Last news in Fakti

7 Януари, 2021 14:43 9 293 34

Бивш шеф на Гранична полиция: ДАНС се ръководи от хора на Пеевски

  • данс-
  • пеевски-
  • служби

През цялото си управление премиерът Бойко Борисов е бил инициатор на алтернативни паралелни структури, създадени по негова инициатива и под негов пряк контрол

Бивш шеф на Гранична полиция: ДАНС се ръководи от хора на Пеевски - 1
Снимка: БГНЕС

МВР в момента се намира в нормативен, структурно-функционален и управленски хаос. ДАНС изцяло се ръководи от заместниците, които са изцяло хора на Делян Пеевски. Изцяло е овладяна службата и е под контрол.
Това заяви пред Българското национално радио Валери Григоров, бивш началник на Охранителна полиция в СДВР и бивш директор на Гранична полиция.

“През цялото си управление премиерът Бойко Борисов е бил инициатор на алтернативни паралелни структури, създадени по негова инициатива и под негов пряк контрол, за да може да владее оперативната обстановка през тях”, посочи Григоров.

По думите му това е формирало алтернативни паралелни структури, които функционално съвпадат с основните структурни звена.

Според него на базата на тез повтарящи се структурни звена към настоящия момент има 16 дирекции в МВР, които не работят добре и не подобряват управлението.

“С управлението на Борисов няма никакво значение кой е вътрешен министър. В момента виждаме, че има един вътрешен министър, който не знае защо е там. Той пребивава единствено и само защото Борисов му е казал да бъде там министър, а не защото е наясно, не защото прави нещо”, категоричен беше Григоров.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 76 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    82 1 Отговор
    ДОБРЕ ДЕ, АМА КАКВО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ?ПРАЩАЙТЕ СИГНАЛИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ДО КЬОВЕШИ!!!!!

    Коментиран от #4, #16, #34

  • 2 Ехооо

    65 4 Отговор
    А добър ден како Сийке !
  • 3 гробаря

    44 1 Отговор
    ох на дяда - ръководи, ръководи, колко да ръководи - като всяко нещо пръкнало се на този свят има НАЧАЛО и КРАЙ - мммммм

    Коментиран от #6

  • 4 Ами

    50 6 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Ами нали това правим, Тиквата и Каскета да детронираме.
  • 5 Последния Софиянец

    87 4 Отговор
    Докато ние българите се карахме на сини и червени ,за трийсет години турците превзеха България.Същото е било през 14 век с Търновското и Видинското царство.

    Коментиран от #17, #24

  • 6 Ами

    37 1 Отговор

    До коментар #3 от "гробаря":

    Те си мислят, че са вечни - ама те притебе вечни има много гробарю.

    Коментиран от #12

  • 7 Аз40

    48 2 Отговор
    Неотдавна Уикилийкс публикува в кабелите си доклад на ДАНС, който е от няколко години вече (не помня кога точно), но никога не срещнах медия в България да пише за него. Дори от уж сътрудниците на Асанж "Биволъ". Защо? Защото в доклада се посочва, че държавните структури сработват с организираната престъпност, медиите, инфилтратори по протести и общо взето организират цялата си система да потискат обществото ако се опита да се изплъзне от клопката на мутрите. Проверете го, ще видите за какво иде реч.
  • 8 !!!?

    11 46 Отговор
    Партиите на Фигуранта и Черепа са се фиксирали да демонизират Пеевски, надявайки се да заблудят Народа, че не са от едно и също котило - "Прехода" на БКП към бсп !!!?

    Коментиран от #13

  • 9 гост

    13 25 Отговор
    Хора на Пеевски ли, че тя една партия предложи Пеевски за ШЕФ на ДАНС . Дали не беше партията в която г-на членуваше , а сега същият е с Р Петков.
  • 10 оня с коня

    14 26 Отговор
    Първо да каже Григоров ЗАЩО е "БИВШ"- защото се е пенсионирал,или защото е ИЗГОНЕН от Системата/мързи ме да търся с Гугъла за "подробности".И второ,но и ПО-ВАЖНОТО:ЗАЩО ЧАК СЕГА ги казва тия неща Бившият Шеф,а не когато БЕШЕ на Работа в МВР?Или тогава "Гушеше" Служебно,а сега иска ПАК,но с ПОРЪЧКОВИ ПРИКАЗКИ за Определени Кръгове?

    Коментиран от #32

  • 11 тиквата гадна

    40 4 Отговор
    Пребитите невинни от протестите , Бойко тиквата е поръчал да ги бият , за да не ходят по протести , тиква с тиква такава.
  • 12 гробаря

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ами":

    ааа баш истината казваш
  • 13 питанка

    38 5 Отговор

    До коментар #8 от "!!!?":

    Да те питам - получаваш ли пари да си гербер? Ако да значи си просто едно к---ве на мутрите. Ако го правиш по убеждение , значи си КръГълЕдеот!!!!!!!

    Коментиран от #15, #27

  • 14 отвратен

    37 2 Отговор
    Ама това го знае всяко дете ,само шефовете на ЕС. се правят на глъмави ,вместо да разследват тиквата !

    Коментиран от #21

  • 15 И двете

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "питанка":

    е! И рибар и ловец!
  • 16 Митко

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Нищо не можете да направите.Те казват кое как кога кой.Вие можете само да пишете и да си чешете езика.Ако някои служители на ДАНС и ГДБОП се помислят за велики и спрат да се отчитат веднага биват отстранявани,както се случи с шестимата от ДАНС и ГДБОП "заловени" миналата седмица.Те са се грижили за бизнеса на циганския барон-наркотици,проституция,лихварство,пране на пари и прочее.
  • 17 Стършел

    23 1 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    дпс губи най-много при висока избирателна активност! Целта на ДПС,БСП и ГЕРБ е ниска избирателна активност. Не дай Боже да се сетим, когато вече е късно да се борим с пиявиците от дпс (те почти са купили всичко). доанчо вече им начерта пътя - в смисъл да си трайкат за да не настройват хората срещу тях и да си пълнят пеликанските гуши.
  • 18 БИВШ ШЕФ НА КЕНЕФ

    2 7 Отговор
    ЗА ДА ГО КАЖЕШ ТОВА ЗНАЧЕ СИ БИЛ ШЕФ МА ГРАДСКА ТОАЛЕТНА!!МОЖЕ ЛИ ШИШИ ДА УПРАВЛЯВА ХОРАТА КОИТО УПРАВЛЯВАТ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА ЧЕ И САМИЯ ШИШИ?!
  • 19 Хаджиментов

    9 5 Отговор
    А бе давайте факти, бе господа плюещи. Имена, дати, кои структури как точно се дублират и так далее. Информация от ЕЖК не върши работа, не разбрахте ли.
  • 20 Пловдив

    21 3 Отговор
    Банкялийското говедо няма толкова мозък, да направи такава организация. Господарите му, които го издигнаха, ги измислят тези машинации. Той е просто един изпълнител, какъвто е и дюмбела Пеевски.
  • 21 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "отвратен":

    ми не могат,оти требе да разследват и съветниците на голямата кака!!!!!!
  • 22 безпартиен

    16 3 Отговор
    Има и 5000 "работещи" пенсионери с пенсия,заплата +20 заплати за пенсионирането!Източват законно и легално пенсионната система захранвана от частния сектор и от държавния бюджет!Това са все ръководни длъжности с големи заплати и пречещи за кариерното развитие на млади кадри!Струват на бюджета поне 150-160 млн.лв.годишно и дори не знаят как се изкарват тези пари с осигуровките-2500-3000 лв.!!!!А в другите министерства,комисии,отдели,и каквото се сетите още КОЛКО са работещите пенсионери?Такова нещо нява нито в ЕС,САЩ и дори Русия-пенсионират от бюджета да продължи да работи с пенсия и заплата!След като искат пенсия защо продължават да работят?Променете законите че частният сектор чака такива "пенсионери" да си заработят заплатите и осигуровките!!!
  • 23 Русенец

    16 0 Отговор
    По-интересно е, кой ръководи шиши?

    Коментиран от #30

  • 24 Русенец

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Най-верният коментар за тази година.
  • 25 🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫

    1 0 Отговор
    🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫
  • 26 Идея

    7 0 Отговор
    Наистина ли е такъв гений Пеевски? Да го направим тогава министър председател плюс президент.
  • 27 Здрав разум

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "питанка":

    А ти? Някой плаща ли ти за простотията или природата се е погрижила?
  • 28 Анонимен

    0 1 Отговор
    🐏🐏🐏🐏🐏🐏🐏🐏🐏🍎🍎🤶🐏🐏🐏🐏
  • 29 stan4o

    4 0 Отговор
    Според вас от кого трябва да се ръководи ДанС? От библиотекарите разбира се. Няма бивши в ДС.
  • 30 stan4o

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Русенец":

    Офицери от запаса на ДанС.
  • 31 Бодак

    3 0 Отговор
    Между другото, кой е вътрешния министър, че забравих
  • 32 изгонен

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    Много сме изгонените по времето на ГЕРБ, защото сме предимно несъгласни с корупцията, която се шири най-вече през последните 10-12 години. Ако направят проверка от Бюрото по труда в "Информационно обслужване"АД, ще има доста истини да излязат наяве, за които служителите се страхуват да говорят. И сега чакайте да ви направят честни избори.
  • 33 МАЛКА пенсИЯ

    1 0 Отговор
    То,господ,не ще ни оправи,та Кьовеши ли!!!
  • 34 Григоров, да ме извини,

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    но неговите съждения много ми простят. Като е стигнал дори до генералски пагони от него не трябва да се усеща празнодумие то на глупав човек. Ако не е такъв, той не трябва да е единствено празнодумен, а най-вече практичен. 75
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове