Last news in Fakti

12 Януари, 2021 18:40 2 158 32

Сидеров поиска от Радев изчистване на „мъртвите души“ от избирателните списъци

  • румен радев-
  • волен сидеров-
  • мъртви души-
  • избирателни списъци

Според лидера на „Атака“ едва след това може да се говори за конкретна дата за изборите

Сидеров поиска от Радев изчистване на „мъртвите души“ от избирателните списъци - 1
Снимка: БГНЕС

Консултациите за предстоящия вот на президента Румен Радев с парламентарно представените партии завършиха с „Атака“. Лидерът на партията Волен Сидеров заяви, че най-съществено е да се изчистят избирателните списъци от „мъртвите души“, съобщи бТВ.

Той представи статистика на НСИ, според която българите с право на глас (над 20 г.) са 5 636 247 души.

„В същото време от ЦИК казват, че има 6 221 729. Разликата 585 482 гласа. Тоест, излиза, че ЦИК представя близо 600 хил. гласа повече от реално съществуващите. Какво правим?!? Какъв е смисълът да говорим за дата на изборите, общи принципи, ако имаме това разминаване в числата“, попита Сидеров.

Лидерът на „Атака“ призова държавният глава да стане гарант за честността на изборите, като се направи одит на „Информационно обслужване“. „Никой не знае там как се назначават хората, какъв софтуер се ползва за обработката на резултатите от изборите. В крайна сметка: „Не е важно кой провежда изборите, а кой брои“, допълни той.

Сидеров заяви, че след преразглеждане на избирателните списъци и ревизия на „Информационно обслужване“ може да се говори за конкретна дата за вота.

Радев отговори, че въпросът с „мъртвите души“ е представен пред ГРАО и НСИ. Той обясни, че е получил уверение, че ревизия може да се направи след разпореждане от изпълнителната власт, но процесът е изключително обемен и труден.

„Парламентът трябва да изпълнява много по-агресивно своите правомощия по контрола върху изпълнителната власт, а не обратното. Затова стигаме до такива ситуации. Преди няколко дни поканих директора на ГРАО, но нещата продължават да се случват в същия дух. Но рано или късно този въпрос трябва да се реши“, каза Радев.

По отношение на „Информационно обслужване“ държавният глава коментира поправка в закона от ноември, според която правомощията са делегирани ЦИК да предава за обработка резултатите от протоколите директно на софтуерната компания с държавно участие.

„Аз наложих вето, защото това означава доживотен монопол. Естествено, то беше отхвърлено. С такъв подход към законовите промени, все повече „Информационно обслужване“ се превръща в черна кутия. Защото, ако всяка година ЦИК възлага обществена поръчка за организация, която да обработва изборните протоколи, тогава обществото ще има реална информация какво е функционалното задание“, коментира президентът.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 другарят

    36 53 Отговор
    За целият преход другарят Сидеров се оказа най-свестният политик, но стадото не пожела да застане зад него!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 ГЕРБав ТУЛУП

    38 27 Отговор

    До коментар #1 от "другарят":

    ДРУГАРЮ, ти на тоя СЕЛСКИ 'АЙДУК политик ли викаш?
  • 3 pepy

    49 25 Отговор

    До коментар #1 от "другарят":

    "другарят Сидеров" се оказа най-обикновен патриотар, популист и кремълофил, който успя да заблуди доста хора за известно време...
  • 4 Иван

    47 28 Отговор
    Е как ще изчисти ГЕРБ тези близо 600 хиляди мъртви души от избирателните списъци като те "гласуват" за ГЕРБ на всички избори от 11 години...

    Коментиран от #6

  • 5 Болен Сидеров

    21 28 Отговор
    Вече 14 години сме в евросъюза, плащаме едни от най- високите вноски, доколкото знам богати държави са се договорили за преференции, вижда се че милионите евросубсидии се крадат от феодалната върхушка, която е подкрепяна от шефовете на евросъюза, включително и при протестите, обаче нищо.На евросъюза не му пука, че сме най- бедната държава, най- корумпираната, една единствена страхона привилегия имахме - да пътуваме свободно, и нея ни я отнеха - 120 за пъцъръ тест и 14 дена карантина няма как да отидеш до Рим на разходка с ниско тарифките или за 30 лева до Мюнхен. Край, сега съвсем я загазихме, заплатите ще станат средно 400 евра, но и без това безобразните цени на стоки и услугии ще се удвоят, а ние ще стоим отново натикани в ъгъла, точно, както през Студената война. Да ние честита новата Студена война и диктатура!
  • 6 Стойко

    24 24 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Попитали Борисов миналото лято в едно Родопско селце което посетил - Господин Борисов, организирахме контрапротест но дойдоха 19 човека. Къде са нашите избиратели след като бе можем да съберем и хиляда души на митинг ! Борисов отговорил - Нема се плашите ! Нашите избиратели живеят в едни списъци и ги пускаме да се разхождат само по избори !
  • 7 българин

    30 18 Отговор
    Пинчера не мога да го дишам ,но за мъртвите гласове е абсолютно прав ,и се чудя защо ЦИК , не взема мерки ,а то бочко им дава яки премии !
  • 8 Намери се поне един

    23 21 Отговор
    Поне един се осмели да посегне на сигурния "електорат" на управляващата хунта - починалите! Родителите ми, отдавна починали, досега редовно гласуват на изборите! Има и голям процент от хора, отдавна изселили се от кочината - също "гласуват" в секциите, както преди 10 години. Те също са известни.

    Коментиран от #11

  • 9 ПраПраБабооо , ПраПрадядоооо

    9 20 Отговор
    За кой ще гласувате.
  • 10 мдааа

    18 17 Отговор
    Болене , ти гледай да не те бушонират пак ...
  • 11 Номера минава

    17 21 Отговор

    До коментар #8 от "Намери се поне един":

    Само от моето семейство хунтата си "осигурява 5 гласа - двама починали и трима емигрирали. Чиста работа! Но си траят гадовете!
  • 12 Хитлер

    22 20 Отговор
    Странно, че този неуравновесен нарцис Сидеров, каза най-точно проблема в избирателната система , за което адмирации.
    Въпроса е , че като се докопа до власт не се понася. Но иначе браво за препоръките му, тава рано или късно трябва да стане, да се изчистят списъците и да се престане с броенето" натъкмяването" от този лъжец Константинов.
  • 13 Волен Сидеров

    10 24 Отговор
    И атака истински патриот които казва истините и беше срещо всички в парламента да гласуваме за тях

    Коментиран от #23

  • 14 Тато из Правец

    22 1 Отговор
    Защо Радев?!!!? Избирателите списъци се изготвят от хората на ГЕРБ !!!
  • 15 оня с коня

    14 9 Отговор
    Сидеров е Божи човек СЪС ДОКУМЕНТ/Диплома от Шумен/ и отлично знае ,че Мъртвите души не може ей-така да се изчистят с Лопатата и Метлата,а следва да се ОПЕЯТ И ПОГРЕБАТ с нужното Уважение според Църковните закони!Затова и да организира Опелото на Тия Мъртви души,а също и да запретва ръкави и да започва да копае Гробове,а не да се прави на Еретик!
  • 16 JEFF

    17 7 Отговор
    Той поискал. 30 години винаги с власт имащите, защо не го е направил?
  • 17 Hoho Boho

    17 14 Отговор
    Браво!
    Сидеров посочва един много сериозен проблем.
    Другите политически сили май не го забелязаха..
  • 18 ТОЧКАТА

    14 15 Отговор
    ТО с АТАКА е била и единствената СМИСЛЕНА КОНСУЛТАЦИЯ!!!!!от парламата представени...СИЛИ!!!А то са СИЛИ...особено тези с козяшко наметало...
  • 19 !!!?

    16 4 Отговор
    "Мъртвите души" са като "конституцията" Радев - Фата Моргана !!!?
  • 20 Кой68

    5 0 Отговор
    Да се изчистят от мъртвите души....
    ДА
  • 21 Развийш ли

    11 2 Отговор
    Другари Вече сте минало Пийте по една чешмяна вода за здраве и кой от където е
  • 22 Aтака

    11 11 Отговор
    Поздравления г-н Сидеров.
  • 23 Брендилия

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "Волен Сидеров":

    При влизането си 2004 изборите в Парламента Волен имаше сериозна действителна подкрепа от народа. Дори аз гласувах за него. Две неща ме провокираха тогава. 1. Той имаше тв предаване и като водещ си "провеждаше кампания" с истини от тв екрана до широка аудитория. 2. Атака имаше и форум в нета. И там участвах в дискусиите. Сега обаче е различно. Той и около него явно са допуснали грешки. Ето и за кмет на София 2019 не успя и до балотаж да стигне.

    Коментиран от #25

  • 24 темелко

    5 3 Отговор
    Волен Сидеров е добър публицист.Прави точни анализи на събитията.
    Но за предателството което извърши като се прегърна с Б.Борисов,Каракачанов и В.Симеонов загуби много симпатизанти и няма да му простят.В последствие де разграничи от тях,но белята беше станала.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ТОЧКАТА

    1 5 Отговор
    ...добре де...
  • 27 Консултацията на запъртъците

    5 3 Отговор
    Умрелите души от заразата с ковит19 по време на протестите ли ще обсъждате комундета. А кой ще се извини на тези хора които ги опотребохте за лична облага. Ама филма свърши.
  • 28 Болен Лидеров

    1 10 Отговор
    Вечна слава на вожда товарищ Сталин

    Коментиран от #29, #30, #31

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 pepy

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "Болен Лидеров":

    Ех... какви времена са били...
  • 31 pepy

    8 0 Отговор

    До коментар #28 от "Болен Лидеров":

    Ех... какви времена са били...

  • 32 КОКО

    0 1 Отговор
    Е този жив лие,не беше се показвал от поне 2 г.мисля че е забягнал на някаде я в Русуя или в Куба но явно е тук показа се,да е жив и здрав ще има екшън,сега набира скорост,отпочинал е с нови сили.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове