Last news in Fakti

5 Януари, 2021 17:12 6 544 55

Христо Иванов: Борисов не откри "Турски поток", защото е лъжец и го е срам

  • христо иванов-
  • турски поток-
  • бойко борисов

Борисов, ела, покажи се, снимай се тук. Обясни тези прекрасни цифри, с които си задължил бъдещето на България и си понеси отговорността за това, призова съпредседателят на "Демократична България"

Христо Иванов: Борисов не откри "Турски поток", защото е лъжец и го е срам - 1

Борисов не откри официално българската част от газопровода "Турски поток", защото той го изобличава като лъжец. Тук може да видите едно предателство към българския национален интерес. Тук, на това място, може да видите как тежките корупционни зависимости на Борисов се превръщат в пробойни в българската енергийна сигурност, в българската политическа независимост, в пробойни в българския суверенитет.

Това заяви съпредседателят на "Демокатична България" и бивш правосъден министър Христо Иванов, който лично посети "Турски поток". Иванов отиде при компресаторната станция край село Расово.

Иванов посочи, че станцията, подобно на цялото трасе, беше изградена с впечатляващи темпове, за броени месеци като в приказката за Цар Салтан. Той попита защо Борисов, който иначе открива всеки километър нов път сега не преряза официално никаква лентичка и даде отговорите.

“Това място изобличава Борисов като лъжец, защото той обяви, че България е достигнала 100% диверсификация. Това е лъжа”, каза Христо Иванов и добави, “Борисов обеща, че с построяването на тази инсталация ще се осигури газификация на този регион - един от най-бедните и в България, и в ЕС. Това е още една лъжа.”

По думите му с построяването на газопровода България не само е задлъжняла с 3 млрд. лева, които можеше да бъдат вложени в икономиката на страната, здравеопазване или социална политика, но и страната е изложена на риск от санкции от САЩ и ЕС. На една от тръбите край компресорната станция Христо Иванов написа 3 000 000 000 и призова министър-председателя да обясни това число и икономическата логика от него.

“Борисов, ела, покажи се, снимай се тук. Обясни тези прекрасни цифри, с които си задължил бъдещето на България и си понеси отговорността за това”, заяви той.

Иванов изтъкна, че няма обяснение защо България строи със собствени средства и защо обслужва чужд интерес. По думите му тези 3 млрд. лв. не само не са вложени в реална диверсификация, но и премиерът не може да гарантира, че проектът няма да генерира загуби заради промяната в енергийната и икономическа конюнктура, започнала с ковид кризата, както и заради енергийната революция.

“Няма газификация на Северозападна България, няма реална диверсификация на източниците, рискуваме допълнителни загуби, не инвестираме в това реално да се откачим от иглата на енергийната зависимост от източниците, продължавайки да бъдем в почти крепостна зависимост от един доставчик на енергоносители. Няма обяснение защо се прави това и затова Борисов го е срам да дойде да открие този обект”, обобщи Христо Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 72 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 asd

    86 19 Отговор
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

    Безсрамната, крадлива Тиква-имбецилка я е било срам???????

    Ти да не си надрусан бе кухар?

    Коментиран от #52

  • 2 Емил

    33 70 Отговор
    Бойкикев, колкото и да се пенявиш, нямаш шанс за властта - прекалено тежко е русофилистичното ти наследство!

    Коментиран от #14

  • 3 Тодор Колев

    31 80 Отговор
    Тиквата от Банкя не е добре и е крадлив.Но вие от ДБ сте позор за България и само за ради хора като ИЦО и Ихтиманския Циганин Ще гласувам за Бойко Борисов.
  • 4 Иван

    107 15 Отговор
    Едва ли го е срам. Бойко и срам? По-скоро го е страх, и то много.
  • 5 Сатъра на Хана

    53 10 Отговор
    Всички политици , включително Христо Иванов да излязат и да кажат каква идеология изповядват
    .....
    Щото като ги слушам Всички искат някаква форма на Късен Феодализъм и те да са Гаулайтер-а на България назначен от Поробителя :)))
  • 6 Срам

    56 6 Отговор
    ли ? У него това чувство изцяло липсва !

    Коментиран от #49

  • 7 Жалко за старите кучета

    66 8 Отговор
    Боко тиквата е патологичен лъжец и криминално проявен тип с психични отклонения с просторната физиономия на невменяем и вирусоносител на свински грип .

    Коментиран от #51

  • 8 Корумпев

    58 4 Отговор
    Най добре краде този,който краде умно-тоест симулира някакъв вид работа.А руснаците постигат винаги своето-с тази разлика че направиха турците 1-ви по трасето а ние ще им плащаме транзита до нас.
  • 9 Конфузий

    46 22 Отговор
    Христо ,
    Щом веднъж си бил в Правителството
    на Боцко Рапона ,
    си директно в списъка за компостиране :)) 5-6 няма
  • 10 тояСеЗакопа

    46 33 Отговор
    Целия народ иска да се строят подобни проекти, които в дългосрочен план са не само с финансово, а и с геостратегически значение. Този Христо като плюе потока, не усеща ли - че се превръща в ратай на чужди интереси само ?!

    Коментиран от #54

  • 11 гост

    35 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Няма обяснение защо се прави това и затова Борисов го е срам да дойде да открие този обект”, обобщи Христо Иванов. БОРИСОВ И СРАМ...?

    Коментиран от #53

  • 12 !!!?

    24 25 Отговор
    Този пишман политик защо не каже, За ли е или е против този газопровод, или цялата пара у свирката му е дали Борисов го е срам как се казва патока - турски, руски, сръбски или велик Бабикянски !!!?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Дааа господинчо

    45 8 Отговор
    Дойче веле пише, че Борисов постигнал диверсификация, руснаците че Газпром е изгубил монопола си, а нашите политици си чешат езиците! Не съм гербер, още по- малко обичам тикви, но и такива микимаусчета като Христов не ми харесват! Щеше да е щастлив ако потока бе минал през Гърция, Македония и оттам за нас, Сърбия, Унгария и т.н. ..! Такова искане имаха Гърците, дори външния им министър ходи в Русия да моли това да се случи! И вместо както сега да получаваме такси от пренос на газ, да плащаме такива на Гърци, Македонци , Сърби и т.н.!!! А за политически и геостратегически интерес да не говорим - кранчето за малката Русия( сърбите) е у нас, едно врътване и ...! А още повече азерския газ отново ще минава през нас за .....! Американския също, макар и по-скъпичък!! Така че ....баста, крайно време е да престанем да превръщаме това което Господ ни е дал - рай с геостратегическо положение - в парче никому ненужна територия, полягвайки като куртизанки ту на таз, ту на оназ Велика сила! Крайно време е да се появи един нов Стамбулов, че ми писна от безгръбначни политици готови да продадат и майка си заради единия келепир! Иначе с цифри всеки може да жонглира! Що не сметне по колко губим от това че спря транзита за Турция! Защо не коментира Ердоган цитирам: " България направи грешка с Южен поток, а ние се възползвахме!!! - коментара е излишен нали!!
  • 17 Ставри

    20 4 Отговор
    На 28 Март бацо при мен бегом марш
  • 18 БАцо

    30 6 Отговор
    Тия тръби що шкафове напълниха
  • 19 JEB

    21 6 Отговор
    на целият български народ му паднаха 3 милиарда в канала
    по времето когато беше спрян южен поток започваше войната в украйна и никой не беше наясно какво се случва..и вие народа си набийте в народните глави че вие от патока една стотинка няма да видите до живот
  • 20 В е л и к и я

    26 7 Отговор
    Американците ни прецакаха като ни забраниха да строим Южен поток , тогава руснаците платиха близо милиард повече и го пренасочиха да минава през най големия им враг от векове който сега векове занапред ще ги изнудва а и са силни .. И логично накрая най слабите тоест ние платихме масрафа ...!Като си слаб ще те унождат , това е ...!Поне след като ни унодиха ще ни потупат по рамото , щото може да не и прибият ...което е по лошо ..!

    Коментиран от #38

  • 21 Слушай Ристъо

    25 14 Отговор
    Ама грам не ти вярвам.И ще обясня защо: Тези номерца през лятото на Доган сарай са за каракудите в Панчарево.Почна да си показваш рогата,ако станеш евентуално някакъв Фактор в бъдещ МС,под чия свирка ще играеш.И другото,което опира,и все по масово ще съсипва живота на стотици хиляди,а може би и над милион българи,е закона за ЧСИ.Ще го промениш ли бе,Ристъо,? Ще го заявиш ли в ефир пред камерите? Но преди изборите.Няма да посмееш Ристъо,няяямааа! Ти още като министър ,с твой подпис узакони над сто и кусур нови ЧСИ.Прекрасно знаейки,колко са" полезни" за българския народ- и то в най бедната и най масова на му. част.Затова не ти вярвам Ристъо.Сега за потока,преди узаконяваш нови бирници.Как да ти вярвам.Никога няма да гласувам за теб,или коалиция в която присъстваш.
  • 22 ПСР

    19 5 Отговор
    Не от Христо Иванов,знам,КОЙ е топ-Лъжецът на Балканите.
    Това,което не знам и никак не разбирам.Турски поток,го финансирахме ние с едни 3.3 милиарда лева.Този"поток",няма отклонения,така щото българска територия,да ползва газ от него.Значи е транзитен,към Сърбия и оттам за Унгария.Какво печелим ние?!Транзитни такси?!Ако са тези,които бяха споменати някога,след 22г.,тръбата щяла да се изплати.....

    Коментиран от #27

  • 23 Нямам срам

    14 7 Отговор
    На 6 август 2014 г. президентът Росен Плевнелиев назначава Христо Иванов за служебен заместник министър-председател по правосъдие, вътрешен ред и сигурност и служебен министър на правосъдието.без повече коментар

    Коментиран от #26

  • 24 xxl

    20 7 Отговор
    Тиквоций е най -големият мошенник и крадец в цяла България.
  • 25 Гост

    20 7 Отговор
    Има тука няколко пенсионера, дето величаят бат ви бою, видиш ли защото им дал по 50 кинта над пенсиите. Ето им по 50 кинта за следващите 3 години в тръби, дори единия посноянно пропагандира, че България ''лапала'' комисионни от преноса, междудругото, това е най-заблудения трол. Та нека тези пенсионери четат, какво казват експерти, а то е просто - бат ви бою лъже, лъже, лъже! Няма диверсификация, няма нищо, няма ги и 3те милиарда
  • 26 ШИШИ

    6 6 Отговор

    До коментар #23 от "Нямам срам":

    Я пак???...Президента назначава зам-министри???...Не е нужно да те коментира някой повече!

    Коментиран от #29

  • 27 Ако ПСР

    11 8 Отговор

    До коментар #22 от "ПСР":

    Ако както чувал, ако ... няма отклонение за България, макар че има!!!! Много АКО, миризливо!!!! Ами чети, смятай колко за Сърбия която потребява 2,8 милиарда куб.м., Унгария с потребление над 11 милиарда, Австрия и т.н. чети смятай, пак чети - ще видиш че американския втечнен газ от Хърватия ще е 2,6 милиарда капацитет, което не стига макар и малко само за Хърватска, чети ....! Ама май е во добре с " акото" ... нали апологетчо мамин!

    Коментиран от #31, #33

  • 28 Бойку шкафа

    10 3 Отговор
    Христооооо,не забивай нож в гърба на баща си...
  • 29 Нямам срам

    11 1 Отговор

    До коментар #26 от "ШИШИ":

    При служебен кабинет президента назначава ... или тоя период май си го забравил за свой интерес
  • 30 мдда

    14 5 Отговор
    Христо.. ти също си лъжец, ама не те е срам!!
  • 31 Гост

    9 2 Отговор

    До коментар #27 от "Ако ПСР":

    Ти къв точно експерт си, щото всички енергийни експерти казаха, че няма отклонения?

    Коментиран от #48

  • 32 Кой си ти бе

    11 4 Отговор
    А бе мекере такова кажи колко ти плащат за да се правиш на маймуна като взимаше министерска заплата и ядеше кюфтета всичко беше наред нали боклук такъв
  • 33 ПСР

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "Ако ПСР":

    Къде е отклонението?

    Коментиран от #36

  • 34 ну ПОГОДИ

    7 3 Отговор
    НА 28.03.2021..19.00 часа JOCA AMSTERDAMA и Знайни и не Знайни Войни на Ъндърграунда ще го чакат като топъл Хляб... ТИКВАТА ДЕ
  • 35 АНОНИМЕН

    7 2 Отговор
    В проекта на на всяка включително и на тази компресорна станция има предвидени отклонения с крановете и всички подробности за подаване на газ и към местни консуматори?! Щото е сигурно, че около Дупница има още от тоталитарно време има изградено и оставено затапено такова отклонение от газопровода София-Кулата към Гърция именно с цел да се дава природен газ и към Македония! Не че се дава газ защото отсреща откъм Македонска страна няма тръба, но!
    Щото Ицката не за първи път го вади голям, ама мек!
  • 36 Иван

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "ПСР":

    У Радомир!
  • 37 БХОРТЕИ

    9 3 Отговор
    Като цяло да така е за тази тръба. Но искам да попитам защо Иванов честния нищо не казва за американските самолети където стойността е по голяма.Или навсякъде само двойни стандарти.
  • 38 АНОНИМЕН

    13 2 Отговор

    До коментар #20 от "В е л и к и я":

    Така е!
    Нaврeмeтo при Oрeшaрcки дoйдoхa тримa aмeрикaнcки кoнгрecмeни, "нaпляcкaхa" гo и AEЦ-Бeлeнe и Южeн пoтoк зaминaхa в нeбитиeтo! Все тая добри или лоши са били проектите! Но това си е страховито намесване във вътрешните работи на "независима" държава!
  • 39 Novus Ordo Seclorum

    5 3 Отговор
    Това е лъжа! ББ не изпитва срам!
  • 40 СССРБарета

    8 5 Отговор
    Путин ба м.....та на комисионните на Байдън през корупционната схема в Украйна!
  • 41 АНОНИМЕН

    5 3 Отговор
    Както се е напънал още малко Ицката ще каже, че няма отклонения и от Лозенец, Нова Провадия! Ама бутай! Той Ицката е станал експерт и по газовите истории - не знаех!
  • 42 ГЕШТАПО

    5 0 Отговор
    Лай Сяомин беше осъден на смърт днес по обвинение в "корупция и бигамия", предадоха Франс прес и ТАСС, като цитираха изявление на съда.
    Лай е бил признат за виновен в получаването на 215 милиона евро подкупи. Той е опитал да получи още 13 милиона евро. Съдът в северният град Тяндзин сметна, че размерът на подкупите е "изключително голям, обстоятелствата са изключително тежки", а действията на обвиняемия - изключително злонамерени.
    Лай Сяомин е бил признат за виновен и в бигамия, защото "е живял дълго с други жени" извън брака си и е имал незаконни деца от тях.
    През януари миналата година Лай направи признания,които бяха излъчени по централната китайска телевизия. Тогава бяха показани и снимки на апартамент в Пекин, за който се смята, че принадлежал на Лай. В него е имало сейфове и шкафове, пълни с пари в брой.
    Лай Сяомин уверява, че "не е похарчил и един цент". "Не посмях да ги харча", твърдеше той.Показани бяха и луксозни автомобили и златни кюлчета, които обвиняемият е приемал като подкуп.
    По решение на съда активите му бяха конфискувани в полза на държавата, а присвоените с измама средства - да се върнат на пострадалите. Съдът нареди също смъртната присъда да се приведе в изпълнение. АКО РАЗБОЙКО БЕШЕ В КИТАЙ ЩЕШЕ ДА Е МЪРТАВ. ГЕШЕВ РАБОТИШ ЛИ????
  • 43 от тези 3 милиарда

    5 2 Отговор
    с 1 милиард можеше да се построи автомагистрала "Черно море"
  • 44 от тези 3 милиарда

    6 2 Отговор
    с 1 милиард можеше да се построи Тунел под Стара планина с път по 2 ленти в едната посока свързващи "Тракия" със "Хемус"
  • 45 от тези 3 милиарда

    6 1 Отговор
    с 1 милиард можеше да се построи ако магистрала то поне път с по 2 ленти от София през Монтана до Дунав мост, като допълнение към Хемус
  • 46 от тези 3 милиарда

    6 2 Отговор
    се вижда че Бойко обслужва най-вероятно сръбски и руски интереси в ущърб на народа,и продължава да го прави с строителството на магистралата "Европа" вместо да пренасочи трафика към Дунав мост 2
  • 47 ГЕРГОВ

    4 1 Отговор
    ТАЗИ ТРЪБА ПРОСТО МИНАВА ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ , НЕКА НЯКОЙ ПОКАЖЕ ОТКЛОНЕНИЕ ОТ НЕЯ , АЙДЕ ДЕ !?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Гошо

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Срам":

    Тая невестулка пак ли испалзя от дупката а като Лиза топките на Баце му беше благо а сега плюе марш в дупката обратно
  • 50 Цецо

    3 0 Отговор
    То и Христо Иванов не се разграничава от опредевлението за лъжец!
  • 51 Жалко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Жалко за старите кучета":

    Че заложихте на кауна а тои излезе зелёный и мухлив
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Пенсионер

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Срамът е за Бойкекиев. Той като плюе във всички посоки си мисли че вали дъжд.Но не е. То си е помия която се сипе върху него. Също като поговорката за Вола дето рови.
  • 54 Моряка

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "тояСеЗакопа":

    Хр.Иванов-кристално чист американски проводник.Продължава да се самопредлага на Херо Мустафата и Байдън,в най добрите традиции на част от децата на активните борци.Хич не го интересуват итересите народа.Дано софийските хъшлаци да разберат и му отвърнат със същата любов.Иначе из провинцията няма никаква подкрепа,поредната кресливо-екстравагантна пеперудка.
  • 55 Читател

    1 0 Отговор
    Срам !!? Борисов и срам?!!!...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове