Last news in Fakti

25 Ноември, 2020 11:18 2 852 34

Доц. Кунчев: С тези мерки ще стигнем платото на заразени и починали

  • доц. ангел кунчев-
  • плато-
  • мерки

Няма отговорно правителство, което пасивно да гледа тези данни и да не вземе мерки, каза той

Доц. Кунчев: С тези мерки ще стигнем платото на заразени и починали - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Мерките, които влизат от петък, имат за цел да стигнем до платото на заразени и смъртни случаи, това каза доц. Ангел Кунчев. Той обясни, че няма отговорно правителство, което пасивно да гледа тези данни, без да вземе мерки.

„Европа е континентът, който продължава да е в разгара на епидемията – защо е така е трудно обяснимо, но е факт. В ЕС за последните 14 дни имаме 3 млн. заразени, 50 000 починаха. Защо сега взехме тези мерки – половината от обществото смята, че трябва да са още по-строги. Другата половина мисли, че няма нужда от мерките..

Само че такива решения, не се взимат на база емоции, взимат се на базата на факти, следим 17 показателя, сравняваме ги с другите държави и взимаме решения, с които да намерим сечението, с което да пазим здравето на хората и икономиката”, каза членът на НОЩ.

Той каза, че по показателя строгост на мерките е между 70 и 75 по индекс, а в други страни стигат до 86, като Израел, Гърция и Румъния. Там не можеше да се излезе без да се пусне уведомление.

Нашите мерки са съпоставими с Испания, Италия и Франция.

Доц. Кунчев каза, че затварят детски градини, училища и фитнеси, защото научно това са местата, които има най-голям риск за заразяване. Едно заразено дете , затворено за 5-6 часа с други – има огромен шанс да зарази другите, във фитнесите е същото, където разпръскването на вирусите, ако е заразен е голям.

„Най-добрите приятели са ни тези, с които не се срещаме в момента. Не правете огромни събития”, каза Кунчев.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    38 3 Отговор
    Все някога някой ще ви докопа.

    Коментиран от #11, #28

  • 2 Лукавия

    7 2 Отговор
    21-ви Декември е голям сатанински празник, в който Сатурн и Земята се нареждат на една линия. Психарите ще са ви изморили от студ и глад до тогава.
  • 3 Гост

    39 1 Отговор
    А в Кауфланд и т.н. няма Ковид, там не се срещат всякакви хора :D

    Коментиран от #7, #24, #29

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Не дрънкай

    35 3 Отговор
    простотии , а слагай мантата и отивай да работиш ! Всъщност , от кога и изобщо работил ли си някога изобщо с пациенти ? Лесно ти е на хранилка зад бюрото и удобен на силните на деня..................
  • 6 ДА-ДА

    9 1 Отговор
    ВЯРВАМ ВИ!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 БАЙ Х@Й

    30 1 Отговор
    С тая пандемия то не бяха пикове , то не бяха плата ..... А НАРОДА ВИКА ДА ВИ ПИК.АЯ НА ПЛАНДЕМИЯТА ЩО МЕ ОСТАВИХТЕ БЕЗ РАБОТА И БЕЗ ЗАПЛАТА !!!
  • 10 шуменско плато

    16 1 Отговор
    тиквенски палячо,как се нарича правата линия на електрокардиограмата/екг/?
  • 11 Джейсън Борн

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Лост":

    Да бре на Бахамите, или у Флорида и аз така си мислех.
  • 12 даааа

    18 1 Отговор
    ангеле
    с тези мерки ще докарате фалити и безработица
    и мъчително възстановяване
    ама хич да не ти пука
    ти си вземаш заплатката
  • 13 Българка

    15 2 Отговор
    "Отговорното" престъпно правителство и здравните му придворни са само няблюдатели на трагедията на хората и колапса в здравната система. Това е престъпление и се наказва със затвор. Хвърляйте оставки и стягайте багаж за ЦСЗ
  • 14 БАЙ Х@Й

    14 0 Отговор
    То доЦЕНТ до доЦЕНТа, така един спести 400'000 за децата си в Англия !
  • 15 Кукуригу

    19 2 Отговор
    С ваще "мерки" стигнахме не платото а блатото!
  • 16 Комита

    10 2 Отговор
    А защо не затворят и Аптеките , там се срещат най- много болни! А кой наистина болен човек ходи по кафета, ресторанти и молове
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хама

    14 0 Отговор
    Затварят,защото не са се подготвили.Четете за болницата в Пловдив.
    Айде единия е пожарникар ама тия гербаджии доктори покрай него къде са били цяло лято.Може ли да няма Рамдесивир,плазма,лаборатории в болниците да тестват веднага,кислород и пр.Сега се договаряли за ремонти,пари и мед.персонал-командирован почти насила.
  • 19 big

    13 0 Отговор
    От колко време го гоните това плато и не може да го стигнете! На калпавия х.й, вълната му пречи, а на вас безполезните маски! Скрихте цялата скапана здравна система и липса на каквато и да е организация и самите себе си зад едни "маски"!
  • 20 Ако

    7 0 Отговор
    тези от щаба бяха с отговорно виждане за хората,те трябваше демонстративно да напуснат,както направиха техните колеги от другия здравен Съвет. Но те предпочетъха огромните пари пред достойнството и лекарската клетва.
  • 21 doktordre

    5 2 Отговор
    п*латен бо*клук неграмотен. иди да работиш като лекар, какъвто не си бил...и може да вземеш костадинка..и то да види как е
  • 22 Тодоров

    14 1 Отговор
    Доц. Кунчев може ли да обясни защо съпоставят нашите мерки точно с Испания, Франция и Италия. А не например с Германия. Защото Германия много бързо разбра, че благодарение на създадената Извънпарламентарна комисия за разследване причините за COVID-19 и нейните заключения, ПАНДЕМИЯ COVID-19 няма. Обвиняват д-р Кристиан Дростен, виросулог в клиника „ШАРИТЕ“ – Берлин и създател на PCR-теста, че е автор по думите на разследващите на умишленото нагнетяване на паника в Германия. Изводите от това разследване са стряскащи, като най-важният е, че COVID-19 е точно толкова опасно заболяване, колкото и сезонен грип. Коронакризата трябва да се преименува в „корона скандал“, а тези, които са го организирали трябва да понесат наказателна отговорност и да платят обезщетение за щетите, които нанесоха.Най-фрапиращият факт, установен от тях е, че никой учен или медицинска институция в света още не са успели да изолират и изследват вируса, освен това PCR-тестовете са абсолютно ненадеждно средство. Решението за използването им в Германия е взето еднолично, непрозрачно и не е искано мнение на специалисти, освен на един – д-р Кристиан Дростен. Търсете в YouTube видео с изявлението на тази комисия от d-r Reiner Fuelmich (Райнер Фулмич със субтитри на български). Та доц. Кунчев ако прочете това, да си помисли. Ако е запознат с това видео и въпреки всичко правят нацията на маймуни - много сериозно да се замисли. Явлението COVID-19 в България – пандемия, нормален сезонен гри
  • 23 Комита

    5 0 Отговор
    От нашето блато няма измъкване!Сигурно е ,че след 21 дни някои ще са се обогатили , мнозинството ще протяга ръка за подеяния от БАЩИЦАТА !
  • 24 Така е

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Затварят ресторант с 30 души я има я няма,а във областни управи и общините работят по хиляди хора,защо тях неги затварят,защо.

    Коментиран от #25

  • 25 12345

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Така е":

    Да затворят администрацията и да им спрат заплатите. Министри и депутати - без заплати. То така не става - те ще си взимат паричките, а народът по къщите затворен и с маски, за да мълчи!!!!!

    Коментиран от #26

  • 26 2374

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "12345":

    Ми те си ги увеличиха и бонуси ще вземат. на общините 13 заплата. А ние си мълчим
  • 27 Коста Ангелов

    5 1 Отговор
    Кунчев и Костадин Ангелов са страхливци, кoитo поради липса на мисъл как да реформират болниците, така че да поемат повече заболели, решиха като мишки да се скрият и да убеждават и нас, че трябва да се крием. Всички специалисти казаха, че тези мерки забавят заразяването, но не го спират, да не говорим че повечето хора дори не разбират че са прекарали този смешен грип!!!
    Страхливеца Мутафчийски, който затвори пролетта, причини безработица за над 120 хиляди човека, обрече ги на бедност, похарчени бяха милиадрди заради Мутафчийски, за които му действия трябваше да го осъдят, като най-големия национален предател!!!
    Децата трябва да ходят на училище, хората да работят, да живеят нормално, дори едно кафе да седнат да изпият, да потренират....
    Не на ОГРАНИЧЕНИЯТА, отворете незабавно всичко и ни върнете към нормалния живот!!!
  • 28 С тез мерки

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Лост":

    Доц. Кратунчев ще стигне до кривата круша, всичко се прави да минава време и да дойде март, целта на занятието Толупа да оцелее, после ще отвори широко шкафа и ще си купи който си иска, а и мъртвите души като ги извадят от нафталина, и сбогом Гергино, честит ви Бочко 4 😡😡😡

    Коментиран от #30

  • 29 Политолог

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Има, но остава отворен за да не ревеш после, че няма от къде да си купиш бира и шпек
  • 30 Бинев

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "С тез мерки":

    Той тва и сега може да го направи, или просто нямаш работа и си на телефона?
  • 31 Васил

    0 2 Отговор
    Г-н доцент за колко си купихте дипломата заради такива скапани капацитети държавата е на това дередже. А сега къде е Джангър Мангър да ни разтегли локумите за колективният имунитет?

    Коментиран от #33

  • 32 волен сидеров

    0 0 Отговор
    ЕХ КУНЧЕВ ПРОДАЖНИК СИ ТИ-КАКВОТО И ДА ПРАВИТЕ 2025 ВСИЧКОТО ТОВА ИЗЧЕЗВА И ИДВА НОВОТО -НО-БЕЗ ВАС -ДА ВИ КАЖА АКО НЕ ЗНАЕТЕ И НАЙ ВАЖНОТО АКО НЕ СЕ ПРОМЕНИТЕ КЪМ ДОБРО
  • 33 Хаджиментов

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Васил":

    Я кажи къде се продават дипломи за доценти? Цената е без значение!
  • 34 Васил

    0 0 Отговор
    В ината е изцяло ваша защото вие допуснахте заразата да се разпространи с такива темпове просто сте некадърни в друга държава просто щяхте да сте трайно безработни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове