Last news in Fakti

29 Март, 2021 13:16 3 425 72

"Изправи се! Мутри вън!" с жалба до ВАС за гласуването на българите в чужбина

  • мая манолова-
  • николай хаджигенов-
  • вас-
  • жалба

За пореден път предупреждаваме ЦИК да не обслужва авторитарната власт, казват от коалицията

"Изправи се! Мутри вън!" с жалба до ВАС за гласуването на българите в чужбина - 1
Снимка: БГНЕС

Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ публично протестира срещу действията на ЦИК да привнася политически лица в последния момент за членове на СИК, които изместват българите в чужбина в доброволно създадените секции за вота на 4.04.2021 г.

Ето какво казват от коалицията:

Това е опит да се овладее процесът на законно гласуване и преброяване на бюлетините в държави, като Германия, Нидерландия, Кипър и други страни, и хората, които имат дългогодишен опит, които са инициатори и безвъзмездно са събирали заявления, наели са помещения и са създали организация за провеждане на честния вот зад граница, да бъдат отстранени, а на тяхно място да бъдат поставени непознати за общността хора, които представляват партийния интерес на управляващите и техните патерици.

Голяма част от тези лица са с делегирани права в последния момент и дори не са влезли в контакт с консулствата и посолствата на Република България. Приемаме това за опит да бъдат демотивирани българите в чужбина, защото за тях това е начин за непочтено провеждане на вота, кражба на доверие и гласове.

Страхът на Борисов и неговите представители надхвърли границите на Родината ни и той е готов да накаже и отблъсне дори децата ни, които бяха прогонени да търсят щастието си извън България. „Патриотизмът“ на управляващите стига само до собственото им чекмедже, но не и до правата и сърцата на българите. Инструментите на властта са създадени, за да обслужват нас, българските граждани, а не да налагат едноличната воля на Борисов и да отнемат правата и свободите ни. Ще запознаем с наличните факти, както Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, така и посолствата на страните-членки на ЕС и САЩ.

Отделно от това - подаваме жалба във ВАС срещу решението на ЦИК за формиране на комисиите зад граница в състав само от трима членове. Въпреки желанието на българите зад граница за включване в комисии, това решение ще застраши и забави изборния процес и вместо да гласуват в два паралелни потока, сънародниците ни ще се редят на дълги опашки пред секциите.

За пореден път предупреждаваме ЦИК да не обслужва авторитарната власт и да съхрани, доколкото е възможно, доверието в изборния процес. Ние, от коалиция „Изправи се! Мутри вън!“, наблюдаваме внимателно всяка една стъпка на Централната избирателна комисия, която призоваваме за спешно отстраняване на внедрените партийни функционери. В противен случай последствията за гражданския мир и легитимното представяне на властта, ще останат отговорност, освен на Борисов и на хората от ЦИК.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 43 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    78 15 Отговор
    Той оня подлец Мишо Константинов каза че за него българите в чужбина са мъртви души, понеже не гласуват за ГЕРБ.

    Коментиран от #3, #12

  • 2 честен ционист

    32 66 Отговор
    Кой пък в чужбина ще гласува за тия? Майчето най-нескопосано послъгва. Винаги като излъже, има едно тъпо изражение, все едно си я хванал на калъп.

    Коментиран от #14, #38, #53

  • 3 др Гей Билтс

    49 17 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Аз веденъж гласува в посолството, ама младата засукана гербаджийка ми направи вота невалиден като погледна, че съм задраскал за Радев.
  • 4 ЦИК

    54 11 Отговор
    Централна Ибрикчийска Комисия.
  • 5 Отровното трио

    40 25 Отговор
    Това са бъдещите министър председател и президент на Република България! И гласовете на истинските българи и на тези от чужбина ще направят това реалност! Благодарим ви!

    Коментиран от #13

  • 6 Тези на снимката са Бандити.

    22 40 Отговор
    Викат дръжте Бандита.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Точно така

    45 17 Отговор
    ГЕРБ подготват незаконни шмекерии и купуване на вот.
  • 10 пкп

    31 14 Отговор
    гласувайте хора машино иначе ще излъжат с хартията
  • 11 Юдаисти Арменци

    10 2 Отговор
    Изкуствени Убийци с бог Убиец СЕТ(Каин) - Гошена - Фараона - Мозес - Мойсей - Моше, който е безплоден и издигнал на Т-кръста Змия (Сприцовка с Ваксина) за Бог, за да подчини племето си. Който не се подчинил на Змията (Сприцовката с Ваксина) Умрял.
  • 12 Франция

    17 23 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Защо мислиш, че някой в чужбина ще загуби един ден за да гласува. Знаеш ли, че хората който не живеят в Париж трябва да патуват?? Билетите са около 40,50е говоря разстояние 60км. Мислиш ли, че някой ще гласуват и ще похарчи 100е за път? Изключено.

    Коментиран от #37

  • 13 Не благодари

    27 11 Отговор

    До коментар #5 от "Отровното трио":

    Няма смисъл. Няма да стане. Вашата цел нали уж не беше място в парламента?????

    Коментиран от #52

  • 14 На чужбина

    16 5 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Изобщо да не разчитат 😄😄
  • 15 Asterix

    29 15 Отговор
    На тези от снимката,лицата им са доста загрижени,дали ще успеят да вземат някой друг процент гласове,че да не се налага да ходят на работа!!Няма нищо по хубаво от държавна субсидия...на адвокатите или не им се работи,или никой не им търси услугите!!
    Наименованието на движението им,красноречиво говори за интелектуалното им развитие,след напускане на селския мегдан.
    Спомних си за Слави Трифонов..."Няма такава държава"...интересно,на кого щеше да служи,след като няма такава държава за него!
    Земята се огъва от простащина...това е...и те го знаят...
  • 16 То да гласуваме, няма лошо!

    25 9 Отговор
    Ама за кого? Все отбор юнаци, търтей до търтей, всички искат, всички молят и за кокала се борят!
  • 17 патил си

    13 4 Отговор
    във вас има една съдийка-жанета петрова,господ да ви е на помощ ,ако тя разглежда жалбата!
  • 18 БАЗЕЛ

    19 19 Отговор
    НЕВЕРОЯТНО ЛИЦЕМЕРИЕ И НАГЛОСТ!
    ЗА 96 % ОТ НАС БЪЛГАРИТЕ , ЖИВЕЕЩИТЕ ВЪВ ЧУЖБИНА,..БКП [ БСП, ДПС,Мутри на Фатмака,ДС, Д.БЪ ] Е... ПРОКЛЯТИЕТО ЗА БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #49

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Внимание Сатанисти!

    7 7 Отговор
    Юдаисти Арменци. Изкуствени Убийци с бог Убиец СЕТ(Каин) - Гошена - Фараона - Мозес - Мойсей - Моше, който е безплоден и издигнал на Т-кръста Змия (Сприцовка с Ваксина) за Бог, за да подчини племето си. Който не се подчинил на Змията (Сприцовката с Ваксина) Умрял. Новите Десни използват Сатанизъм Змиярство, за постигане на цели. В неделя Видяхте какво извършиха пред къщата на Борисов. Това не е допустимо.
  • 21 Глас от Лос Анджелис

    13 14 Отговор
    99 % сме против ГЕРБ.

    Коментиран от #30, #35

  • 22 Centurion

    16 6 Отговор
    Хубаво,ама имате много слаби кандидати по градовете.При нас са изключително посредствени хорица,с които дори не бих разговарял!!!Ако на всякъде сте с тази кадрова немощ,не ми се вярва да влезете.Бях се насочил към Вас,но като видях кой ви води листата,твърдо НЕ!
  • 23 МУТРИ ВЪН !

    6 10 Отговор
    Още малко напън !

    Коментиран от #27

  • 24 Истината

    19 16 Отговор
    Тези злобни същества начело с Мая Костинбродската светица умеят единствено това. да подават жалби и петиции, да се върдалят по площадите, да правят блокади, но единствено тогава когато Баце се е разпоредил да не ги бият полицаите! Жалко и долни същества са!
  • 25 Общ фронт срещу ГРОБ

    16 14 Отговор
    Да размажем хунтата !
    Това е общо дело ! Смело !
    С опозицията начело !
  • 26 Майо и ти

    16 12 Отговор
    и "отровените"ти приятелчета комунисти като теб прекрасно знаете,че парламента пак ще го гледате "Наведени Мутри Отвън " та от сега пищите!!!!!!Алчни божкови червени подлоги! Ония твоите "Системно убитите" "майки" днес,да не ги прати,да вият пред квартирата-безплатна,на ортака ти Нищоправеца?????
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Тез арменски бандюги.

    10 9 Отговор
    Никой не ги подкрепя, нито Радев, нито Борисов, нито БСП. Опа само СДС ги подкрепя, нали са надледници на СДС Отровните.
  • 29 Свикваме общо национален бунт!

    13 13 Отговор
    На 05.04.21 г. от 08.00.ч. пред Народното събрание срещу манипулациите на ГРОБ !
    От група решени на всичко !!!

    Коментиран от #33, #34, #42, #43

  • 30 Глас истински

    7 5 Отговор

    До коментар #21 от "Глас от Лос Анджелис":

    оди си паси говедата селЮ!!! Мечтаещ,за Америка......
  • 31 Гост

    11 7 Отговор
    Точно от това ОПГ на снимката,Борисов,най-малко трябва да се притеснява,а на 04.04 и те ще разберат,че остават на паветата и нямат място в политиката,с кварталното си ниво,а някои и с провинциалното
  • 32 Лъжливото овчарче (🔥 пожарникарче)

    7 8 Отговор
    За да оцелее, Боко само лъжи лее,но май гологлавко само си блее....
  • 33 Хайде без бунтове!

    4 13 Отговор

    До коментар #29 от "Свикваме общо национален бунт!":

    Хора тези Нови и Стари Десни + Крайни и Патреиотични са Много Опасни. Гласувайте масово за БСП, хора, за да се овладеят нещата в България.
  • 34 РАДКЕ, ти ли си ма .. сорос'пийке??😆

    9 1 Отговор

    До коментар #29 от "Свикваме общо национален бунт!":

    Искаш ли а те...мушкам?😂
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ACCEPT

    6 11 Отговор
    Тъп,по тъп,най тъп, ГЕРБЕР.
  • 37 Глей ти

    8 7 Отговор

    До коментар #12 от "Франция":

    Да ще пАтува. Аз лично ще пътувам 180км в едната посока и ще гласувам, защото ми пука, какво става в България и се надявам за по-добро бъдеще на Родината ми. България и българския народ заслужават по-достоен живот и по-човешко бъдеще. Това обаче не е свързано със сега управляващите ГЕРБ и ДПС.
  • 38 Ако съдим

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    по изражението, тя постоянно лъже, милата!
  • 39 1111

    8 2 Отговор
    Изпразни се, мутреси вътре!
  • 40 Арменците да бъдат Депортирани в Армения

    6 2 Отговор
    Плюс Евреите, който са същите, както Арменците.
  • 41 Недай си Боже !!! ГРОБ да спечели !!!

    6 8 Отговор
    И аз съм за бунта срещу гербавата хунта !
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Група манафи

    8 3 Отговор

    До коментар #29 от "Свикваме общо национален бунт!":

    заставаме много твърдо ЗАД вас!!! Мили дупедавци!!

    Коментиран от #67

  • 44 сара

    11 4 Отговор
    Тези са пълно разочарование. Имитация на дейност и провалени лично от тях протести. Хората се усетиха и продължават въпреки тази смешна "коалиция".
  • 45 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор
    Тоя нещастник с очилата и дипломката от НБУ,срам за кик боксьорите,на какъв се изживява,на мутра или на мафиот,пълен комплексар,но нека си изживее неговите 6 дни слава,и после...
  • 46 Аз съм гербав трол, целият в сопол

    1 6 Отговор
    Плюя за стотинки,за да си купя ботинки....
    Но май ще хвана само настинки...
  • 47 Доган ви поздравява с Калашников...

    1 2 Отговор
    Който не слуша падишаха,да се сеща какво намеква Доганя за Бай Ганя....Това бездържавие е вече тридесет години.Срам за всички власти в държавата!
  • 48 Docenta

    8 2 Отговор
    След изборите на Мая и това леке до нея,ще им правят вудо магий в сливенския затвор
  • 49 Бозал

    2 7 Отговор

    До коментар #18 от "БАЗЕЛ":

    Случайно ли пропусна най-верните комуняги-ГЕРБ?Бациле,бациле продължавай да бозаеш от коча.
  • 50 Страничен наблюдател

    3 7 Отговор
    С насмешка наблюдавам неистовите крясъци на герберастките тролчета. Естествено, те са на и под нивото на Главната Мутра не разбират, че на 04.04 ще са безработни независимо от това коя партия ще спечели. И ще гледаме с кеф новата версия на "Прелъстена и изоставена" с актьори нещастните тролчета на Инспектора... А след това - глад, глад, майка!

    Коментиран от #51

  • 51 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #50 от "Страничен наблюдател":

    Помни ми думата,объркал си се и ще бъдеш сред опечалените след 6 дни,а тези от снимката ще правят като вятъра,не остана време,кураЖ
  • 52 Отровното трио

    2 9 Отговор

    До коментар #13 от "Не благодари":

    Апетитът идва с яденето. Освен това баба Ванга е казала, че българите ще имат пари, само когато ги ръководи Руса Жена на средна възраст, адвокат и арменец. Останалото е история

    Коментиран от #56, #57

  • 53 Диверсант

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Ти прочете ли някакви,факти, имена. ??? Аз не.. Ей за такива обвинения измислени ЦИК трябва да заличават партии и кандидати в избори. Тая лъже повече от сиганките пред Шреатон
  • 54 Фен

    8 1 Отговор
    Каква е идеята хората живеещи в чужбина да гласуват?Дали ще се върнат обратно тук,ако тези,за които са гласували спечелят??? Съмнявам се...

    Коментиран от #64

  • 55 Вашите мутри вън

    6 1 Отговор
    за да влязат нашите мутри,
  • 56 О Боже, опази ни от Руси жени.

    6 1 Отговор

    До коментар #52 от "Отровното трио":

    Хората са казали, Русо гладно не остава. ГРОШАРИ
  • 57 Доцента

    7 1 Отговор

    До коментар #52 от "Отровното трио":

    Искаш да кажеш,че русата жена,арменеца и адвоката ще имат пари когато спечелят изборите.Защото сега дължат доста на Черепа

    Коментиран от #60

  • 58 Голем смях

    4 0 Отговор
    Да ви го ръгна в шалчетата ..вазелини с вазелини.
  • 59 Дългия

    4 2 Отговор
    Българите в чужбина трябва изобщо да не гласуват ! Не може някой който не живее в България да ми казва кой ще ме еправлява!

    Коментиран от #63

  • 60 .....

    4 0 Отговор

    До коментар #57 от "Доцента":

    Като го видяха как то изърпъжиха и колко му е акълят на Дубаеца,що да не го изцицат колкото се може повечеm5))
  • 61 ПулеФ

    5 2 Отговор
    Тия са най-големите глупаци от всички ....направо не знам как е възможно да съществува такава партия. Това е някаква абсолютна гавра
  • 62 българин

    5 1 Отговор
    Мая Манолова не знае колко струват 10 броя яйца, а иска да се грижи за хората. Изчадие лъжливо

    Коментиран от #65

  • 63 Глей ти

    0 1 Отговор

    До коментар #59 от "Дългия":

    И 'що? На циганите ли разчиташ да казват, кой ще те управлява?
  • 64 До фен

    3 0 Отговор

    До коментар #54 от "Фен":

    Тези искат да БОЗАЯТ ,поне ЧЕТИРИ ГОДИНИ от държавната субсидияДа не работят!.Никой обикновен българин тях не го интересува!Нито грам.Толкова,ли ти е акъля.? Те на такива заблудени..,.. . Разчитат.
  • 65 ????

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "българин":

    А знаеш ли че костюмчето и струва Десет бондака
  • 66 Бай Шиле

    4 0 Отговор
    Като гледам на снимката аватара на Божков и Настимир Гумата,ще гласувам за Мая на куков ден.
  • 67 Каскет

    0 4 Отговор

    До коментар #43 от "Група манафи":

    Смешни,смешни,ама ше прескочат Четирите процента.И после на държавната софра с всичките му екстри.Я виж Сидеров -15 години боза и пи народна кръв.,чрез субсидийте.Сега и той драпа за един процент.Все е нещичко.
  • 68 Историк

    5 2 Отговор
    Много са ми смешни, жалки и лицемерни тези... "Мутри вън!" А когато Мая Манолова беше адвокат на мутрите-братя Галеви и ги спасяваше от затвора И ВЗИМАШЕ ПАРИ ОТ МУТРИТЕ... А когато старата мома Татяна Дончева беше юрист на най-мутренската групировка Мултигруп и взимаше пачки да брани, защитава Илия Павлов. ЗАБРАВИХТЕ, НАЛИ? ИЛИ КОГАТО ЛАПАШ ОТ МУТРИТЕ.. ТИ НЕ СИ МУТРА, НАЛИ Мая, нали Татяна?
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Как си ти?

    1 1 Отговор
    Чудя се Николайчо, Вие с Мая имате ли поне някаква програма за да ви следим дали ще я изпълнявате като дойдете на власт с тези както виждам 4,5%.Бази Боже сляпо да прогледне.
  • 71 Чудно нещо е петелът

    2 1 Отговор
    Пие вода,а не пикае. Чудно нещо е демокрацията, мутри излизат на улицата и викат:"Мутри вън". Други пък крещат "Изправи се", а ние от народа строим магистрали,метро,тунели,спортни зали,църкви,манастири,мостове,пречиствателни станции,детски градинии т.н. КАК ДА СЕ ИЗПРАВИМ.
  • 72 Другия с коня

    2 0 Отговор
    вие не разбрахте ли,че ГЕРБ печели три,а вече и четвърти Мандат не защото са голямата работа,а защото всички останали са тотално Компрометирани,пълни с агенти на ДС и КГБ,Олигарси,Приватизатори,Комунисти и Тарикати.....Преживяхме два фалита на Държавата и Хиперинфлация,Фалирали банки и спрени Европейски фондове заради кражби и Корупция....Стига толкова Експерименти....За три мандата с ГЕРБ държавата е Перфектна,нещата са отработени,изненади няма...В затвора влизат Корумпета,Приватизатори,Далавераджии,Олигарси....Хайде да ги избираме,че ще ходим на Море малко да си починем на Плажа......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове