Last news in Fakti

7 Септември, 2012 16:22 17 932 39

По-малко от 4 месеца до края на света

  • края на света-
  • 2012-
  • край на света

Това е хипотеза, разбира се...

Дискусиите за края на света отново набират сила след приключването на летните отпуски. Различни версии се въртят, основно в интернет пространството, като в основата на споровете е прочутия календар на маите.

Според една от хипотезите подготовката за свършека на света била започнала още през 1970 година. Тогава на земята са се заселили така наречените „деца - индиго”. Тези деца в момента са на 42 години и голяма част от тях активно участват в управлението на различните държави. Според мнението на мнозина конспиратори, "децата - индиго" са кръстоска между хора и извънземни и притежават огромни дарби.

Унищожението щяло да настъпи още с изгрева на слънцето на 21 декември 2012 г. Тогава на земята щели да започнат гигантски катаклизми и ужасяващи разрушения, вследствие на което огромна част от населението на планетата щяло да загине (Общо-взето на тази теза беше изграден не особено успешният холивудски трилър "2012" ). От апокалипсиса щели да се спасят единствено духовно извисените хора, като авторите на хипотезата не обясняват кой точно ще отсява "добрите" от "лошите".

Има и друг сценарий, според който тайните общества, обединени в една световна мафия ще успеят да вземат властта в целия свят. Тагава ще се възцари някакво робовладелско общество.

Не бива да забравяме, че е възможно гигантски астероид да удари планетата.

Съществува и тезата, че в един по-мистичен аспект Земята, като едно живо същество, ще поиска да се "отърве" от пренаселващите я хора. Според тази хипотеза на планетата могат да живеят в хармония с природата не повече от 1 милиард човека. Тук пак допираме до катаклизми - земетресения, вулкани, наводнения.

Не особено популярна е теорията за Земята като "портокалова кора". Според нея (и това се случва на всеки 12 500 години) земната кора е подобна на портокаловата и в един момент ще се приплъзне, така че полюсите ще отидат на екватора и обратно. Това, естествено, ще доведе до смъртта на по-голямата част от флората и фауната на земята.

Но, както се казва, не остана. По-малко от 4 месеца остават до пророкувания край на света. Според едно скорошно проучване, ако знаят, че идва края на света, българите ще се отдадат на ядене, пиене и секс.

Предстои да видим...

Вижте и филма на Харун Яхия, описващ в последователност събитията, които ще настъпят непосредствено, след като Слънцето изгрее от Запад:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антонио Стойков

    1 0 Отговор
    Тоя нещо е болен....лошо му е запушен носът.
  • 2 comment

    1 0 Отговор
    Минал е в роуминг човекът, не е виновен.
  • 3 Стар Българин

    0 0 Отговор
    Всичко е с цел реклама! Вие знаете ли колко пари се печелят от такива измислени глупости?! Никой не знае какво ще стане, това е истината!
  • 4 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Добре,че остават още четири месеца а аз се бях притеснил.

    Коментиран от #30

  • 5 Костадин Ризов

    0 0 Отговор
    Айде, удряме го на живот..........
  • 6 IceHeart

    0 0 Отговор
    Тортуполасън!
  • 7 селянина

    4 0 Отговор
    'По-малко от 4 месеца до края на света' Нека не забравяме,че сме с поне 20тина години назад от света!Така че спокойно
  • 8 Адаша

    0 0 Отговор
    Край на света няма да има. Ако имате интерес (а такъв всички имаме) можете да прочетете нещо повече от глупости тукhttp://minchomin.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/03/06/2012-kvantov-skok-za-chovechestvoto.505329
  • 9 Парадокс

    0 0 Отговор
    Ихаааа са мре
  • 10 bosshoss

    0 0 Отговор
    бой,е....е, и сръбска музика,

    Коментиран от #12

  • 11 Пловдив

    0 0 Отговор
    Що се занимавате с глупости,бе! Толкова ли няма в новините си какво толкова да напишете,та праскате щуротии?!
  • 12 Jesika

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "bosshoss":

    Айде без бой и сръбска музика)))). Това в кръга на шегата... Но тази статия ме кара да се замисля, какво искам да направя, ако наистина знаем, че след 4 месеца няма да ни има? Определено човек си пренарежда приоритетите и почва да цени и дребните неща.... Вие какво бихте направили, ако знаете, че ви остават 4 месеца живот?!

    Коментиран от #14

  • 13 Адаша

    0 0 Отговор
    Нека бъдем по-добри към себе си и околните. Ако не знаете какво да правите, тук ще го откриете. http://minchomin.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/03/06/2012-kvantov-skok-za-chovechestvoto.505329

    Коментиран от #15, #29

  • 14 Дядо ти

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Jesika":

    На първо време бих се запознал с теб, пък каквото се получи за 4 месеца.

    Коментиран от #19

  • 15 Дядо ти

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Адаша":

    Никой ли не ти го посещава, че тука ни го рекламираш?
    Що не си намериш някое гадже и живота ще е по-забавен.

    Коментиран от #17

  • 16 Otec

    1 1 Отговор
    abe shto samo lujete hora edin e suzdal sveta i edin shte go unishtoji GOSPOD BOG ! 21.12.2012 twa koi puk go izmisliii :) ne se plashete takowa neshto nqma da ima !
  • 17 Адаша

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Дядо ти":

    @15 Сайта не е мой. Не го рекламирам. Споделям го защото има МНОГО полезна информация, която можеш да четеш с дни и без да откъсваш поглед от него, и пак няма да изчетеш всичко. И момиче имам, но това мисля, че не е твой проблем. :) П.С.
    НЕ Е ГРЕШНО ДА НЕ ЗНАЕШ, ГРЕШНО Е ДА НЕ ИСКАШ ДА ЗНАЕШ.

    Коментиран от #34

  • 18 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    dran dran
  • 19 Jesika

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Дядо ти":

    Коментиран от #23

  • 20 sdsafc

    0 1 Отговор
    НАЛИ КАЗАХА ЧЕ ЗА 2000 ЛЯДНАТА ГОДИНА ЧИ ШИ Е КРАЯ НА ЦВЕТА ВТА НИКОИ НЕМОЖЕ ДАКАЖЕ КОГА ЩИ СТАНЕ САМО АЛАХ ЗНАЕ
  • 21 Замислен

    3 0 Отговор
    Още нямам 50, а съм преживял няколко края на света и две Трети световни войни. Такива предсказания има винаги. Те противоречат на казаното от Прометей "Отнех на хората да виждат края си" /Есхил/ и евангелиста Йоан, според когото хората многократно ще виждат края, но едва когато настъпи, всички ще разберат със сигурност. Колкото до календара на маите, всеки календар свършва някъде. Моят за 2011 свършваше на 31 декември. Наздраве!
  • 22 sdsafc

    0 0 Отговор
    http://fakti.bg/show/24027-uchen-greshka-v-prevoda-otlaga-kraa-na-sveta vijte go tva pak nqmalo e dae tazi godina :D
  • 23 Скорпион

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Jesika":

    Аз мисля, че хората в такъв случай ще търсят компанията един на друг и ще гледат да прекарат това време заедно, а не разединени както са сега. Ти какво би нправила?

    Коментиран от #25

  • 24 fasfaf

    2 0 Отговор
    Знаете ли какво ще се случи ! на следващата сутрин ще станем ще вали спокоен сняг и топло кафенце : ) според това ще стане :D
  • 25 Jesika

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Скорпион":

    Абсолютно съм съгласна с теб, точно това имах предвид. Забързани и вечно заети, потънали в сивото ежедневие, живеем ден за ден и не обръщаме внимание на малките на пръв поглед неща. Нямаме време или си намираме оправдание и когато се замисли човек, че утре може и да няма и се пита какво иска да направи. Много са нещата, които искам да направя, но най-вече ще прекарам времето си с любимите си същества. Може и да тръгна на път, защото обичам да пътувам, но все не ми остава време, а има много красиви кътчета в нашата страна, които не съм видяла...

    Коментиран от #26

  • 26 Скорпион

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Jesika":

    Напълно си права. Тогава ще започнем да ценим малките неща, които не са малко. Кога ли ще започнем да живеем този мечтан живот, незнам:)

    Коментиран от #35

  • 27 батман

    0 0 Отговор
    каквиса тия глупости тоя които го е казал е пулен кр...н алах или оня измислен герои робин худ се тая но знам едно което ми казва дравия разум че това са глупости налагат нечия религия с някакво видео
  • 28 анастас анастасов

    5 0 Отговор
    абе хора , ние не знаем дали утре ще се събудим , а някой ми говори за края на света...смъртта на всеки един от нас е края на света за самия него ,така ,че края на света за всеки настъпва ,но по различно време, а ако за всички е на една дата какво от това?????
  • 29 Веско

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Адаша":

    @13 Благодаря за сйта.
  • 30 Чакъров

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дядо поп":

    4 месеца останали. леле простотиите нямат край.. да не забравяме какво казаха НАСА за 2012.. и хубаво гледайте видеото.. наистина такъв ще е краят на света.! ВСЕКИ СЕ МИСЛИ ЗА ПРАВ НО РЕАЛНОТО Е САМО ЕДНО.!!!
  • 31 ала бала

    0 0 Отговор
    както пее Сарафа в 1 песен " нова война 2012 след декември"
  • 32 bobo

    0 0 Отговор
    p1lni gluposti
  • 33 апо

    0 0 Отговор
    без съмнение ще идва края на света но,единствено всевишния аллах с.с знае кога ще е края на света.



    Коментиран от #36

  • 34 Дядо ти

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Адаша":

    Аз мисля, че трябва да се отсяват информациите, които се предлагат в нета. Тук чета новините, когато искам да се разсея и посмея. Ако искам да науча нещо, има научна спец. литература.
    А такива сайтове, какъвто предлагаш, са обикновенно творения на дърдорковци. Нищо доказано, само необосновани твърдения.
  • 35 Дядо ти

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Скорпион":

    Ти започна да я сваляш пред мен ли?
    Голям чат стана тук.
  • 36 Дядо ти

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "апо":

    Абе вие и без това сте по друг календар, какво се обаждате!
  • 37 мартин 123

    0 0 Отговор
    Беше интересно докато не чух "алах". Пак простотии значи
  • 38 van__91

    0 0 Отговор
    eee Хораааа!!! не разбрахте ли че никои неможе да каже кога какво ще се случи това е само да плашат хората!!! Света няма как да свърши помислете малко реално може да има някакво бедствие това е нормално Дано да не става нищо да сме живи и здрави и да си помагаме :)
  • 39 KAMELIA

    0 0 Отговор
    Да започнем с секса предлагам аз!!!