Last news in Fakti

6 Февруари, 2021 20:49 1 808 33

Калоян Паргов: За БСП победата няма алтернатива

  • калоян паргов-
  • бсп-
  • избори

Целият ни физически и интелектуален ресурс трябва да бъде съсредоточен именно в тази насока, посочи лидерът на столичните социалисти

Калоян Паргов: За БСП победата няма алтернатива - 1
Снимка: БСП

За БСП победата няма алтернатива. Ситуацията изисква да покажем хъс и емоция. Стотици хиляди погледи са вперени в нас и всяко политическо действие от наша страна, получава отзвук, в пъти по-силен отколкото в спокойни и безметежни времена. Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов в доклада си пред XIV Конференция на организацията. Първата част от заседанието се провежда в онлайн среда.

„Искреното ми желание е хората да видят в БСП жизнена и изпълнена с решимост партия. Ние, в Софийската организация, сме доказали и на избирателите, и на нашите опоненти, че умеем да постигаме резултати. Резултати, които ни дават самочувствието на успешна партия. Партия с стратегическо виждане, която умее да предлага работещи решения“, изтъкна Паргов.

По думите му досега ГЕРБ не бил в толкава слаба и в неизгодна позиция. „Инатът им, на всяка цена да довършат мандата допълнително отблъсна хората. Ето защо, ние сме длъжни да победим ГЕРБ и няма да имаме оправдание, ако не го сторим. Не заради самоцелната победа, а заради всичко, което се случва в България и на българските граждани през последните години“, посочи председателят на БСП – София.

В анализа си на обществено-политическата обстановка той отбеляза, че в условията на най-дълбоката и всеобхватна криза от Втората световна война насам, далеч по-ясно проличава всестранното изоставяне на България, която по критерия човешко развитие заема последно място в Европейския съюз. „Проличават също системните пороци и недъзи на управленски модел на ГЕРБ - партията, довела държавата ни до просешка тояга“, каза Паргов.

Той изтъкна, че заради епидемиологичната обстановка ще е предизвикателство да се намери подходящ заместител на традиционните форми за агитация. „Целият ни физически и интелектуален ресурс трябва да бъде съсредоточен именно в тази насока - нашите идеи, ценности и послания да достигнат до най-широк кръг от избиратели. Софийската организация има достатъчно сили и самочувствие да изпълни тази задача“, категоричен бе Калоян Паргов.

Председателят на столичната организация на БСП се спря на това, че днешното заседание на Градската конференция се провежда с променен състав. „В резултат на тълкуване на устава, от делегатския състав отпаднаха другари, с които сме водили не една и две битки през годините“, изтъкна той и допълни, че някои действия на националното ръководство напоследък будят недоумение. „С илюзията, че предприетата кадрова чистка ще ни направи по-силни и по-мобилизирани, може да се разделим много скоро. А опитите, отсега да се прехвърля отговорността за евентуален провал на изборите, намирам за безпочвени“, заяви Калоян Паргов.

Той поясни, че е призовал засегнатите делегати, с които са започнали мандата на настоящата конференция, да приемат взетото решение и да се съобразят с него, като се отстранят доброволно от делегатските състави на районните и на градската конференция. „Познавам ги от години и нямам никакво съмнение, че те с всички сили ще работят и този път за победа. Но не мога да премълча, че подходът е грешен, дори нечестен“, заяви Паргов.

“Мъдростта, която сме натрупали през 130-годишната си история, изисква в следващите два месеца да концентрираме цялата си воля и енергия за спечелването на парламентарните избори“, призова лидерът на столичните социалисти.

Той отбеляза, че по време на цикъла от събрания на основните партийни организации и районните конференции социалистите от София масово са дали висока оценка за работата на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова и са изразили подкрепа за принципната им и последователна политика срещу сегашния модел на управление на страната.

„На 1 февруари президентът обяви, че заедно с другарката Йотова ще се кандидатират за втори мандат, което е тяхно конституционно право. А формулата, с която ще се явят, трябва да акумулира широка обществена подкрепа, каквато на практика те имат“, изтъкна Калоян Паргов.

Според него хората очакват от социалистите далновидно и адекватно поведение по време на кампанията и в изборния процес. „Да покажем, че БСП е мъдрата, отговорна и предвидима в действията си партия. БСП има силата и потенциала да бъде в основата на мнозинство, около което да се формира новото управление на България. За да случи това, задачата ни е да бъдем първа политическа сила на 4-ти април“, заяви в заключение лидерът на БСП – София.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    14 16 Отговор
    ВИЕ ТРЯБВА БЕЗРЕЗЕРВНО ДА ПОДКРЕПИТЕ ПРЕЗИДЕНТА, А НЕ ДА СЕ ОСЛУШВАТЕ

    Коментиран от #8, #25

  • 2 Еееее

    13 3 Отговор
    Чак па интелектуален ресурс...
  • 3 РАДИО ЕЛТО

    14 13 Отговор
    да изметеме герб съд за БОРИСОВ ПЕЕВСКИ ДОГАН МАРЕШКИ ВСИЧКИ в цсз
  • 4 мдаааа

    9 2 Отговор
    Фалете ме уста , иначе .....😁
  • 5 РАДИО ЕЛТО

    11 16 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ ПРЕЗИДЕНТ
    бсп подкрепете
    РУМЕН РАДЕВ
  • 6 Паржу

    21 7 Отговор
    вие комунистите само гъ.с можете да покажете червени цървули!
  • 7 ха ха

    13 6 Отговор
    Нас червеното знаме родини...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 пройчо

    7 12 Отговор
    Ако престанете да си гризете един другиму цървулите и си спомните ,че противника е Тлъстия Бою---може и да стане.
  • 10 розово

    5 4 Отговор
    БСП ГЕРБ ДПС .......всички те са партии.Коя от посочените или не споменати не се стреми за властта заради за парите?
  • 11 БСП

    10 3 Отговор
    ряпа да яде ..и ке яде ряпата всъщност
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Опааа

    15 6 Отговор
    Единствено по—лош вариант от герб е бсп да спечели тогва ще се молим за боко
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Голем смях

    11 5 Отговор

    До коментар #14 от "РАДИО ЕЛТО":

    Гладна кокошка просо сънувала.хахаахахах
  • 16 Трябва да си

    7 7 Отговор
    да си много т Ъ п да гласуваш,за нищоправеца и бкп/бсп! Или комунист,което е едно и също!
  • 17 Парг

    12 4 Отговор
    На тия семейството му е окупирали всичко в Радомир.
    Никакъв социалист не е.
    Вместо да работи се бута да има власт и влияние. Такива са окупирали БСП и затова нищо не стават от тая партия
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Господ

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    тоя каун,и аз да го подкрепя,ще се изтъпани някъде да рецитира,четейки,и сричайки,и пак ще се размаже!! Сам се закопава!
  • 26 П. Петров

    6 3 Отговор
    Паргов не се усеща, че с честите менторки изяви в медиите непрекъснато подхранва анти БСП пропагандата, особено сега пред изборите. Той не е забелязал, че старите муцуни са вече противни на хората. Нужни са нови кдри, които да дадат ново лице на БСП, необременени с прехода.
  • 27 Паргов

    6 3 Отговор
    това ще е най ниския резултат на бсп от години насам след като оставихте курнелия нинова предцедател ! е дна зависима жена с МНОГО НЕГАТИВИ ОТ МИНАЛОТО ! След 4 април потърсете статият и напишете отоново коментар под моя за да дам подробности защо стана така !
  • 28 Левтер

    0 0 Отговор
    Тиквонии няма да го заменяме с вас, еднакви сте!
  • 29 НАС ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ РОДИ НИ

    1 0 Отговор
    ПАРГОВ, НЕ Е ЛИ УНИЖЕНИЕ ЗА ТЕБ ДА НЕ СИ ВОДАЧ НА ЛИСТА В СОФИЯ.....ЯВНО В БСП НЕ ТЕ БРЪСНАТ ЗА СЛИ*А
  • 30 Георги

    2 0 Отговор
    Кога ще кажете каква ориентация имате в БСП .Обединена Европа или Русия.Това е най важното да се знае.Другото е с кой възнамерявате да управлявате ако спечелите изборите.Със ГЕРБ или с ДПС.
  • 31 Анонимен

    0 0 Отговор
    Заедно са... Гербспдпс.. 30 години търпим, 20 да са, 2009.. Всяко нещо има мяра.
  • 32 Анонимен

    0 0 Отговор
    Слави Трифонов и Той мълчи. С дпс ли е. Да каже или на детектора всички, съпросите нека ви ги задават от САЩ и ЕС българите живеещи и учещи.
  • 33 Червен бряг

    0 0 Отговор
    Паргов - ти си Шо-шо-мига и много добре знаеш защо !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове