Last news in Fakti

11 Март, 2021 06:42 2 899 18

Пациенти: Не желаем администратори да решават кой ще се лекува и кой - не

  • пациенти-
  • болници-
  • лечение

Пациентските организации „Заедно с теб“ излязоха с остра позиция заради спирането на плановия прием, плановите операции и плановите дейности в лечебните заведения

Пациенти: Не желаем администратори да решават кой ще се лекува и кой - не - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Пациентските организации „Заедно с теб“ излязоха с остра позиция заради спирането на плановия прием, плановите операции и плановите дейности в лечебните заведения, предаде БНР.

Това според сдружението на пациентите показва пълна безотговорност от страна на Министерство на здравеопазването.

"COVID не е нито най-разпространеното, нито най-смъртоносното заболяване, от което страдат хората в момента, и пренебрегването на всички останали болести ще ни струва твърде скъпо", пишат от "Заедно с теб".

От там твърдят, че Министерството на здравеопазването се управлява абсолютно неадекватно, с насаждане на страх, напрежение и създаване на хаос за сметка на пациентите.

"Не желаем администратори да решават кой ще се лекува и кой - не", пише още в писмото на пациентските организации.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Разбирачи бе

    4 49 Отговор
    К19 може да не е "най разпространеното, нито най-смъртоносното" заболяване ама един да има заразен и цялото отделение на болницата ще пламне. Пациентите явно не са наясно какво е да имаш К19 за капак на хронично или сериозно заболяване - смъртността в такива случаи е сигурно над 20% ама кой ти да мисли преди да "протестира". Правителството трябва да спре да кляка пред разни пискливи "протестиращи".

    Коментиран от #4, #7, #16

  • 3 Гласоподавател

    40 0 Отговор
    Когато се намесят политици в здравеопазването става страшно

    Коментиран от #8

  • 4 гадно

    45 0 Отговор

    До коментар #2 от "Разбирачи бе":

    Моли се да не ти се случи да разчиташ на планирана операция и някой чиновник да ги забрани, тогава ще разбереш на какъв огън се пекат такива болни.

    Коментиран от #12

  • 5 Началници на Болници"послушковци" по

    31 0 Отговор
    Нареждане от ГОРЕ, спряха планови те операции!! Начело с Балтов, след време трябва да ПИШЕ!!! Схемата за насажда не на страх в хората, да не отидат да гласуват включва и това "спиране на плановите Операции" Народа не вярва на Политиците Шамани, нито на физици и Математици показващи се, като Експерти, от Тях има пълни Шушомига, да се смее и човек да плаче ли, като гледа и слуша тези Недоразумения с доценски и Професор ски титли!! Господи Опази народа на България от Тия!!!!
  • 6 Шушомиги

    0 0 Отговор
    Мн. Число
  • 7 Лекар от ВМА

    25 0 Отговор

    До коментар #2 от "Разбирачи бе":

    Какво значи " разбирачи" бе тиквеник?? Това са болни хора,по-адекватни от престъпника Ботокс и неговата шайка от НОЩ,които всяват страх,стрес,оттам депресия и отслабване на имунната система!! Прикриват безсилието си с маски и " дистанция"!!!

    Коментиран от #14

  • 8 Човек от народа

    21 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гласоподавател":

    За какви " политици" дрънкаш?? Това са престъпници,които незабавно трябва да бъдат арестувани и тикнати в затвора!!!
  • 9 Чухте

    26 0 Отговор
    ли Балтов вчера ? " Хората нямат право да си избират ваксина " Тия идиоти се самозабравиха съвсем !

    Коментиран от #11

  • 10 Ура

    9 0 Отговор
    Даскалото затвориха,
    Отиваме на кръчма...
    Ученически живот!
    Буквари и акъл не ни трябват...
    Да мятаме гюбеци и да въртим кючеци, това е важно днес!
  • 11 Лекар от Александровска болница

    12 0 Отговор

    До коментар #9 от "Чухте":

    Тая тиква Балтов,също като ортаците му Ботокс и НОЩ незабавно да бъдат уволнени и СЪДЕНИ!!!
  • 12 Миризлив пор

    0 11 Отговор

    До коментар #4 от "гадно":

    Моли се след планирана операция, кога имунната ти система е извън кондиция да не те тресне обикновен грип който по принцип караш на крак. И други години по време на грипните сезони се спираха плановите операции, да кажем че обикновения грип те тресе 3-4 дена, това те тресе повече от седмица. Шанса след операция с ковид да прескочиш трапа е минимален.
  • 13 Баш Бай Боко

    2 0 Отговор
    Алоооуу, наелоновите чували вас кой ви пита?
  • 14 Адвокат

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "Лекар от ВМА":

    Хронично болните с ОБОСТРЕНО заболяване налагащо болнично лечение,онкоболни на които е отказана своевременна операция и близките на починалите " на стълбите", вкъщи от инфаркт,инсулт,сърдечна, бъбречна, чернодробна и друга недостатъчност НЕЗАБВНО да заведат ИСКОВЕ в СЪДА срещу Директорите на болници и Министъра!! Тези престъпници!?? могат да разбират само ако биват съдени!!
  • 15 Аз40🏴‍☠️

    11 0 Отговор
    "СОVID нe e нитo нaй-рaзпрocтрaнeнoтo, нитo нaй-cмъртoнocнoтo зaбoлявaнe, oт кoeтo cтрaдaт хoрaтa в мoмeнтa, и прeнeбрeгвaнeтo нa вcички ocтaнaли бoлecти щe ни cтрувa твърдe cкъпo" Много е просто: тези психопати затова го правят! За да убият възможно най-много пациенти, защото така ще твърдят после, че всички са умрели от ковид-19 ... и така от уста на уста тъпаците ще се плашат помежду си, ще се вайкат, колко било зле пандемията и ще гледат тъжно към гробищата. вземете се стегнете, няма пандемия (дори според данните на ЕИП).
  • 16 Бацето

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Разбирачи бе":

    Разбирачо, много си глупав за да си позволяваш да коментираш нещо което не разбираш! Най- добре почвай да пиеш белина гледайки портретите на Султана и Скубаните вежди! Ще се предпазиш да не пламнеш!!
  • 17 заплес

    4 0 Отговор
    Искате създаване на фонд за обезщетение на пострадали от ваксини срещу коронавирус. Колко случая имате в България? Плашите хората. После тези хора при едно покашляне тичат в болницата. Местата свършват. Ето това най-добре кореспондира със спирането на плановия прием.
  • 18 ковид та ковид

    5 0 Отговор
    Спрете да им давате по 1200 лв. за ковид, и ще видите как постепенно ще изчезне.