Last news in Fakti

11 Март, 2021 09:25 1 865 25

Хотелиери и ресторантьори искат облекчения от Столична община, а оттам: Ще видим след изборите

  • бхра-
  • българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация-
  • дончо барбалов-
  • столична община

От бранша настояват да се намали с 50 на сто дължимата такса "Смет", да се опростят лихвите за забавените плащания по данък "Сгради" и такса "Смет" до края на годината, както и да се освободят от "Тротоарно право" и наем на рекламни площи

Хотелиери и ресторантьори искат облекчения от Столична община, а оттам: Ще видим след изборите - 1
Снимка: БГНЕС

Столичната община да намали местните данъци и такси за хотелите и ресторантите с цел подпомагане на бизнеса. Това поискаха от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация на среща на туристическия бизнес със зам.-кмета на Столична община Дончо Барбалов.

Наложително е да се намали с 50 на сто дължимата такса "Смет" и да се опростят лихвите за забавените плащания по данък "Сгради" и такса "Смет" до края на годината, също така да се освободят от "Тротоарно право" и наем на рекламни площи, подчертава зам.председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Атанас Димитров.

От бранша са поискали и спешна среща с Националното сдружение на общините в България с цел бързо решение на поставените въпроси.

Дончо Барбалов е обещал нова среща да има на 5 април, веднага след изборите, за да бъдат обсъдени евентуални законови промени, чрез които да се намалят дължимите суми.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужасон

    25 2 Отговор
    Еми така е, ако не гласувате за герб няма да работите хахах. Споко ако паднат герб ще разпуснат всички мерки, сама герб може да краде от парите за ковид
  • 2 отвратен

    28 3 Отговор
    Аххааа , значи ако не гласувате за шайката няма да има намаление на таксата !!!
  • 3 гадно

    23 1 Отговор
    На това май му казваха рекет от страна на общината .
  • 4 гласоподавател

    14 0 Отговор
    На 5-ти си сбирате дисагите и беж, дим да ви няма.
  • 5 Вода и вино

    10 0 Отговор
    Предлагам от всички трудови или приравнени на трудови доходи да ни удържат 50% данък кръчмари. Да се въведе нов мега локдаун, като останат само кръчмите. Такава мярка няма ли да въведат най-сетне?
  • 6 BBQ

    7 0 Отговор
    Ама и вие много искате, не сте ли малко нагли вече...
  • 7 Аз40🏴‍☠️

    10 1 Отговор
    Гласувайте отново под ботуша на бойковите обещания, тъпанари.

    Коментиран от #14

  • 8 Достойна присъда

    12 1 Отговор
    Тези ги третират като цигани,ако не гласувате за нас ви спираме помощите,съвсем се само забравиха гербавите,строят тоталитарна държава,но каква е тази търпимост у народа към безобразията им
  • 9 Тиква

    6 0 Отговор
    Отчитате ми по 60% от оборота и ще видим какво ще ви намалим, който не отчете службите на проверка и после при каскета.
  • 10 Пациент ът

    9 0 Отговор
    Предлагам кръчмарите да бъдат обявени за специален защитен вид, освободен от данъчни тегоби, наказателно неотговорен, с държавна субсидия 100 на 100%. Народното събрание, МС и всчики ръководни кадри да бъдат избирани само техните среди.
  • 11 Бой-COVID-59

    3 4 Отговор
    Гласувате за ГЕРБ и
    ще ви отворя след изборите, точка...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Сатъра на Хана

    6 1 Отговор
    Мата Хара не си е платила лиценза за проститутка ....... А Гешев разправя че няма престъпление :))
  • 14 Ти50🤡

    1 7 Отговор

    До коментар #7 от "Аз40🏴‍☠️":

    Дай предложение за кого да гласуваме, умник! Само да не ми предложиш Корни или Румен Шадравана!

    Коментиран от #16, #17

  • 15 любител

    6 0 Отговор
    голями тарикати бе искат само да лапат 200гр картофи на цената на луканката.оня с мазната опашка отворил ресторант с 400 места ало това с какви пари го направи.по вашата лагика трябва всички с ниски доходи безработни пенсионери да не плащати и те.даже и данъка на колите им дето не струват и 1000лв. защото не ги карат от безпаричие
  • 16 любител

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ти50🤡":

    можеше зе теб но явно си малоумник като досегашните.хахаха

    Коментиран от #21

  • 17 Лозенец

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ти50🤡":

    Ами гласувай за когото си искаш! Целта е да се надупчи крадливата кратуна. ВСИЧКИ СРЕЩУ БОКО! ПО - ЛОШО НЯМА НА КЪДЕ! БЪЛГАРИ, НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ ОТ БЪДЕЩЕТО! ЕДНА ДРЕВНА МЪДРОСТ ГЛАСИ, ЧЕ ВИНАГИ, КОГАТО СЕ ЗАТВАРЯ ВРАТА ЗАД ГЪРБА ТИ, ПРЕД ТЕБ СЕ ОТВАРЯ ДРУГА! В РАМКИТЕ НА ЕС НАДОЛУ НЕ МОЖЕМ ДА ВЪРВИМ, ТЕЧЕНИЕТО Е НАГОРЕ!
  • 18 Вуйчо биби

    0 1 Отговор
    Първо гласувате за геп, а после ще видим.
  • 19 Ричард лъвското сърце

    1 0 Отговор
    Да си Намалят заплатите в Ст.община
  • 20 Организатор

    0 0 Отговор
    Коректно ще бъде зам.кмета г-н Барбалов да разпореди изчисляване на сбора от дължимите суми по неплатените данъци, такси и лихви по тях, както и предполагаемият размер по предявените "искания", т.е. рекет от хотелиерите и ресторантьорите в София и да оповести общия размер до датата на изборите. Може това да бъде и тест за това, дали е годен да заема длъжността, за която получава заплата. Общият размер на "претенциите" ще даде ясна представа за размера на рекета от страна на хотелския и ресторантьорския бизнес, казано по друг начин цената на корпоративния вот за ГЕРБ за да гласуват наетите в двата бранша на предстоящите избори за партията. За неорганизираните данъкоплатци е хубаво да си помислят дали си заслужава да плащат дължимите от тях данъци и такси до крайните срокове за издължаването им, с което ще проверят устойчивостта на столичния бюджет.
  • 21 Ти50🤡

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "любител":

    Неграмотните червенотиквеници като теб изобилстват...
  • 22 ВИНС ОПУП

    0 0 Отговор
    "Хотилиерство и ресторантьорство" -гръбнака на съвременната българска икономика в 2021 -ва година ! УБИХА Я !
    Докараха я до там, че дори "ръководните кадри" в този бранш да приемат външен вид на ...пещерни човеци :)))
    Добре, че МОЛ-овете и разните му вериги още въртят обороти, че то друг "бизнес" у нас май не остана -освен ...политиката !
    България -Швейцария на балканите ...толкова, колкото и на Три Океана :)))
  • 23 Гост

    0 0 Отговор
    Алчни крачмари
  • 24 Йеронимус БОШ

    0 0 Отговор
    Тате каза , че ще ми купи колело......АМА ДРУГ ПЪТ !
  • 25 ШперПЛАТ

    0 0 Отговор
    Ваното е ТИКВАТА-ВОЖД да е доволен и никой да не го дразни !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове