Last news in Fakti

26 Ноември, 2020 16:26 3 094 45

Каракачанов: Имаме обща история с Македония, но тя е българска

  • българия-
  • македония-
  • красимир каракачанов

Той подчерта, че сега страната ни има нужда от конкретни гаранции

Каракачанов: Имаме обща история с Македония, но тя е българска - 1
Снимка: БГНЕС

България и Македония имат обща история до 1944 година, но преди всичко това е българска история. Това коментира вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов във връзка с позицията на България за влизането на западната ни съседка в Европейския съюз, предаде Радио "Фокус“ – Велико Търново.

Вицепремиерът коментира интервюто на премиера на Северна Македония, в което той признава, че двете държави имат обща история, като малка крачка напред, в правилната посока.

"Казва, ако бяха правили тези малки крачки в последните три годни, днес нямаше да имаме този разговор. По стар български обичай на българина акълът му идва на другия ден, та така и с колегата Заев. Дали му вярвам, или не, няма никакво значение. Предпочитам да не вярвам на декларации и интервюта, а предпочитам всичко казано да е облечено в действия“, допълни Каракачанов.

Той подчерта, че сега страната ни има нужда от конкретни гаранции. Според него те не могат да са подплатени само с декларация, а е необходимо сключването на писмен документ - подписване на анекс или нов договор.

"Ние искаме ясна гаранция как ще се променя образователната им система с конкретни срокове. Самият преговорен процес може да продължи 10 години, но за да дадем съгласие той да започне, ние искаме разписана пътна карта. Искаме много ясно това условие да залегне в договора с Европейския съюз и да е ясно, че ние по всяко време можем да спрем процеса, ако Договорът не се изпълнява“, заяви вицепремиерът.

Той каза още, че това, което предстои пред България, е да продължава да защитава ревностно националните си интереси.

Каракачанов коментира и обстановката с разпространението на COVID-19 у нас, като обобщи, че към момента няма нужда от разкриване на военно полеви болници, защото проблемът не е в липсата на болнични легла, а на специалисти. По този повод призова и всеки, който има възможност, да се отзовава на призивите за помощ. Според него кризата няма да повлияе негативно на реформите в Българската армия.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Капиталист

    14 35 Отговор
    Ceлcки тaрикaт, кoйтo c ''вeликитe cи иcтoричecки пoзнaния'' ви изкaрa oт жълтитe пaвeтa пo мнoгo хитър нaчин и ви изпрaти нa прoтecти прeд ''Мaкeдoния'' зaщoтo нe ce признaвaлa зa бългaрcкa, a Aлeкcaндър Мaкeдoнcки, кoйтo прeвзe пoлoвинaтa плaнeтa прeди хиляди гoдини нe ''иcкa дa гoвoри нa бългaрcки''! Глeдaт кaк зaтвaря Гeрмaния и кoпирaт eднo към eднo. Гeрмaния e нaй-бoгaтaтa cтрaнa нa плaнeтaтa и мoжe дa cи пoзвoли дa зaтвoрят вcичкo тaм, нo им дaвaт хубaви пaри нa хoрaтa кaтo ги зaтвaрят, зa рaзликa oт нaй-бeднaтa cтрaнa в Eврoпa, a мoжe би и нa плaнeтaтa! Тук у нac 99,99% от частния бизнес не е затворен, но ще бъдем солидарни със затворените! Спираме да плащаме данъци и осигуровки докато не отворите ресторантите и магазините в моловете на колегите! Неокомунистите протестират пред министерски съвет, като мислят, че заплатите могат да им ги вдигнат от там /това е поради липса на сиво вещество/, а трябва да протестират пред руското посолство и Кремъл да им вдигне хонорарите! Този вирус е в голяма услуга на нас частния бизнес, защото вдигнахме цените почти двойно в сравнение с миналата година и вие го забелязвате като отидете на пазар или каквото се сетите по двойните вече цени. Затвориха 15-20 магазина по моловете и фитнесите, но частният бизнес си е отворен и тепърва ще вдигаме още цените, съответно нашите заплати! Така че ние си вдигнахме заплатите вдигнете си ги и вие де? Протестирайте там където трябва ако искате повече пари!

    Коментиран от #37

  • 2 сила

    17 11 Отговор
    да ,историята с продажбата на български паспорти
  • 3 Ха-ха хаха

    34 5 Отговор
    България няма да подпише на македонците. Признават историята сменят учебници и след Това.
  • 4 Последния Софиянец

    8 21 Отговор
    Снощи на Министерството на отбраната рота Еничари на Шкембето хванаха един изостанал старец от Протеста и го хвърлиха на паважа по лице.Гордееш ли се с това бе Шкембе?Излез сам като мъж!

    Коментиран от #12, #25, #30

  • 5 Бесен Язовец

    10 10 Отговор
    Обща исторя до 1919 от Ньойския договор когато,, Княжество България "губи,, западните покрайнини" историята серазделя заради дружбата на германофилските слуги с Берлин. Тоя не е в ред!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 666

    6 21 Отговор
    Прасето почва да омеква утре Българската история на бързо ще стане македонска
  • 8 Баба Зоя

    34 0 Отговор
    Невъзможността да се открият македонски монети от средновековието доказва, че още тогава в Скопие са използвали кредитни карти!
  • 9 Един

    8 9 Отговор
    потомствен комунист , мазна фурнаджийска лопата и все до властта Клъстия хрантутник !
  • 10 Аве Адолф Хайл

    20 4 Отговор
    Сръбските мекерета в Скопие отново са в истерия , но какво ли друго може да очакваме от долнопробни комунисти и болшевики под прикритие на измислени македончета ..... Вeтo дo дупкa нa тaя бoлшeвишкa шaйкa .
  • 11 Стоянов

    26 4 Отговор
    Прав си - имаме обща история с Македония, но тя е българска, защото македонците са българи.

    Но проблемът е, че те не се мислят за българи и не искат да са българи - затова преиначават историята.

    ОК, ние не можем и нямаме намерение да ги заставяме да се признаят за българи, но няма как при тези техни действия да им дадем зелена светлина за влизане в евро-гейташкия съюз.
  • 12 Аве Адолф Хайл

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Не се напъвай толкова да бръщолевиш , вече всички знаят какъв си червен долнопробник .......

    Коментиран от #13

  • 13 Последния Софиянец

    3 7 Отговор

    До коментар #12 от "Аве Адолф Хайл":

    Ти фашист ли си?
  • 14 МАКЕ

    5 15 Отговор
    Кат та гледам къф бугарин си - мани, мани !
  • 15 Ел МАРИКОН

    8 6 Отговор
    Еееех ВИЕ НАПРАВИХТЕ ТАКА ЧЕ 2.5 ДА ИЗБЯГА ПО СКОРО ЕВАКУИРАТ!!!!!Е СЕГА ТИЯ ИДИОТИ ИМАТ ПРЕТЕНЦИИ НО СВЕД ОЩЕ ЕДНА ГОДИНА И ГАНА МОЖЕ ДА ИМА ПРЕТЕНЦИИ КЪМ ОСТАТАЦИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ!!!!!
  • 16 гражданин

    2 8 Отговор
    ми щом е българска, значи те нямат нищо, накарай ги сега да се самоизтрият от картата, и най смотания народ няма да търпи да бъде унижаван по този начин, по тези въпроси отдавна трябваше да се преговаря и да се намери разумно решение

    Коментиран от #34

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ПЕНКО

    2 8 Отговор
    КРЯКАЩ КАЧАНОВ -ЦРУ Е НА ДРУГО МНЕНИЕ И ЩЕ ИЗПОЛЗВА ЦЪВТОК ЦЪВТОКОВ /РЕПУБЛИКЕЙТЪР / - ЗА КОНТРОЛ НАД ТЕРИТОРИЯТА - КАКТО НИ ИМАТ В НАТЮ !!!! ОБАЧЕ ,НОВАТА РУСОФИЛСКА ПАРТИЯ НА МИЛАНОВ ЩЕ ИМ СЪЗДАДЕ ПРОБЛЕМ !?!?!?
  • 19 Защо не

    3 13 Отговор
    спрете с тая Македония накрая? И на глухите стана вече ясно, че те се определят като Македонци,което си е тяхно право и избор и ние нямаме никакво основание да им се бъркаме.Ясно заявиха, че нямат и няма да имат никакви претенции към наши територии.Какво е било в миналото, няма никакво значение за бъдещето на България. него трябва сами да си го градим.Едни добри отношения със съседна нам държава по-скоро биха ни били от полза.Това, че ги спираме за ЕС няма да ги направи българи, нито пък нас по-европейци.А Шкембе-войводата само се пъчи предизборно. Лошото в случая е , че той освен Пишман-войвода играе и министър и с всичките си простотии ангажира не само правителството, а и цялата нация.
  • 20 какво бг освен продажба на паспорти

    2 2 Отговор
    ВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа партия. Акронимът ВМРО идва от историческата Вътрешна македонска революционна организация, на която ВМРО – БНД се самоопределя като наследник. Лидер на партията е Красимир Каракачанов. Партийната централа се помещава в Македонския културен дом на улица „Пиротска“ №5 в София.

    Коментиран от #40

  • 21 какво стана

    3 1 Отговор
    с правото да имаш оръжие в къщи с цел защита на дома и семейството?
    Какво стана родната казарма?
    Ей тия две обещания още ги чакам.
  • 22 Перо

    13 2 Отговор
    Най-малко ни интересуват измислени червени линии на измислена държава,нация и език. Ако искат да си имат червени линии,да не кандидатстват в международни организации,които имат ясни и точни правила за приемане. Вето на РСМ!!!

    Коментиран от #24

  • 23 Перо

    13 0 Отговор
    Условията за приемане се дават от приемащите, кандидатите изпълняват или се отказват, няма трета опция!
  • 24 перко

    0 7 Отговор

    До коментар #22 от "Перо":

    пиши от твое име от къде знаеш какво мислят 6 милиона минус един?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 моделиерите не знаят

    2 0 Отговор
    история и трият.
  • 29 бавноумни

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Чавдар войвода":

    да не се обаждат.
  • 30 Импийчмънт

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Фигурантът с юмручето... да каже, че няма вирус...

    Коментиран от #31

  • 31 обсебен си

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "Импийчмънт":

    болестно състояние е вземи си направление от джипито.
  • 32 тъпия вулгар

    1 1 Отговор
    не става умен когато ме изтрие.
  • 33 Behemoth

    1 2 Отговор
    Ако Македония влезе в ЕС за десет години ще станат два пъти по богати от нас....
  • 34 Другия с коня

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "гражданин":

    Всяко нещо има Начало....Какво срамно има в това една държава да бъде създадена 1944 та и Историята й да започва от 1944 та.И езика им да е Български с македонско Наречие...Кое е срамното....Да откраднеш Езика и Историята на съседна държава и да не си признаеш какво си свършил?Албанците живеещи в македонско защо си говорят на Албански и се самоопределят като Албанци....
  • 35 Патриот

    4 0 Отговор
    Аз съм Потомак на Ильо войвода от село Берово,западна България,разбирайте днешна С.Македония и ако им клекнем на тези измекяри,всички велики БЪЛГАРИ дали живота си за родината ще се надигат от земята и тогава тежко ни на всички !

    Коментиран от #38, #39

  • 36 до 1

    2 0 Отговор
    Александър Македонски е завладял чужди народи и територии ,но неговото царуване е продължило само 12 години, починал млад,след него всичко се разпада.Да не би индийците или иранци и балхарци,египтяни да са станали македонци?Какъв македонски народ може да се създаде за 12 години?БГ и СМ са тракийски територии,а голяма част от траките са го последвали,но това са траки,не македонци.
  • 37 123

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Капиталист":

    България не е бедна страна, а много лошо и неумело управлявана.Бедноста в България идва от кражбите,корупцията ,престъпноста и беззаконието от най високо до най ниско ниво. България много бързо може да се пробрази ако има такова желание в управляващите и политиците, но тяхните желания са колко от парите на държавата и ЕС могат да вкарат в собственния си джоб.Но когато повечето хора са богат същите тези получават и повече пари .
  • 38 измислен патриот

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Патриот":

    каква велика бг в твоята глава само. Четеш бг, история или пипи промито. Какво ли пишат наистина великите сили за дребната бг?
  • 39 каква велика

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Патриот":

    7-8 милиона велика сила, лудна ли?
  • 40 Брендолета

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "какво бг освен продажба на паспорти":

    Може и ул.пиратка да я кръстят вече. А за Одринска Македония нещо? Тук е ВМРО, в Македония има и ВМОРО. Някъде и ОМО Илинден имаше. Доста са объркани исторически събитията.
  • 41 маке

    2 2 Отговор
    ние сме добри ора немаме нищо општо с вас вие булгарашите сте фашисти и окупатори
  • 42 До 41" маке"

    1 0 Отговор
    " Окупаторите "защитиха местните българи в Македония ,основното население от нацистите.Освободиха всички военопленици от югоармията на Тито ,а това са близо 12000 български войници ,тогава македонци не са съществували от германски плен.Събраха родовете от двете страни на границата да се прегърнат.Построиха пътища ,училища ,болници,създадоха селскостопански задруги,помогнаха в селското стопанство,премахнаха задължителния сърбохърваъски наложен насилствено и върнаха българския език.И всичко това за 3-4 години " окупация".Сега отново ви изкарваме от дупката ,та е време да прогледнете и най вече да чуете истината ,а не с десетилетия повтаряна югопропаганда,която ви държи зависими.Е като сме " окупатори" защо ходите да се молите на Меркел,на баш " фашистите" ,А?
  • 43 До 37

    0 0 Отговор
    Е ти пак забрави кой изяде прехода на народа и преяде .Кой създаде,мутрите,днешната олигархия,кой създаде през 90- те куп банки и изнесе парите и кой ограби БНБ кой приватизира,хиперинфлации и национални катастрофи.Как ще сравняваш сега с пладнешкия преход.И когато гл.прокурор започна да търси сметка,стана неудобен .Пък точно сега се "появила" корупцията..Ай стига!
  • 44 baho

    0 0 Отговор
    Най-после нещо смислено от Паржу.Браво!Разбира се,че е българска!
  • 45 тати свинку

    0 1 Отговор
    Абе толуп, стига си я бистрил тая история, че ще умрем от глад, македонците са си македонци, връщане назад няма, дай да видим от тук нататък, какво ще я правим, руска подлога.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове