Last news in Fakti

19 Март, 2021 10:28 1 754 34

Проф. Габровски: Справяме се добре с COVID-19

  • проф. николай габровски-
  • ваксини

Той уточни, че изолацията няма да помогне вирусът да изчезне, но ще спомогне за ограничаване броя на заболелите

Проф. Габровски: Справяме се добре с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

„Аз смятам, че от самото начало на кризата ние се справяме разумно и добре с кризата“. В това увери заместник-директорът на „Пирогов“ проф. Николай Габровски в сутрешния блок на БНТ.

По думите му факт е, че страната ни била една от държавите с най-малко жертви и на практика би казал, че сме нямали истинска първа вълна на коронавируса. Благодарение на медицинските специалисти ние нямахме първа вълна и бяха спасени десетки хиляди животи, посочи проф. Габровски.

Той изтъкна, че сега отново правим крачка назад, защото всички показатели показват, че заболяването се развива. Обществото се справя чудесно през целия период по един голям разум и търпение, защото контролът на епидемията е в изолацията и ваксинацията, подчерта проф. Габровски.Той бе категоричен, че нашият проблем се казва COVID-19 и няма друго име, но до тук се справяме добре. Само преди 1 година ние не знаехме нищо за вируса и много неща се научиха през изминалата една година, напомни професорът и допълни, че няма начертана карта, а лекарите се борят с нещо непознато, което изисква динамични мерки.

Той уточни, че изолацията няма да помогне вирусът да изчезне, но ще спомогне за ограничаване броя на заболелите. Само ваксината ще даде този общ имунитет, който да спре разпространението на заболяването, отбеляза зам.-директорът на „Пирогов“.В „Пирогов“ положението с COVID-19 e доста тежко. В момента в болницата има над 450 пациенти с коронавирус, а над 55-56 човека са в реанимационните отделения и почти всички са интубирани. В новите варианти на вируса младите са неговата цел. От днес в „Пирогов“, както в събота и неделя ще има ваксинационни пунктове за ваксинация с „Астра Зенека“.

Според проф. Габровски проблемите са свързани с малкия брой на ваксини, достигнали до България.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BokoZenek

    38 0 Отговор
    За това ли пак имаме локдауни и чудеса- защото се справяме "добре"?! хехе
  • 2 реса

    33 0 Отговор
    В кое чекмедже се справяте?
  • 3 Изолирайте го!

    30 0 Отговор
    И този бълнува наяве.
  • 4 Последния Софиянец

    28 0 Отговор
    Олеле!А какво ли е зле?Не ми се мисли!
  • 5 бягай у лево

    31 0 Отговор
    хахахахаха 10-ти по смъртност в света от ковид и това е добре , вие се подигравате с интелигентността на хората ли ?

    Коментиран от #17

  • 6 ТаУмВзе

    25 1 Отговор
    Герберастията трябва да се забрани! Това е Последната Национална Катастрофа беее. ОСТАВКА СЪД ЗАТВОР!
  • 7 Рошко

    25 0 Отговор
    Най много ще помогне да спрете да пишите и говорите за заразени умрели и ваксинирани и да си гледате работата кой за какво е учил, а не с психология да побърквате хората
  • 8 Особено

    19 0 Отговор
    с мазненето към силните на всяка власт и шуробаджанащината , там се справяте отлично - както винаги до сега !
  • 9 гадно

    22 0 Отговор
    Егати професора и кое му е доброто, че сме на първите места по починали, така ли?
  • 10 Kavendih

    20 2 Отговор
    Докторите са долно племе играят по свирката на Боко
  • 11 Смешни карикатури

    20 0 Отговор
    Неуважаеми убийци, толкова сте тъпи, че говорите лъжи и действате противоречиво всяка минута. Ако имахте поне една мозъчна гънка, нямаше сами да излагате.
  • 12 СПРАВЯМЕ

    14 0 Отговор
    СЕ ДОБРЕ, НО СМЯТАМ, ЧЕ НАЛОЖЕНИТЕ ОТ НАС МЕРКИ
    НЯМА ДА ПОМОГНАТ ВИРУСА ДА
    ИЗЧЕЗНЕ.КОЕ ТУК Е ДОБРОТО.
    ВСИЧКИ ЗАЕДНО СЪС ВОЖДА СИ
    СТЕ НЕ АДЕКВАТНИ.
  • 13 Б.Б.

    8 0 Отговор
    Не добре, справяме се НАЙ-добре
  • 14 Супер

    14 0 Отговор
    се справяте - първи по смъртност в ЕС!
  • 15 Neo Nac

    12 0 Отговор
    Специално в,, Пирогов" и ВМА са много цинични доктори и арогатни!
  • 16 Аз40🏴‍☠️

    15 0 Отговор
    Нека същия този, който ни го цитирате тук във вашия сайт да ни даде един единствен пример по света къде точно и как тези мерки, ограничения, маски спомогнаха да прекратят локдауните, разпространението на ковид-19, пандемията. Някой може ли да ни посочи пример? Поне един единствен пример? Знаете, какъв е отговора, нали?
  • 17 Проф. Габровски

    0 7 Отговор

    До коментар #5 от "бягай у лево":

    Ами. ... Не сме на първо място. Трябва да се уважават и малките успехи.
  • 18 Единствено решение

    7 1 Отговор
    Изолираме ви под карантина всички боклучави политици, лекари, математици, изборни дейци и само след месец нещата навсякъде ще се подобрят по обясними причини.
    Свобода, живот и работа за Българите!
  • 19 Ха ха

    1 0 Отговор
    Очевидно е
  • 20 Факт

    4 0 Отговор
    Така е!Фирмата където работя в момента е с 3ма болни и ни карантина ни нищо!
  • 21 Гост

    5 0 Отговор
    Хората са го казали - умният човек се учи от грешките на другите, средноинтелигентния се учи от собствените грешки, а глупавия от нищо не се учи! Има и една реклама - от 20 г. пия сода и всеки път "помага" за болките в стомаха, но... болките си се появяват винаги! Така и с трите пъти за една година затваряне на населението, забрана на срещи, бизнеси, маски, но.... вируса не изчезва! За сметка на това повтаряме едно и също упражнение безброй пъти, защото явно не сме от умните, нито от средноинтелигентите....
  • 22 адаша

    5 0 Отговор
    Габровски към Балтов- " Шефе ! Помоли Баце да ме повози и мене в жипката. Моля те бе шефеее...! Искам и аааз...!"
  • 23 Лош

    5 0 Отговор
    Смешник
  • 24 Българка

    7 0 Отговор
    Хората се справяме и спазваме ограничителни мерки, но правителството се провали по всички фронтове с борбата срещу ковид, както и с ваксинирането и поръчаните ваксини. Хаосът в здравеопазването и мерките е всеобхватен, провалът- с гръм и трясък
    Управляващата върхушка на съд за геноцид!!!!!!
  • 25 Мутрите вън!

    6 0 Отговор
    ОСТАВКА!
  • 26 Топ

    7 0 Отговор
    ,АЛО ДОКТОРЕ КОЛКО ВРЕМЕ ПРЕДПАЗВАТ ВАКСКИНИТЕ,АКО ВЬОБЩЕ ВЬРШАТ НЯКАКВА РАБОТА ОСВЕН ДА УМРЕ ОЩЕ НЯКОЙ!НЕ ВИ ЛИ ОМРЬЗНА ДА НИ АГИТИРАТЕ И БАЛАМОСВАТЕ!
  • 27 АЛО

    8 0 Отговор
    ГАБРОВСКИ,ТИ НА КАКВИ НАРКОТИЦИ СИ??? КОЕ ДОБРЕ СЕ СПРАВЯТЕ??? КОЙ ТЕ Е НАПРАВИЛ ПРОФЕСОР ТЕБЕ???
  • 28 🍌 Republik of Absurdistan

    1 0 Отговор
    ПИрфиектни сте ба.
    Питай диктатора,бащицата на рога на изобилието.
    Само затвори чекмеджето докато отминат изборите,че раята много-много да не се разсейва,че да гледа предизборните афиши.
  • 29 Оги

    2 0 Отговор
    И Кольо Габровеца яко се натега на баце, здравата му се мазни. Чака да го огрее и него.
  • 30 хдфх

    0 0 Отговор
    ЯМР пасти да яде пред него,най-големия в БГ!
  • 31 Котарак

    1 0 Отговор
    Така ще говориш, разбира се. И ти си слуга!
  • 32 Просветен илюминат

    1 0 Отговор
    Несигурността и стресът господин измислен професор здравословни ли са и какво влияние оказват те върху здравето на хората?
    Ако не се създават предпоставки по закон човек да живее в един луд свят изпълнен с недостиг и липси и да се подчинява на такива като вас определено света ще изглежда различен.
    Пожелавам на всички вас да имате яки топки и да спрете да вярвате и следвате тарикатите,защото с годините се доказа,че на никой не му пука за вас,а само се създават проблеми за да се печелят пари от тях.
  • 33 СусБе

    0 0 Отговор
    Морите народа вече планово и белким ви стигне още една петилетка... ако се случи след изборите!
  • 34 Петер Брьогел

    0 0 Отговор
    С нищо не се справяме , пич ! Цари хаос и неяснота ! Днес е едно , утре друго , а псле е трето. Заповедите ги чакаме от някаква еврокомисия , която е като орел , рак и щука ! А щом начело ни е екземпляр , като капацитета ББ , тежко ни и горко !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове