Last news in Fakti

15 Април, 2021 19:04 1 646 37

Борисов: България ще получи 750 000 допълнителни дози от ваксината на „Пфайзер“

  • пфайзер-
  • бойко борисов

Той припомни също, че в следващите два месеца България ще може да разчита и на вече договорените 2,7 милиона дози от ваксината на „Пфайзер“

Борисов: България ще получи 750 000 допълнителни дози от ваксината на „Пфайзер“ - 1
Снимка: Пресцентър

Над 750 000 допълнителни дози от ваксината на „Пфайзер“ ще получи България, благодарение на европейската солидарност. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в рамките на извънредното правителствено заседание. Премиерът подчерта, че допълнителните количества ще пристигнат още през настоящия и идния месец, за да може да приключи процесът по ваксинацията у нас.

„Изказвам благодарност към председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която ежедневно и с огромни усилия работи за целия Европейски съюз“, акцентира министър-председателят и подчерта ключовата роля, която председателят на ЕК има за осигуряване на ваксини за всички европейски граждани. Определените за България допълнителни над 750 000 ваксини на „Пфайзер“ са от новата ускорена доставка от 50 милиона дози, за които вчера съобщи председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен. С това общият брой ваксини на „Пфайзер“ за Европейския съюз за второто тримесечие на годината ще достигне 250 милиона.

Министър-председателят Борисов бе категоричен, че осигурените допълнителни количества на ниво ЕС, които се разпределят на принципа на глава от населението за всички държави членки, са безспорен успех в общите действия на Европа срещу пандемията и поредното доказателство за солидарността в общността. Премиерът Борисов припомни също, че в следващите два месеца България ще може да разчита и на вече договорените 2,7 милиона дози от ваксината на „Пфайзер“, което гарантира, че имунизацията ще върви с пълна сила.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 доктора

    31 7 Отговор
    Хванете мутрата и я ваксинирайте с Астра Зенека!

    Коментиран от #21, #25

  • 2 КОТарАК

    28 5 Отговор
    то това е последното му изявление , защото излизал в отпуск. накрая ще го докарат с белезници парламента ми се струва :)
  • 3 Сашко

    28 6 Отговор
    Този вече е господин никой, дори и депутат не е, не ни занимавайте с него. С него трябва да се занимава прокуратурата.
  • 4 Астра шебека

    22 4 Отговор
    Всичките да ти ги набият с 200.
  • 5 Стрелата

    23 3 Отговор
    На бас че Главока щте избяга
  • 6 Просто така

    19 3 Отговор
    Млъквай с лъжите! Достатъчно видяхме...чухме...и преживяхме! Стоп!!!
  • 7 Боко отпускаря

    20 3 Отговор
    Човеку каза Чао, хванете му опинците! Аве, къде е Боко Беглецу ? Едни иманяри го търсят да му изкопаят шкафа от задния двор!
  • 8 Майна

    21 3 Отговор
    БОРИСОВ ДИРЕКТНО ЗАЯВИ ,Е Е ЖАЛЪК СТРАХЛИВЕЦ С ИЗЛИЗАНЕТО СИ В ОТПУСКА!

    Коментиран от #11

  • 9 Занийте му

    13 3 Отговор
    750000 зози на борисоф първа игла
  • 10 Ха ха

    14 3 Отговор
    не, не мога... тоя вече не е никакъв ама още говори.
  • 11 хъхъ

    22 3 Отговор

    До коментар #8 от "Майна":

    В какъв отпуск излиза, той бе уволнен от народа и е безработен!

    Дръжте го, да не избяга към Дубай или при приятеля Ердоган.
  • 12 Миналото

    14 3 Отговор
    Този тулуп, трябва да е много щастлив, че не е живял в началото на 19 или 20 век, защото нямаше да е нищо повече от една слуга, която работи за нечии интереси. То, не че сега не е така, но разликата е че тогава нямаше да му се размине, така както сега, а щеше отдавна да е изял оловото.
  • 13 Тиква

    11 3 Отговор
    Факти бг, стига с този Борисов вече. Дано получим нещо и да има нещо реално. Защото и много дози се загубиха и не се дава отчет. На свой хора масово се бият и се знае и се мълчи.
  • 14 За какво са ни ваксини като не стават за

    5 4 Отговор
    Нищо и обиват хора това е отрова парите ще ги лапне премиера Боико тиквеника
  • 15 Гост

    7 4 Отговор
    Безкнижникът бил в "отпуск"!?! А дали вече не е духнал в неизвестна посока със съдържанието на шкафчето... Изпуснахте да го доведете днес под конвой в парламента и сега ще му хванете петелата....
  • 16 Спешно

    10 3 Отговор
    С баба Урси Лан..то си стягайте багажа и дим да ви няма...та чак на другия край на света, защото и двамата сте за...сещайте се.
  • 17 Ох Баня

    6 3 Отговор
    101% лъжа. Него вече го няма и говори лъжи. Запомнете му думите.
  • 18 ГЕРБАР

    5 1 Отговор
    АПОСТОЛЕ БОЙКО ПЛАТИ ОТ ДЖОБАСИ ЗА ВАКСИНИ 750 ХИЛЕДИ ВАКСИНИ ИМАЛИ ТЬКЬВ ПРЕМИЙЕР НА СВЕТА ДРУГ АПОСТОЛЕ СЛАВА БОЖЕ АПОСТОЛЕ БОЙКО
  • 19 селянин

    7 3 Отговор
    И утре дали ще изгрее слънцето защото тиквата е много сърдит на народа !
  • 20 Стига злоба

    2 17 Отговор
    Борисов заслужава почивка . После на изборите ...Бойко ще бъде избран за президент на България. Срещу нето Радев няма шанс.
  • 21 Още мърдам

    1 12 Отговор

    До коментар #1 от "доктора":

    Астрата е добра Ваксина, няма странични ефекти.... Поне при мен беше така. Бойко от Астрата не го е страх. Страх го е от друго. Дано се измъкне по живо по здраво, щото той не е виновен за нищо.

    Коментиран от #31

  • 22 Какви

    3 1 Отговор
    са тези гербери на масата като за гроб ?
  • 23 Директно:

    12 2 Отговор
    Алоооуу, на никой не му пука за тъпите и отровни ваксини! Колкото дебили имаше , си ги сложиха! Аре не ни занимавайте вече с безумията на гн Никой-ББ!
  • 24 Егати и мишока

    8 3 Отговор
    е тоя "премиер" . Голям кеф че тая секта се отича в канала.
  • 25 мислещ

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "доктора":

    С 200...дози
  • 26 Мазньо

    6 1 Отговор
    А Астрата ще си я навреш ли отзад,при чекмаджетата?
  • 27 Българка

    6 0 Отговор
    Борисов да не отклонява темата на дневен ред. А тя е утре мутрата от СИК ще отиде ли в НС да даде отчет за прахосаните/ откраднатите милиарди без одобрението на НС. До кога в ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА, вождът последните 12 години, няма да зачита НС и ще го унижава като се крие. Мутрата не разбра ли, че не той задава дневния ред и трябва да се съобрази и спазва закона. Явно това той никога не го е правил. Да бъде така добър да отиде утре в НС и се изправи пред народните избраници. Предстоят му много обяснения/ показания
  • 28 Мирослав

    5 0 Отговор
    Време е и на телевизии и медии да се забрани публикуването на статистики-стъкмистики за болни, починали, заразени и т. н..
    Да се потърси сметка на лицето Мутафчийски за заплахите за "чували с трупове".
  • 29 КАНДИДАТ ПРОТЕСТИРАЩ

    2 7 Отговор
    БРАВО БОЙКО , НАПРАВИ МНОГО ЗА НАРОДА СИ ,НИКОЙ ДРУГ НЕ Е ПРАВИЛ ТАВА ! СЕГА ЩЕ ВИДИМ КАК ЩЕ СЕ СРИНЕ ПЯСЪЧНАТА КУЛА КОЯТО СЕ ИЗГРАДИ ОТ ПИШМАН УПРАВЛЯВАЩИТЕ СЛЕД ТЕБ !
  • 30 consciousness

    5 0 Отговор
    По-добре мъртъв, отколкото ваксиниран!
  • 31 Ха хо хи

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Още мърдам":

    Добре го написа, "още мърдам" но въпроса е докога?
  • 32 .......

    1 0 Отговор
    АКО МАКЕДОНИЯ ИМА ЖЕЛАНИЕ ,АКО Е БЕЗОПАСНА ДАРЕТЕ ИМ АСТРА ЗЕНЕКА
  • 33 Xaxas

    5 0 Отговор
    Стига с тези ваксини бе,голям фармацевт се извъди бе,досаден ,и нахален
  • 34 Пенсионер

    2 3 Отговор
    Бoйкooooo, къдe cи Бaщицo. Дaвaшe нa нac пeнcиoнeритe пo 50 лeвa. C пeнcиятa нa жeнaтa cтaнaхa 100 лeвa.Пo време упрaвлeниeтo нa ГEРБ ми се вдигна пенсията с 20 %, а от няколко месеца +50 лв. Бойко напълни фискалния резерв, Бойко го празни. Повиши рязко доходите на учители, лeкaри, държавни служители. Стандартът на живот за тези 11 години скочи за българите. Опашките на КПП та за Гърция и морето ca огромни. Народът почива масово в чужбина. Ръстът на Брутния вътрешен продукт расте, приеха ни в чакалнята на Еврозоната. България строи, реновира, просперира. ГЕРБ изпълни обещанията си пред избирателите си, те гласуваха да е първа политическа сила. Дa , aмa нe. Cтaнa другo. Новият управник Слави се скри. Тeжкo нa Нaрoдa.

    Коментиран от #36

  • 35 chi

    4 0 Отговор
    Това какво ще получи България вече не е твоя грижа, Борисов ти вече си никой!
  • 36 Стига бе,

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "Пенсионер":

    цял ден орева орталъка за тия 50 лв. Ами ако Слави ти даде 100 ,пак ли ще цивриш за Разбойко.
  • 37 Ковид 19

    2 0 Отговор
    КАКВИ МИЛИОНИ ВАКСИНИ СИ ДОГОВОРИЛ,БЕ МИШКО ТАКАВА??? Я,БЯГАЙ ДА ПАЛИШ СВЕЩИ ПО МАНАСТИРИТЕ-ДА СИ ИЗКУПУВАШ ГРЕХОВЕТЕ,ШИЗОФРЕНИК ТАКЪВ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове