Last news in Fakti

11 Март, 2021 09:43 2 322 32

Сложна ситуация в болницата в Пазарджик – няма места за пациенти с коронавирус

  • пазарджик-
  • мбал-пазарджик

Местният противоепидемичен щаб ще заседава днес в 13.00 часа

Сложна ситуация в болницата в Пазарджик – няма места за пациенти с коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС

Ситуацията в пазарджишката болница се усложнява – всички легла за пациенти с коронавирус вече са запълнени. Обстановката там започва да напомня на ситуацията през ноември, когато COVID-19 пациентите бяха толкова много, че чакаха пред спешното отделение някой да бъде изписан някой и те да бъдат приети на негово място, припомня БНТ.

"Има покачване на приема на пациенти с COVID-19, затова преди десетина дни е възстановен приемът на пациенти с COVID-19 в двете вътрешни отделения заедно с инфекциозно отделение. Има обособен интензивен сектор с 12 интензивни легла извън чистия карит, където се приемат най-тежките случаи. Отделно от това има триаж в урологията, където се разпределят и пациентите изчакват да излезе вече потвърденият PCR тест от Националната референтна лаборатория в София, след което се приемат в съответните отделения", обясни пред националната телевизия директорът на болницата д-р Красимир Темнилов.

"В момента има настанени 102-ма пациенти с коронавирус и е останало едно свободно легло. Очаква се да се изпишат пациенти, за да се освободят около 5-6 легла за деня, но това е ако няма наплив", уточни директорът.

През последното денонощие през болницата са преминали 50 пациенти, от които 11 са с коронавирус и са хоспитализирани.

Местният противоепидемичен щаб ще заседава днес в 13.00 часа. Тогава ще стане ясно дали в областта ще има нови, по-строги противоепидемични мерки мерки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕС Натовец

    13 1 Отговор
    Борбата за последното легло ще е безмилостна жестока.

    Коментиран от #20

  • 2 Достойна присъда

    13 1 Отговор
    След посещенията на Тиквата в региона и неспазването на собствените му мерки от него, нормално!
  • 3 тъй ша е

    11 3 Отговор
    Днес сме на 13-то ямсто по смъсртност в света от ковид , утре надминаваме САЩ и Босна и влизаме в челната десятака , браво боко , браво гроб чудесно здравеопзаване
  • 4 4546

    19 1 Отговор
    Стига с тия пациенти с коронавирус. Има онкоболни, на хемодиализа, с хиляди други гадни болести.
    Стега с тоя медицински фашизъм!

    Коментиран от #12

  • 5 Гост

    15 1 Отговор
    .... и как 100 легла в условията на "пандемия" за цял Пазарджик и селата около него... Това ли им е "подготовката" на НОЩ за "пандемията"?! Че тия са пет стотинки работа не са свършили!

    Коментиран от #32

  • 6 хараре

    4 0 Отговор
    Ще си умират пак на стълбите. Пригответе черните чували!
  • 7 пипи

    5 0 Отговор
    Не разбирам, не разбират ли, че с това "изчислено" отваряне на всичко, за да има пик на заразенитена 4 април, ще си направят политическо харакири.
  • 8 Чочо чоков

    5 0 Отговор
    Отваряй бойко, отваряй кръчми и чалготеки, че не трае.
  • 9 Първо място

    6 0 Отговор
    Охоооо...
    Доктор Темнилов отново е в първите редици по олни и умиращи!
    Сега е време отново да започне да дава интервюта както миналия път.
    Уж пари беше изкрънкал за разширяване на отделението за Какавид 19, а пак няма места.
    Старателен е-при него в Окръжната Болница на Пазарджик винаги е най-пълно...
    Празно нема!
    Доктор - герой на Герберистическия труд.
  • 10 Я ДА ВИ КАЖА НЕЩО ИНТЕРЕСНО И ДА СПРЕТЕ

    9 0 Отговор
    Я ДА ВИ КАЖА НЕЩО ИНТЕРЕСНО И ДА СПРЕТЕ С ТАЗИ ИСТЕИЯ . тази атипична пневмония наричат корона вирус."Практически всеки човек в своя живот преболедува тази вирусна инфекция, която се дели на две групи - рино вирус или корона вирус." ВИРУСЪТ е от 2003 г. .За запознати с медицината не е проблем .Номер 11.за да си върнем България. Борисов да бъде наказан за харчене на държавен ресурс за предизборната си кампания.. Герб ще доубие иономиката на държавата , заради алчното чекмедже . Увеличават заразените и ги намаляват , когато си искат . Абсолютна глупост . Не гласувайте за ГЕРБ , ВОЛЯ , НФСБ , И ВМРО . Гербарасите разчитат на много заразени , които да не гласуват от страх . Гласувайте и мислете за този , който ще може да обърне мутренската каруца . За да се свалят оковите , ще трябва сила , ум и силно желание за промяна . .Това минава всякакви граници. Абсолютно престъпно е това, което прави държавата. Не всички са прости, виждаме какво се случва около нас и нищо не отговаря на официалната позиция, че имало много сериозна и смъртоносна пандемия. Това просто не е вярно. Но тези боклуци са се хванали здраво за тази кампания и оправдават всички неконституционни мерки. За съд и присъда са всички, които продължават да поддържат този цирк. Не мога да разбера защо няма сериозен отпор от страна на хората. Много от тях явно от изкуствено създадения страх за живота им просто се предават. Отвратително и унизително е.

    Коментиран от #17

  • 11 гост

    6 0 Отговор
    Просташкото его на Борисов ни доведе до тази ситуация. Само да се докаже пред президента, че той определя дневния ред на държавата разхлаби мерките и сега се крие зад докторите. ЦЕЛТА Е ОТЛАГАНЕ НА ИЗБОРИТЕ. Девизът му е : ЧРЕЗ СТРАХ, БОЛЕСТ И СМЪРТ КЪМ НОВ ГРАБЕЖ"!
  • 12 Доктор

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "4546":

    Стига,ама никой не ги кара насила в болницата.Най-лесно е да се каже стига,но това не е решение.Болните ги има,не са измислени,дай решение този дето вика мед.фашизъм.
  • 13 Астер Ваксата

    4 0 Отговор
    Сигурно са първенци по бройки ваксани.
    Като го знам джуджето -директор на болницата какво е комплексирано...Ваксинирал е рода си до 11-то коляно и всички останали и сега не му стигат леглата...
    Няма ли други болници в региона?
    Боко да му даде креватите от Арена Армеец, та да ги запълни!
    И пътеки, пътеки,пътеки
    Супер алчно момченце е този Красьо Темнилов.
  • 14 питайте

    2 0 Отговор
    Кво прават болниците и как създават недостиг на прием, за да се поддържа паниката в обществото.

    Обявяват спирането на планов прием на пациенти тествани с Ковид или без Ковид( тези са обявени за безсимптомни зразоносители). И край болниците изчерпват капацитета си.

    Цялата схема. А медиите тръбят болниците са препълнени- и показват кадри снимани не в болнични отделения.
    Репортажите са от места в болници, входове, приемни или в специално оборудвано студио като болнично отделение с хора в найлонови костюми, на носилки пациенти с респиратори и т.н.

    Така се създава илюзия в хората, че всички болници в страната са препълнени от заразени с Ковид.

    Отделно, че не можеш едновременно да се тестваш за грип, респираторни вируси, хремавите вируси, адено вирусите и другите инфекциозни вируси, за да разбереш точно от какво имаш инфекция- кашлица, хрема, настинка, главоболие, дихателни проблеми.

    Щото ако тестват за всички вируси, ще се окаже че човек е с позитивен тест- и за грип, и за респираторни вируси, които удрят най- силно белите дробове. Също за хремавите вируси, аденовирусите и Ковид накрая- които са с по слаби инфекциозни влияния.

    Но в момента е " забранено или много скъпо за НЗОК" да се тестват хората и за други инфекциозни вируси освен за Ковид.
    И всичко се записва като Ковид, така се подържат " пандемията и пиковете писани като само от Ковид".

    Поискайте да ви тестват едновременно и за грипни, респираторни, хремави, аденовируси, когато ви

    Коментиран от #15

  • 15 питайте

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "питайте":

    Поискайте да ви тестват едновременно и за грипни, респираторни, хремави, аденовируси, когато ви кажат, че трябва да се тествате само за Ковид.
    Кажете, че искате да разберете от какво точно е инфекцията ви- хрема; кашлица; болки в мускулите; главоболие, болно гърло с загуба на вкус, проблеми с стомаха- киселини, колики, запек, подуване; дихателни проблеми- бронхити, пневммония евентуално.
    Дали е от грипен вирус, респираторен вирус, хремав вирус, аденовирус вирус, коронавирус и други вируси.
    На ПСР, антиген теста ще излязат положителни доста инфекциозни вируси от коронавируса, не само ковид, ако поискате да ви тестват и за тях.
    Вижте какво ще ви отговорят- ами нямало достатъчно тестове за други инфекциозни вируси, нямало такава практика, не правили други ПСР, антиген тестове за други вируси, освен и само за Ковид, било много скъпо за НЗОК и пациентите.
    Питайте, питането е безплатно, а знанието безценно.
  • 16 ХайлАдолф

    1 0 Отговор
    Е какво толкова е станало , просто ще работят по системата на частните болници - като има наплив от ковид спират плановата дейност на още едно отделение и го пълнят с ковид , а като намале наплива , връщат отделението към плановата му дейност . По този начин места за ковид кандидати винаги ще има .

    Коментиран от #18

  • 17 Бай Знай

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Я ДА ВИ КАЖА НЕЩО ИНТЕРЕСНО И ДА СПРЕТЕ":

    Масовката у нас е с изключително нисък когнитивен потенциал. За това няма отпор. Още от БКП-то си знаем:"Бееееее, беееее..."
  • 18 МАФИЯ НА ББ

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "ХайлАдолф":

    ДА ГИ КАРАТ В ЧЕТИРИЕТАЖНИЯ ПАЛАТ НА БОЙКО БОРИСОВ. ТОЙ ОТВОРИ УЧИЛИЩА, МОЛОВЕ И РЕСТОРАНТИ. ЗА ДА НЯМА КОЙ ДА ГЛАСУВА. БОЛИ ГО ПИТОНЯ ,ЧЕ СТЕ ЗАРАЗЕНИ И БОЛНИ.
  • 19 Пътеката

    2 1 Отговор
    Най-алчните шефове на болници винаги си ги претъпкват с болни по най-скъпите пътеки. Тази им носи по 1200 лв на калпак.
    Наглеците, от друга страна не лекуват въобще тези болни: понадупчат ги калпаво и нарочно, за да се вижда, че са ги дупчили - уж голямо лечение им правят. Влеят малко разтвор на натриев хлорид-по тяхному супер купешки звучащото Физиологичен :-) разтвор. И ги оставят на съдбата.
    Разликата от донгите по пътеката остава за бонуси.
    Или не сте чували за какви бонуси става дума в болниците!?
  • 20 Пазарджиклия

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ЕС Натовец":

    Болницата лъже!! Двете вътрешни, и инфекциозното отделение за заети от болни с " настинка"!! Болните нуждаещи се от реанимация,техният брой не е по- голям от преди " короната"!!

    Коментиран от #24

  • 21 Беновска пита

    3 1 Отговор
    Ами болните с другите ВЪТРЕШНИ заболявания къде се лекуват?? Мрат по къщите ли??

    Коментиран от #23, #27

  • 22 Уволнете шефа

    2 1 Отговор
    Директора на тази болница трябва да бъде отстранен моментално!
    Не се е справил през ноември: оставял болни с бронхопневмония да чакат отвън ( което ще рече на студа) докато се освободи място в отделението!!!!!!!!!!!
    Това да не е ресторант, бе?
    Как така ще ги оставя да чакат?
    Сега отново не се справя този некадърник-явно от статията!
    И пазарджиклии го търпят?
    А протест с искане за уволнение?
    Защото този маймун оставка явно няма намерение да даде-лапачката е голяма!
    УВОЛНЕНИЕ!
  • 23 Дедо

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Беновска пита":

    Или на стълбищата на болниците и в линейките???!!
  • 24 Татар Док

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Пазарджиклия":

    Не лъже цялата болница!
    Д-р Красимир Темнилов лъже!
    Неговите облаги са неописуеми!
    Много го устройва всички болни да са по клинична пътека за 1200 лв.
    Вервай ми!

    Коментиран от #29

  • 25 Софиянец Вплюс

    2 0 Отговор
    Д-р Красимир Темнилов, директорът на тази болница е един некадърен доктор, от когото не става нищо друго освен вискозен и некадърен администратор. Подреди дъщеря си като общинска съветничка -Йордана Темнилова и сега лапат с пълни шепи. Всичко това не е без участието и на продажния пазарджишки кмет.
    Но явно пазарджиклии са кротки и смирени хайванчета.
    И си заслужават съдбата........
  • 26 Инфекционистът

    1 0 Отговор
    90 % от настанените в болницата могат да се лекуват АМБУЛАТОРНО т.е. вкъщи!! Ама това ще наруши спокойствието и съня на т.н. " джи-пи-та!!!

    Коментиран от #28

  • 27 Сестра Пена

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Беновска пита":

    Беновска, питай шефа на болницата, бе?
    Той нали все интервюта дава на НОВА колко бил подготвен, как се бил справил...
    Питай го!
  • 28 Кокоман

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Инфекционистът":

    И нема да има пътечки за болницата!
  • 29 Друг от Пазарджик

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Татар Док":

    Вярно е,че болницата като сграда не може да лъже!! Директорът и тия от РЗИ и" Спешната" лъжат!!

    Коментиран от #30

  • 30 Татар Док

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Друг от Пазарджик":

    'щото всички тези, дека си ги изброИл лапат та са кинат.
    На гърба на завалиите от Пазарджик и региона.
    Революционен край били, имали традиции.
    Дръжки имат-пълни шарани са населили тази област и града.
  • 31 Васил

    1 0 Отговор
    Нали искахте да са отворени заведенията училищата и фитнесите ами почвайте да празнувате.
  • 32 Дядо Поп

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    А колко легла има в ЧАСТНИТЕ болници,определени за "короната"?? Николко!! Ха ха ха!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове