Last news in Fakti

3 Януари, 2013 21:48 32 411 55

Млекари дават на съд балкона на Жулиета

  • реклама

Млекари дават на съд рекламата с "балконите" на Жулиета. Клипчето популяризира сирене с палмово масло, в което хубавица с пищно деколте черпи младеж на име Ромео с парче млечен деликатес, извадено от пазвата й. Шеговитата лента вместо да развесели бранша, вбеси Асоциацията на млекопреработвателите в България. Те съобщиха, че ще се сезират Комисията за защита на конкуренцията, предаде Информационна агенция "Стандарт".

Според браншовиците рекламата внушава на потребителите, че ментето е по-добро и по-здравословно от истинското сирене. С посланието на клипа ще се запознае и Съветът за електронни медии. Едва след като се произнесат всички компетентни органи, включително и агенцията по храните, ще може да се вземе решение за или против спирането на спорната реклама.

Клипът е в съответствие с всички законови разпоредби, смятат обаче производители на продукти с растителни мазнини. Според тях потребителите не са подведени, защото според наредбите за млечни продукти бучките, в които има растителни мазнини, могат да се казват по всякакъв друг начин, но не и сирене. От рекламата става напълно ясно, че продуктът е именно имитиращ деликатес с вкус на сирене, уточняват поддръжниците на Жулиета.

Масираната реклама е на марката "Булка чеиз", продуктът е на шуменската "Фикосота синтез" и е направен по поръчка в мандра "Милки лукс" - Бяла черква. Холдингът е собственик и на марките за сирене и кашкавал "Тертер" и "Българеа". Близки до производителите признават, че този клип е довел до драстично увеличение в продажбите на продукта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 aha

    1 0 Отговор
    Чалга сирене
  • 2 dockera

    1 0 Отговор
    не ми го побира главата, как може българина да се манипулира токова лесно и да купува такива боклуци :)

    Коментиран от #7

  • 3 Пламен Кисьов

    2 1 Отговор
    тва е абсурдно - се едно като гледам реклама на дадено вино - как някаква девойка си кисне краката в легена с чепките да подам оплакване - до комисията за защита на потребителите, примерно хахах ... тва си е добър маркетинг ... наливаш пари в реклама и хоп - вече си #1 на пазара .. примери колкото щеш - ето колбасите на "народен" - супер са зле , не си ги купувам щоти са кофти - ама понеже ги рекламират "Комиците" , със сигурност бележат ръст в продажбите
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кирил

    1 0 Отговор
    .а.ти тъпата реклама! Тази и за Жоси са водещи по тъпотия ... рекламните агенции ... срам и резил!
  • 6 ценител

    1 0 Отговор
    хубава ц.ца. другото не ме интересува.
  • 7 Пламен Кисьов

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "dockera":

    хехехе ма ти кво си мислиш ,че като отидеш на кръчмата , жулиш си ракийката и си хапваш шопската салатка, е настъргана отгоре с "тертер" ли !?? хаххах наивници

    от кое се манипулира, от някаква реклама ли? буллш.т !! има си етикети на продукта - пише си от кво е направен .... българина не е манипулиран , а е принуден да си купи скапано сирене - като отидеш на щанда , разликата в цената от менте сирене и "хубаво" е огромна .. и понеже живеем в такава държава , чак почваш да се чудиш дали тва "хубавото" сирене, аджеба е истинско или е същия боклук като евтиното /понеже като чета по горе в статията кой холдин на кого е - май излиза ,че 15 марки ги държат 3 фирми хаха/ ... та в крайна сметка дали ще е от ментето или от скъпото, разликата излиза само в джоба ...
  • 8 fndskjvnfev

    1 0 Отговор
    И все пак, колкото и да е мизерна една реклама, дори да е толкова просташка, ако се върти достатъчно целта е преизпълнена - мазньоча се купува яко, производителя си е избил парите за рекламата и печели, а ние си плюем вместо да не купуваме.
  • 9 EBACHAA

    1 0 Отговор
    ABE NE ZNAM ZA SIRENETO AMA AKO MI PADNE JULIETKA DVA MESECA NQMA DA IZLEZEME OT SPALNQTA
  • 10 Левила

    1 0 Отговор
    "Булка чеиз" е отвратителен продукт. Не се лъжете да си купувате от него!!!!!
  • 11 ттт

    1 0 Отговор
    Пълен боклук!!! Рекламата е лъжлива, защото продуктът не може да се нареже на парчета, той се разпада!!! Далечно подобие на извара е!
  • 12 Ташко

    1 0 Отговор
    Най-тъпата реклама, която някога сме гледали, при това за най-ужасния менте продукт!!! Дори да се излъже човек да го опита, повече няма да повтори, по-добре да не се произвежда, излага производителя си!
  • 13 mero

    0 0 Отговор
    nai selskata reklama
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 чопър

    1 0 Отговор
    Единственото хубаво нещо в рекламата е мацката,дано да са и платили колкото трябва.
  • 16 jan

    1 0 Отговор
    докато има Телета , ще има и Касапи.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Въшката

    1 0 Отговор
    Те пък млекарите какво се правят на велики.Да не би тяхното сирене да е в ред?Произвеждат го и още на другия ден го карат в магазините а то трябва да отлежи минимум 3 месеца за да е вкусно.
    А какво стана сьс стандарта за месни изделия "Стара планина" някой да си спомня за него.Всичко е една голяма измама и се прави заради фирмени интереси а не в полза на потребителя.
  • 19 Иван

    1 1 Отговор
    Фикосота - тадициона продукция с доказано НИСКО качество!
    Фикосота - умея да правят бизнес! БРАВО!
    Момата - БРАВО!
    Който исика мляко, масло и сирене: насело!
    Ако земеделски пройзводител има крава(и) и реши да прави масло, сирене кашкавал и т.н. НЕМОЖЕ!

    Тая година върнахме 100 000 000Е поради глупост и наглост!
    НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
  • 20 М1М-1

    1 0 Отговор
    Аз лично не бях гледап по-глупава реклама!! Отвратително дразнеща, но чалгата доведе именно до тук. Нищо смислено и с разголване да бъдат лъгани наивните и незапознати хора!!! Та това дори не е сирене, а някакъв заместител на продукта.

    Фирмата няма да я коментирам. Нито какви хора, от какъв етнос и при какви хигиенни "норми" работят там. Лошото е защо фирми ще предлагат стоки ментета за хранене, при условие, че могат да произвеждат и продават ИСТИНСКИ продукти с високо качество, при това със същия обем на продажби. БЕЗУМИЕ е да се продават боклуци и да се тровят хората, за сметка на някой набеден "бизнесмен". СЪДЕТЕ ГИ ДО ДУПКА!

    Българи, не се лъжете и не купувайте нищо от подобни хора. Това си е чиста гавра с клиента и неговите права!!! А какви са рисковете от подобни изкуствени храни - направете ги вие!
  • 21 ХХХ

    1 0 Отговор
    Като гледам, нищо чудно "балкона" също да е менте.
    Станахме скапана чалгаджийска държава.
    Хора с промити мозъци, които се лъжат лесно, особено когато някой им покаже циц*. :/

    Жалко за вас наивници, че се оставяте подобни мизерници да се подиграват с вашето здравето, права и право на избор.
  • 22 бъ3х

    1 0 Отговор
    какви ц.ци имат тези българки - чудо. направо сирене на бучки. добре че не са изкуствени, че ще вади силикон в туби или по-лошо : кварцов пясък :Р
  • 23 Филолог

    0 0 Отговор
    Форумци, прочетете правописния речник!
  • 24 цицоман

    1 0 Отговор
    Това се казват Ц.ЦИ - с главно Ц!!!
  • 25 dунда

    1 0 Отговор
    щом и сирене ядем вече в дискотеките, смятайте докъде сме я докарали..............., а за двете действащи лица.....какво да кажа - селски буци....
  • 26 аууу

    1 0 Отговор
    Абе то, че няма да си купя от туй менте е ясно, обаче мацката си я бива!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 тъжната истина

    1 0 Отговор
    Манекенката Дончева не можа да стане известна с книжките си за деца или с други свои способности , но с тази реклама определено се прочу.
    Дали го е планирала както много други уж случайно пуснали свои порно клипове в нета или без да иска правейки услуга на свой познат бизнесмен от "Фикосота" е постигнала това не е важно.Важното е ,че на територията наречена България грубата чалга било музикална или в други области на културата и живота се котира
    добре.
    Това говори много и за качеството на "материала" ,както се беше изразил преди време един "виден" наш "политик".
    За съжаление в държава , където повече от 60 години вече властва простотията , където повече от 2 милиона са емигрирали защото нямат препитание,където 3,2 милиарда от бюджета отиват за да се издържат циганите за да раждат още и където се губят милиони неусвоени от евро фондове поради корупция и некадърност на администрацията на всички нива няма какво друго да се получи.
    Просто ще си останем една тоалетна при това ориенталска както ни беше показал един чешки творец преди време.

    Много жалко , защото все пак има още способни хора , на които простаците и некадърниците няма да дадат шанс.
    Но както се случва често вирусът загива заедно с организма в който е живял.Но това алчните войнстващи простаци няма как да го разберат.
    Бог да пази България.
  • 29 джигера

    1 0 Отговор
    сиренето е от палмово масло ,а боските й са от силикон
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 bqs

    0 0 Отговор
    Тия от Фикосота не правеха ли и сапуни ТЕО ?
  • 32 Венко

    1 0 Отговор
    знаете ли кое е най тъпото... шест годишната ми дъщеря, рецитира рекламата, като училищна пиеса.... не може да се излъчват безразборно всякакви щуротии, и Бенетон правят провокативни реклами, но с някакъв смисъл... а тук просто има чалга и пак чалга... каде е СЕМ ?
  • 33 гост

    0 0 Отговор
    яжте хора палмово масло там е истината
  • 34 Пацо

    0 0 Отговор

    Иван

    Ако земеделски пройзводител има крава(и) и реши да прави масло, сирене кашкавал и т.н. НЕМОЖЕ!

    ...поради глупост и наглост!
    НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!

    =========

    Ваньо, неграмотно човече, първо се научи да пишеш и после давай оценки за държавата, моето момче, чиято дипломка ти се е паднала от "Зайо Байо"!
  • 35 гацо

    0 0 Отговор
    поредно менте
  • 36 Венцислав

    1 0 Отговор
    Съветвам майката, на която дъщеря й рецитира рекламата, като училищна пиеса, да я заведе на театър за да не свързва Ромео и Жулиета с този сюжет! ... И дано не мисли Бетовен за куче.

  • 37 В2

    0 0 Отговор
    не била майка, баща бил... сега видях ник-а ;d
  • 38 2афс

    0 0 Отговор
    Аз не ям подобни продукти, но в рекламата се казва: "не сирен, а деликатес" точно с цел да се разграничи от сиренето като млечен продукт. За мен по-добре изобщо да няма такива продукти и наистина да са на отделен рафт , който да не е до млечните продукти,а по скоро до някакви диетични тем подбни.
  • 39 morientes_lale

    0 1 Отговор
    И къде видяхте чалга в клипа... Рекламката си е доста интересна и малко провокативна като всяка реклама, но казва истината че това не е сирене..

    Коментиран от #42

  • 40 vbesen

    0 0 Отговор
    Да я мяхят тая реклама,че втръсна на всички ни!
  • 41 Бай Цало

    1 0 Отговор
    За млекопроизводитете ли!!!Това си е като оная приказка, видел на у. си малко сиренце, и помислил че е мандра.
  • 42 ужас

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "morientes_lale":

    не само видяхме, но и ЧУХМЕ чалга
  • 43 Емо

    0 1 Отговор
    ето го Емо пред къщата на Жулиета.

    http://vbox7.com/play:55eafbd9d0
  • 44 bai hu

    1 1 Отговор
    я се осъзнайте бе хора, какво искате от рекламата...били я рецитирали децата, имало чалга, имало сексизъм...ами измислили хората нещо интересно и бай Ганьо скача на бой...ами те са си постигнали целта- сега цяла България говори за тази реклама...
  • 45 balark

    1 0 Отговор
    РЕКЛАМАТА Е УЖАСНА!
    БРУТАЛНА ЧАЛГА!!!
    Безвкусица е комплимент
  • 46 Димитър Димитров

    1 0 Отговор
    Това е като Азис всички го плюят а той рейтинг бере....
  • 47 benzin

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Джаро":

    рекламата не е направена професионално,но няма защо да я оплювате,познавам героите от нея и най-лошото е че са ги прецакали и са им платили жълти стотинки вместо десетки хиляди да не казвам и стотици както е навсякъде по света.
  • 48 kibika

    1 0 Отговор
    Най-пошлата и просташка реклама...........
  • 49 Естет

    1 0 Отговор
    Чудесна реклама, предназначена за подрастващото чалга поколение или въобще за всички, които могат да се нарекат Прости с главно "П". P.S: Иначе на тая ц*ците са толкова истински, колкото и сиренето.

    Коментиран от #50

  • 50 румбо

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Естет":

    Ц.ците са 100% истински, всичко друго не.
  • 51 4ефо

    0 1 Отговор
    Рекламата си е супер и всичко си е казано ясно и точно.
  • 52 турски балвоч

    1 0 Отговор
    Не купувайте отровно-токсични храни,дори да ви ги дават за стотинки !!!!!!!! А що се отнася до рекламата тя е доста просташка и наистина чалгарска и противна.
  • 53 112

    0 0 Отговор
    няма хубава реклама или лоша реклама,има РЕКЛАМА...мен ме кефи Жулиета...
  • 54 един български момък

    0 0 Отговор
    Не мога да разбера какво рекламират май ц.ците на Жюлиетка.
  • 55 Жулиета

    1 0 Отговор
    Рекламата е просташка и нискоинтелигентна. Но е гениална! Целта на рекламата е 100% изпълнена. Освен, че в нея ясно се казва, че не става въпрос за сирене, продукта е представен с по-добри вкусови качества от всички други подобни на него продукти (за по-здравословно не се споменава), което е в основата на всяка реклама. (А то и "Ред Бул дава крила",но ако пробваш да литнеш, ще е защото си идиот и никой никого няма да осъди.) Друга основна цел на рекламата е тя да бъде запомнена. Не задължително харесана, а запомнена! Аз лично не съм гледала по-ужасна реклама, но точно затова я запомних от първият път. И... мисията - изпълнена!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове