Last news in Fakti

4 Март, 2021 14:28 3 221 61

Симеонов и Марешки: Разбираме се с половин дума, в листите ни са най-достойните

  • нфсб-
  • воля-
  • валери симеонов

500 лв. минимална пенсия, защита на малкия и средния бизнес и борба с картелите влизат в програмата на "Патриотична коалиция - Воля и НФСБ"

Симеонов и Марешки: Разбираме се с половин дума, в листите ни са най-достойните - 1
Снимка: БГНЕС

"Благодаря на г-н Марешки за съвместната работа. Мога да ви уверя, че с него се разбираме с половин дума - нещо, което до момента поне на мен не ми се е случвало в други коалиции." Това обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Днес в София бяха представени водачите на листи на „Патриотична коалиция – Воля и НФСБ“ за предстоящите парламентарни избори.

"Искам и аз да благодаря, естествено, на г-н Симеонов за наистина перфектната работа, която е до момента, и на всички останали колеги от останалите формации, които се включиха в нашата коалиция", каза от своя страна лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

Припомняме, че общо осем партии влязоха официално в коалицията около "Воля" и НФСБ.

При нас са най-достойните в различни области, обяви Марешки. Той даде за пример бившите футболисти Петър Жеков и Димитър Пенев, както и ексбаскетболиста Георги Младенов, които били сред най-великите в спорта.

95% от листите ни са гражданска квота, а не партийни функционери, увери лидерът на "Воля".

Много юристи и инженери имало още сред кандидатите на "Воля и НФСБ" за 45-ото Народно събрание, както и представители на едно от "низвергнатите съсловия" - на медицинските сестри и фармацевтите.

За разлика от други формации - като БСП, ВМРО и "Демократична България", в които имало разпад, при тях течал обратният процес. Веселин Марешки даде за пример и военния генерал от резерва Димитър Шивиков, който също ще е в листите на "Патриотичната коалиция".

На въпрос на "Флагман" - дали биха подкрепили правителство "Борисов 4", Валери Симеонов отговори: "Само след съгласуване на програмата за управление - така, както направихме в 43-ото, така както направихме в 44-ото (Народно събрание). Ако си спомняте, един месец имаше съгласуване на двете програми. Докато не се изработи обща програма, не мога да ви отговоря дали ще подкрепим "Борисов 4", или няма да подкрепим. Защото тука не е въпрос на харесване, на лични отношения, а е въпрос на задачи, които сме поели в предизборната кампания, задачи, които сме си поставили в нашата програма, и съответното съгласуване с програмата на ГЕРБ, ако конкретно имате предвид ГЕРБ. Но това се отнася за всяка друга партия."

Веселин Марешки от своя страна каза, че "Воля" не е била част от кабинета "Борисов 3", защото имали разминавания по първата точка от програмата - държавна верига от бензиностанции, която да създаде правила в този бизнес и да свали цените на горивата. Това щяло да даде тласък на икономиката и на малкия и средния бизнес.

Подпомагането на малките в икономиката и борбата с картелите ще е основна точка в програмата на "Воля и НФСБ" и за предстоящите избори, обявиха от коалицията днес.

Минимална пенсия от 500 лв. и преизчисляване на всички пенсии е друга част от програмата им.

Веселин Марешки увери, че няма да участват в черна и кална кампания, а ще залагат на позитивните послания.

Валери Симеонов пък каза, че в досегашните коалиции на НФСБ те не срещнали разбиране за това, че в основата на патриотизма стои икономиката.

Симеонов и Марешки ги свързвало и това, че и двамата като предприемачи тръгнали "от нищото" и сами развили собствените си бизнеси.

Гръбнакът на всяка икономика е дребният и средният бизнес. Затова от "Воля и НФСБ" щели се борят държавата да не бъде "мащеха" за малките и да не толерира големите играчи.

Недопускане проклятието в българската политика и в българския преход - ДПС, до участие в управлението, ще е друга цел на "Патриотичната коалиция", увери Валери Симеонов. Когато партията на Доган е във властта, тогава са най-тежките периоди за България, аргументира се лидерът на НФСБ.

Марешки отново заяви, че ще подпише предизборни договори с гражданите.

"Затова и мотото ни в тази кампания, - защото политиците ни трябва да бъдат слуги на народа, а не обратното, - едно от нещата, с които ние се обръщаме към хората, това е "Гласувайте ни задачи". Вие, гражданите, ни давате задачи, ние, политиците, сме длъжни да ги изпълняваме. Програмата ни е силна, отборът ни е силен и сплотен", обяви лидерът на "Воля".

Веселин Марешки каза и че председателят на парламентарната им група Гергана Стефанова няма да е кандидат за депутат на тези избори. Тя била първият заместник-председател в партията - "най-важният човек след мен".

Стефанова щяла да се оттегли, за да се занимава с партийните структури.

"Считаме, че така е справедливо. След този мандат, следващия, който смятаме да изкараме, най-вероятно същото ще направя и аз, но все още в този мандат ще остана сам, за да свърша работата", заяви Марешки.

Борбата с хазарта ще продължи да е една от целите на "Воля" и НФСБ, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ТаУмВзе

    65 5 Отговор
    И пуснах водата, след тоя пацул. Тоалетко бе.
  • 3 гадно

    53 3 Отговор
    Така де и половин псувня върши работа пък после за пред хората пак се прегръщайте.
  • 4 дядо курти от село пиперково

    59 3 Отговор
    Бухахаха..Жалки човечета.
  • 5 Змей

    52 3 Отговор
    Абе,Що не ви Е.П.М. и на двамата .
  • 6 гост

    49 3 Отговор
    Разбирате се за кражби и пари дори без думи, не с половин дума само с поглед.
  • 7 Крис51

    53 3 Отговор
    Дали сами си вярват, ми е трудно да преценя. Особено ако съдя по изражението на Симеонов във видеото. Но да очакват хората да им повярват е вече супер нагло. Не сме забравили какви ги дрънкаха и двамата, по всякакви въпроси.
  • 8 Хахаха..

    46 3 Отговор
    Подлъгахте Пената,Жени Калкана сама цъфна - това ли ви е четата?..хахаха..
  • 9 Ива

    46 3 Отговор
    Крастави магарета
  • 10 Здравословен

    42 3 Отговор
    Само като ги видях и веднага си взех 3 хапчета против гадене и повръщане въпросът е като ги чуя каква терапия да предприема
  • 11 Викинг зош

    37 3 Отговор
    За пари се разбирате с половин дума....Боже , Боже....
  • 12 случаен

    33 3 Отговор
    от триста до 500, това са двеста и петдесет лева отгоре, за един милион души 250 милиона на месец, по 12 месеца, 3 милиарда допълнително приходи от осигуровки, откъде ще ги намериш по време на пандемия и икономическа криза, и какво ще правиш със средната пенсия която в момента е 380 лева, с колко ще я увеличиш за да е справедлива спрямо тези дето взимат минималната, това са милиарди върху милиарди, откъде ще ги вземеш
  • 13 Българка

    37 3 Отговор
    Ако и кандидатите в листите им са като лидерите , то наистина са достойни под строй да ходят в следствието. И двамата бизнесмени-водачи да бъдаят проверени за натрупаните богатства, концесии, фирми от НАП, ДАНС, ГДБОП, Икономическая полиция. Незаконните постройки на Марешки в имота му в Морската градина да бъдат незабавно съборени. Кога ще произнесат на трета инстанция присъдата му, че да си почива в затвора? Симеонов пак ли ще хулиганства и ще бие беззащитни жени по границата или ще е зает да уволнява неудобни журналисти?
  • 14 въпросче

    34 2 Отговор
    Тия 500 лв. минимална пенсия ще ги закачите на въдицата като морков пред магаре,ли? Както направи Баце с 300-те лева в последните месеци от мандата си. Патреотето ги обещаха 4 години по-рано,но Бойко не ги даде тогава.
  • 15 Димон Медведев

    3 0 Отговор
    Арестуван в Италия
  • 16 Магарешки

    30 2 Отговор
    Разбираме се не с думи а с пари,и двамата са достойни за затвора!
  • 17 ДО ПРЕДИ ДВА ДНИ

    30 1 Отговор
    БЯХА ДОСТОЙНИ И ПЕНАТА И ШИВИКА
  • 18 глоги

    18 1 Отговор
    Вeceлин Мaрeшки кaзa , чe прeдceдaтeлката нa пaрлaмeнтaрнaтa им групa Гeргaнa Cтeфaнoвa нямa дa e кaндидaтка зa дeпутaтка нa тeзи избoри. Тя билa първата зaмecтник-прeдceдaтeлка в пaртиятa - "нaй-вaжната жена cлeд мeн".
  • 19 мъкаааа

    19 1 Отговор
    ШИВИКАМ!
  • 20 истина е

    29 2 Отговор
    Само като ви мерна , повръщам обилно !!
  • 21 chi

    34 2 Отговор
    Боже, какви нищожества!
  • 22 ПЕНКО

    4 24 Отговор
    ЗАРАДИ ТОВА ,ЧЕ СИМЕОНОВ ПРЕКРАТИ "СЪСИПИЯТА" НА БОЖКОВ И ДЕТСКОТО СТРАДАНИЕ НАМАЛЯ ---БИХ ГЛАСУВАЛЗА НЕГО ---НО ВСЕ ПАК ГЕРБ ИЗХВЪРЛИХА -"НАРОДНИЯ ИЗЗЕДНИК " ОТ БЪЛГАРИЯ !!!!!!!! НО, ГО ОСТАВИХА ЖИВ И СЪПРОТИВИМ С ПОМОЩ - И НЕ ЗНАМ ЗАЩО !!!
  • 23 смешник

    29 2 Отговор
    Вие ли сте най достойните бе смешник.Стана милионер като патерица на престъпната ГЕРБ а престъпника Марешки е затворник.Не знам защо не е в затвора.Още един път патерици и лакеи на мафията от ГЕРБ не ни трябват.Дано хората гласуват и си дадат наказателния вот за всички партии от парламента,пратили ни на дъното на Европа.Само затвор за вас.Глупендъра Пенев,който не може две думина кръст да каже ще ви бъде пиар.Жалки смешници.Викнете и Петър Жеков,той поне може едно изречение да каже......
  • 24 цербер

    4 27 Отговор
    Уважавам положителното,което прави Веселин Марешки за пенсионерите,че аптеките му работят със Здравната каса и дават лекарствата по-евтино. В студовете се извиваха опашки от чакащи възрастни хора от 07:00 часа сутринта. "Витания" също работят със ЗК,но техните аптеки са в "Кауфланд"-ите и струпването на много хора е невъзможно,а и много от лекарствата ги няма.
  • 25 БХОРТЕИ

    24 3 Отговор
    Ами как няма да се разбирате като сте един дол дренки тоест Боклу.ци.
  • 26 Наблюдател

    13 0 Отговор
    Няма ли накрая някой да предложи 1 Пералня за партия на тези избори поне си изпълняват програмите!
  • 27 Уйке

    27 2 Отговор
    Симеонов+Марешки==00
  • 28 нннн

    20 2 Отговор
    Разбират се с числа, не с думи.
  • 29 Кака Мара

    14 1 Отговор
    А когато Веско го забръскат кво ще правиш ти зимъска?
  • 30 ТОДОР СТОЯНОВ

    17 2 Отговор
    АРЕ ВЕ, НАЛИ СЕ ОМЪЖИ, НЯМА ЛИ ДА СИ СМЕНИШ ФАМИЛИЯТА НА МАРЕШКИ?!
    ВАЛЕРИ МАРЕШКИ ИЛИ ВЕСЕЛИН СИМЕОНОВ?!
    ДВАТА...БРЯСТА...
  • 31 валерко

    15 1 Отговор
    биле циганин и се сменил името не се казвал валерко от бутан и се е издигнал
  • 32 боко

    15 1 Отговор
    РУСАЛКА курорта взема ли го целият или още не?
  • 33 оня с коня

    14 1 Отговор
    двете мутри се взеха!!!колко ли тъпанари ги подкрепят?
  • 34 недостоен

    16 1 Отговор
    Вие сте недостойни. Как определи че в листите ви са достойни
    ??? С оградата кво стана още ли се води следствие? Всички обединени патрЕоти сте един дол дренки - лъжливи и недостойни. А магарешки е още по зле.
  • 35 прав си

    5 0 Отговор
    Щото втората половин дума се трие от модератора .
  • 36 пфу

    5 9 Отговор
    егати и лошия матриал в тоя форум,ще вземете да ослепеете от омразата която ви е обзела

    Коментиран от #37

  • 37 остен

    13 1 Отговор

    До коментар #36 от "пфу":

    Те тези крадци които защитаваш и в твоя джоб бъркат и крадат. Държавата разсипаха благодарение на такива като теб и други платени тролове
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 питащ

    13 2 Отговор
    И двамата сте пълни откачалки!
  • 40 Варели Магарешки

    14 4 Отговор
    Като чета коментарите виждам каква е оценката за този годеж!Голям ги чака младоженците на 04.04!Кофти е да гледате отвън,как другите гризкат кокала!Идва Видов ден!
  • 41 Тошко

    16 2 Отговор
    Възможно е, НО ВИЕ СТЕ НАЙ-СМОТАНИТЕ и ГЛУПАВИ с МАРЕШКИ,СИМЕОНОВ и КАРАКАЧАНОВ.Коефициен на интелигентност 0,0,0,0,0,0,0,0.........
  • 42 Казуар

    1 10 Отговор
    Симеонов и Марешки гласуваха срещу закупуването на самолетите ф 16.
  • 43 Посетител

    16 1 Отговор
    Изумен съм от постъпката на Шивиков! Срам и позор!!!

    Коментиран от #49

  • 44 Аз40🏴‍☠️

    16 3 Отговор
    И двамата са таджики, това не са българи. Вижте им лицата.
  • 45 Лъжи

    12 2 Отговор
    Лъжи на ента степен. Със стари кучки нов бардак ще правим. Да горите в ада дано.
  • 46 гено

    10 2 Отговор
    ДВАМА КРАДЛИВИ ТЪПОГЛАВИ ПРИМАТА,ДОСТОЙНИ САМО ЗА ЗАТВОРА.
  • 47 сиси

    14 0 Отговор
    Ако онази мутреса Жени Кал. е в листите, къде е Тачо питам аз.
    А пък Пената сигурно ще го направят говорител на коалицията.
    При всички случаи ще бъде много весело.
  • 48 ХАН КРУМ

    11 1 Отговор
    КАТО ГИ ВИДЯ ТЕЗИ И СЕ СЕЩАМ ЗА ГОТИНИЯ БИЛБОРД.ПЪК И УМОРА НЯМАТ.ТО СЕ ГОВОРАТ , ГОВОРЯТ,ГЛУПОСТИ ПЪК СЕ УМОРЯТ И СПРАТ.ТЕЗИ УМОРА НЯМАТ.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Българин

    11 1 Отговор
    Тези боклуци нямат спирачка, който гласува за тях е с ментални и умственни отклонения.
  • 51 До # 27 Уйке

    9 1 Отговор
    Симеонов + Марешки = WC
  • 52 Коалиция ГЕПИ

    8 0 Отговор
    Ей, "Великата българска ограда" и "Велите марешки аптеки" чудеса правят. "Изкарваш" едни пари и купуваш, купуваш, купуваш.....
  • 53 Еххх

    8 1 Отговор
    Два крастави катъра на моста...Ще делят сеното ...
  • 54 играчи

    7 1 Отговор
    Татарски черкезин и арнаутин !Тъмна работа...
  • 55 Глас 0

    4 1 Отговор
    За тези изобщо не трябва да се дава глас, аптекарят иска да се скрие в парламента, че има присъда. Да си ходи в Русия, нали патриарха в Русия му е другар. Децата му са руски граждани. Що чини в българско. Иска мангизи. Не може да продаде аптеките.
  • 56 Прав е!

    5 0 Отговор
    Най-достойните за зандана сте!
  • 57 Пейтриът

    5 0 Отговор
    Какви боклубци има в нашата България.За мангизи и майките си ще продадат.Срам и позор.
  • 58 ДОКО

    4 0 Отговор
    ЗАПОМНЕТЕ МУ СНИМКАТА И ДУМИТЕ И НЕ ПРАВЕТЕ ГРЕШКА ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА НФСБ И ЗА ВОЛЯ..КАЗВА СЕ ДАЛАВЕРИ СИМЕОНОВ ИЗПЕЧЕН МАФИОТ С БЕЛА РИЗКА ПОДПИРА ГЕНЕРАЛА БОКО И СМЕТА НА БУРГАС..МИСЛИ ТОЧНО И ЯСНО И КАК ДА ГЕПИ ДАЛАВЕРАТА И КИНТИТЕ В ТОВА Е НАЙ ДОБЪР..ЩЕ ВИ ОБЕЩАЕ МНОГО..НО ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ИЛЮЗИЯ..КОГАТО СТАНА СКАНДАЛА И ПОБОЯ НА ГРЕБЦИТЕ И ЦИГАНЕТАТА В АСЕНОВГРАД ДАЛАВЕРИ СИМЕОНОВ ОПРАВЯШЕ ШУМА НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ..НЕ ПРАВЕТЕ ТАЗИ ГРЕШКА МЕСТОТО НА ДАЛАВЕРИ Е В СЪДА..И ЗАД НЕГО В ПАНГОТО..ИЗПЕЧЕН МОШЕННИК Е..
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Майор Деянов

    0 3 Отговор
    Ако беше Гунди жив съм убеден че щеше да се нареди до тия достойни българи...това са вашите избори..изборите наМарешки..Симеонов..ако всичко е поне малко честно на тия избори..то вие колеги трябва да сте от Печелившите
  • 61 Домати с лук

    1 0 Отговор
    Заради дядо Митко се отказвам да гласувам за вас!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове