Last news in Fakti

14 Април, 2021 14:11 1 512 18

ЦИК: Процентите нямат никакво значение

  • цик-
  • държавен вестник

В алгоритъма са налети всички гласове за партиите, които са преминали 4%, обясни Димитров

ЦИК: Процентите нямат никакво значение - 1
Снимка: БГНЕС

"Процентите нямат никакво значение, важен е броят гласове. В алгоритъма са налети всички гласове за партиите, които са преминали 4%". Това заяви говорителят на ЦИК Димитър Димитров пред бТВ. Поводът бе разминаването на процентите получили партиите на вота в решението на ЦИК, което бе и публикувано в Държавен вестник, и самият сайт с резултатите. Още вчера от ЦИК обясниха, че това се получава заради квадратчето "Не подкрепям никого", което е от значение за активността, но не и за определяне на мандатите.

„В условията на пандемия огромно предизвикателство беше за нас гласуването с машини. Чарът е, че много лесно се работи с тях. И досега обаче нямаме ясна причина, защо 100 машини не работеха, както трябва“, призна той.

Изтъкна, че има няколко сигнала до прокуратурата за изборите. Най-сериозно се проверява проблемът с машините във Велико Търново. По думите му разследването може да установи какъв е източникът на този проблем. Димитров не каза дали може да се говори за саботаж. Въпреки това смята, че хибридната форма на гласуване - машини и хартиени бюлетини - трябва да остане, ако по някаква причина машината не работи. Според него чарът на машините е, че с тях се работи много лесно, но те са голям товар за ЦИК. Убеден е, че проблемът с машините в Търново е могъл да бъде избегнат.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мису бюлетината

    22 0 Отговор
    Малко нагласихме резултата, ама не се разбрахме и всичко лъсна
  • 2 Чичо

    19 1 Отговор
    Аре като нямат значение нова ЦИК и ново Мевере да разследва чекмедже
  • 3 Даниела Тренчева

    21 1 Отговор
    370 000 чиновническа партия от хрантутници. Оставка и затвор за Боко тиквата.
  • 4 zeus

    20 0 Отговор
    Ако едни проценти не може да сметнете как да ви вярваме за останалото?
  • 5 Нискостеблена Гладкомозъчна печена 🎃

    18 1 Отговор
    Квартал факултету са най големите застъпници за шайката и главатаря на чакалите.
  • 6 много вярно

    17 0 Отговор
    така е процентите нямат значение значение има само сумата по джобовете ви която влиза за да спечелят герб!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 7 Без калинки

    10 0 Отговор
    и мишовци машините ще работят най добре и безотказно.Бъдещите избори ще го докажат.
  • 8 Верно ли

    12 0 Отговор
    Ми то по тази логика и ЦИК няма никакво значение! Не калинки, а амеби!
  • 9 Братя Аргирови

    2 0 Отговор
    5,8 34 23 25 45 допълнително 7
  • 10 ТаУмВзе

    9 0 Отговор
    Герберастията от зор и нова математика, без цифри изобрети.
  • 11 Българка

    11 0 Отговор
    Естествено, че проблемът с машините си беше предварително подготвен саботаж. Защо в машините е трябвало да бъдат въвеждани имената на кандидатите от листите, след като в хартиените бюлетини те не се изписват. Всеки, който гласува с преференция предварително е прочел срещу кой номер- кой кандидат е. Освен това защо от ЦИК не се съгласиха на одит на машините в присъствие на представители на партиите, каквото предложение имаше от ДБ? Защо машините се съхраняваха в частен склад и имаше хаос при транспортирането им до СИК в последния момент?
  • 12 пройчо

    2 0 Отговор
    мъна -мъна...мъна мана...тютю-ню рюлюлю-тюрюрюлю -тю !:))
  • 13 АМОН

    1 1 Отговор
    АМА ТО И ОТ ИЗБОРИ НЯМА НУЖДА.

    АГЕНЦИИТЕ НА АНДРЕЙ ВЕНЦЕЛ И ЧЕРВЕН КОЛЬО ГИ ГЛАСЯТ, А НИЕ САМО ГИ УЗАКОНЯВАМЕ С БЕЗПРЕДМЕТНОТО ХОДЕНЕ ДО УРНИТЕ.

    ЗАЩО ИЗОБЩО ДА ПРАВИМ ИЗБОРИ КОГАТО ТЕЗИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО НИ ПОСОЧВАТ КОГО ДА ИЗБИРАМЕ ??

    НИМА ТАТЯНА ДОНЧЕВА , СЕСТРА ГАЛЕВА И МАРИЯ КАПОН БЯХА ЛИЦАТА НА ПРОТЕСТА ?!! ДА СТЕ ЧУЛИ НЕЩО ОТ ИСКАНИЯТА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ЗА СМЯНА НА ГЕШЕВ И ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНАТА СИСТЕМА?!
    НЕ СТЕ И НЯМА ДА ЧУЕТЕ.

    МИСИРКИТЕ ОТ "МУТРИ ВЪН" СА ПОСТАВЕНИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО.
    ТАМ НЯМА ДА ВИДИТЕ ЛИЦАТА НА ПРОТЕСТА , НИТО ПЪК НЕГОВИТЕ ИСКАНИЯ ЗА СЪДЕБНА РЕФОРМА И СНЕМАНЕ ИМУНИТЕТА НА ГЕШЕВ, НА СЪДИИ И ПРОКУРОРИ?!!

    КОЙ ДА ПОВДИГНЕ ОБВИНЕНИЕ НА ГЕШЕВ ЗА ПРЕСТЪПНО БЕЗДЕЙСТВИЕ ПРИ ИЗПЪЛНИНЕ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ ПО СЛУЧАЯТ С ШКАФЧЕТО НА БОРИСОВ.

    ПРЕСТЪПНИЦИ С ВЛЕЗЛИ В СИЛА ПРИСЪДИ КАТО МАГАРЕШКИ ХОДЯТ ПО СТУДИЯТА ЗА ДА НИ НРАВОПОУЧАВАТ, А ПРОКУРОРИТЕ КАТО БОЖЕСТВАТА ОТ ОЛИМП ОБЛЕЧЕНИ С ВЛАСТ И СТОЯЩИ НАД ЗАКОНА ГЛЕДАТ ПРЕНЕБРЕЖИТЕЛНО КАК ПЛЕБСА СЕ ГРАБИ И УНИЖАВА ОТ ПЕЕВСКИ ОТ РАЗПРЕДЕЛЯЩИЯТ ПОРЦИИТЕ В ДЪРЖАВАТА И ОТ ТОЗИ КОЙТО СЕ РАЗХОЖДА КАТО ДЯДО МРАЗ С ДЖИПА И РАЗДАВА ЕДНИ ПАРИ.

    ТОВА НАРОДНО СЪБРАНИЕ Е МЪРТВО РОДЕНО ДЕТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА.

    ВСИЧКИ ПАРТИИ ВКУПОМ СЪГРЕШИХА И НЕПОТРЕБНИ СТАНАХА.
    НОВИ ИЗБОРИ И НОВ ПАРЛАМЕНТ!!!
    НЕ СА ВАЖНИ ПАРИТЕ ОТ ЕВРОПА КОИТО ДОГАН ЩЕ РАЗПРЕДЕЛЯ КАТО ПОРЦИИ НА НАПЪЛНИЛИТЕ ПАРЛАМЕНТА ЛАПАЧИ.

    ЗА ЕДИН ПО ДОБЪР СВЯТ И ЗА ЕДНА ПО ДОБРА БЪЛГАРИЯ , БЕЗ ДОГАН , БЕЗ ШИШИ , БЕЗ НАСЛЕДНИКА МУ Ж
  • 14 На широко

    4 0 Отговор
    Те в България математиците станаха като медиците,каквото и да ти кажат все е лъжа.За политици и полицаи няма да говорим,,защото са част ОПГ и са недосегаеми.
  • 15 ЦИК или ПИК

    4 1 Отговор
    Машините си работят перфектно и гарантират по -честни избори. Проблема е в мошениците на главната мутра на България.
    Когато на една машина и заложиш грешни данни в софтуера, естествено е да получиш грешни резултати. Защо никой не е одитирал машините преди да се ползват в изборния ден??? И как пък точно списъците на ДБ бяха грешно заложени ??? Точно коалициата която най-високо крещи за машинно гласуване и за видеонаблюдение при броенето.

    Коментиран от #16

  • 16 БАЦЕ БАЦИЛА

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "ЦИК или ПИК":

    Предполагам,че много лесно могат да установят (ако поискат),кой е въвеждал списъците,кой му ги е предал за въвеждане,кой ги е изготвил,и да стигнат до човека,виновен за неразборията!
  • 17 Боко 🎃

    3 0 Отговор
    С машинното гласуване става за 20 секунди.
  • 18 123

    0 0 Отговор
    Ле лееее ама излагация бг
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове