Last news in Fakti

2 Януари, 2021 13:19 7 450 95

Владислав Панев: Защо плащаме скъпо парно при евтин газ?

  • владислав панев-
  • топлофикация

Така че като плащате сметките си знайте, че 20% от тях са данък корупция

Владислав Панев: Защо плащаме скъпо парно при евтин газ? - 1
Снимка: БГНЕС

Коментар на Владислав Панев във "Фейсбук"

Като за 1 януари от КЕВР ни зарадваха с още 3% спад на природния газ. Логично ще си помислите, че оттам ще падне и цената на парното. Да, ама не. Цяла зима ще плащаме по-скъпо парно, отколкото би трябвало. Това е истината и ще обясня защо е така.

Цената на газа за януари е 27 лева за мегаватчас. Само че на парното беше сметната през юни за 12 месеца напред на база на прогнози на регулатора, че през зимата газа ще струва средно 32 лева. С 20% повече от сега.

Затова и през целия сезон ще продължаваме да плащаме повече, отколкото би трябвало според пазара. Още през юни коментирах, че е много вероятно да се стигне дотам по две причини. Очакваният бум на Ковид по света през есента ще намали потреблението на газ, оттам и цената. Същият ефект имат и все по-топлите зими, заради климатичните промени. Последните дни вкъщи съм на изключен радиатор, предполагам и много от вас също.

През юни сравнявах, че фиксирането на висока цена за 12 месеца напред е все едно бензиностанциите да продават сега горива по 3 лева за литър, защото очакват петрола да скочи.

Та ако смятате, че промените в регулаторите са тема, която не ви засяга, не е така. Бърка на всички нас дълбоко в джобовете. Така плащаме за золумите в Топлофикация преди години, а и не само там. Знаете, че до тази година Ковачки беше застанал на изхода ѝ като купуваше произведената електроенергия по-евтино от борсовата цена. Оттам (и по други причини) загубата достигна над 80 млн. лв. за 2019 година. Е виждате как ще се изплаща. От потребителите.

Така че като плащате сметките си знайте, че 20% от тях са данък корупция.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 94 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    132 5 Отговор
    Да беше дошъл с нас пред КЕВР на Протеста преди седмица да попиташ.Чиновниците по прозорците надничаха иззад фикусите.Мишки.

    Коментиран от #39, #51, #91

  • 2 Последния Софиянец

    147 5 Отговор
    Тази зима е плюс петнайсет градуса,а миналата година беше минус петнайсет.Трийсет градуса нагоре,а сметките двойни.Крадци!
  • 3 ЛЛЛ

    113 3 Отговор
    Плащаме щото сме балъци

    Коментиран от #18, #74

  • 4 Бацо

    96 4 Отговор
    Заради шкафа

    Коментиран от #86

  • 5 pbdan

    47 7 Отговор
    Oщe в учeбникa пo физикa нa Caвeльeв e oбяcнeнo, чe тoплoфикaциятa e икoнoмичecки изгoднa aкo зa цeлтa ce изпoлзвa oтпaднaтa тoплинa при прoизвoдcтвoтo нa eлeктрoeнeргия. Нaшитe тoплoфикaциoнни дружecтвa нe ca ТEЦ, a пo-cкoрo ТЦ - тoплo-цeнтрaлa зa прoизвoдcтвoтo нa пaрa. Oттaм ниcкoтo к.п.д. и виcoкитe цeни. Няма как да се отопляваш на газ и да ти е скъпо, а на централно парно пак на газ да ти е по-евтино.

    Коментиран от #68

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Казуар

    57 9 Отговор
    Защото трябва да се покриват задълженията и на тези които не си плащат сметките. Това гламавите не могат да го преценят.

    Коментиран от #8, #42

  • 8 Тодор Живков, бе велик човек!

    52 4 Отговор

    До коментар #7 от "Казуар":

    Може ли за ап.90кв.от който една стая е без парно да идва сметка 350лв.Всеки сезон последните 5 г. Е 2000лв.

    Коментиран от #29

  • 9 В.В.П.

    16 71 Отговор
    За да се взимат много пари ,заплата,трябва да се плаща много ,за всички услуги..ток,вода парно газ,бензин,за всичко....Така се вдига стандарта. Шопът,иска 3000 заплата ,обаче да плаща 20 лв ,за разходи ...Амии,Няма..Елата на село,там всичко е ефтино..Сега газифицирам работилница и ферма. На село...Иде газ ,в България от 10 източника...И Всички предлагат евтин продукт. Благодарете на Б.б..и герб...

    Коментиран от #40, #81

  • 10 tost

    73 7 Отговор
    Явно се вижда, че не са били виновни руснаците за високите цени на газа а по скоро идват избори, шкафа взе да се изпразва а трябва да остане нещо и за форумите хиени. Честито на всички гласували за бодигарда на Бай Тошо, през последните 12 години

    Коментиран от #83

  • 11 оня с коня

    11 63 Отговор
    И твърди Автора на Статията,че сме плащали "ПО-СКЪПО ПАРНО".Ама КОЛКО ПО-СКЪПО и сравнено с КОЙ Период,не казва.Отделно пък че Определението е толкова Относително,щото"Скъпото" за Един е "Жълти стотинки" за друг!,но така и Автора не казва "от кои е ".И уточнявам:Не съм нито на Парно,нито на Газ,говоря ПО ПРИНЦИП.А ЗАЩО не спомене Автора че тези 3 % на практика са 3лв,ако сметката е 100лв примерно на месец/ПОЛОВИН КУТИЯ ЦИГАРИ/,но след като говоря "По принцип" ще попитам Вл.Панов:Защо не спомене Факта че когато пък Газта ПОСКЪПНЕ с 3/че и 5/%,цената за потребителите на Парно ОСТАВА НЕПРОМЕНЕНА?И ПРОБУТВА Авторът Пример с Бензиностанции,които би следвало да продават гориво на 3лв/л,щото Евентуално Цената може и да се вдигне на Междунар. Борси...Но ПРЕМЪЛЧАВА Панов,че за разлика от Бензинодстациите "топлофикация" прави ИЗРАВНИТЕЛНИ СМЕТКИ в края на годината и ДОПЛАЩА на Потребителите ако има Надвзето...И пак уточнявам:Нито съм на Парно,нито на Газ,но СЕ ВБЕСЯВАМ когато такива Галфони като Автора се опитват да ме правят на Глупав,изпълнявайки ПРЕДИЗБОРНА ПОРЪЧКА на Определена партия!!!А че според Панов има "Данък корупция" ТОЧНО 20% - няма съмнение,остава и да представи ТЕХНОЛОГИЯТА НА ИЗЧИСЛЕНИЕ,както и Снимков и Аудио материал от Договарянето на въпросните 20%.

    Коментиран от #14, #15, #19, #41, #58

  • 12 Васил

    57 4 Отговор
    Ами отговора е много прост защото ни управлява мафия.
  • 13 Рога в действие

    40 1 Отговор
    Мошеници!
    Окрадоха парите от Газпром, а за клиентите - нищо не разбраха от 50%ното намаление на цената на газа!
    Че и допълнително плащаме по-големи сметки!
    Че и некачественото "усвояване" на парички с ненужни и нескопосано копаене и подмяна на здрави тръби с ръждясали такива!
    Крадци!
  • 14 Гост

    42 4 Отговор

    До коментар #11 от "оня с коня":

    Герберасткия кон пак ще извади от 10 кладенеца вода, ама надали разбира повече от Панев, но то па да не разбираш и да лаладжийстваш, си е герберастки прийом
  • 15 Глей като

    29 0 Отговор

    До коментар #11 от "оня с коня":

    се вбесиш да не вземеш да дадеш фира, че няма кой да ни развеселява.
  • 16 Жоро

    12 0 Отговор
    Миналата година по данни от топломерите потребих 2 мегавата по малко а платих 80 лв. По малко
  • 17 ПиПи

    37 1 Отговор
    Кое няма да е надуто, кого няма никакъв контрол за нищо. Една гайка за 2 лева като мине през 2-3 фирми лапачи и става 7 лева. Обира е жесток и ще им се търси сметка в скоро време. Не само за газта!
  • 18 НЕ ГЛАСУВАЙ

    23 8 Отговор

    До коментар #3 от "ЛЛЛ":

    ГЛАСУВАНЕТО за ПРЕСТЪПНИЦИ е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

    От държавите в ЕС,
    единствено в България,
    в нарушение на чл.6.ал.2. на Конституцията на РБ,
    изборите са Пунта Мара:

    -С праг на преференциите!
    -Без активна регистрация!
    -Без гласуване по пощата!

    ФАКТ!
  • 19 Яяяяя ми

    26 3 Отговор

    До коментар #11 от "оня с коня":

    аз като те слушам тебе излиза че живея в Люксембург, бе.
    Още малко и ще се помисля за оная корпулентната, Лиляна Павлова.
  • 20 Балък

    13 11 Отговор
    Аз си сека дърва сам, каминката е супер !
  • 21 Го4о

    6 11 Отговор
    Отговор: Защото трябва да си газифицирате жилището, а не да плащате на доставчик на "парно отопление"

    Коментиран от #33

  • 22 Гн Панев

    27 1 Отговор
    няма какво да ни обяснява разни цифри а просто да каже: Живеем в държава която се управлява от ОПГ и това е. Държава всъщност няма а има някаква организация за прибиране на пари от индивидите и фирмите в полза на ОПГ-то ОПГ
  • 23 Врътката е много голяма и от весоко

    37 3 Отговор
    Вече 5 години не можем да премахнем пенсионера Иванов с неговите шашми. Явно някой го държи от най-високо ниво. Фънди и дума не дава за контрол на топлото от гражданите и нейните неразбирайми фактури. Трябва да се премахнат топлинните счетоводители и да се върнат към топлофикацийте ОСТАВКА.

    Коментиран от #77

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Заеви парното

    28 2 Отговор
    но защо цената на битовата газ не падна нито стотинка? Остана си 2лв и 30-40ст, кви са тия регулаторни органи, дето хич ги няма???
  • 27 Фак U

    35 5 Отговор
    Отрязах всички тръби на Топлофикация , които минават през апартамента ми , защото не ми плащат наем за ползуване пространство от дома ми ! Спечелих делото в съда ! Отоплявам се на дърва !
  • 28 Щото сме

    16 2 Отговор
    90 % инфантили.
  • 29 Казуар

    6 25 Отговор

    До коментар #8 от "Тодор Живков, бе велик човек!":

    Останалата част от апартамента, ако се отоплява с 23-24 градуса и разходите за топла вода и загубите от инсталацията, такава е цената. А що се касае до великия Тодор Живков, след като икономиката на България при него фалира, той слезе до нивото на Садам Хюсеин и други подобни диктатори.

    Коментиран от #37, #64

  • 30 Вида

    7 13 Отговор
    Защото парата (или топлата вода) идва от километри и изстива по пътя си, а ти си длъжен да плащаш и ЗА загубите заради това изстиване на тръбите! Газифицирай жилището си!

    Коментиран от #31

  • 31 Тя и главата

    12 1 Отговор

    До коментар #30 от "Вида":

    Истива и трябва шапка за нея. Стига глупости!
  • 32 Лукреция

    21 1 Отговор
    Парното е скъпо защото чудодейното управление на столична община доведе до дълг от 300 милиона към Булгаргаз, 90 милионя в КТБ и първенството на ГЕРБ в столична община. Е кой ще плати сметката с лихвите? Ползвателите разбира се и асо не ви изнася имате опции като арменския поп (КЕВР) или при другите монополисти.

    Коментиран от #48

  • 33 ГО4КО?

    8 0 Отговор

    До коментар #21 от "Го4о":

    Да си пуснем освен директна тръба от Азерите и да се топлим. Ти тия тръби явно при теб са навсякъде.
  • 34 БПФ

    23 2 Отговор
    Плащаме защото няма реакция, толкова е просто.
    Един озверял от мизерия народ, какъвто би трябвало да е нашия - би вдигнал революция, 10 000 души щяха да атакуват сградата на Топлофикация и да я запалят заедно с измекярите, дето се крият вътре.
    Благоденстващ, но не изгубил чувството си за реалност и справедливост народ, би стискал заби 2-3 години - но на следващите избори щеше да гласува за този или тези, които поемат ангажимент да възстановят правдата и да накажат крадците.

    Правим ли първото? - Не. №1 казва, че протестирали - и какво постигнахте?
    Правим ли второто, което е и по-лесно? Ами пак не - и на последните избори пишман софиянци се криеха в къщи и ги мързеше да станат то дивана, докато хъхрешките гнусници преизбираха отвратителната фъндъкова. Само да подчертая че Топлофикация София е 100% собственост на Софийска община !!! Фъндъкова може да спре тоя грабеж само с един подпис, ама е по-лесно да се оправдава с КЕВР. Отделно всички други безобразия в София, които се трупат с години - нормални хора щяха да и видят сметката, ние я ПРЕИЗБИРАМЕ.

    Коментиран от #47

  • 35 БПФ

    28 2 Отговор
    И не знам, Влади, дали тука корупцията е само 20%. Ако е така, пак добре. Да напомням ли строежът на отрязъци от метрото с цена на линеен метър колкото мезонет в Лозенец, градски тоалетни с цената на тристаен апартамент, пейки по 10 000 лева, калпави ремонти за колосални суми, продължаващи с месеци?

    Тука ако беше Китай - фъндъкова досега да е разстреляна на стадиона, ние си я преизбираме !!!
  • 36 КолевБосия

    23 2 Отговор
    Софиянци чакат да дойде някой и да свърши тяхната работа. Топлофикация-София е бандитска фирма. Понеже нямаме индивидуални договори прави врътки като за световно. Годишно краде от нас не по-малко от 300 млн. лева.
    Единственият начин да ги принудим да спрат да грабят е да откажем колективно да плащаме докато не сключат индивидуални договори с всеки потребител. Тогава всеки ще може да им потърси сметка в съда.
    Сега, преди изборите, е моментът!

    Коментиран от #43

  • 37 Браво на теб

    10 1 Отговор

    До коментар #29 от "Казуар":

    що се не вземете с оня конския, па да направите една ПР фирма.
  • 38 В.В.П.

    3 8 Отговор
    ,,Столичани,,,да обвинят за скъпо парно руснаците и ,може и Северна Корея..Така ще бъде правдоподобно..Топло ,без пари няма..Щом там е скъпо ,какво да кажем Ний селендурите..??Да си изпишат ,ваучери,,и купони за парно..Половината да поемат еврофондовете, агрофонда, и СО..другата половина от партията Майка..Герб..
  • 39 Ревизорът

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Защо плащаме ли?
    Газа, който идва в България, като фактури,
    минава, поне през 3 чужди офшорки ,
    които издържат , олигарси от Русия и България!
    Премиери, министри, Обръчи и чекмеджета!
    За това има , толкова милионери в Русия и България!

    Доволен ли си ?

    Ако не си , айде на протестите !
  • 40 Анджело

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "В.В.П.":

    Хич та нема. Чоеека за какво пише ти със звездите говориш
  • 41 Мазньо

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "оня с коня":

    Знаем ,че си натоварил каруцата със стари гуми...Айде карай ги в маалата ,че застудява....
  • 42 Всички падат,

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "Казуар":

    И най големите падат..Ако, някой бе дал на Тошо50 млд,и той щеше да крета и лъже ..И всичко да краде,около него..В Европа си обещават ,,общо ,грубо,към 3 трилиона. Отпечатването ,може да отнеме 2 г..И затуй има покачване на цени и данъци...Гратис няма..
  • 43 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 11 Отговор

    До коментар #36 от "КолевБосия":

    Точно 4-ри държавни органа проверяват ежедневно ТС точно за това което пишеш. Топлофикация е ”виновна” , че я имаше, дори когато нямахме държава. Топлофикация е ”неудобна” защото със съществуването си запушва устата на всички плачльовци които се оправдават за неудачите си с прехода, кризата , некадърни правителства и т.н. Топлофикация е ”гадна” защото не умря като БАЛКАНКАР, ЗТМ РАДОМИР, БГА БАЛКАН, КРЕМИКОВЦИ, БТК и още един куп. Не изхвърли стотици специалисти на улицата. Запази въздуха на София чист. Не даде своя принос за увеличаване на раково болните. И т. н. и т. н.
    При първоначалното включване на сграда към топлофикация се прави една папка-досие в което между многото документи има и молби-декларации с подписа на всеки абонат за включването към съответния топлорайон...
  • 44 Аз40

    9 2 Отговор
    Защото ни градат от сутрин до вечер и от вечер до сутрин.
  • 45 Ванката

    7 8 Отговор
    Долу Тиквата! Слави премиер!Ванката президент! 28 март!
  • 46 Факт

    14 2 Отговор
    Диверсификация. Освен това данък изтребители, данък централи, данък бази и т.н.
  • 47 БМБ

    15 1 Отговор

    До коментар #34 от "БПФ":

    Тъй като не го виждам тоз озверял народ,значи няма мизерия!
  • 48 Казуар

    9 5 Отговор

    До коментар #32 от "Лукреция":

    До преди няколко години клиентите на топлофикация София дължаха 200 милиона лева, но вече не се дава информация, за да не се смущават избирателите. Има клиенти които дължат по 8-10 хиляди лева и не им пука. Чакат да им бъдат опростени.
  • 49 КЕВР заедно с В и К са едно ОПГ???

    8 2 Отговор
    Иван Иванов връща обратно много пари, за да стои на този пост непоклатим!! Кое НЕЕ Ясно??? Прокоратура, Полиция, съдебна система много 00 Нулеви години под ред!!!
  • 50 кочо

    11 1 Отговор
    комисия кеввр смърди отвсякъде.
  • 51 ЗНАМ Че

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И данак корупция и данак изборииданак гепи майна всичко накуп
  • 52 Гого

    11 1 Отговор
    Защото избирате идиоти да управляват!!!
  • 53 В.В.П.

    10 9 Отговор
    Много ми е кеф,че ,,софиянци,,плащат скъпо..Така, с техните пари ще живеем на техен гръб,Ний селяните...от България Само без драми ,моля!!.Отказвайте се от парно,вода,газ,ток,пиене,цигари ..Като мене.И тогава ще живеете евтино.
  • 54 Онзи

    6 3 Отговор
    Примолете се на Ул.Козяк може и да поевтинее
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 До 5 с Учебника по физика??? Ако се

    9 1 Отговор
    Краде по Веригата на всички нива, и накрая се заделят много пачки по 500Евра и се пълнят сметки в Ошворки винаги ЩЕЕ скъпо парното!!! И ток да произвеждат няма да покрие Откраднатото!! Учебника по физика е нещо като за обща култура, в Киров имаше много години специалност "" Ел Мрежи и Централи"преподаваше инж. ВЕЛЧЕВ, ОТ ТЕЦ София. Краденето е проблема!!!!
  • 57 НАЧИНЪТ

    14 1 Отговор
    1.Ликвидация на Всички Топлофикации в БГ.Всичко ОТИВА за Скраб. Учрежденията да се Оправят.
    2.Ликвидация на Електро Транспорта(Трамваи и Тролейбуси)
    Релсите-за Скраб. Жиците - за Бакър.
    Метрото-остава.!
    3.Премахване на Всички видове "Зони"--Синя,Зелена,пембяна...и т.н.
    Изграждане на Паркинги.
    4.Мин.Съвет от 7-8 министъра. управление-Финландски модел.
    5.Въвеждане на ГРАЖДАНСКА ЗАПЛАТА- Само за БГграждани доказва се с Документи и ДНК - 400€ прим.все едно...столични
    6.Стимулиране Раждаемост.(виктор.ОРБАН Унгария)
    7.Въвеждане Данък куче. 200€- За Градове.Урб.терит.
    8.МАКСИМАЛЕН Бюджетен Дефицит
    Като Гърция преди Ципрас.
    9.Държавно Енерго: Гоним ЕВН-Строим Соларни - от Китай и т.н. пускаме Евтин Ток за Индустрията.
    10.БДЖ. ..Хмм...
    11.Оправяне на Селата.
    12.

    Коментиран от #75, #90

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Хаха

    9 1 Отговор
    Още много ще ги вдигат. Новите санкции за Русия влизат в сила след 2 седмици.
  • 60 niki

    8 0 Отговор
    Така е с парното,водата,електричеството,данъците,газта...Данък 20% корупция!

    Коментиран от #62

  • 61 зулус

    12 0 Отговор
    Ама много е прост отговора...миналата година руснаците намалиха цената на газа итоплофикация трябваше да връща пари със задна дата,затова сега гледа да си ги избие пак от нас!!!
  • 62 los

    8 4 Отговор

    До коментар #60 от "niki":

    ами турете си климатици и после псувайте енергото

    Коментиран от #76

  • 63 Гошо

    8 0 Отговор
    Защото ако беше обратното щеше да е нормално а кое е нормално в тая държава!?
  • 64 рада дълбоката

    8 1 Отговор

    До коментар #29 от "Казуар":

    Нито в Ирак живеят по добре нито тука сме цъфнали и вързали . А И.Костов ти ли си ве ? За тебе всички знаем ,че живееш по добре!
  • 65 РОвч

    2 4 Отговор
    много здраве от мен

    Коментиран от #66

  • 66 ааа

    8 1 Отговор

    До коментар #65 от "РОвч":

    и от Валето Топлото също
  • 67 мда

    5 0 Отговор
    Защото пОрното струва скъпо, особено качественото.
  • 68 Като не знаеш

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "pbdan":

    Що пишеш... Топлофикация София разполага с две Топло електрически централи (ТЕЦ) "София" и "София Изток"

    Коментиран от #95

  • 69 мда

    17 2 Отговор
    Приятели, нали знаете, че бедняците от пустинен Дубай плащат по-евтина вода от софиянци?

    С новите повишения разликата гони левче на кубик. При това тяхната вода е чиста и произведена в завод за обезсоляване. Нашата идва по 50 километра соц. тръба от язовиро.
  • 70 Последния Софиянец

    6 4 Отговор
    Аз съм бизнесмен и парното не ми е скъпо, затова не ми дреме. На Бойко също не му дреме, защото живее в къща и не е към топлофикация. И по това си приличаме с Борисов, не ни дреме за парното. ха ха ха ха
  • 71 А БЕ

    4 1 Отговор
    ОВЕРГАЗ НЕ СИ НАМАЛИХА ЦЕНАТА, КВА ЕВТИНА ГАЗ ВИ ГО , ВЗЕМЕТЕ ПРОУЧЕТЕ И ТОГАВА ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ!
  • 72 MOLI

    11 2 Отговор
    ПЛАЩАМЕ НЕЩО,НА АНГРО.ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ НЯМА НИКАКВА ОТЧЕТНОСТ.ТАМ РАБОТЯТ ПРОСТИ ХОРА,АМА НАЙ-ПРОСТИ.ТЯХНИТЕ СЧЕТОВОДНИ ПРОГРАМИ СА НЯКАКЪВ УНИКУМ НА ТЪПОТАТА.НИКОЙ НЕЗНАЕ КАКВО РАБОТИ.НЕМОГА С МАЛКО ДУМИ ДА ОБЯСНЯ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА.НО ФАКТ ,ЧЕ ПОТЪВАТ ПАРИ,КЪДЕ И КАК НЯМАМ ОБЯСНЕНИЕ.НО ИМАМ ВЪПРОС,НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ТОПЛОФИКАЦИЯ ИЗДАВА ИЗРАВНИТЕЛНА Ф-РА ЮЛИ МЕСЕЦ?ЩЕ ПОЛЗВАМЕ ЛИ УСЛУГИТЕ НА ТОПЛИННИЯТ СЧЕТОВОДИТЕЛ?

    Коментиран от #78

  • 73 Дамм

    10 2 Отговор
    Докато гласувате за тикви да ни управляват, ще плащате скъпо парно и скъп ток!
  • 74 карамфила

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "ЛЛЛ":

    Като не сте ходили в казарма и не знаете как се стреля с АК-47 плащайте овсе.Aко не ви харесват цените и мислите че ви мамят или плащате 20% данък корупция хващайте калашника и сами си регулирайте цените.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 до кон #11

    2 1 Отговор

    До коментар #62 от "los":

    "... ПРЕМЪЛЧАВА Панов,че за разлика от Бензинодстациите "топлофикация" прави ИЗРАВНИТЕЛНИ СМЕТКИ в края на годината и ДОПЛАЩА на Потребителите ако има Надвзето..."***** И не отчита инфлацията !:)...Януари 1 хляб=0.75 лв.....Декември --1хляб = 1.10 лева !... Примерче :))
  • 77 Нали

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Врътката е много голяма и от весоко":

    Вече правят два пъти конкурси, но няма кандидати за поста му. Вземи се кандидатирай ти, че да видим рахат.
  • 78 втори

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "MOLI":

    Програмата е супер SAP.
  • 79 Защото

    8 1 Отговор
    30 години се краде ...затова ...и нищо другоне се случва само кражби и далавери
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "В.В.П.":

    Много ти е еФтин коментара - благодарение на герб!
  • 82 Левски

    2 0 Отговор
    Така трябва да е ! Даже ни е малко.
  • 83 Стефан

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "tost":

    Просто лъжеш, цената на Газпром за България е по висока от тази която Газпром продава на Германия, а дали нашите мошеници и некадърници крадат е НАШ и на каскета проблем, да ти напомня че тази цена е договорена от Р.Овч. и бе ЗАСЕКРЕТЕНА защото така са искали двете страни, все едно някой друг ще плаща, а не народа и фирмите, живеем в пленена от чиновници и мафиоти страна, думата конкуренция тук не означава НИЩО ,всички по големи фирми си имат тайно лоби в парламента и си договарят закони които им изнасят и позволяват да ни крадат, сигурно помните закона Ванко 1 , на Татяна Дончева, даже дребен мошеник може да си поиска закон и да го получи.

    Коментиран от #87

  • 84 Фаро

    5 1 Отговор
    Всички големи бизнеси и държавни фирми са обвързани с чекмеджето на тулупа.Заплатите,НОИ и останалите държавни администрации също внасят пари невидимки в чекмеджето.Това чекмедже се пълни и изпразва в кратки периоди с парите на народа и когато мутрите паднат от власт ще зейне такава черна дупка в бюджета достатъчна да погълне цялата планета.В момента народните пари се крадат а липсите се покриват от кредити,които няма как да бъдат откраднати зашото са описани по документи.Правете си сметката за какво ограбване става въпрос
  • 85 д-р Мангъров

    4 3 Отговор
    Американските тецове продават скъпо с евтин руски газ,после ДДС,след това Бойко си скубва малко от сумата и ето ти скъп газ!

    Коментиран от #88

  • 86 Перо

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бацо":

    20% за шкафа!
  • 87 Перо

    7 2 Отговор

    До коментар #83 от "Стефан":

    Руснаците намалиха цената на газа с 40% миналата година,а цената на парното не мръдна.Кражбите и манипулациите стават в БГ,не от чужди фирми и лица.

    Коментиран от #94

  • 88 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 0 Отговор

    До коментар #85 от "д-р Мангъров":

    "Американски" ТЕЦ у нас, работещ на газ, НЯМА.
  • 89 факт

    2 0 Отговор
    за да се пълни чекмеджето!!!
  • 90 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "НАЧИНЪТ":

    СМЪРТ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ-СВОБОДА НА НАРОДА!

    ДА ЖИВЕЕ ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА!

    ИЗКУПУВАМ НА ЕДРО ЖИЛИЩА, А СЪЩО И ЦЕЛИ ВХОДОВЕ, В СГРАДИ СЪС СПРЯНО ПАРНО. ПЛАЩАМ ИЗГОДНО В ЕУРО, ДОЛАРИ ИЛИ КОМПЕНСАТОРНИ БОНОВЕ. ПОБЪРЗАЙТЕ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТЕ.
    ПРИ БЪРЗО СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР, ПОЛУЧАВАТЕ ПОДАРЪК. ЗА ИНТЕРНЕТ ЮЗЕРИ,-ПРЕФЕРЕНЦИИ.

    ПОД НАЕМ/ПРОДАВАМ ОФИСИ, ЛУКСОЗНИ АПАРТАМЕНТИ, ТЪРГОВСКИ ПЛОЩИ, ГАРАЖИ В НОВОПРОЕКТИРАНИ БИЗНЕС-СГРАДИ. ТЪРСЯ ФИРМА ЗА МАЩАБНО ВЗРИВЯВАНЕ НА ПАНЕЛКИ.
  • 91 Bace

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Добре че има хора като вас. Вашите протести преобърнаха светА ни. Благодарим ви!
  • 92 Светлинен

    2 0 Отговор
    ЗАРАДИ МУТРАТА
  • 93 Таня Петрова

    3 0 Отговор
    От къде ги видите тези сметки. Явно ви крадат комшиите.
    За отопл. сезон на 3 стаен
    партерен с външни 6 стени плащам между 500 и 600 лв.
    Няма по евтино от парното.
    Проверете си комшиите и не прибързвайте топлата вода към сметките.
    И навсякъде е топло.
  • 94 Стефан

    4 0 Отговор

    До коментар #87 от "Перо":

    Само че договора на Р.Овч. е от 2006год. а руснаците намалиха газа СЛЕД САНКЦИЯ от ЕС и понеже нашия галфон го е страх и е в киреча с фалита на КТБ то вместо 1 година по рано да ни я намалят те го направиха политически и намалиха цената на 3 март. Нещата си имат последователност, тогава ще видим истината.
  • 95 pbdan

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Като не знаеш":

    Едната е с мощност 72МВт, а другата 186МВт. Крайно недостатъчни за град като София. В цяла България топлофикациите имат не повече от 400МВт мощност. Само АЕЦ Козлодуй има 2 реактора с по 3000МВт(топлинна). Произвеждат 2100МВт(електрическа), а с другите 3900МВт топлят рибите и патиците в Дунава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове