Last news in Fakti

22 Януари, 2021 18:10 1 220 10

Манолова: От обещаните 50 млн. лв. до затворените фирми стигнаха между 0,5 и 1 млн. лв.

  • затворени бизнеси-
  • мая манолова-
  • има такъв народ

24 лв. или 12 лв. на ден са мизерни пари, но и те не стигнаха до хората, посочи Манолова в Шумен

Манолова: От обещаните 50 млн. лв. до затворените фирми стигнаха между 0,5 и 1 млн. лв. - 1
Снимка: Изправисе.БГ

Социалният министър обеща телевизионно, че ще се изплатят 50 млн. лв. за 50 хил. души до края на 2020 г., но раздадените пари са между 500 хил. лв. и 1 млн. лв. Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Шумен.

В резултат на затворените икономически дейности над 350 хил. души са засегнати и трябваше да бъдат подкрепени с 24 лв. или 12 лв. на ден. Това са мизерни пари, но хората не ги получиха и са в пълна безизходица. В Шумен хората не са получили подкрепата, но има одобрени 336 души, а в Нови пазар има одобрени 36 души. Колко обаче са разплатени - не е ясно, допълни тя.

Парите, които са в бюджета, да са в подкрепа на бизнеса и хората, за зелени каузи, а не за приятелския кръг на властта. Безхаберието в пилеенето на народните пари трябва да се спре. Видяхме множество обекти, които изглеждат като картичка и са хубави, но не работят. Например, помпената станция, която трябва да обслужва част от Шумен, но в момента не функционира, подчерта Манолова.

Мерките, които предприема правителството в здравната и икономическата сфера са неадекватни, ако сравняваме с другите европейски държави. Няма отговор защо България беше първа по смъртността от коронавирус в края на 2020 г. Не е ясно и защо са най-малко ваксинираните в България. Пълен провал е да са ваксинирани едва 35 хил. души, категорична е тя.

Цялата подкрепа на Бойко Борисов за бизнеса се състои в 173 млн. лв. за малките фирми, а обещаха 1 млрд. лв. Останалото е прехвърляне на едни пари за подкрепа на бизнеса - обещаха се 75 млн. лв., но нищо не стигна до хората, обещаха други 57 млн. лв. за средните фирми, очевидно същите, но никой не получи от тях. Сега 57 млн. лв. са пренасочени за фиксираните разходи на затворените фирми, но и от тях никой не е получил, заяви още Манолова.

На въпрос как ще се гарантира честността на изборите, Манолова заяви, че „Изправи се.БГ“ обединява усилия срещу изборната машина на ГЕРБ, която краде гласовете на българите. С Отровното трио, Демократична България и партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ се обединяваме за общи усилия за опазване на изборите, за наблюдение на изборния процес и за организиране на паралелно броене, допълни тя.

Манолова е категорична, че ще настоява за пакт за почтеност на социолозите, да излязат с имената си, а не през медиите, с които са сключили непублични договори.

Днес внесохме предложение за законодателни промени в Изборния кодекс, с които да се създаде 32 МИР за българите в чужбина, така че да се гарантира конституционното им право на глас, каза още Манолова.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    12 10 Отговор
    МАЯ, ПОКАЗВАШ , ЧЕ СИ БОЕЦ. ВСИЧКИ, ОБЕДИНЕНИ СРЕЩУ ХУНТАТА!

    Коментиран от #5

  • 2 МАНОЛОВА...БИТАТА КАРТА

    5 8 Отговор
    АМИ ОБЯСНИ ЗАЩО БЕ МАНОЛОВА Е ТАКА

    Коментиран от #6

  • 3 Последния Софиянец

    15 9 Отговор
    Аз не познавам някой да е взел помощ от държавата.А вие? Който познава да тури минус.
  • 4 ЦИТИРАМ

    6 5 Отговор
    МОГА ДА МАНИПУЛИРАМ ИЗБОРИТЕ КАКТО СИ ИСКАМ-МИШО КОНСТАНТИНОВ!!ОПОЗИЦИЯТА ДА МУ НАМЕРИ ИМТЕРВЮТО И ДА ГО ПРАТИ ПРИ ГЕШЕВ ДА ОБЯСНИ КАК ТОЧНО СТАВА НОМЕРА!!
  • 5 Брендилия

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Ох, Мая няма го Пацо и за бодване с ваксини...дърдорана. Не споря, че е боец, требва да се ошлайфа, да говори какво нейната платформа "Изправи се.." ще промени. Виж Корнелия напипа вярна позиция д играе политик. Че да играеш политик си е сложнотия
  • 6 бандити

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "МАНОЛОВА...БИТАТА КАРТА":

    Щото сте ги откраднали , няколко пъти.
  • 7 Подигравка

    5 3 Отговор
    Не го наричам помощ или подкрепа, а ЛъжеКомпенсации за работниците в затворените бизнеси. Току що банката ме информира, че имам постъпление, което по думите на Сачака трябваше да получа предния месец. Сега директно Чесове, Месове и подобни ще ги приберат. За мен– крън палец!
  • 8 един Толуп

    0 3 Отговор
    ЕПА А ДОБРЮТРО,с всичко е така тук,трябва да се откраднат парите по всякакъв начин,оти не става,че фалираме пак некоя банка.
  • 9 така е

    0 1 Отговор
    Ся ще се разлаят пак гробаджийските тролове че заведенията не плащали осигуровки и т.н. Но истината е че като всичко друго в борбата с вируса, и тук тиквата е на принципа оправяйте се сами. ТОГАВА ЗАЩО ДА ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ?
  • 10 Питащ

    1 1 Отговор
    Защо не коментира Бобошево .? Милион и половина за улично осветление, което не работи, половин милион за читалището, имотно състояние на кмета?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове