Last news in Fakti

21 Декември, 2020 18:34 2 681 78

Захариева: Русия събира информация от всички страни, членуващи в НАТО

  • екатерина захариева-
  • руски шпионин-
  • руски дипломат-
  • северна македония-
  • великобритания-
  • карантина

По думите на външния ни министър изгоненият руски шпионин е опитвал да вербува служители на родно министерство, включително и чрез обещания за финансови награди

Захариева: Русия събира информация от всички страни, членуващи в НАТО - 1
Снимка: БГНЕС

''Доста станаха напоследък шпионските скандали с участието на Русия. Нямам информация отстраненият да се е сдобил с някакви важни данни. Знам, че е работил в тази насока, като е правил опити да вербува служители от други министерства, включително и срещу парично възнаграждение''. Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по повод последния случай със заловен руски шпионин у нас.

''Когато се срещна с руския външен министър, ще го попитам защо е този интерес към България. Моето предположение е, че руската държава събира информация от всички държави, които са членки на НАТО, което със сигурност не е правилно'', допълни външният ни министър.

По отношение на забраната за пътуване от и до Великобритания и Северна Ирландия Екатерина Захариева довери, че това е само временна мярка, която може да отпадне и преди 31-ви януари. ''Имахме съвещание по темата. Следим ситуацията и в момента, в който имаме повече информация и оценка от нашите здравни специалисти да разхлабим мерките, сме готови да реагираме. Днес по предложение на Германия беше свикана спешна среща за координация в кризисни ситуации в рамките на ЕС. Всяка страна докладва какви мерки е взела, както и с информация за новия щам. Очаква се Европейската комисия да излезе с общо предложение, защото е хубаво да имаме координирани действия. Дотук 18 държави са взели решението за ограничаване на полетите до и от Великобритания'', разкри вицепремиерът.

''Разбирам, че е неприятно и че се променят плановете за празниците, но ние всеки път призоваваме да не се пътува. Всичко е с цел да се забави разпространението на новия щам'', каза още тя и добави, че всеки, който иска да се върне у нас може да го направи от Великобритания през Гърция, но напомни, че за целта трябва да се предостави PCR тест пред гръцките власти.

Екатерина Захариева поясни, че за хуманитарните и товарните полети от Великобритания няма ограничение.

''Нещата засега са спокойни. Но така или иначе всички знаехме, че тази Коледа и Нова година ще бъдат малко по-различни. Разбира се, че българските граждани винаги може да се приберат у нас, но първо трябва да спазят 10-дневна карантина,к категорична бе Захариева.

Тя разкри, че при снощните полети седем-осем души, разбирайки, че трябва да останат десет дни под карантина у нас, са решили да се върнат обратно във Великобритания.

Външният ни министър коментира и горещата тема за отношенията на България със Северна Македония:

''България не оспорва правото на самоопределяне на нито един гражданин на тази планета. Но нашата подкрепа никога не е била безусловна. Искаме да си изпълняват Договора, да няма език на омразата, да стимулираме бизнеса, туризма, образованието и културата. За съжаление почти година и половина няма никакъв напредък. Още нямаме дори жп връзка. Имаме два български университета, които чакат година и половина, за да открият свои филиали в Северна Македония. Не трябва да внасяме нерешени въпроси между нас в ЕС. Знам, че на Балканите е трудно да се намалят емоциите, ние сме емоционални, но в политиката това не води до нищо добро'', заяви министърът.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    78 15 Отговор
    Всеки ден на тази калинка във външната политика нанася на България щети за столетия напред.

    Коментиран от #68

  • 2 Шкембе Войвода

    3 31 Отговор
    Изгониха ми спонсора.
  • 3 Дядо Грую

    55 8 Отговор
    Тая патка пък откъде знае бе?
  • 4 ОСТАВКА

    54 8 Отговор
    ОСТАВКА ВЕДНАГА!

    Коментиран от #10

  • 5 Генералът

    60 6 Отговор
    Ех, ама и ти ги дрънкаш едни. Всеки с Русия ръцете си трие. Каквото и да стане все Русия е виновна.

    Коментиран от #19, #25

  • 6 Инфо

    47 3 Отговор
    Ти, како, по-добре си опресни сайта на МнВР с актуална информация за пътуването от и до Кралството, после изпълнявай чужди поръчки.
  • 7 Човека Коза

    44 2 Отговор
    Много ясно, че шпионират краварите, то и краварите шпионират Русия, великите сили нямат интерес към нашия на@кан г@з , че да пращат шпиони точно нас да шпионират. Те си се шпионират от 60-те на миналия век, нищо ново... Ние обаче чия страна заемаме, И С КАКЪВ АКЪЛ?!?

    Коментиран от #11

  • 8 честен ционист

    24 2 Отговор
    По-точно повечето страни членуващи в НАТО събират информация и я предоставят на Русия.
  • 9 Ти си

    36 2 Отговор
    за Сливен , а мъжа ти за Софийскя централен ! Червени грабливи и нанесли нечувани щети безродници !
  • 10 протестър

    6 14 Отговор

    До коментар #4 от "ОСТАВКА":

    Всеки ден ще е червен, след оставката !

    Коментиран от #15

  • 11 Човека Коза

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Човека Коза":

    Грешка, от доста по-рано от 60-те...
  • 12 Курумпе

    31 0 Отговор
    Малиииииии, какви пълни щети ..са ги посадили да са министри!!!
    като гледам такива капацитети навсякъде...и все повече ми се иска да общувам с животни - истински са и имат повече качества от тези!
  • 13 ТаУмВзе

    28 0 Отговор
    Труднограмотното герберастско същество, пак се изрезва. РибенТоп Молотов стайл.

    Коментиран от #53

  • 14 Private Spaсe

    40 0 Отговор
    Няма такъв смях,, парично възнаграждение" за шпионаж щяла да пита Лавров защо бил такъв интерес към БГ като го видяла тая е абсолютната смешничка!!!

    Коментиран от #18

  • 15 Последния Софиянец

    15 3 Отговор

    До коментар #10 от "протестър":

    Червен от герберастка кръв.

    Коментиран от #31

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Антижурналист

    21 1 Отговор
    Боже ала си прибери вересиите! Мног сме зле ей...!
  • 18 Човека Коза

    12 0 Отговор

    До коментар #14 от "Private Spaсe":

    Да го пита що такъв интерес към краварите, по-удачен въпрос ще е 😅😅😅
  • 19 карамфила

    26 0 Отговор

    До коментар #5 от "Генералът":

    А дебил боико когато беше на 3 дневно посещение при Путин което се превърна в 3 часово и се върна с подвита опашка какво каза на Путин,"Вие като по-голям брат трябва да ни прощавате" а сега какво стана ,Русия вече е враг номер 1 за България.
  • 20 Уфффф

    2 21 Отговор
    Сега петолъчките ще опищят статията ...

    Коментиран от #28

  • 21 Экуек

    21 1 Отговор
    А ако пийне няколко ракии и среще руския министър може и на бой да му скокне! Ще го пита :тиии мене оооважваш ли ме и що събирате данни от Бгто?
  • 22 томка бикова

    3 18 Отговор
    Мъдро и точно!Браво катя!

    Коментиран от #48

  • 23 абе ей

    5 5 Отговор
    стига раздухвахте несъществуващи пожари. Никой не му дреме в русия за дипломати в България. Там корупцията е колосална, проблема им е точно, че вместо Ротенбергови да си увеличават портфолиото в ротшилд инвестмънт, мостове до Крим ги карат да строят. Това е! Отделно банкови и офшорни ограничения на олигархата... Дреме им за България. Проблемите им сс с банкерите, които искат процент от газта за Европа. Руските еврей - не ще лапкаме сами. Е да ама не, Европа са я окопирали 45 година и сибискат процента. Нямабтук Бъкгария, Югославия, Румъния, за тях все тая на кого ще плащат за енергията! Вие си лайте.
  • 24 Къткъ

    9 2 Отговор
    Има ли доказателства

    Коментиран от #26

  • 25 Уникално

    26 0 Отговор

    До коментар #5 от "Генералът":

    Изкзване: "Мoeтo прeдпoлoжeниe e, чe руcкaтa държaвa cъбирa инфoрмaция oт вcички държaви, кoитo ca члeнки нa НAТO, кoeтo cъc cигурнocт нe e прaвилнo'', дoпълни външният ни миниcтър." - колко мъдро. А НАТО не събира информация, то е благотворително дружество ?
    РЕЗИЛ, ПЪЛЕН РЕЗИЛ !

    Коментиран от #62

  • 26 Бацо

    13 2 Отговор

    До коментар #24 от "Къткъ":

    Доказателства ще измисли, само за шкафа нема
  • 27 Чичо от село

    27 2 Отговор
    Нито една страна от НАТО ,,не събира " информация за Русия- нали г-жо Захариева.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Коко

    16 2 Отговор
    Тази мисирка трябва да подаде оставка незабавно
  • 30 СССР

    0 14 Отговор
    Ние имаме особен интерес да си върнем Задунайската губерния.
  • 31 съселяни

    7 3 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    Нашият съселянин Последния Софиянец съвсем се збърка. Казвахме му стой си на село, направи партия, че те направиме кмет, а той тръгна у Софията да търси нов връх на изява, не издържа напрежението и съвсем се збърка, много жалко !!!!

    Коментиран от #33, #36

  • 32 До Захариева

    8 12 Отговор
    Защо изгонихте човека? В територията живеят 80% русофилистици и те с радост биха предали всякаква информация на Путин. Путин няма нужда да праща шпиони.
  • 33 Човека Коза

    2 5 Отговор

    До коментар #31 от "съселяни":

    Ти пък щот не си сбъркан, кандидат-гражданино 😂
  • 34 смерш

    15 0 Отговор
    Ами то и страните членки на НАТО събират информация всяка за всички други,нищо че уж са съюзници.Както е казано "Пази ме Боже от приятели,от неприятели аз сам ще се пазя"!
    Та вероятно и Русия така-все пак анакондата свива все повече пръстените си около федерацията...............
  • 35 другарят

    9 3 Отговор
    ааа..!Верно бе овцо,че Русия събира информация от всички страни членуващи във великото НАТО??? аз пък не знаех! прочетох само заглавието и нямам намерение да чета повече.

    Коментиран от #43

  • 36 от перник

    9 0 Отговор

    До коментар #31 от "съселяни":

    Да, дзбъркал се е и съвсем си е объркал цвета, от червен, какъв е станал и той сам не знае !
  • 37 Behemoth

    8 4 Отговор
    Леле тая е много умна....колко ли дипломи има?
  • 38 Уникално

    10 5 Отговор
    просташко: "Моето предположение е, че руската държава събира информация"
    Външна дипломация на базата на предположения ?
  • 39 Академик

    7 0 Отговор
    Долна лъжа
  • 40 Русофилите

    11 2 Отговор
    На Екатерина Смешкова мислехме да и подарим други очила за да изглежда по- добре обаче явно тези и пасват идеално на фамилията!
  • 41 Куха

    3 7 Отговор
    Лейла

    Коментиран от #47, #57

  • 42 pepy

    21 3 Отговор
    БЪЛГАРОФОБИТЕ днес се скъсаха да се надпръ*ват...

    Коментиран от #70

  • 43 До другарят

    9 6 Отговор

    До коментар #35 от "другарят":

    И аз много се учудих. Много странно - "Русия събира информация от всички страни членуващи във великото НАТО".
    Ега ти изненадата ! Никога нямаше да ми хрумне !!!
  • 44 Куатрохо

    3 1 Отговор
    Умряла ли е бог да я прости,беше ми любимка сред лупите.
  • 45 Кентавър 202

    13 6 Отговор
    Руснаците притежават високотехнологична система от военни спътници които обикалят орбите на 80 000 метра височина и това за което обвиняват руския полковник, че е търсил като инфо могат да си го набавят от спътник по всяко време. Много поздрави на козяците жалки и смешни!
  • 46 Потребвало му на путин ценното ви инфо

    13 7 Отговор
    Като след 10 минути целото нато ше бъде спомен ако натисне куфара с копчченцата😂😂😂😂😂

    Коментиран от #75

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 оня с коня

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "томка бикова":

    от неграмотния!!!!! кАТЯ!
  • 49 Миралай Паша

    1 5 Отговор
    Лески жингиби рекох ти че зян сурбан ше ставаш....твоите апапи що не скачаха против русите 1876г а?малко ви колихме малко хора не станахте предатели
  • 50 ☢️☢️☢️☢️

    6 3 Отговор
    Боко токсичнии неговите нслудничави идеи да се мазни на краварите за да търси благословия за още един мандат!
  • 51 Напикана соросня

    6 5 Отговор
    казах и се изсмях!
  • 52 ТОЧКАТА

    7 5 Отговор
    за Русия си е разбираемо , лошото е че натю шпионира и членовете си!!!!!!
  • 53 ТаУмВзе

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "ТаУмВзе":

    Мисирките да питат Съществото външно за Катинската гора. И Защо НКВД уж го прави. Но първо да каже столицата на Полша!
  • 54 пешо

    0 0 Отговор
    Една комшийка каза.Руснаците не са тъпи-що ги набеждавате?
  • 55 Пешо

    2 3 Отговор
    тази Захариева е яка мадама
  • 56 Гого

    8 0 Отговор
    Ами тикво борисовска, нашия военен аташе в Русия какво събира? Може би минзухарчета? За какво му плащате заплатата? Не е ли да събира разузнавателна информация, която после мазно да предаваме на НАТО? И какво очаквахте от руския военен аташе? С читалищна дейност ли да се занимава? Има си други организации за тази цел. Всички знаят с какво се занимават военните аташета, включително и американското и турското. Ама тия нали са аверчета на Бойко и си бачкат антибългарската дейност под благия поглед на службите. Иначе според мафиота Гешев закона бил за всички. Дали?
  • 57 А бе

    8 0 Отговор

    До коментар #41 от "Куха":

    сбъркал си една буква - лейКа, лейКа с "К" се пише.
    Поцинкован съд от семейството на кофите, поцинкованите кофи !
    Като ПКП !

    Коментиран от #60

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 гуем смех Ва

    5 0 Отговор
    гроборса калинка ша на учи и нъас !!
  • 60 Куха

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "А бе":

    Щяха Д ме изстрият

    Коментиран от #64

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Защо ли,все повече

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "Уникално":

    ми заприличва на нейната посестрима- говорителка на Обонговата бяла къща- псакито.Онази,заплаши Беларус,че ако не се вземат в ръце,ще изпратят цяла Авионосна армада покрай бреговете и! И друг от поредицата безкрайни бисери: В КИРБЕКИСТАН ТРЯБВА ДА ПРОВЕДАТ СВОБОДНИ ИЗБОРИ"! Нашата все още не може да и съперничи,но е догонва
  • 63 Рико

    3 3 Отговор
    Разбира се,че всяко дипломатическо представителство събира информация в полза на страната си. Но, ЯВНА, ЛЕГАЛНА, СПАЗВАЙКИ ДИПЛОМАТИЧЕСКИТЕ ЗАКОНИ И ЗАКОНИТЕ НА ДЪРЖАВАТА ПРИЕМНИК.Ако от открити източници добият "чувствителна"информация, щом не са нарушили закон, вината си е наша. А шпионажът на всякъде по света се преследва най-строго.Опасявям се че нашите нещо започват да омаловажават случая. Защото, г-жо Захариева, пуснеш ли ги веднъж,ще стане -където е текло, пак ще тече-. Ще ни удавят....!
  • 64 А бе

    3 0 Отговор

    До коментар #60 от "Куха":

    О. К. Ясно ! Мисля, че пояснението си е чудесно !
  • 65 УПА

    7 6 Отговор
    Русия събирала инфо за всички страни от НАТО. А НАТО и САЩ кво правят те сигурно не събират нищо за Русия, ей така само си я гледат на картата.Браво ,Захариева много голема мисъл .

    Коментиран от #67

  • 66 Гост

    7 6 Отговор
    Нали Русия била много изостанала и технически и икономически и военно. Какво ви бърка като събира информация. Нали срещу вас да бяга не може да ви стигне. Какво ще ви направи с тази информация, ако е толкова зле, колкото казвате? Все едно, някой от НАСА да се притеснява, че Цар Киро им разглеждал ракетите. Май нещо не ви се връзва.
  • 67 Гост

    7 8 Отговор

    До коментар #65 от "УПА":

    Ами хич. ЦРУ са благотворителна организация и събират капачки.
  • 68 Дипломатъ

    6 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ако това е Приоритета ,то да си подава оставката и да приключва със стажа във Външно министерство?
    Тя отдавна е прочетен" Пеевски" вестник!
  • 69 пешо

    7 11 Отговор
    куха лейко , туристи от русия , ще видите през крив макарон .
  • 70 КОНТРАТА

    3 12 Отговор

    До коментар #42 от "pepy":

    Отново обърка бг слугинажа с патриотизма!

    Коментиран от #73

  • 71 Мохамед

    6 10 Отговор
    Тази ще влезе в психиатрията до края на живота си.
  • 72 пешо

    5 9 Отговор
    всяко дипломатическо представителство събира информация за своята държава , само нашите по цял ден пият и въртят далавери .
  • 73 pepy

    11 2 Отговор

    До коментар #70 от "КОНТРАТА":

    Предполагам, че правиш разлика между руски и български патриотизъм, когато става въпрос за България...
  • 74 Хаха

    4 6 Отговор
    Хаха един фикус на този пост щеше да изглежда да кажем по авторитетно, явно на америте гемиите съвсем са потънали за да дадат на тая зел..ка да им върши работата. Ние българите ще гледаме (надяваме се) с любопитство и насмешка амерски танкове устремени на североизток по бибитковите магистрали които както всички знаем са за еднократна употреба. Ха ха ха
  • 75 Истината

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Потребвало му на путин ценното ви инфо":

    Ганю и НАТО разполага с ядрен арсенал при това по- голям!
  • 76 факт

    0 0 Отговор
    и обратното!
  • 77 Анонимен

    0 0 Отговор
    От особен интерес са данните за изгражданите и маскирани като подпорни стени бетонни бункери по морето и плаж Корал, който една юристконсултка на МРРБ забрави да защити в съда поради изпускане на сроковете за обжалване.
  • 78 Нашите

    0 0 Отговор
    Продажници са готови на всичко, ако им кажат от Козяк.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове