Last news in Fakti

11 Януари, 2013 07:35 20 940 28

КАТ глобява по снимки вече и спрели автомобили

Преглед на печата

КАТ глобява по снимки вече и спрели автомобили, предупреждава „24 часа”

Глоби по снимка от мобилните камери на пътната полиция ще има вече за неправилно паркиране в София. Това заяви шефът на КАТ в София Богдан Милчев.

Според чл. 186, ал. 4 от Закона за движение по пътищата до нарушителите ще се изпраща покана с препоръчано писмо с обратна разписка с глобата. Така в рамките на месец ще бъде издаван фиш дори ако шофьорът не се яви лично. При неявяване фишът се приема за връчен от датата на съставянето му.

С паяк ще се вдигат само автомобилите, които много пречат на движението. Останалите нарушители ще се заснемат с мобилните камери. Само за 3 дни за неправилно паркиране в София са глобени 550 шофьори, а 280 коли са вдигнати с паяк.

 

Костов се размина с боя в Козлодуй. За малко, разкрива „Труд”

В сряда следобед Козлодуй не прилича по нищо на атомната столица на България. Градчето тъне в тишина и студ край брега на Дунав, по улиците тук-там се мяркат по някой забързан човек или кола...

Пуст е и плочникът пред Дома на енергетика, където ще гостува Инициативният комитет на ДСБ, който е против строителството на АЕЦ в Белене. Малко преди 17 ч обаче въпреки ледения вятър температурата в центъра на Козлодуй започва да се покачва. Към Дома на енергетика се стичат хора с развети трикольори и червено-черни знамена. Появяват се и плакати "Вън Костов от Козлодуй!"" "Това е граждански протест, организиран от ВМРО и "Атака"! Ние сме против палачите на българската енергетика като Иван Костов да ни учат как да гласуваме на референдума. Неговото правителство затвори 1-ви, 2-ри, 3-ти и 4-ти блок и постави икономиката на страната на колене! Призоваваме всички, които имат чест и достойнство да застанат до нас срещу лицемерието на Костов!", заявява един от организаторите Даниел Савчев. Около него потропват на студа 20-30 души. Част от тях са настроени войнствено.

 

Жена в мозъчна смърт спаси трима болни, отбелязва „Монитор”

Органите на жена, починала след тежък мозъчен кръвоизлив, спасяват живота на трима тежкоболни. В сряда 36-годишната К.И. от Садово е изпаднала в мозъчна смърт, съобщиха от Министерството на здравеопазването вчера.

 

ЕК смъмри Дянков за демагогската употреба на еврофондовете, обобщава „Сега”

Вицепремиерът Симеон Дянков предизвика поредни искри между България и Европейската комисия. Вчера Брюксел излезе с остро изявление, че европейските фондове не са и не могат да бъдат касичка за раздаване на коледни бонуси. Реакцията идва в отговор на серия публични изявления на финансовия министър, че няма да има коледни надбавки на пенсионерите, защото Брюксел ни бави плащанията по еврофондовете.

"Решенията във връзка със социалните плащания на пенсионерите са изключителна компетенция на съответната държава членка и не зависят от сумите, които Европейската комисия възстановява в рамките на Кохезионния или структурните фондове. Тези суми се изплащат въз основа на представени от държавата членка заявления за междинно плащане за сертифицирани допустими разходи", гласи писмото. Като се има предвид, че Брюксел използва много дипломатичен език, тонът е доста рязък.

 

Никола Саркози може да се вози без пари в трамвая в София, припомня „Новинар”

Ако Никола Саркози реши да обърне гръб на Париж или Париж му обърне гръб, може да заповяда в София, където по цял ден ще се вози без пари в градския транспорт. Това право му се дава заради званието "почетен гражданин на София", с което Столичният общински съвет е удостоил бившия френски президент.

Ако реши обаче да доведе съпругата си Карла Бруни, тя ще трябва да дупчи билетче в трамвая. За сметка на това на далавера е бившата му половинка Сесилия Саркози, която също като Сарко има честта да ни бъде почетна гражданка и може на аванта да прави тегели с метрото. В по-добри времена към екстрите на почетното гражданство са се добавяли и безплатно къпане в градската баня и елитен парцел на Централните софийски гробища, но с днешна дата те са отпаднали, за да не бъдат дразнени редовите столичани.

 

ГЕРБ отказа да почете над 4000 жертви, обобщава „Дума”

На молбата за едноминутно мълчание в знак на почит към загиналите в американските бомбардировки над столицата председателката на парламента Цецка Цачева отказа с мотива, че "Народното събрание не е ритуална организация, която би могла ежедневно съгласно сводките в медиите да отбелязваме годишнини от дати". За пореден път Цачева демонстрира неуважение към паметта на невинни жертви. И вчера тя се измъкна от настояването на "Атака" с "богатството" от исторически поводи, поради което не можело всеки ден да се става на крака и да се мълчи в пленарната зала.

С плакати "САЩ, дължите ни 24 млн. лв. за щетите" и "Обама, дължите ни обезщетение за жертвите на вашите бомби" стотици протестиращи от "Атака" и ВМРО отбелязаха пред посолството на САЩ в София 69-годишнината от бомбардировките над България. В декларация лидерите на двете партии протестираха, че в столицата ни има паметник на американски пилоти от времето на Втората световна война, който полицаи прикриваха с два микробуса на жандармерията.

 

5 бона ресто от Дянков, за чудото разказва „Стандарт”

Чудо споходи пенсионер от Русе. Той получи 5 хиляди ресто от хазната. Сумата, изплатена от подчинените на вицепремиера Симеон Дянков, се е трупала в продължение на 12 години заради неправилно изчислена пенсия. "Отидох да тегля пари след новогодишните празници. Когато видях четирицифрената сума, едва не получих удар. Помислих, че е станала някаква грешка, но при справка в НОИ стана ясно, че парите са мои", разказа пред "Стандарт" 62-годишният бивш миньор, който пожела да не разкриваме името му. От института му обяснили, че объркването е станало при преизчисленията през 2000 г. и оттогава всеки месец е бил ощетяван. 

"Такива грешки се откриват при периодични инвентаризации на пенсиите", обясни зам.-шефката на парламентарната комисия по социална политика Светлана Ангелова. Имало и за по-големи суми, но не били масово явление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 П"у"як

    1 1 Отговор
    Къде са ви паркингите господа управляващи ???
  • 2 г-н Милиционер

    1 1 Отговор
    Почва да ми писва и от Полиция и от тъпи правила целящи да превръщат обикновения човек в престъпник и така да пълнят изкрадената държавна хазна.

    Коментиран от #3

  • 3 хххххххххххх

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "г-н Милиционер":

    Г-н Милиционер те не пълнят държавната хазна, а на някой близък на държавник банковата сметка. Това е проблема.
  • 4 Петър

    1 0 Отговор
    Въпрос: Кой ще глоби полицайите, които се държат нагло, карат в насрещното движение рискувайки челен удар, минават на червен светофар и карат с превишенас корост?
    Само питам

    Коментиран от #10

  • 5 КАТ

    1 1 Отговор
    АБЕ НЕ СЕ ОБЯСНЯВАЙТЕ, КАТО СТЕ В НАРУШЕНИЕ ЩЕ СИ ПЛАЩАТЕ ГЛОБИТЕ КАКВО СЕ ПРАВИТЕ НА ТАРИКАТИ. КАТО ВИ ХВАНЕ "КАТ"И ПО4ВАТЕ ДА РЕВЕТЕ . ИМА НАРУШЕНИЕ- ИМА ГЛОБА ТОВА Е РАЗБЕРЕТЕ ГО ВЕДНЪЖ, ЗАКОНИТЕ ВАЖАТ ЗА ВСИ4КИ!

    Коментиран от #11, #16

  • 6 gogo

    3 1 Отговор
    ne,ne za vsi4ki vajat zakonite
  • 7 PlimP

    26 1 Отговор
    а, кво стана уе майна, ако имам в колата ми камера и някой ми връхлети докато си карам, после в съда видеото не се приема за доказателсво, а гоподата минцифаи снимат ли снимат

    Коментиран от #17

  • 8 ...

    1 0 Отговор
    с такава сила падат тия смехории от КАт в съда че ви е бедна фантазията...
  • 9 адвокат

    1 0 Отговор
    в закона си пише че с мобилни камери се съставя протокол на място и само със стационарни камери се изпраща глобата по пощата и тя важи само ако сте се разписали срещу препоръчаното писмо така че скъпи колеги шофьори обжалвайте в съда всяка глоба която ви е съставена по този начин и винаги ще печелите делата и когато получавате неочаквано писмо не се подписвайте то със сигурност е глоба
  • 10 Бивш Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    А ти пешко,дето дори си с Българско име и се наричаш Българин,първо може да се научиш да пишеш на Български и след това да упреквай,когото и да било !!! Ти си изключителен неграмотник,който гледа от скамейката на своя живот и никога не би бил част от случващото се на сцената...
  • 11 асда

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "КАТ":

    За теб явно не важат!
  • 12 Станислав Роснев

    1 0 Отговор
    Без глоби не може. Съгласен съм да глобяват. Не остана тротоар. Има и гр. транспорт. Стига мрънкане.

    Коментиран от #15

  • 13 guest

    0 0 Отговор
    Човека е прав, а ти си платен
  • 14 гуест

    0 0 Отговор
    предния коментар е до #10
  • 15 Real

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Станислав Роснев":

    Напълно ви подкрепям за глобите!!! Всеки един от нас трябва да носи отговорност за действията си! Грешиш - понасяш съответните санкции! Бих препоръчала на съответните органи да открият електронен адрес за изпращане на снимки от граждани на неправилно паркирани автомобили. Не е нормално недобросъвестни водачи да пречат на движението (паркирайки на пътя) или да затрудняват пешеходците (паркирайки на тротоарите). Законите са за всички и трябва да се спазват!!!!
  • 16 Real

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "КАТ":

    Напълно сте прав/а всеки трябва да носи отговорност за действията си! Има закони и когато се спазват няма глоби!
  • 17 Real

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "PlimP":

    Неправилното паркиране няма нищо общо с коментара ви.
  • 18 Иван Иванов

    1 1 Отговор
    Щом се взимат данъци-да се осигурят безплатни пакинги.И... ако аз снимам полицейски автомобил без включени светлини - кой ще го глоби?
  • 19 nikolay

    0 1 Отговор
    д,еме ми жене ми е адвокат ; т,ябва да се купуват избо,ите; затова са и г.обите.
  • 20 готин

    0 1 Отговор
    нема страшно, скоро ке избираме, глави ке падат... ени на на маса, други под....
  • 21 готин

    0 1 Отговор
    nikolay, со минута ме превари, пич...
  • 22 nikolay

    0 1 Отговор
    какво точно сте снимат и как ще го обосноват в съда не ми е ясно
  • 23 нико.ай

    0 1 Отговор
    дойде и vremeto na George Oruel 1984 da mu misli 5 godishniya mi sin
  • 24 готин

    1 0 Отговор
    Иван
    Иванов,
    снимай, пусни снимките тук и тук, ще си възмезден
  • 25 nikolay

    0 1 Отговор
    otkakto pochti ne me nabicha, dokato ne podpisha v KAT veche ne hodia tam no puk preklonena glavichka sablia ya ne seche
  • 26 slavi

    0 1 Отговор
    Чичо Боби хубаво си шеф на КАТ,айде да прегледаме малко законите.(до нарушителите ще се изпраща покана с препоръчано писмо с обратна разписка с глобата. Така в рамките на месец ще бъде издаван фиш дори ако шофьорът не се яви лично. При неявяване фишът се приема за връчен от датата на съставянето му.) Вие много добре знаете че така не става,но разчитате на невежеството на народа.И смятате че няма да ходите по съдилищата,но тези където заведат дела ви е ясно че 100% падат актовете.Аиде да не се изказваме неподготвени,че и ксенона забранихте преди време АМА!
  • 27 mitko

    1 1 Отговор
    6te globqvat ....sme6nici da zemat da napravqt parkingi i da opraviat ulicite puk togava da globqvqt.Da sprat da lapat parite na horata i da svu6at ne6to kato horata ...policaite v bulgariq sa sme6ni karat patrulkite sedno sa sa vuv s-class s tumni raybani ot 5 lv xaxaxax
  • 28 Нико

    1 0 Отговор
    kraino vreme beshe v Armeniq tova se pravi ot 3 4 godini nqkude dori ne spirat samo debnat i shtom zasekat narusheniq puska burkanite i sirenire igo spirat
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове