21 Март, 2021 06:34 3 165 54

Републиканците: Военният министър да понесе отговорност за шпионите в МО

  • републиканци за българия-
  • служби-
  • шпиони-
  • министерство на отбраната

Службите за сигурност и ключовите министерства трябва да се изчистят от лица, работили за Държавна сигурност преди 1989 г., зявиха от партията на Цветанов

Републиканците: Военният министър да понесе отговорност за шпионите в МО - 1
Снимка: БГНЕС

ПП "Републиканци за България" осъжда членовете на разкритата и неутрализирана шпионска група в Министерство на отбраната, съобщиха от партията.

"Даваме висока оценка на ДАНС, Прокуратурата на Р България и Военна прокуратура. Осъждаме действията на РФ, свързани с изграждането на шпионски мрежи в страната ни като ги квалифицираме като враждебни към България и разрушаващи отношенията между двете държави", заявяват републиканците. И допълват:

1. Настояваме за пълно разследване и разплитане на цялата мрежа, доставяща КЛАСИФИЦИРАНА политическа, военна и военнотехнологическа информация на посолството на РФ в България. Призоваваме българската Прокуратура и разследващите органи, след прецизното провеждане на съответните процесуално-следствени действия да наложат строги наказания на лицата от шпионската афера в съответствие с чл. 104 и чл.109 от наказателния кодекс на Р България.

2. Призоваваме българските държавни органи по достъпа, контрола и съхраняването на класифицираната информация да извършат пълна и задълбочена проверка на лицата в МО и администрацията на Народното събрание, опериращи с и съхраняващи такава информация. Предлагаме кръгът на лицата с достъп до класифицирана информация, постъпваща в България по линия на НАТО и ЕС да бъде редуциран като бъдат изработени по-високи критерии за достъп до такава информация.

3. Призоваваме МВнР, след доказване съпричастността на посолството на РФ в България към шпионската афера, да предприеме незабавни мерки за екстрадиране на замесените в случая руски дипломати, а така също да отправи нота към Министерство на външните работи на РФ с предупреждение за решимостта на страната ни безкомпромисно да пресича всеки следващ опит за подобни дълбоко враждебни действия към България.

4. Като организация тясно придържаща се към изграждането на доверие със съюзниците на България в името на колективната отбрана и сигурност на евроатлантическата общност, ПП "Републиканци за България" призовава правителството на България (независимо от неговата политическа конфигурация) да изчисти службите за сигурност и ключовите за националната сигурност на страната министерства и служби от лица, работили за Държавна сигурност преди 1989 г.

5. Военното разузнаване е пряко подчинено на министъра на отбраната. Като цивилно лице той е отговорен да осъществява ефективен граждански контрол върху службата в името на гражданското общество, което му е делегирало тези права като цивилен сред военните. Кадровият подбор и развитие на разузнавателния състав е също част от неговите отговорности като министър. Настояваме министърът на отбраната да понесе също своята отговорност .


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    24 2 Отговор
    ,,военна и високотехнологична''..как звучи само , а :)
  • 2 Айде,войводо

    39 6 Отговор
    Запаши чифте пищови на шкембе юнашко и хуквай да търсиш още издайници,ама първо кажи дали са отмъкнали технологиите на бойния чушкопек с двете чушки..
  • 3 Пламен

    32 5 Отговор
    Трябва да понесе отговорност.Всички назначени са от комунистически фамилии,самият той,също.Ченге от комунистическа фамилия.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 БАЙ Х@Й‼

    28 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пламен":

    Нашите ВЛАСТИТУТКИ не понасят отговорност, те ПОЕМАТ ВИНА😉 ЧЕРВЕНИ ВИНА, БЕЛИ ВИНА, РОЗЕ ....
  • 6 Сандо

    41 2 Отговор
    Партията "Български републиканци за Америка" е способна да превърне всичко в нискокачествен фарс.

    Коментиран от #40

  • 7 росен

    30 2 Отговор
    Смешници... Той Мангъров ти го каза- шофьорче
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Манол Маев

    28 1 Отговор
    Много смешници и всичките гладни за власт
  • 10 баба Цола

    35 1 Отговор
    Лустрацията важи и за Цветанов а НАП и Прокуратурата още какво те чакат?
  • 11 Диверсант

    14 2 Отговор
    Е как ще стане когато синовете им са партийни лидери
  • 12 Xxxyyy

    18 2 Отговор
    Истинско щастие за опозиционерите , когато управляващата партия сгафи. Това е шанс да ги оплюят, снишат и стъпят върху тях в стремежа си към власт. А обикновения българин..? За него всъщност на никой не му пука...
  • 13 Lelja ti

    26 3 Отговор
    Наглец!Захапа ръката дето го хранеше.Следващият е Вълнев.Шофьор в ДС тръгнал да прави политика.
  • 14 Настрадамус

    38 2 Отговор
    Че то по голям шпионин от Цветанов има ли във България ,та да не се налага да му припомням какво диреше във Щатите когато беше министър при Бойко Борисов през седмица на работни закуски .Даже и наскоро пак беше там .Та истинските шпиони са сътрудници на Козяк 16 там трябва да се търсят а не на друго място .
  • 15 ЧОЧО

    26 1 Отговор
    Кои са тия?Преди да спечелят,взеха да искат не дай боже да спечелят!
  • 16 друга посока

    29 2 Отговор
    Шпиони и закусчици търсете другаде, например в посолството на Обора, в Простатурата, Аналния клуб и Републиканската партия. Тяхните взятки не са по-малки за да слухтят, да реват и да праят попивки.
  • 17 ХАН КРУМ

    27 0 Отговор
    БРЕЙ, СТРАШНА РАБОТА Е ЦЕЦКО,НО ТОВА МНОГО НАМЕРИСВА ,КАТО ЧЕ ЛИ Е ПОДГОТВЕНО ПРЕДИ ДЕЙСТВИЯТА НА ГЕШЕВ. ТА СЕ СЕТИХ ,ЧЕ ПРЕДИ ДВА ДНИ, ТРАКТОРА БЕШЕ СГАЩИЛ ЛЪЖЛИВИЯ АМЕРИКАНСКИЯ ИЗМЕКЯР В СВОГЕ ДА ГО ПИТА ЗА ОПЕРАЦИЯ ОКТОПОД .ЖАЛКА КАРТИНКА .ЦЕЦКО,,, ВИНАГИ ИМА ПОСЛЕ А ТО ИДВА. ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЕ ОПРАВИШ СТАРАТА СМЕТКА – ТАЗИ ОТ ГЕРБ ,ПЪК ПОСЛЕ ЩЕ ОПРАВИШ И НОВАТА !!!
  • 18 Голям праз

    29 0 Отговор
    ПП"Хамелионци за България"!😂😂😂😂😂Да се смееш ли или да плачеш?!
    😂😂😂😂😂
  • 19 Чип и Дейл

    17 5 Отговор
    ВМРО продават всичко: паспорти имоти, тайни България!

    Коментиран от #22

  • 20 Другия с коня

    10 14 Отговор
    На военния министър,разкрил Руски шпиони в МО му се полага Медал,бе дрОгари и дрОгарки.....Да му го връчи Лично Президента- летец....

    Коментиран от #23, #30

  • 21 Tarnovetz

    9 4 Отговор
    Миналата година в Сърбия висш военен беше арестуван за вземане пари от руски разузнавач. Сeга е глобализъм - всekи шпионира всekи. Нищо лично.
  • 22 Тц!

    19 1 Отговор

    До коментар #19 от "Чип и Дейл":

    За последното ,не съм съгласен.Кочината е разградена отдавна."Службите" се занимават само с политически компромати.В ДАНС работят един болюк хрантутници,които са фабрика за ла.на ! Не може да има мафия,ако имаше служби ! Понимаеш !

    Коментиран от #41

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 БАЙ Х@Й‼

    16 0 Отговор
    А какво направи Овенния* Менистър* с шефа си на разузнаването? Оня дето лъсна в снимки по медиите и има нов псевдоним ГОЛОПИШКОВЕЦ@ ⁉️ или и за него орден ‼
  • 25 Какви

    15 4 Отговор
    републиканци са тая сбирщина от милиционери , ДС продукти и подобни алчни гърла , досущ като опикания Клъст министЕр !

    Коментиран от #31

  • 26 българина

    18 2 Отговор
    каза агентът на цру
  • 27 сусс

    20 2 Отговор
    Цвъки, показа ли си дяволското личице?!?
  • 28 Акция "сельодка"

    14 0 Отговор
    Не се дуйте много, че професор Мишо ще ви напише 0,99% и субсидийката отива на кино.
  • 29 1357

    15 4 Отговор
    Както винаги, руснаците добре подхлъзнаха тъпите ЦРУ и ФБР.Въдицата беше пусната от хора които не са "ШПИОНИ"от ФСБ на Русия.Винаги Русия си играе с тъпите американски разузнавания.За Руското разузнаване България не е интересна.Всичко е "на мегдан"Русия има най-силното разузнаване в света ,заедно с Мосад Китайските тайни служби.Да не забравяме и Япония ,която по свой начин винаги знае какво става в големия краварник-сащ.Всички си сътрудничат помежду си и не е нужно да следят разградения двор на България.Мосад и Русия винаги си обменят информация, но там не присъстват ЦРУ и ФБР.Просто Израел и Русия знаят всичко за сащ.Преди няколко години нашите много умни деца от 16до 19 г. със своите умения в хакерството ,хакнаха Пентагона.Всичката тайна информация беше копиранаи предадена, където трябва.Защо Каракачанов мълчи за това или не знае?Така ,че уловката на Русия срещу сащ и тяхното тъпо разузнаване беше ефективно.А за 6-тях мними шпиони Русия ще ни съди и ще спечели.Пак се насадихме на "пачи яйца".За това са виновни сащ и Българското Правителство.

    Коментиран от #34

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Умен по цялата глава

    6 2 Отговор

    До коментар #25 от "Какви":

    В НС от БСП има 37 агента на ДС на БКП в момента.в ДПС- 12, в ГЕРБ - 0,а в другите партии по един двама за късмет....Общо взето - гъста мрежа от Агенти и щатни служители на ДС- вербовчици....Същото е съотношението при Олигарсите и Приватизаторите...В Новия Парламент нещата се очертават още по- динамични....Защо да е Трагично,като може да е Комично....
  • 32 !!!?

    10 13 Отговор
    А "нато'вския" генерал Радев защо се крие под юргана ? Като главнокомандващ армията, той не носи ли отговорност за националната сигурност или силиците му стигат да заплашва само братска Македония. Позор и Затвор за кремълският парашутист Радев и русофилските му шпиони !!!?
  • 33 Докладчик на работна закуска

    14 0 Отговор
    Възхищавам се на Цецо Пипона! Много умен и кадърен физкултурник.Само дето не ми хареса как си харчи откраднатите пари за апартаменти.
  • 34 Кака Мара

    3 3 Отговор

    До коментар #29 от "1357":

    Абе тебе кой те факта по челото та пишеш такива простотии? В психиатрията има свободни легла
  • 35 big

    10 1 Отговор
    В сенчестата политика на нашите управляващи е много трудно да се открие истината, ако въобще я има! В този смисъл в "шпионския скандал" надали има някаква истина т.к. всичко изглежда като детска игра, а не като извършено от професионални дори бивш разузнавачи. Единствената връзка с Русия е рускинята ходеща в руското посолство, а защо да не ходи, тя е рускиня и може да се налага? Нима и другите разузнавания нямат интерес от нас? Отделен е въпроса, че просто при нас няма никакви тайни, а нямаме и армия!
  • 36 big

    13 1 Отговор
    Точно този е слуга на американските разузнавания и ходи там доста често на инструктаж!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 пешо

    15 1 Отговор
    каза го един който облизва задните части на краварите .
  • 39 chi

    14 0 Отговор
    Тез републиканци ги знаем, от най-крадливите са!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 безпартиен

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "Тц!":

    То наистина ако навремето имаше истинска ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ,нямаше да има 10 ноември 1989 г.Нямаше и Доган,Костов,т.нар.цар-мин.председател,Бойко,Цв.Цв.,Станишев,Сталина,и др.такива "политици"!А преди тази дата нямаше да има нито Живков,Луканов,Джуров и всички други т.нар.АБПФК с привилегии!
  • 42 иван иванов

    8 0 Отговор
    засрами се бе цветанов...изисквал той....кой си ти бе...всички ти помним простащините,който направи и БГ беше осъдена многократно в Страсбург,затри толкова хора и разсипа бизнеса им...по нагло същество от теб няма,ти си мерило за наглост милиционер прост.
  • 43 Павел Пенев

    2 0 Отговор
    Каква отговорност? Точно агент Иван ги е хванал.
  • 44 Знайко

    1 3 Отговор
    Това, което става е следствие на това, че у нас нямаше лустрация и не бяха махнати от армията и службиге комунистите и обучаваните в Москва. И аз не харесвам Каракачанов. Той трябваъда бъде махнат защото е ЧЕНГЕ. А не защото "има" вина, че негови подчинени са се продали за рубли. Не Каракачанов е изпратил преди 30 години ръководителя на предателите в Москва, в ГРУ. Нито Каракачанов го е "оженил" за руска агентка на ГРУ. Рускинята трябва да бъде изгонена от България и трябва да и бъде отнето българското гражданство завинаги. А мъжа и "българина" предател трябва да бъде в затвора или на доживотно изгнание в Москва или Сибир. И трябва да му се вземе пенсията, защото е явно, че не я заслужава. И ако остане у нас след като излезе от затвора трябва да е на минимална пенсия, а не на голяма милиционерски пенсия. Путин да си го прибира и да се грижи за него.
  • 45 МУТРООО

    7 0 Отговор
    А ЗА АПАРТАМЕНТИТЕ И АСАНСЬОРА БЕ КРАДЕЦО , ТИ КЪДЕ ТРЯБВА ДА СИ ?
  • 46 ПРЕДАТЕЕЛ

    6 0 Отговор
    А ЗА ЗАКУСКИТЕ И САМОЛЕТИТЕ КЪДЕ ТРЯБВА ДА СИ , ПРЕДАТЕЛ СКАПАН ?
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 РАЗКЛОНЕНИЕ

    3 1 Отговор
    Личeн лeкaр: 100% oт бългaритe щe ce cрeщнaт c вируca, 4% щe зaгинaт
    Cпoрeд д-р Вaлeнтин Янeв, вaкcинaциятa зaкъcнявa бeзнaдeжднo и тoвa нe вeщae нищo дoбрo -....... АКО БОЙКО ИСКА ТОЯ ПЛУЖЕК НЯМА ДА ГО ВИДИМ В МЕДИИТЕ А ТОЙ Е ПАК БОЙКО 2 ..... ЗАЩО Е ТАКА СЕЩАТЕ ЛИ СЕ
  • 49 Бай Шиле

    1 0 Отговор
    Може ли направо да дадат оригиналния текст на английски.За по голяма яснота.
  • 50 неизвестен

    3 0 Отговор
    Бате Цецо ще изведе България от блатото.И без това сме на последно място в света по брой лични асансьори на глава от населението.
  • 51 Казуар

    2 0 Отговор
    Като военен министър Каракачанов прие закупуването на ф 16 от няма накъде, даже веднъж се изпусна като каза- а защо не и МИГ. Гордее се с това, че се ремонтират руски самолети, а България като член на НАТО трябва да се освобождава от руска зависимост.
  • 52 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ... " АЗ ЦЪФТОК СЪМ -И ЦЪФТОКОВ -С ДВАДЕСЕТ ГОДИШЕН СТАЖ -- И ДНЕС МОГА ДА СИ ГЕПВАМ -АЗ МАНГИЗИ С ПОЛИТАЖ !!!!! НОО СЕГА ЩЕ ВЗЕМАМ -ААЗ ОТ ЦРУУ И ЩЕ ГИ ПРЕХЕБЕМ СЪС ЛЪЖИ И С РАНДЕВЮ " ...!!!!!!!!!!!!
  • 53 Черен Петър

    5 0 Отговор
    А за този на снимката, че е на свобода кой трябва да е отговорен? Още не мога да разбера как така му се разминаха сума гафове и очевидни престъпления, които извърши за 10-те години, през които колеше и бесеше от името на гроп? И все още държавата, т.е. ние, му плащаме масрафа за всички простотии, които натвори като министър на вътрешните работи. А за просташкото лобиране за изтребители? Там си пролича чий човек е и чии нареждания изпълнява...
  • 54 Виждал съм

    0 0 Отговор
    преди години по стените на селски турски къщи налепени кравешки л**на(тор) да съхнат, използуваха ги за гориво за печките. Сега пък забелязвам, че на някои родни политици, нарекли се "републиканци" много им харесва вкуса на кравешкия тор (краварски л**на). Тоя Цвъки примерно, ходеше на държавна сметка да закусва в Америка, наплюска се с кравешка тор(краварски л**на) и инструктиран, и обезпечен се върне тука, па се изходи(из**те). Реубликанец е това, а не това, онова.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове