Last news in Fakti

18 Декември, 2020 07:26 3 175 30

Георги Гергов се оттегли от Национaлния съвет на БСП

  • георги гергов-
  • колаж

Натиск от "Позитано" 20

Георги Гергов се оттегли от Национaлния съвет на БСП - 1

Заради множеството сигнали на членове на партията за нарушения в работата на Областния съвет, чийто председател е Георги Гергов, той е напуснал Националния съвет на БСП, свидетелстват присъствали на форума тази вечер /17 декември/.
Основният мотив на социалиста-бизнесмен да излезе от ръководния орган на социалистите бил, че е притиснат от проверката, която изпратило Изпълнителното бюро на партията.

Общопартийната контролна комисия отменила заседанието на съвета, свикан от Гергов, като противоуставен и не признала посочения от него „сламен” председател.

Гергов се надявал, че с оттеглянето му от Националния съвет, проверките от централата на партията ще спрат.

Гергов изразил солидарност с изключения от партията Иван Иванов – депутат от Варна, като го определил като честен и морален човек, въпреки да се твърди, че Иванов поръчал да пребият негов съпартиец във Варна и срещу него има образувано досъдебно производство.

Гергов направил направил „изповед“: „Взех решение са се оттегля като делегиран член на Националния съвет. Основния ми мотив е, че аз съм председател на втората по големина организация, а моят глас никой не го чува. Не може повече да продължава така. Взимат се гласове само от най-близките до Корнелия хора. Който не е съгласен с нея, става като Иван Иванов. А тоя човек какво му беше, гореше за партията, с нея лягаше и с нея ставаше“, заявил Гергов.

Бизнесменът продължил: „Така се саморазправя Корнелия. А около нея сбрала само хора, дето не ги е грижа за изборите, за листите. Само искат да са водачи и на държавна софра. Оня ден на срещата с така наречената проверовъчна /б.а. ОПКК/ комисия, какво ли е там ми стана ясно, че аз преча. Аз няма да се махна като председател, давам назад от национално ниво. Айде, дано сега това помогне да се спре проверката и да се спре да се пречи на пловдивската организация да работи, да се остави на мира.

Ние сме пример за това как трябва се работи, даваме път на младите. Аз трябва да свия напрежението към организацията. Не може тия около нея да искат да са само в листите. Аз казах, казвам го пак - победата на Корнелия ще е нейния крах, и то скоро. Тя не става. Аз я поздравих като я избрахме, макар че беше с манипулации и фалшификации. Ама не става! Разсипва партията, и партията скоро ще и го върне. Тя гледа само да е на хранилка и да мисли за нея си”, ожалил се олигархът-социалист.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й

    33 2 Отговор
    "социалиста-бизнесмен" ‼‼‼това казва всичко !

    Коментиран от #10, #25

  • 2 БАЙ Х@Й

    16 4 Отговор
    Ето това е БИЗНЕСМЕН !

    Коментиран от #29

  • 3 Тоя

    40 3 Отговор
    като го видя и ми се додрайфва ! Една свиня е по - чиста и с по - висок морал ?
  • 4 БАЙ Х@Й

    21 2 Отговор
    "БИЗНЕСМЕН" :::: Първият милион на Гергов идва като по поръчка, твърдят запознати с житието му от онова време. В началото на 90-те Георги Гергов още се води директор, но свинекомплексът на практика е ликвидиран, животните са изклани и изядени или изнесени зад граница. Изведнъж от Гърция се получава съобщение, че идват четири кораба фураж за свинете. Пристигат корабите с фураж, платен от българската държава. Да, но свине вече няма. Гърците казват, той е платен и си е ваш. Само, че соцдържавата, която го е платила, вече я няма. При тази манна небесна за директора, той прави крачката и от държавен директор на несъществуващо предприятие се превръща в милионер, като продава за своя сметка фуража. Неофициално се твърди, че в джоба му са влезли около 10 милиона долара,

    Коментиран от #9

  • 5 пройчо

    14 4 Отговор
    "... Тя гледа само да е на хранилка и да мисли за нея си”..."*****Глупак.
  • 6 Гост

    9 15 Отговор
    Закривайте я тази разбойническа банда БСП.
  • 7 Ххх

    15 2 Отговор
    И твоят глас ще се чуе , Гергов. Веднага щом Каскета и приятелчето Цацаров се разкарат. Възмездие за Шайката чакат всички българи
  • 8 команда

    17 5 Отговор
    Марш при Борисов!
  • 9 РЕАЛИСТ

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й":

    Това, което пишеш е приказка от "Хиляда и една нощ" Не стоят така нещата със забогатяването му. Питай в неговото село Ягодово. Там всички знаят, как е станало. В Маноле, където му бяха прасетата също. Гнус ме е от Гергов и не ми се занимава да обяснявам, пък и имам нещо лично.

    Коментиран от #11

  • 10 Ххх

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й":

    Клишета като комунисти, ДС и подобни глупости се продават само у нас на плебса. Точно и ясно казано това са ОБИКНОВЕНИ КРИМИНАЛНИ ПРЕСЪПНИЦИ , А ЕДНА НЕ МАЛКА ЧАСТ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ
  • 11 БАЙ Х@Й

    20 2 Отговор

    До коментар #9 от "РЕАЛИСТ":

    Я ни разкажи и за Пловдивския панаир, и за Варненската дупка ! Щото не сме чели "1001 нощ" !

    Коментиран от #13

  • 12 БСП за България и Радев

    12 5 Отговор
    Подводница на ГЕРБ!!! Този е за затвора! Всеки скочил на госпожица Нинова го очаква тази съдба
  • 13 РЕАЛИСТ

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "БАЙ Х@Й":

    Отплесна се. Споменах първоначалното натрупване, за което ни разказа.
  • 14 ха-ха

    6 1 Отговор
    Бизнесмен-капиталист, част от Националния съвет на БСП.
    Колко позната история.
  • 15 Аз40

    8 2 Отговор
    Само обърнете внимание, какви са им в партията всички. Свинарят от Ягодово забогатя от нищото като му дадоха от "старото" БКП окраденото да го изпере. Всички ги знаем всичките, но сме нас-рани от страх. Няма бъдеще!
  • 16 Бати Жоро

    6 6 Отговор
    Момчета и момичета, който свари той ще натовари, вие в началото на 90те къде бяхте, спахте ли, ако бяхте на негово место и вие щехте да се облажите, затова че стига рев, аре следващият път на вас ще се падне късмета

    Коментиран от #19, #20

  • 17 Бойко Борисов

    6 1 Отговор
    От 01.01.2021 е при нас ОПГ Шкафче ....... крадците и най вече комунистите са добре дошли .....
  • 18 Ивелина Видева

    1 1 Отговор
    Дреме ми на коприненото бельо.
  • 19 РЕАЛИСТ

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Бати Жоро":

    Батка, точно за това сме на тоя хал сега. Такава е психологията на българина. Той не казва, както западнякът " Така не трябва", а си мисли" И аз да бях и аз така щях да направя". Е затова търпим управници, които крадат и мълчим. От турско още смятаме, че беят има право да ти вземе всичко, че и жената и децата дори.
  • 20 Аз40

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Бати Жоро":

    Съжалявам да ти разбия детската илюзия, но това е чалгарска приказка за пишлемета. 90-те повечето хора отказаха да перат тези пари. Един малък % гладници се натовари, но и доста изгърмяха де.
  • 21 Кадилак мачка зазка

    4 3 Отговор
    Доня Корнелионе завзема мафиотската партия
  • 22 Прост народ слаба държава

    1 4 Отговор
    Намери се някои комунист да кажа истината
  • 23 Няма ли

    11 1 Отговор
    най после,Българите да се осъзнаем и да спрем с това деление на " комунисти" демократи,леви- десни! Няма комунисти Народее! Комунисти по идеология бяха милиони,но обикновени бачкачи.Те с ръцете си,ума си,труда си създадоха цялата индустрия,селско стопанство.Другите ,който създадоха "хранителната среда" за стартиране на измислицата " Демократичен преход" са НАГЛИ БРУТАЛНИ КРАДЦИ! КРАДЦИ НА ЕДРО! БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ,ОТ КОЯ"ГРУПА" НА СХЕМАТА.Герговци е стартираха, награбиха,каквото успяха,и дойдоха следващите- да продължат грабенето.Един след друг- цели 30 години.Не може до вчера да си бил обикновен служител, директор, администратор в система, в която доходите са регулирани,и за 5-6 години да купиш Огромна сграда- ЦУМ в пъпа на Държавата.Не може за нищожно време да станеш собственик на втория по площ и инфраструктура в ЕВРОПА панаирен мегаполис, със предишни доходи в рамките на 4-5 хиляди лева годишно.Такива,като герговеца са няколко хиляди.Навсякъде, само времето за грабеж е различно.На запад също стават милионери.Но за столетия- прадядо започнал с крайпътен хан,магазинче, дядото поема и разширява, и така няколко поколения създават бъдещите бизнеси за милиони.У нас- днес свинар- след 10 години ,мултимилионер.А такива примери са стотици.Всички ги знаем Виновни сме ние- и предишните,и днешните бачкачи.Че безропотно им позволихме това.Първо да ни ограбват,а след това със награбените милиони да влязат във власта за да ни управляват.Двоен хомот.Хем с парите,хем със вла

    Коментиран от #24, #26, #27

  • 24 ЛЛЛ

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Няма ли":

    Много добър коментар. Напълно подкрепям
  • 25 ГЕРБ=БСП

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й":

    Гергов да реши най после дали ще е политик социалист или ще е напуснал политиката бизнесмен милионер капиталист. Също така и БСП трябва да реши дали ще става истинска социалистическа партия или ще продължават до са ченгеджийско-прокуроска мафия.
  • 26 ГЕРБ=БСП

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "Няма ли":

    Живял съм по времето на московския "сациализъм" на Живков. Тия за "честните и работливи" комунисти може да ги разправяш на червените прости или наивни бабички, дето вярват и на телефонните измамници че са "полицаи" и "лекари". Вярват и на наще мутробесепаро "политици", че ще им вдигнат пенсиите. Да вдигат пенсиите на 100 000 техни пенсионер и оставят 1 500 000 наивни и прости на минималната и близка до нея пенсия. По онова комунистическо време да си комунист носеше привилегии, като шефска позиция и по-високо заплата. Не можеше да станеш шеф на завод или цех ..., ако не си комунист. Имаше и едни още по-привилегировани наричаха ги "активни борци против фашизма" освен паричните привилегии за тях имаше и привилегия за приемането в университет на децата им двойкаджии и тройкаджии без изпит. Ще добавя, че дядо ми са го пратилиф като войник да се сражава на драва, където е бил ранен и до смъта си беше инвалид, но не беше "активни борци против фашизма". Такива бяха тези, които малко преди това са били пуснати с парашути от Москва, да свалят власта. И такива, които на 8 и 9 септември 1944 г. станаха партизани и доносници на червената армия, а преди това до 7 септември бяха доносници на полицая Гешев.
  • 27 Сър Пичук

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Няма ли":

    Хайдее, пак старата песен.
    Комунисти имаше. Имаше Българска КОМУНИСТИЧЕСКА партия - БКП и членовете и се наричаха КОМУНИСТИ. Тогава, както и сега, партията омайваше хората (включително и нейни редови членове) с хубави приказки и обещания, докато в действителност ръководството и вършеше престъпения. Напомням, че управлението на БКП със закон е опредлено като престъпно.
    Разделението може да изчезна при няколко услвия:
    - осъждане от БСП на всички престъпления на БКП. Извинение към бъгарския народ и разграничаване от тази партия.
    - изхвърляне от БСП на всички червени милионери, "бизнесмени", гешефтари, обогатили се покрай къщи за гости или апартаментгейт и хора използващи партията им за лично облагодетелстване п о всякакъв друг начин.
    - скъсване с болшевишките практики.
  • 28 Фактология

    2 0 Отговор
    Значи продължава да бъде председател само дето дава назад за да спре проверката.Дано проверката продължи и най-накрая да го махнат окончателно..
  • 29 Бедата на

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й":

    Иванов е че ляга и става с партията а трябва с «лидерката»тогава и заместник ще стане
  • 30 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    КОЛКО ТЕСТИСИ ИМА В БеСиПи ???? МОЖЕ ЛИ "КРАВА СТРЪВНИЦА " -ДА ВОДИ СТАДО ОТ КОЧОВЕ И ПРЪЧОВЕ И НЕРЕЗИ ПОЛИТИЧЕСКИ !?!?!?!?!? ДЕВИЗЪТ В БеСиПи Е : " ИСКАМ -ИСКАМ МЯСТО ИЗБИРАЕМО -ЕТО МОЕТО ДЕТЕ -ТО ЩЕ Е ВЯРНО НА ВОЖДИЧКАТА "!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове