Last news in Fakti

2 Януари, 2013 18:19 3 864 20

Речта на президента с рекорден рейтинг

  • плевнелиев-
  • реч

Първото новогодишно обръщение на президента Росен Плевнелиев е заснето от екипа на БНТ в три различни формата на телевизионно излъчване с най-високо качество, за да може да бъде използвано от всички медии в България, съобщиха от телевизията.

Концепцията за изработването и визуализирането на клипа с новогодишното послание на държавния глава е на администрацията на президента, а техническата реализация е осъществена от Българската национална телевизия.

Два дни след новогодишната реч на президента Росен Плевнелиев коментарите за нея не стихват. Наблюдателни зрители разкриха, че държавният глава говори за историята и природата на България, до главата му се въртят снимки на Царевец и... американския курорт Аспен. Очевидно екипът, подбрал илюстрациите към президентското приветствие, е объркал скипистите на Колорадо с тези у нас. Политическия имиджмейкър Нидал Алгафари коментира пред "Стандарт", че речта на президента е била брилянтна, но декорите са били калпави.

При изготвянето на клипа, подбора на снимковия материал е извършен съвместно от екипите на БНТ и пресцентъра на президентството. Използвани са кадри от фонда на БНТ, снимки от интернет сайта на администрацията на президента, и снимки от свободни от авторски права български туристически сайтове, избрани след съгласуване с Дирекция "Връзки с обществеността" на президентството.

Коментираната снимка на планински пейзаж е свалена от официалния сайт на Балкантурист в интернет, представена като реклама на български ски курорт.

Обръщението на държавния глава, минути преди настъпването на 2013 година, постигна един от най-високите рейтинги в програмата на БНТ в празничната нощ.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТРОШАЧА

    2 1 Отговор
    НЕГРАМОТНОСТТА СРЕД БЪЛГАРИТЕ ВЕЧЕ Е КРЕЩЯЩА ЗА ВТОРИ ПЪТ СЕ ПРОКРАДВА НЕ КЪДЕ ДА Е А В ... ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ... !!! (предишния път бяха написали на сайта си определението - мангали - вместо цигани или роми !?)
  • 2 цецоапартамента

    3 1 Отговор
    Много слаба реч и набързо скалъпена беше,личи му че няма дар слово.
  • 3 НАНЕ

    1 1 Отговор
    Аспен е в България,а България е част от Америка,затова клипа е
    с този зимен курорт!
  • 4 ГОСТ

    4 1 Отговор
    БРАВО!!!! ТОВА Е ПРЕЗИДЕНТА КОЙТО ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА ИМА ТАЗИ ДЪРЖАВА.ЕДИН ДОСТОЕН ДЪРЖАВЕН ГЛАВА
  • 5 djimi

    1 4 Отговор
    Какъв президент е този смешко-нито визия,нито излъчване!!!-просто е поредната пионка поставена от Б.Б за да си развява баиряка!как не се вдигна този народ и да ги пометем тези мухлювци!БОГ да пази България!!!
  • 6 кузи

    3 1 Отговор
    За съжаление и Плевналиев е като всички останали мишоци появили се незнайно откъде , забогатели незнайно как и говорещ клиширани речи които слушаме повече от 20 години. Ясно е че не той е избирал кадрите , но ако има някакво достойнство винивните за гафа трябва да излетят с шутове. Това обаче няма да стане защото сигурно са от родата живуркащи покрай него. Безотговорни за които българското не значи нищо, хора на които каквато и работа да дадеш я вършат без никакво желание само да вземат левовете.
  • 7 кузи

    0 1 Отговор
    Кой бе бате да се вдигне ако не ние , пенсионерите ли, м....лите ли ? А иначе съм съгласен с теб за мнението ти
  • 8 Трибал

    3 1 Отговор
    Семейството на тоя ,са преселници от Гърция!Като се има в предвид че по голямата част от гърците са евреи,и от 44та год.България се управлява от еврейска власт,не е трудно да се досетиш какъв е и на кого служи!закон за защита на нацията,за да я има България!Или ако не по добре да се разделим на племена както преди,за да оцелеем срещу еврейската напаст!

    Коментиран от #17

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Трибал

    2 1 Отговор
    Като се има в предвид че и вицепрезидента е циганка,опази боже кой ни управлява и какво ни очаква!
  • 11 минаващ

    5 1 Отговор
    Рекорден рейтинг по гафове, това беше речта на Плевнелиев!
    Ами едно може да им се признае на Тиквите - дънят се зрелищно, със смели подрусвания......... а за Роско новогодното обръщение е единственото официално изявление пред народонаселението - имайки пред вид същността на длъжността му - най важната му работа за годината, а за най-важното си задължение бившият комсомолец-дюлгерин не се бе подготвил.
    Абе тая снимка е най-малкия проблем - може да е поради неграмотност на екипа монтажисти, може и да е нарочна провокация с цел компромат.
    Но всъщност истинския гаф е самото обръщение на президента в стил предаването "Памет българска". По-нелепо от това не можеше и да бъде......всъщност можеше и аз го очаквам с нетърпение през следващата година!
    И в заключение ще кажа: президентският пост трябва да се закрие, или поне да не го избираме пряко, това е!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 СуперБойко :D

    1 1 Отговор
    Ние така или иначе тази МАРИОНЕТКА не сме я избрали пряко, то е ясно че всичко се контролира от Б.... Б......
  • 14 bubblehead

    1 0 Отговор
    Ех, какъв матри ал за галфономерията за ден-два да се облива с помия и да се потъркаля в калта и да се тюхка как е възможен такъв гаф! ? Нечувано! Немислимо да объркаш Аспен с Пампарово!? Нечовешка обида за американския курорт! Как си позволяваме да се сравняваме!? Как ще го преживеят американците да им припознаят куроиртите с курортите на кенефците!? Страшна работа! Офицялна дипломатическа нота на извинение си иска такъв гаф! Малеееее!!!
  • 15 румбо

    1 0 Отговор
    Нищо не разбирате хора!След като македонците смело присвояват световната история е време да им го върнем с присвояване на територия-Колорадо е само началото!Да се готвят Хавай и Бермудите.
  • 16 Трибал

    0 0 Отговор
    Кои бермуди?Тия на вицето ли?
  • 17 ЛУД ЛЕР

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Трибал":

    евала авер НАЛИ ЗНАЕТЕ ЕВРЕЙСКИТЕ ПАТКАНИ КАК СИ ТРЪГВАТ ОТ ГОСТИ ПО ПУШЕКА ПО ПУШЕКА
  • 18 ЖОРЖ

    0 0 Отговор
    След като г-н Президента не обърка някоя столица или държава значи всичко е наред.За едни голи чукари няма да го правим на въпрос.
  • 19 Stoyan

    0 1 Отговор
    На мен ми хареса речта.
    Увеличехме звука на тв-то, само защото изглеждаше по нов начин.

    Беше глупава тази форма в стил power point.
    Но бе добре, че се споменаха и показаха хора дали живота си да помогнат на други.

    Но какво бръкна у дупетата на мнозина.
    Идеята, че вашата съдба е във вашите ръце.
    Първанов никога не би ви казал подобно нещо.
    В тази страна, много хора не искат да управляват съдбата си, искат някои друг да го прави ...
    Искат социализъм и най-добре комунизъм.
  • 20 ЛУД ЛЕР

    0 0 Отговор
    ТЕЗ ГЛУПАЦИ ДОКАТО СА НА ВЛАСТ СЪБАТА НИ Е В НАШИТЕ РЪЦЕ ПОД ФОРМАТА НА КУФАРИ И ЧАКАЩИ НА ТЕРМИНАЛ 2 ДА ОТЛИТАМЕ НЯКЪДЕ ПО ДАЛЕЧ ОТ ТАЗ ГЕРБАДЖИЙСКА СВИНЩИНА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове