Last news in Fakti

15 Декември, 2012 09:32 18 663 24

И Нострадамус предрекъл край през 2012

  • 2012

Преглед на печата

И Нострадамус предрекъл край през 2012 г., налива масло в огъня „24 часа“

Френският аптекар, медик и астролог Мишел дьо Нострадам (14.12.1503 – 2.7.1566), по-добре познат под псевдонима Нострадамус, също е предрекъл, че през 2012 г. ще настъпи краят на една епоха. Не е ясно дали гениалният пророк е имал предвид, че планетата ще изчезне, или ще има големи промени – климатични и социални.

Любопитно е, че Нострадамус живее във време, в което все повече християни изпитват съмнения в твърденията на църквата и търсят обяснения за живота и бъдещето си извън нея.

ГЕРБ обидени от БСП и ДПС. Много, разкрива „Труд“

Приемането на промените в Изборния кодекс спира, докато БСП и ДПС не поискат прошка от ГЕРБ за обвиненията, че поправките в него се правят, за да могат управляващите да манипулират парламентарните избори през 2013 г. в своя полза.

Това обяви вчера премиерът Бойко Борисов в Брюксел. "Ако не, така както е законът сега, така ще отидем на избори", заплаши той. Борисов отряза лидерите на БСП, ДПС, "Синята коалиция" и "Атака", които по-рано през деня поискаха среща "на най-високо политическо ниво" , за да се постигне някакъв консенсус по поправките.

Спартак ни води туристи, пише „Стандарт“

Гладиаторът Спартак ще позлати Сандански. Догодина в съседното село Склаве ще възкресят пазара за роби, на който е продаден легендарният тракийски воин. Ще има и арена, където ще размахват мечове гладиатори. Гръцки туроператори вече са включили Склаве в маршрутите си за 2013-а. Това съобщи зам.-кметът на Сандански Младен Тимчев на дискусия в Благоевград, организирана от в. "Стандарт" и в. "Струма". Форумът е част от кампанията "Чудесата на България".

"Спартак е запазена марка на България, със сигурност ще привлечем не само туристи от съседните страни, но и от цяла Европа и дори Америка", подкрепи идеята Здравка Чилева, собственик на туроператорската фирма "Алфатур". Вицепремиерът Симеон Дянков обеща да даде рамо на проекта.

ВСС ще брани съдебната власт със закон "Анти-Цветанов", разкрива „Сега“

Неспирните нападки срещу съдебната система от страна на вътрешния министър Цветан Цветанов доведоха до странни опити на Висшия съдебен съвет (ВСС) да защити магистратите. Последната идея на съвета е в Закона за съдебната власт да се направи поправка, която забранява на определени представители на изпълнителната власт да коментират висящи дела, съобщи "Правен свят". По този начин от съвета се надяват да запушат устата на Цветанов, който непрекъснато напада съдии заради решения, които не му харесват. Преди време МВР дори кръсти своя операция с името на съдийка, а министърът обвини бившия съдия от Софийския градски съд Мирослава Тодорова, че покровителства организираната престъпност.

Тотален бойкот на Изборния кодекс, отбелязва „Дума“

ГЕРБ успяха безпрецедентно да обединят цялата опозиция при обсъжданите поправки в Изборния кодекс. Всички депутати от Коалиция за България, ДПС, Синята коалиция и "Атака" бойкотираха работата на Народното събрание поради тоталния отказ на управляващото мнозинство, съставено от ГЕРБ и сателитни "независими", да води нормален парламентарен диалог.

Непреодолими противоречия между ГЕРБ и опозиция свалиха от дневния ред на парламента Изборния кодекс. Три пъти председателката на НС не можа да събере кворум в залата и бе принудена да прекрати заседанието.

Опозиционните партии поискаха незабавни консултации "на най-високо политическо ниво", които да гарантират, че в България ще бъдат провеждани честни избори. Те обясниха бойкота си и с решението на ПАСЕ да не отменя постмониторинговия доклад за България с аргументите, че поправките в Изборния кодекс не дават основание за сваляне на наблюдението върху изборния процес у нас.

Сергей Станишев предупреди, че ако поправките бъдат приети както са одобрени от правната комисия и управляващите не дадат на опозицията гаранции за честен вот, ще алармират международните и европейски институции.

 

ОБЗОР 2012: Сочеха ни за отличници, плашеха ни с фалит, обобщава „Преса“

Държавата ту беше „на ръба на фалита“, ту я хвалеха като една от най-стабилните в Европа.  Напук на кризата през пет от последните 11 месеца хазната беше на плюс. Приходите се увеличават, хвалеше се финансовият министър Симеон Дянков. Въпреки това за пръв път от 2008 г. ни въведоха нов данък - налог върху лихвите от депозити. Официалната причина е справедливост - имаш доход, плащаш данък. Скептиците обаче изобщо не се вързаха на това обяснение - в бюджета няма пари, запя дружният хор на критиците. И пак се промъкна неприятното чувство, че сме „на ръба“.

Банковият сектор се тресеше от опасни слухове, които спокойно преминаваха вътрешните граници на Европейския съюз. Гръцките банки няма да издържат и ще рухнат, твърдяха външни (но не само) черногледци. Рефренът „банки изедници“ се превърна в любимата дъвка на неуспели или губещи популярност политици. И този вирус внесохме от Европа. Но вместо лек грип ни тръшна направо бронхит. В първата половина на годината банкерите се стряскаха насън от екзотични идеи за таван на лихвите, уеднаквяване на процентите, „прозрачно“ изчисляване въз основа на един, избран незнайно как индекс. Сравненията между лихвите тук и тези в Швеция, Дания и Великобритания се превърнаха в основните доводи на финансово неграмотни, но популистки настроени общественици.

64 деца родиха бебета, бие тревога „Новниар“

64 малолетни момичета са станали майки само за година. Само в община Хасково те са 36, показва статистиката.

Случаите на сексуално експлоатирани деца намаляват в сравнение с миналата година, когато са подадени над 100 подобни сигнала. Най-много такива казуси са регистрирани предимно в Сливен, но и в Хасково. Само в Свиленградско е имало 53 такива раждания през 2011 година. Любопитното е, че точно преди година е регистриран и първият осъден за секс с непълнолетно момиче.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    1 1 Отговор
    другата събота може да сме минало ве4е
  • 2 сийк анд дистрой

    1 0 Отговор
    Герб ще изпълни плана предсрочно :)
  • 3 Виктор Анев

    4 1 Отговор
    Манете ги тия простотии ,нали именно Нострадамус беше предрекъл,че през 2000 година ще е края хаха? Тия дето ги пишат и измислят тия глупости за да всяват смут и страх в народа да умрат бавно и мъчително !!!!
  • 4 кик

    1 2 Отговор
    не съм го казал аз ..споделям мнение просто...как може майте дето са били преди хиляди годин да са го сметнали?ностадамус също а виктор анев да казва 4 са глупости?????????това 4е ти се живее нема нищо общо със вселенските събития и ти не можеш да го предотвртиш само защото не ти е кеф така
  • 5 Виктор Анев

    2 1 Отговор
    AA И какво ти смяташ ,че ше умреме така ли??? ЛЕЛЕ БОЖЕ.... Хвани бате и се разрови ипрочети какво по точно е написано на древната плоча на маите ,и гледай някой друг документален филм ,преди да говориш разни простотии !!!
  • 6 Виктор Анев

    1 1 Отговор
    А Нострадаомус,глупака нали беше предрекъл през 2000 потоп голям ,че краят ще е тогава и кво??? Сега от някъде се пръква тая тъпотия ,че го е предрекъл през 2012 как става това като предсказанието е било 2000 хах... мислете малко с тия глави !
  • 7 ПУБЕР КАМОР

    5 1 Отговор
    Никой, не знае какво ще дойде. Мнението е като г*за всеки го има, но не всеки го показва! Радвайте се на всеки изминал ден, всякаш ще е последен и това е! Края на света за всеки ще дойде в различен ден! Това е реалността!

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Войводата

    1 2 Отговор
    Бракя не се карайте!Рано или късно човеците ще бъдат затрити от земята.Ще останат комунистите,защото според тяхният поет Веселин Андреев,те не са човеци,а желязо.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 БУМЕР КАМОР

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "ПУБЕР КАМОР":

    ot navodnenie ne se plasha az i moia sadruznik imame podvodnica
  • 11 kaopa

    0 1 Отговор
    след 7дена краи
  • 12 $$$

    1 0 Отговор
    За нас, няма да има Края на света, масово си измираме сами, просто ще е дискриминация, и края на света да ни удари, повече жертви има в България от катастрофи, отколкото при наводнения, и при войни!
  • 13 ТРОШАЧА

    1 0 Отговор
    АЙДЕ СТИГА С ТОЯ КРАЙ МНОГО БАНАЛНО СТАНА ВЕЧЕ ! НАЛИ И ДВЕ ХИЛЯДНАТА ГОДИНА ПАК ЩЯХМЕ ДА МРЕМЕ И ... КАКВО СТАНА ? ВСИЧКИ ЩЕ ИМАМЕ ШАНСА ДА СЕ СРЕЩНЕМЕ С ТИХАТА ГОСТЕНКА РАНО ИЛИ КЪСНО ТАКА ЧЕ ЖИВЕЙТЕ СИ ЖИВОТА И МУ СЕ РАДВАЙТЕ ДОКАТО МОЖЕ !!!
  • 14 BGlive

    2 1 Отговор
    Края на живота ти настъпва с раждането ти в България :)))))
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Аз съм

    1 0 Отговор
    Дреме ми на Нострадамуса :D Имам по-важни работи от края на света :)
  • 17 Тома Неверни

    1 0 Отговор
    Сега ми е много интересно гадателите дали ще познаят, защото ми е омръзнало като се случи нещо и току някой рече: ама и аз го предрекох. Що бе никой не си спомня? Ха сега да видим какво ще стане!
  • 18 ДЯВОЛА

    0 0 Отговор
    БРАТЛЕТА
    НЕ ЗНАМ КО СТАА !!
  • 19 муспи

    0 0 Отговор
    Абонати на злото, край е когато едни виждат че вече е свършило, а други нищо не виждат - ставаме съвсем чужди един на друг. Лошите виждат че нищо не се е променило, но не могат да го казват на добрите, защото не ги знаят кои са. Остава им злото с което са заляли света да го правят само помежду си, и това е ада. Няма край, а има разделяне. Как бихте искали да е край когато видите това разделяне - за паразитите злото е храна само ако се причинява на доброто.
  • 20 КОКО

    1 0 Отговор
    кво психирате хората бе ...@
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 batman

    1 0 Отговор
    еи хора може много дасе напише но не варваите на всичко което се говори товаса пълни глупости едное да се каже друго е да се прдзкаже това никои неможе да прездкаже какво щестане :):):):)
  • 23 PlimP

    1 0 Отговор
    Нострадамус е бил абсолютен лъжец и шарлатанин, само да ви светна лекинко, крал е истории и писанки от разни книги, които не са биле писани сътветно от него, говорел е щуротии на кубик, разровете се в нет-а и ще разберете за кво иде реч, бил е абсолютен тъпунгер :Х и като малко по-съвременни хора и съответно по-умни, е редно да не му се връзвате на глупостите, на тоя свят няма нищо случайно, нищо не изчезва, просто си сменя формата, състоянието и прочие, тва че още не сме го открили как точно се случва, си е наш проблем :), ай, живи и здрави и се радваите на празници и по малко телевизия, че ви вреди :Х
  • 24 Бхд БхД

    1 0 Отговор
    ПЪК МОЖЕ НА 21 БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ОПРАВИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове