Last news in Fakti

6 Март, 2021 19:27 2 349 30

Демократична България: Голямата България не просто е възможна, тя е наш дълг

  • демократична българия-
  • избори-
  • парламентарни избори

Най-силната ваксина срещу корумпираната власт в това пандемично време е високата избирателна активност

Демократична България: Голямата България не просто е възможна, тя е наш дълг - 1
Снимка: Фейсбук

“Демократична България” даде официален старт на предизборната си кампания със събитие във виртуална среда, излъчено на живо в социалните мрежи. Лидерите на трите партии в коалицията - Христо Иванов (Да, България), Атанас Атанасов (ДСБ), Владислав Панев и Борислав Сандов (Зелено движение) представиха предизборната програма, която нарекоха Програма на надеждата.

“България е другото име на надеждата. Когато мислим за миналото, когато мислим за бъдещето, България е онова, което ни обединява. България е онова което ни кара да знаем че утре може да бъде по добро от днес. България е нашата надежда че заедно можем много повече”, заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов “Но за да превърнем тази надежда в реалност, трябва действие. Идват избори. На 4 април можем да променим посоката на страната. Ние, от Демократична България, ви предлагаме това действие.”

Демократична България е онзи инструмент, който създадохме, за да търсим промяната, заяви Атанас Атанасов. Той напомни протестите миналото лято, които искаха оставката на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. “Сега идва денят - 4 април, с избори да смъкнем това корумпирано правителство”, заяви Атанасов и призова хората да не се страхуват и да излязат да гласуват.

“Най-силната ваксина срещу корумпираната власт в това пандемично време е високата избирателна активност. Сложете маска и едни ръкавици и излезте да гласувате”, призова Атанасов. “За да бъдем незаобиколим фактор, се нуждаем от вашата мощна подкрепа. Ще работим на първо място за това да променим Конституцията, за да има реално разделение на властите в страната и законът да се прилага равно, да важи за всички”, каза Атанасов.

България има страхотно бъдеще и потенциал. Нашата мисия е да предизвиаме промените, обобщи Владислав Панев. Той изтъкна, че е необходимо администрацията, регулаторите, съдебната система да работят качествено в услуга на гражданите.

“Хората и бизнесът искат няколко прости неща - никой да не се опитва да им краде бизнеса, да ги рекетира през прокуратура, данъчни и др., за да могат да произвеждат и да работят за България, каза той, “За мен една от мисиите е да превърнем политиката в България в скучна работа, каквато е тя например в Швейцария. На 4 април е началото на пътя. Убеден съм, че той ще е успешен за Демократична България, така че да направим страната ни приятно за живеене място.”

Борислав Сандов изтъкна, че на 4 април предстоят решаващи избори, които ще определят дали България ще се включи в новата тенденция на модернизация, дали ще рестартира истински икономиката си и ще участва в бъдещето на ЕС.

“Зелената трансформация означава не само модернизация. Означава да се откъснем от монополите в енергетиката, да децентрализираме нашата икономика. Това е политиката, която България трябва да следва. Време е за тази промяна, която се случва навсякъде по света, да започне да се случва и в България. Нека заедно да го направим”, призова Сандов.

“Голямата България не просто е възможна, тя е наш дълг. “Демократична България” си поставя три големи каузи - свободата, модернизацията, законността. Свободата е най-големият двигател за лична инициатива, модернизацията е ключът към развитието, законността означава правда. Тези три обаче зависят от човека. Всичко зависи от хората.

Първата цел на всички политики, които ние предлагаме, е в България да се раждат повече деца, те да бъдат отглеждани добре и да остават тук, образованието да бъде качествено, достъпно и обърнато към бъдещето на всяко дете”, каза Христо Иванов.

“Ние не просто трябва да си поставим за цел българите от чужбина да се връщат ,ние трябва да си поставим за цел България да стигне до всяка точка на света, където има и един българин, който иска да запази връзка със страната. Една страна е толкова голяма, колкото са големи мечтите и волята на хората ѝ”, завърши той.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боса

    28 11 Отговор
    на ДеБъ е милиционер. Как да гласувам за него?

    Коментиран от #20, #29

  • 2 розово

    14 4 Отговор
    Много е красиво за да няма силикон.
  • 3 Бай Шиле

    31 14 Отговор
    Този филм вече съм го гледал.Колко време тия същите се прегръщаха с ГЕРБ.Да са им живи и здрави реститутките дето ще гласуват за тях.
  • 4 Левтер

    26 10 Отговор
    Носа си мисли, че сме забравили че беше подлога на тоя и ония.Че сега и властта иска,хъхъ.хъ
  • 5 перничанин

    21 12 Отговор
    Единия от двата члена на ДБ е шефа на БГ мафията, другия е Ристе. Имат си и един последовател "Последния софиянец" . На изборите имат 3 (три) сигурни гласа.
  • 6 4223

    25 9 Отговор
    Тази коалиция и тази програма много напомнят на една друга програма. Пак за модерна България, пак за справедливост, за граждански права, ала бала и след изборите - хоп - коалицийка.

    Няма ли армия в тази държава да направи един преврат и да изринат политиците и партиите?

    Коментиран от #19

  • 7 нннн

    19 7 Отговор
    Абе, вие не бяхте ли наскоро ортаци на Шайката ? И защо ми се струва, че зад вас надничат Костов, Кунева и др. подобни ?
  • 8 Който може да мисли-гласува

    20 2 Отговор
    "Най-силната ваксина срещу корумпираната власт в това пандемично време е високата избирателна активност."

    Коментиран от #12

  • 9 Тая партия

    14 9 Отговор
    кой номер подлога,на БКПБСП беше,че вече ги забравих???
  • 10 хъхъ

    19 6 Отговор
    Продай България на Сорос.
  • 11 Русенец

    17 6 Отговор
    Не чух нито една партия да роптае срещу абсурдните рекети, които се стовариха на българина, напоследък. Нито една партия не каза, че ще премахне абсурдният рекет с паспортите на жилищата. Нито, че ще върне данъците на колите, както си бяха допреди пандемията. Нито, старите такси смет. Това означава, че която и партия да дойде на власт, дрането ще продължи с пълна сила.

    Коментиран от #15

  • 12 Русенец

    11 7 Отговор

    До коментар #8 от "Който може да мисли-гласува":

    И който гласува, и който не гласува, после пак фсува.
  • 13 dfер

    14 6 Отговор
    Да България ,аз казвам НЕ на пинокио ! Както и на чекмеджето с джипката !
  • 14 Последния Софиянец

    4 25 Отговор
    Аз ще гласувам за БОЙКО и ГЕРБ и на есен против ЛЪЖЕЦА РАДЕВ!

    Коментиран от #21

  • 15 перничанин

    11 9 Отговор

    До коментар #11 от "Русенец":

    О,оо, приятелю, а дано останат, ама надали. Който и да дойде (ако не е Боко) 3 години ще плюе по Боко, после ще обещава и хоп мандата свърши, ще има нови милионери, нови шкафчета, нови гръцки хотелчета и те така. За жалост сме в положението отпред лошо, отзад два пъти по-лошо.
  • 16 на 4. 4

    8 16 Отговор
    Който има две капки ум ще гласува за ДБ.

    Коментиран от #28

  • 17 Христо Иванов можеше да влезе в...

    8 12 Отговор
    Парламента,но с тази дружина с която се е нахендрил,няма надежда.Костов,Зелени и други маскари вече ги видяхме какво представляват.Валери татара,Симеон Дърваря и други гьонсурати отвратиха българина от всички политици.Един вече нормален не се появи повече на сцената.ДПС,БСП,Герб,Чалгата Слави и още сто партийки на бандити и гьонсурати.Румен Радев и той го достраша да се отцепи от курнелия и червените кмери и да направи партия.Там ми беше надеждата но уви,само далавераджий са на сцената...
  • 18 Страничен

    19 2 Отговор
    Важно е всички да гласуват! Кой за когото си е решил! Важно е да се гласува!
  • 19 555

    13 1 Отговор

    До коментар #6 от "4223":

    Каква армия бе, човеко? Генерали на килограм продават България за пари!
  • 20 Коронавирус

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Боса":

    А ми гласувай за винету, най големия десидент, дето сади между царевицата картофи.
  • 21 Ами Шивика

    13 1 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Нали щеше да сваляш правителството с Шивиков и танковата бригада.Обърна рез...бата.
  • 22 Първият Пловдив

    2 4 Отговор
    Ще гласуваме за най-богатият политик от региона-Кмета на града на Апостола....
  • 23 Без срам

    9 9 Отговор
    Тия освен да докарат най извратено то от демокрацията нищо друго няма да направят, да пази Господ България от тях
  • 24 Гневен

    7 5 Отговор
    Тотално дискредитирани и провалени "политици"ни вземат за амеби,мислейки си,че сме забравили за зулумите,които са вършили. Точно от тях започна зловещото разграбване и съсипване на РОДИНАТА ни! Как пък не разбраха и тези, и всички други като тях,че нов бардак със стари "красоти не става!!! Но е сигурно,че избирателите помнят тази мъдра поговорка!

    Коментиран от #26

  • 25 Тези

    5 1 Отговор
    На които си струва да се гласува доверие да ръководят държавата, не им се позволява да стигнат до хората, отнета им е възможноста да бъдат чути, видяни. Вече сме на такъв етап, че спасението на родината ни може да се случи само с проливане на кръв. Като във всяка война. Навремето, 89-та,за разлика от другите, като Румъния например, някак си се въздържахме от необходимите радикални мерки, позволихме на номенклатурата да поеме контрола (под 'ние' имам предвид поколението на моите родители, защото аз съм бил 8-9 годишен келеш, а те 30-40 годишни, от тези които е трябвало да реагират твърдо и решително), но така само отлагахме неизбежното и удължавахме агонията по пътя на самоунищожението

    Коментиран от #27

  • 26 Фъкoff

    2 4 Отговор

    До коментар #24 от "Гневен":

    Ами гласувай за силиконките и чаларите тогава. Ще прокопсаш.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Така е

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "на 4. 4":

    С две капки толко! Който е с повече, знае за кого!
  • 29 Пенсионер

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Боса":

    Лъскал чипиците на милиционери те.
  • 30 Калин

    1 0 Отговор
    Демократична България каквото и да говорят, че ще направят за хората, най-много са обещали вече на своите спонсори олигарси.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове