Last news in Fakti

3 Януари, 2013 17:52 7 791 29

Уволнена е служителка заради гафа с президентската реч

  • копи пейст-
  • уволнена-
  • служителка-
  • сандалова-
  • гаф-
  • реч на президента-
  • плевнелиев

Снимката на Скалистите планини в Колорадо е била на сайта на "Балкантурист" заради "копи пейст" на служителка на компанията, която вече е уволнена. Това съобщи пред Дарик директорът на туристическата фирма Нели Сандалска.

Според Сандалска изображението не подвежда туристите, които избират да почиват в Пампорово, защото е придружено от други снимки, които наистина са от курорта.

Освен това сайтът на "Балкантурист" е само на български език, а българите много добре знаели къде е Пампорово.

Сандалска допълни, че никой не я е потърсил за разрешение снимки от сайта на ръководената от нея компания да бъдат използвани като изображения в клипа с новогодишната реч на президента Росен Плевнелиев.

"Не знам кой и защо е взимал снимки от сайта на "Балкантурист". Никой не ми се е обаждал, не е искал да говорим по този въпрос. Има специалисти, които правят сайтовете. Тази снимка е взета от сайта на Пампорово, никой няма да взима снимки за Пампорово от Аспен. Неприятна ситуация. Никой не го е направил с умисъл. Но не може да сложиш тази снимка и да твърдиш, че това е Пампорово", коментира Сандалска.

Нели Сандалска беше категорична, че всички снимки на сайта на "Балкантурист" ще бъдат проверени, за да не се допуснат нови грешки от страна на служителите й.

Шефката на "Балкантурист" беше категорична, че ситуацията е неприятна, но тя няма да се отрази негативно на имиджа нито на българския президент, нито на страната ни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владимир Йосифов

    0 0 Отговор
    В България не се търси информация за фотографията и това най-накрая доведе до голям скандал...
    Интелектулната собственост е незащитена както всичко друго в България...
    Библиотеката е добра идея !
    Успешна година за всички PR експерти !
  • 2 LATEXCULT

    1 0 Отговор
    Този гаф го отдавам на простотия и некадърност на всички нива в БГ. Едва ли на повечето пияни чалгари им е направило някакво впечатление от къде е снимката. Просто тази безсмислена държава бавно се разпада.
  • 3 Минува42

    1 1 Отговор
    Правилно е уволнена!
    Трябва да уволнят и фотографа!
  • 4 компанията

    1 0 Отговор
    Служба информация и сигурност на президенството АУТ!....има млади и компетентни наши деца,които достойно ще представят
    Българския президент,а не тиквини нагаждачи ,..............кьоравили са,че това не е в България,един козар от Банско също се е смее!
  • 5 ббцвцвидяяяяяяяяя

    1 0 Отговор
    многооооо богаттттттт от какво? какъв срам!!!!!!!!!! да се стягат циганите да гласуват! колкото не достигнат ще ги допишем, както за тоя със скалите
  • 6 naroden

    1 0 Отговор
    Nqma takava darjava.......!!!!
  • 7 гост

    0 1 Отговор
    Докато пишем и по този въпрос на български, но с латиница, ще бъркаме и Скалистите планини с Пампорово.
  • 8 Copy/Paste

    0 0 Отговор
    то преди време на реклама на Пиринско по ТВ-то бяха кордисали Матерхорн... тоя връх от шоколадчетата Тоблерон... сега Колорадо... какво ли идва наред...
  • 9 Photo

    0 0 Отговор
    Използването на снимката е чиста кражба на интелектуална собственост. Условията за използване, автора и мястото може да видите по-подробно и фактологично ТУК:

    http://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1505273&t=1505273&phorum_uriauth=

    Според влязло в сила, обжалвано и приключено в БЪЛГАРИЯ сродно съдебно решение за неправомерно използване на снимки без съответно предостъпени права (кражба на говорим език) виновен е възложителя, а не изпълнителя!
  • 10 Коментатор*

    0 0 Отговор
    Не слушах много внимателно обръщението и помислих,че кадърът се показва в духа на българо-американската дружба.Явно нивото на властниците ни е такова-като си имаме излагащи ни Калинки и кокошки,защо да си нямаме и такива петли...
  • 11 Kornelia

    0 0 Отговор
    как да го направиш с у-мисъл, като първо за тази цел трябва да имаш мисъл
  • 12 Я.....

    1 0 Отговор
    Я, те и американците имали красива природа. Само, че от нашта май вече не остана много! Нищо, ще си я гледаме на снимки.
  • 13 Prasko

    0 0 Отговор
    Ами да накрая за всичко ще е виновна пак чистачката... , както обикновено в БГ
  • 14 Новогодишно

    0 0 Отговор
    Че има много некадърници в държавното управление има , ама и то в частните фирми е също една шуробаджанащина и едни калпави служители , че ги мързи да гледат , а камо ли да мислят... и така годината започна за българия с ГАФ ...
  • 15 БГ

    0 0 Отговор
    Тая година със снимки от Америка и без химн, до година ще слушаме Американския химн. Това са "патриотите" от ГЕРБ.
  • 16 Бай хой

    0 0 Отговор
    А ве служители ПР-и не знам оше кви си некадърници.Ми президента кво е гледал.На коя държава е президент като не чух и химна.ГЕРБаджийска проостотия - от президента та до премиера.Срам.То и цигани да бяха щяха да се усетят.Виждате колко са незаменими в простотията си ГЕЙРБ.
  • 17 НТД

    0 0 Отговор
    Хахахааа Плевнелиев и компания всички банда клоуни!! Долу момчета отивайте си по селата и Бойко да гаси пожарите!! Българиноооо осъзнай се кво си сложил да играе хорото????
  • 18 Петър Белоречки

    0 0 Отговор
    Ало остроумник-острилник явно много ти се щте СерГей Дмитриевич Станишкин да беше станал президент. Тогава рекламите му щяха направо от Австрия да се правят и то за солени пари...Въобще гаф щеше да има ако някакъв си амереканец се беше обадил за тази снимка. А то тя била "засечена" от политрук на Станишкин?!

    Коментиран от #19

  • 19 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Петър Белоречки":

    Простотията и от дядо коледа да беше засечен пак щеше да си остане простотия.Бойко е незаменим само по простащина.Станишев не е бил комунист за разлика от Борисов.За интелигентност и ум няма какво да се коментира.Само простаци желаят да са управлявани от простак.
  • 20 mmmm...

    1 0 Отговор
    Станишев поне не е толкова прост за разлика от Б,Б.Тоя е върхът!И екипът му,нарочно избиран с конкурс по скудоумие,за да не личи колко е прост премиерът ни.Горко ти,Българийо, все по-прости,по-алчни и по-мързеливи държавници те управляват!
    Много беше прав Жорж Ганчев,когато крещеше "Българино,не гледай тъпо!" А го мислехме за шут...Е,все по-големи шутове ни управляват,само дето на нас не ни е до смях!
  • 21 Надежда

    0 0 Отговор
    Че е гаф - гаф е! Ама, чак пък толкова голям, колко по-голями гафове е имало през годините /и не само в България/ и деликатно са замазвани. А, сега защо се вдигна толкова шум? Това ли ни е най-големия проблем на нацията? Аз искам да попитам нещо друго! При 90% чалгаджийско население на страната /по официални данни на статистическа организация/, което няма прадстава какво означава думичката "Колорадо", как установиха веднага на минутата, че снимката е от там? Или може би някой нърд си избива комплексите?
  • 22 Президентски съветник

    0 0 Отговор
    А защо не уволниха президента? Заради това, че не знае в коя държава се намира. И заради това, че няма българско самосъзнание. Като му е толкова мило Колорадото, да отиде там в Скалистите планини. Ама като му замръзне трътката там, ще доприпка тук на бърза ръка, да влачи замръзнала трътка по стената и да оставя следа като гол охлюв.
  • 23 русенец

    0 0 Отговор
    Ние се самоизяждаме като нация. Голям гаф, голям гаф-само това се повтаря тия дни! Голяма,фатална грешка:сбъркали снимката!!! Бре, ами сега-да ревнем и да ни разберат в цял свят колко сме некадърни! Това направиха нашите медии. Че кой не прави грешки на тоя свят? Сигурно само българските журналисти.
  • 24 Провинциалист

    0 0 Отговор
    Копи-пейст модата не подмина и президентския ПР!!!
    Не се ли намери поне един българин да е снимал Родопите, който да подари снимката си за клипчето, та се стигна чак до там, че да се изтегли от интернет едно "изображение" неясно къде снимано и с неясен автор!
  • 25 Ди

    0 0 Отговор
    Аз пък се чудя как нито един от правещите клипа не знаят как изглежда Родопи планина. Такива скали и върхове там просто няма. От километри личи, че това не може да е Родопи.
  • 26 GOGO

    0 0 Отговор
    Забравили са да уволнят и две чистачки в "балкантурист"!
  • 27 Вики

    0 0 Отговор
    Лъже по стар ченгесарски обичай - да се подмаже на властта, белким налапа още някаква облага - за кога ли? Той Господ я е уволнил самата нея отдавна...Смешла
  • 28 Додо

    0 0 Отговор
    Тая па никой не я бил търсил - ми то няма за донасяне , че да те търсят вече!!! Друг е въпросът през колко празни погледи е минала тази снимка и никой не я е отразил като неподходяща за случая. Що баба Санда не каже кого точно е уволнила като и тя не е видяла много преди това гафа, защото тази снимка сигурно от години кеси на сайта на Балкантурист" от години?!?А и това си е лъжа, нищо че е от невежество...Не съжалявайте горката уволнена служителка - такава просто няма, ама друго си е да се подмажеш ...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове