Last news in Fakti

9 Март, 2021 17:44 6 690 37

Христо Иванов: Стотиците милиони “проспани“ такси на Божков са чудовищна корупция

  • христо иванов-
  • васил божков-
  • хазарт

Ние няма да клекнем на Борисов, няма да клекнем и на ДПС, ние няма да направим компромис

Христо Иванов:  Стотиците милиони “проспани“ такси на Божков са чудовищна корупция - 1
Снимка: БГНЕС

Крещящ пример за целия корумпиран модел, който ни управлява - така съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов определи решението на Административния съд в София (АССГ), от което личат сериозни критики към бездействието на държавата по случая “Еврофутбол” в резултат на което не са платени над 300 млн. лева такси.

Днес в. “Сега” съобщи, че съдът е отхвърлил голяма част от претенциите на свързаното с бизнесмена Васил Божков дружество “Еврофутбол”. “Предвид периода и размера на непостъпилите в държавния бюджет общо държавни такси 557 млн. лева, за съда, с оглед на фактите по делото, е необяснимо както бездействието на органа, осъществяващ държавния надзор върху хазарта, така и бездействието на министъра на финансите, към който е била Държавната комисия по хазарта (ДКХ)”, пише в решението на съда.

Според Иванов думите на съда са меки, защото става дума за напълно целенасочено създадено двусмислие в закона, което да позволи плащането на по-малки такси за хазартната дейност.

“Абсолютна свинщина е това. 500 млн. лв., които не са отишли за пенсии, за заплати на учители, санитари, за детски и спортни площадки, не са отишли за медицински хеликоптери, за Бърза помощ. Ето това е Бойко Борисов. Ето това те наричат “работа, работа, работа”. Корупция, корупция, корупция. Рушвети, рушвети, рушвети. Тази свинщина трябва да бъде прекратена”, заяви Христо Иванов.

Той припомни самите думи на Васил Божков, че всеки месец е плащал подкупи, които или е носил лично, или “разни дами са ходили да ги взимат от него, за да ги носят”.

“Затова е важно коя е Мата Хари. Защото е много вероятно да става дума за муле, за персона, която е имала за задача да ходи в премиерската вила да носи подкупите, да ги слага в чекмеджетата и да ги снима като доказателство. Става дума за чудовищна корупция”, смята Христо Иванов.

По думите му става дума за корупция, която започва от законодателно действие, минава през Министерството на финансите и ДКХ, а от схемата е получавана “корупционна рента”. Той припомни, че схемата не се разследва, а случаят е проспан от финансовото разузнаване. “Гешев си затваря очите и си пипа ушите. Не може да се търпи това нещо повече”, заяви съпредседателят на “Демократична България”.

“Ние няма да клекнем на Борисов, няма да клекнем и на ДПС, ние няма да направим компромис. С нашите гласове няма да има управление под каквато и да било форма с ДПС и Борисов. Тези хора трябва да бъдат откъснати от властта”, каза още Христо Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Новобранец

    32 4 Отговор
    Няма нищо по-мръсно и долно от политиката.

    Коментиран от #11

  • 2 отвратен

    69 2 Отговор
    Горанов защо не е в ареста ,а е на свобода !!До кога бандитите ще продължават да крадат безнаказано !!!
  • 3 Последния Софиянец

    49 5 Отговор
    Божков отчиташе по 2 млн оборот в Еврофутбол на година за цяла България.А толкова оборот правеше само един пункт.А те бяха хиляди.А Гешеф се правеше на луд.

    Коментиран от #6

  • 4 Гладкомозъчна печена 🎃

    31 10 Отговор
    Проф. Христо Иванов е велик и начетен човек.

    Коментиран от #18

  • 5 кнаус 485

    62 2 Отговор
    В случая Христо Иванов е прав, онова надменно чучело Горанов отдавна трябваше да е в затвора и не само той....надявам се Божков да пусне ясни записи на корупцията с Тиквата, Горанов ,Менда и Севда...
  • 6 Смешки

    42 4 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Еврофутбола е бебе на Найденов и черепчето. Но найденов сега седи и цъка некви глупости във ФБ дето всички медии ги преразказват. Под егидата на баце и киро и шиши.
  • 7 Приземен

    26 1 Отговор
    В природата нищо не се губи. Щом не е на едно място, значи е на друго. Та, така за таксите.
  • 8 Дъртият

    26 10 Отговор
    Ще гласувам за отровното трио на предстоящите парламентарни избори през април уважаеми дами и господа и народни представители . Христо Иванов ще вземе 9 процента на предстоящите парламентарни избори през април уважаеми дами и господа и народни представители .
  • 9 шофер на

    8 4 Отговор
    И какво от това? Кой ще им потърси отговорност?

    Коментиран от #13

  • 10 Кински

    20 3 Отговор
    Споко ще го вземат тези пари от народа.глоби фишове данъци налози ,сега ще ни изкарат душиците .само гледайте след изборите
  • 11 Чип и Дейл

    24 1 Отговор

    До коментар #1 от "Новобранец":

    Политиката е мръсна, когато се прави от мръсни хора!
  • 12 Ице

    31 2 Отговор
    с две думи Буци Толупа е корумпиран,това го знаят и децата от дистанционното училище!!!
  • 13 Чип и Дейл

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "шофер на":

    Вие и ние на 04.04
  • 14 Тц, тц

    5 22 Отговор
    Язък че беше министър! Това че са пропуснати такси е безотговорност.Корупция е, ако са напълнили нечий джоб! Щом парите са изискуеми и държавата намери начин да си ги върне,контрата остава за Дубайския.

    Коментиран от #15, #17

  • 15 Тъпако,

    21 2 Отговор

    До коментар #14 от "Тц, тц":

    в шкафчето, какво видя!!!?
  • 16 Centurion

    27 3 Отговор
    Разбира се,че са тежка корупция,с главни участници Борисов, Горанов и Менда!!!
  • 17 Хумореска

    25 4 Отговор

    До коментар #14 от "Тц, тц":

    Те не са пропуснати безотговорно! А нарочно! Което означава, че са се облажили доста по веригата! На срещата на Божков с феновете на Левски, Божков заяви нещо от сорта: "Ако дължим нещо, ще го платим"! Той беше готов да плати и парите отишли по нечии джобове! Но както показаха фактите, не приказките на крадците, а фактите.... никой не поиска държавата да си върне парите! Идеята беше да се съсипе и ограби Божков! И това се случи! Приказките останаха за глупаците и жълтата преса и медии!
  • 18 Осман

    7 15 Отговор

    До коментар #4 от "Гладкомозъчна печена 🎃":

    Съгласен съм Христо е велик простак
  • 19 буда

    4 9 Отговор
    нема да клекнеш до момента в който куфарчето се озове в твойто шкафче после ще се почесваш по главата като винету
  • 20 Пичо

    5 10 Отговор
    Забелязвам, че казва "без Борисов и ДПС". Обаче ако Борисов не е премиер ами влезе в задкулисието, тогава проблем няма да се прегръща с ГЕРБ. Не ми харесваш така, Иванов.
  • 21 chi

    16 3 Отговор
    Що спиш бе каскет, или ти плащат за да спиш?
  • 22 Лек анализ

    11 2 Отговор
    У нас има три проблема, дължащи се на народопсихологията:
    1. Всеки краде, колкото по-нагоре, толкова повече.
    2. Всеки гледа да си уреди някак проблема с познати, приятели или рушвет.
    3. 90 % са многослабо образовани и прости.
    ОСТАНАЛОТО Е СЛЕДСТВИЕ!

    Коментиран от #25

  • 23 МОЗГАЗ

    15 6 Отговор
    АМИ ДА ТРОЛОВЕ ГЕРБЕРАСТИ И КОМУНИСТИ, ИВАНОВ КАЗВА САМАТА ИСТИНА,НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ГО ХАРЕСВАТЕ ИЛИ ПЛЮЕТЕ. ФАКТ ЧЕ СЕГАШНАТА БЕДНОСТ И КОРУПЦИЯ В БЪЛГАРИЯ БЕ ДРУЖНО СЪЗДАДЕНА ОТ КОМУНИСТИ И ГЕРБЕРАСТИ, ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ. ВСЕКИ КРАДЕ И ПОСЛЕ ПРИКРИВА ДРУГИЯ. СЕГА ВЕЧЕ ТОВА СЕ СЛУЧВА НАПЪЛНО ОТКРИТО ПОД УПРАВЛЕНИЕТО НА НЕГРАМОТНИЯ ТУЛУП.
  • 24 центурио

    14 4 Отговор
    СХЕМАТА БЕ ЯСНА, ДАДОХА НА БОЖКОВ СОЧНИЯ ПАЙ НАРЕЧЕН ХАЗАРТ, ЗАКОНИТЕ И КОМИСИЯТА ЗА ХАЗАРТА НАД 20 ГОДИНИ МУ СЛУГУВАТ.ТОЙ СИ ПЛАЩАШЕ КАТО ПОП НА ВСИЧКИ, НО С ЛОТАРИЯТА ВЗЕ ДА ПЕЧЕЛИ СТОТИЦИ МИЛИОНИ. ТЕ ( ТУЛУПА БОРИСОВ,ПЕЕФСКИ,ДОГАН) МУ ЗАВИДЯХА И ЗАПОЧНАХА ДА ИСКАТ ПОВЕЧЕ. ЧЕРЕПА ИМ ОТКАЗА, И ТЕ НАБЪРЗО НАПИСАХА ЗАКОН ПОСРЕДСТВОМ ВАЛЕРИ МАЗНИЯ, И КАСКЕТА МУ ПОВДИГНА ОБВИНЕНИЯ ПО ПОРЪЧКА НА ДОГАН ПЕЕВСКИ И БОРИСОВ. ГОРАНОВ СИ ЗАТВАРЯШЕ ОЧИТЕ КАТО ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ДЪРЖАВАТА В КАЧЕСТВОТО МУ НА ФИНАНСОВ МИНИСТЪР КОЙТО ПО ЗАКОН БИ ТРЯБВАЛО ДА КОНТРОЛИРА ОБЛАГАНЕТО НА ХАЗАРТА.НО ГОРАНОВ КАТО УЧАСТНИК В СХЕМАТА НЕ ГО ПРАВЕШЕ. А СЕГА ДАНС И ПРОКУРАТУРАТА ПОД УПРАВЛЕНИЕТО НА ЛИЧНИЯ СЛУГА ГЕШЕВ НЕ ПРАВИ НИЩО И ГИ ПРИКРИВА,ЗАЩОТО ГЕШЕВ СЪЩО Е В СХМАТА. КАК НАПРИМЕР НИКОЙ НЕ Е ПОДВЕЛ ПОД СЪД ГОРАНОВ ЗА НЕПРИБРАНИ НАД 700 МИЛИОНА ДАНЪЦИ И ТАКСИ???? КАК ДАНС НЕ ЗНАЕ ЧЕ ЧЕРЕПА СИ Е ТЕГЛИЛ МИЛИОНИ НА КАСА В БАНКИТЕ? ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ БАНКИТЕ ПО ЗАКОН ЗА ДЛЪЖНИ ДА УВЕДОМЯВАТ ДАНС ЗА ВСЯКО ТЕГЛЕНЕ НА ГИШЕ НАД 100 ХИЛЯДИ?? ЗА ВСИЧКО ТОВА НЕ ТРЯБВАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ТОВА ГО ЗНАЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ КАКВА Е СХЕМАТА НА ТУЛУПА БОРИСОВ-ДОГАН-ПЕЕВСКИ, С УДОБНИТЕ СЛУГИ И ИЗПЪЛНИТЕЛИ ГОРАНОВ И ГЕШЕВ. ЕТО ТАКА ТАЗИ ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ОВЛАДЯВА И ИЗТОЧВА ЦЯЛА ЕДНА ДЪРЖАВА . И СЕГА КАТО ОТИДЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ НА 04.04 21Г МИСЛЕТЕ ХОРА,ДАЛИ ИСКАТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ В ЕДНА ДЪРЖАВА НАРЕЧЕНА БЪЛГАРИЯ,НАЙ БЕДНАТА И КОРУМПИРАНА СТРАНА В ЕС. ПОД УПРАВЛЕНИЕТО НА ЕДИН КРАДЛИВ ТУЛУП И ЕДИН СЛУГ
  • 25 Hoho Boho

    7 2 Отговор

    До коментар #22 от "Лек анализ":

    Имаме само един проблем.

    ТОЙ Е, ЧЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ,
    ТОВА КОЕТО СИ НАПИСАЛ,

    ДА СЕ СЛУЧВА.

    а на гешев не можем да разчитаме...

    Коментиран от #31

  • 26 С теб съм брат

    7 8 Отговор
    Демократична България. Това е истинското Дясно.
  • 27 Интересното е

    5 4 Отговор
    Че Еврофутбол съществувА от преди Бойко да стане премиер. И изведнъж оп Божков е лош криел данъци, а Тиквата ни лук ял ни лук мирисал. Тиквата и за Гриша Ганчев твърдеше същото, ама тогава беше Цацаров а не Гешев. А Цацаров не е глупак.
  • 28 Номер 11, за да си върнем България

    4 6 Отговор
    Номер 11.за да си върнем България. Борисов да бъде наказан за харчене на държавен ресурс за предизборната си кампания.. Герб ще доубие иономиката на държавата , заради алчното чекмедже . Увеличават заразените и ги намаляват , когато си искат . Абсолютна глупост . Не гласувайте за ГЕРБ , ВОЛЯ , НФСБ , И ВМРО . Гербарасите разчитат на много заразени , които да не гласуват от страх . Гласувайте и мислете за този , който ще може да обърне мутренската каруца . За да се свалят оковите , ще трябва сила , ум и силно желание за промяна . .

    Коментиран от #29

  • 29 Разбира се,

    5 6 Отговор

    До коментар #28 от "Номер 11, за да си върнем България":

    че ще гласуваме срещу герб и за да си върнем България, но не и с номер 11!
  • 30 Васил

    7 2 Отговор
    Не са проспани просто са отишли в определени чекмеджета.
  • 31 лек анализ

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Hoho Boho":

    И кои сте тия, които няма да позволят? По малко от 10% ли? простотията е масова - 90%! Ако си млад, което личи, бягай по-далече от милиционерската кочина, и не се връщай. Тук има само говеда!
  • 32 Политика има на всякъде! Финландия,

    3 0 Отговор
    Норвегия, Швеция, Политика и Политици!!! Но няма Корупция, Мръсни и долни са политиците, не Политиката!! Ние сме представителна извадка на Корумпирани, мръсни и долни Политици!!! Нещо в което никой не се съмнява!!!
  • 33 никой

    2 0 Отговор
    Ако Горанов не беше от гейрб,отдавна да е в ареста.
  • 34 мюмюн

    2 0 Отговор
    ШИШИ ГЕШИ БОКИ-КОРУМПЕТА
  • 35 момо

    2 0 Отговор
    ШИШИ ГЕШИ БОКИ-КОРУМПЕТА
  • 36 242

    2 0 Отговор
    ШИШИ ГЕШИ БОКИ-КОРУМПЕТА
  • 37 876

    1 0 Отговор
    ШИШИ ГЕШИ БОКИ-КОРУМПЕТА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове