Last news in Fakti

30 Ноември, 2020 14:11 12 550 35

КПКОНПИ трябва да плати рекордна сума за провалено дело срещу приближени на висш кадър на ДПС

  • кпконпи-
  • ивайло главинков-
  • христо бисеров

Антикорупционната комисия искаше да конфискува имуществото за 4 милиона лева от доведения син на Христо Бисеров – Ивайло Главинков, майка му и фирмата на Главинков "Солари Елов дол"

КПКОНПИ трябва да плати рекордна сума за провалено дело срещу приближени на висш кадър на ДПС - 1
Снимка: БГНЕС архив

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) ще трябва да плати рекордните 327 000 лв. разноски заради провала на делото си за конфискация срещу доведения син на Христо Бисеров – Ивайло Главинков, установи проверка на Mediapool. Комисията искаше да конфискува имуществото за 4 милиона лева от Главинков, майка му и фирмата на Главинков "Солари Елов дол". Става дума за равностойността на фирмени дялове, суми по банкови сметки, давани от Главников заеми на фирми и вила в Долна баня.

Делото за конфискация започна преди пет години, но се забави заради исканото тълкуване на закона за конфискацията пред Съда на ЕС. Преди да се провали делото за конфискация срещу Главинков пълен крах претърпя и воденото от прокуратурата дело срещу висшия кадър на ДПС Христо Бисеров и неговите близки.

Съдия Евгения Генева от Софийския окръжен съд пише в своето решение, че КПКОНПИ е била длъжна да посочи конкретните фактически основания за незаконността на придобитото от Главнков имущество.

"За да бъде един източник на средства незаконен, трябва да е бил признат за такъв с окончателен акт в съответното наказателно или административнонаказателно производство", пише съдията.

Тя напомня, че наказателното дело срещу Главинков е било прекратено още през 2016 г., защото не са събрани доказателства. Година след това Върховният административен съд е отменил и ревизионния акт на данъчните срещу него. Така мотивите на КПКОНПИ увисват. Съдия Генева напомня, че част от претенциите на КПКОНПИ са погасени и по давност.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо

    50 2 Отговор
    А шкаф лилав в Бояна кога
  • 2 Отврат

    48 4 Отговор
    неземна !
  • 3 Де Факто

    63 1 Отговор
    МРЪСОТИЯ до ШИЯ.Това е кочината ни.
  • 4 hmhmhm

    62 1 Отговор
    това май се прави нарочно - първо малко пушилка - ето на ви демокрация и справедливост , а после хоп не било правилно и една яка глоба, платена от данъците! голяма схема и работи !
  • 5 Българка

    64 4 Отговор
    Крайно време всички присъдени разноски и обезщетения от провалени дела да се поемат персонално от виновните за това лица. Така ще се спрат и поръчковите дела за разсипване на бизнеси, които след това за без пари ще отидат в "правилните" лица, а и хората от следствие , прокуратура и съд ще вложат качество в работата си

    Коментиран от #10, #33

  • 6 Тоя

    51 2 Отговор
    Христо Бисеров ще го запомня как седеше на трибуната и отегчен си бъркаше в носа !
  • 7 чети и мисли

    42 1 Отговор
    Искуствени обвинения с очакван край , да живее" ДПС и обръчите
    за бурета!"
    Отиде, пенсията на още един град пенсионери, в джоба на Хунтата.
  • 8 Перо

    33 1 Отговор
    Венецианска комисия, ЕС, Пунта Мара! Умишлено създадено престъпно правосъдие,където престъпността е държавна политика!
  • 9 ами

    37 1 Отговор
    Щом трябва, да ги платят. Но КПКОНПИ, а не аз и комшията. Некадърните калинки, ще продължават с калпавите дела, докато ние плащаме за провалите им. Още една държавна агенция, която е усвоила повече средства /в пъти/ за разходи и заплати, отколкото е заработила.
  • 10 Пенсионер

    20 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Ех, Българке! Това го искаме вече от много години, то си е и най-нормалното и справедливо нещо, можещо да спре редица неуредици (пропуски, лобизми, корупции, непрофесионализъм и т.н.) в съдебната система и не само в нея, защото такива неустойки/глоби/санкционирания има и извън нея! Но, уви- СТАТУКВОТО Е БЕТОНИРАНО НЕ С ПЪТНА НАСТИЛКА, А С ИСТИНСКИ НЕПРОБИВАЕМ БЕТОН И ОСТАВА САМО ДА СЕ КАЖЕ: АМИН!?
  • 11 Пико

    20 1 Отговор
    Как беше.,,Ние ги хващаме ,те ги пускат."Трошат народна пара за ПР акции и после хванали на дедо ку_ _ца.
  • 12 старото Хасан

    21 1 Отговор
    А (КПКОНПИ) от къде ще ги извади тези пари?
    Тава ни интересува или въпроса е тъп.

    Коментиран от #15

  • 13 Дебелото да се бръкне и да плати

    23 3 Отговор
    Както и каскета. Всички те правят свинщина, а после сметката плаща народа. По една права лопата да хване всеки, ще ги изринем за 15 минути тия и ще за живеем в рай.
  • 14 Onq s konq

    14 2 Отговор
    Цацаров да плати парити
  • 15 чети и мисли

    18 2 Отговор

    До коментар #12 от "старото Хасан":

    От нас от къде , да не би Тръмп да ги плати?
    Схемата работи, Цоцаров си получава редовно заплатата и на Доган
    "Бурето" с яко натегнати" обръчи"!

    Коментиран от #20

  • 16 Наблюдател

    22 0 Отговор
    КПКОНПИ - абсолютни имитатори на дейност здраво гарнирана с некадърност и услужлив лобизъм към етническата мафия! Същите идиоти са спокойни защото знаят че сметката пак ще я плати данъкоплатеца!
  • 17 Истина

    5 1 Отговор
    Баща му Дамян Бисеров, най-известният адвокат в града бе. Скромен, тих, възпитан, само добри отзиви за човека покойник, с голямо 'Ч'. От юристи са ни казвали, че синът му е много умен, юрист. Целият град, магазини, къщи им бяха отнети след 9 септенври 1944. Много неща можем, но все поюижителни. Баща му Дамян, Мир на Душата ми, бе красив, строен и много честен. Много плюха по сина му че е от дпс, а при кого, като всички бсп.. Герб сте комунисти. Хвала на тях, антиавтентични, а не бояджии. Купиха земи за 10 хил, и веднага пуснаха обява за 50 хил. Но Бисеров, не са от тях. Кога получаваха съдии ниски заплати, а баща му бе с най голям хонорар. Върнаха им комунистите, но адвокат Дамян Бисеров си отиде от този свят?!?!?!??

    Коментиран от #23

  • 18 Кнопито

    10 0 Отговор
    са железни. Губят на поразия, ама кой да им държи сметка? Много е демократично да губим пари демократично за нечак толкова демократични дейстния на кнопито.!
  • 19 Анонимен

    3 0 Отговор
    Баща му Дамян бе скромен, от комунистите репресиран. Не говореше на диалект. И стана въпрос у нас навремето с един юрист, мой х.. Баща му не говореше, а сина му и тогава той ми каза, не гледай.., но синът му е много умен. Бб демокрацията, сега ударихте сина на Дамян. Отидоха си еродитите от тоя свят от комунистите огорчени. Мъки човешки. Нагъл да си в България. Как ще се оправим. Нали наблюдавам. Кой се вре, купува, продава, а честният, трудолюбивият го убиват, не само политици, а народ. Друг народ идва, още по
  • 20 Матю

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "чети и мисли":

    Цацаров ,Цацаров и цацаровчета не наядоха се с пари. Бял свят да не видят. Гергов му е ментора
  • 21 КГБ

    6 2 Отговор
    Решението на съда се основава на съветите от едно важно посолство.Най важното в България.Бисеров е бивш резидент на една "специална" служба и не беше политически коректно да го осъдят.Е те така.
  • 22 chi

    5 0 Отговор
    Да им ги удържат от заплатите!
  • 23 Бай Шиле

    12 2 Отговор

    До коментар #17 от "Истина":

    А бе вярваш ли ,че с три продадени ниви в пущинака в Хасково можеш да купиш къща на пъпа на София.Или си му роднина или глупак.
  • 24 Sofia

    11 0 Отговор
    Всеки дошъл в града от разни селища , които за да ги намериш , първо трябва да се изгубиш след като се пошматкат и сменят няколко работи , където естествено искат да се работи , пробват в полицията и ако не могат да станат полицаи , стават таксиметрови шофьори.
  • 25 pbdan

    10 0 Отговор
    А капеконпирите колко заплати ще получат като бонуси за Коледа? Сигурно 13, 14 и 15 тлъсти заплати, както и всички в съдебната система. Ето от къде да се вземат парите - от перо "бонуси" - за всички загубени дела.
  • 26 roza gerbeva

    7 0 Отговор
    И това ако не е постановка и заблуда, здраве му кажи! Тия посерковци ни мислят за големи шарани, пак няма виновни и пак клетия народ ще плаща заблудата и лъжата. Толкова ли е прост народа бе кретени, това, че Ви търпи не значи че няма да се измъзулчите от отговорност. Глупаци, ние живеем вътре в Господа, който е всеобхватен и ако ние сме страхливци да си мълчим за Вашите престъпления, от него не можете да избягате от Вашите грехове и кражби и от отговорност. Боже, моля те пази и благославяй бедната България!
  • 27 Libre comments air

    7 1 Отговор
    Най калпавите юристи стават прокурори защото ако да адвокати...ще умрат от глад...
  • 28 stan4o

    4 0 Отговор
    Знам, че им е лесно, но не им ли омръзна да са прости, че и останалите да ни правят на такева.? Какво толкова сме грешни,че господ да ни наказва да ни управляват свинеподобни?
  • 29 безпартиен

    3 0 Отговор
    Да плащат тези дето са провалили делото!!!Иска се само държавата в лицето на МС да заведе дела срещу такива "работници"!Примерите от началото на "демокрацията" са толкова много,а нито един не е платил до сега!Просто никой от всички минали и сегашни МС не желае да го направи
  • 30 Валката

    6 0 Отговор
    За Христо Бисеров сигнал навремето подадоха ФБР ,и Доган го освободи яко дим .Сега като отмина време ще се възстанови на старите позиции
  • 31 Пепо

    4 0 Отговор
    Бисеров беше заместник председател на парламента от квотата на ,ДПС.въртеше далаверите на Доган.Изкупиха парк Златни пясъци,чрез заменкитяхен е и комплекс Кедър след квартал Виница-Варна

    Коментиран от #32

  • 32 Кико

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Пепо":

    Вярно е и затвориха комплекс Кедър след като започнаха да го разследват
  • 33 Баварец

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Много точно казано, ама надали! Това му викат "независима" съдебна система! Т.е. нищо не зависи от нея! А иначе, според мен е и схема за източване. Пушилки и после, ето Бисеров, вземи тези парици, имаше малко главоболия, но тъпаците т.е. ние, ще платят!
  • 34 123+

    0 0 Отговор
    Борисов, вземи отношение по проблема!
  • 35 възпитаник

    0 0 Отговор
    тулупа тегли заеми заробва българите,а цацарката ще ги раздава на прест----ците оставка и затвор
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове