,защо прибираш дивидевт от 80000лв?????
  • 21 Благоевград

    2 0 Отговор
    На предизборната си визитка,Камбитов отново лъже! Бил семеен с 3 деца ,а в този момент е за втори път разведен и живее с любовницата си Шопова,с която също са в конфликт на интереси, защото тя е зам.кмет. Лъже ,че живее с/у общината ,а той няма негов имот там,а пътуваше всеки ден от София, където и м момента живее.Той е един изпечен лъжец! Същия ,като гурото си Цветанов! Хвани единия и удари другия!
  • 22 КУРнинов

    2 0 Отговор
    ЦЕЦО ИМА НАЙ-БОГАТАТА ТЪЩА НА СВЕТА ПРИТЕЖАВАЩА 10 АПАРТАМЕНТА И НИТО ЕДИН ДЕН ТРУДОВ СТАЖ А ТОЙ Е БЕДЕН КАТО ЦЪРКОВНА МИШКА!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове