Last news in Fakti

16 Април, 2021 09:04 5 199 32

Ивайло Дичев: Ще има ново правителство с мандата на ИТН

  • ивайло дичев-
  • парламент-
  • правителство

Протестът намери своя парламентарен израз

Ивайло Дичев: Ще има ново правителство с мандата на ИТН - 1
Снимка: БГНЕС

С мандата на ИТН ще бъде съставено правителство, ”подкрепено от десните партии” и БСП. Това каза пред БНР Ивайло Дичев, професор по културна антропология в Софийския университет ”Св. Климент Охридски”.
Според него поведението на Бойко Борисов, който изпрати писмено в деловодството на Народното събрание оставката на правителството, е позорно.

"Смяната на сградата на парламента е свързана с неговото поведение - превръщане на парламента в машина за гласуване и подкрепа на някакви негови решения, без достъп на журналисти", смята той.

"Откриването на парламента в старата сграда е ясен знак, че ще се прекрати връщането към практиките на комунизма, което извърши ГЕРБ с овладяването на медиите и прокуратурата, краденето на бизнеси", коментира проф. Дичев.

Той подчерта, че символът на сградата на Народното събрание е много важен и депутатите ще сбъркат, ако изберат удобството на на новата парламентарна сграда, която е партийният дом на БКП.

"Протестът намери своя парламентарен израз - хората не са навън, те изпратиха своите представители в Народното събрание", заяви проф. Дичев.

По думите му речта на президента Румен Радев пред депутатите е била прекрасна.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 40 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чушки

    18 42 Отговор
    Ще има чушки,нищо няма да има докато Славчо Босоногов Дънков се крие от хората.

    Коментиран от #22

  • 2 Гласувайте

    43 7 Отговор
    Да докарат Толупа в НС.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Чалгаря

    21 40 Отговор
    се оказа по голяма мишка и от Орешарски а това ще помогне на Борисов да се върне на бял кон.

    Коментиран от #27

  • 5 Да,бе

    37 5 Отговор
    Тогава бай Тулуп да прави партизанско движение,то и без туй тренира криене от близо година по Родопите и е подготвен.

    Коментиран от #13

  • 6 Алфа Вълкът

    11 39 Отговор
    3 дни никой не смее да пише за Деси Мерцедеса. Коронавирус ли е, пиене ли е, ще се оправи ли, памперси ли ще носи? Смятайте, че ако последното Радев ще ѝ бие шута в момента е който не е президент.

    Коментиран от #8

  • 7 НАСКО

    5 9 Отговор
    БЕЗ ПАРТИИ И СУБСИДИИ. ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА/ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ ПРИОРИТЕТ НОМЕР ЕДНО.
  • 8 Алфа Вълкът

    3 7 Отговор

    До коментар #6 от "Алфа Вълкът":

    Нещо много бъгва тая Мозила пак. Пишеш едно, пренася го другаде.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Българка

    28 9 Отговор
    Позициите на новите партии и дневният ред на днешното заседание на НС са достойни и последователни
    Връщането на парламентаризма е най-важният дневен ред. Позорно и цинично е поредният отказ на мутрата Борисов да подаде вчера оставката на МС, както и своят отказ да стане депутат пред НС е не само морално, но и конституционно нарушени. А отказ днес да се яви пред избраното ново НС и да даде отчет по прахосаните средства и да коментира плана за възстановяване е върха на морален упадък, потъпкване на парламентаризмът и неспазване на законите. Мутрата, когато трябваше по закон да излезе в отпуск по време на изборната кампания, не го направи, а си правеше незаконнтите ПР предизборни екскурзии, ръсеше акъл и предизборни подкупи.

    Коментиран от #17, #31

  • 11 Братчеда

    12 25 Отговор
    Иво, Иво! Ако, БСП подкрепи десните с тая партия е свършено! Не ставаш братчет! Ни за културен, ни за антрополог!:) Остани си със здраве!
  • 12 ФЕЙК

    22 6 Отговор
    ТОЙ - великия,единствен и незаменим не го търсете в София, ТОЙ е на ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР, ТОЙ е нематериален, , ТОЙ , е дух и вдъхновение, ТОЙ е винаги правия и непогрешимия, ТОЙ е най-смелия и отговорния, НО КОГАТО ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ ВИНАГИ ИЗТЪПАНЧВА НЯКОЙ КАИШКОВ/ в случая Дончев/ ДА ОПЪВА КАИША!
  • 13 нннн

    13 2 Отговор

    До коментар #5 от "Да,бе":

    Той и гражданска война може да запали...
  • 14 Админ

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "поредния":

    Дезиндормацията е нещо много важно!:) Няма как да я пропуснем!:) Тя, e за такива като теб, които не могат да пишат на български!:) Останалите не ги впечатлява, ама те са малко!:)
  • 15 Фен

    7 9 Отговор
    И Дойче веле ли ще реди кабинета? Щото Слави явно не е подготвен по тая тема?
  • 16 АМОН

    5 8 Отговор
    ВСИЧКИ ЖЕЛАЕЩИ ДА НАПРАВЯТ НОВО ПРАВИТЕЛСТВО В РАМКИТЕ НА ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ, ПРИЕМАТ ДА ОСТАВЯТ НЕ РАЗГРАДЕНА СИСТЕМАТА НА БОРИСОВ.

    РАЗГРАЖДАНЕТО НА СИСТЕМАТА НА БОРИСОВ МИНАВА ПРЕЗ НОИ ИЗБОРИ , НОВ ПАРЛАМЕНТ И РАЗБИРА СЕ СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ КОЕТО БОРИСОВ БЯГА КАТО ДЯВОЛ ОТ ТАМЯН.

    ЩОМ СЛАВИ , КРУШОВСКАТА БИВОЛИЦА И МАЙЧЕТО ИСКАТ НЕЩАТА ДА ОСТАНАТ БЕЗНАКАЗАНИ И НАРОДА ДА ПЛАЩА ОКРАДЕНИТЕ ОТ БОРИСОВ МИЛИАРДИ ЩЕ НАПРАВЯТ ТОВА КОЕТО ИСКА БОРИСОВ И КОЕТО ТОЙ ЩЕ ПОДКРЕПИ - ПРАВИТЕЛСТВО В РАМКИТЕ НА ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ!
  • 17 Гост

    9 10 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Нова партия е само ИТН, другите са все стари муцуни парламентаристи (изключение е само Хаджиментов и оня другия). Така че не очаквай нищо ново... Слави се кри досега, неговия Тошко не почва добре и към журналистите, а начина на представяне на кандидатури е уникален. Сравнението между Кърджали и Разград е уникално! Ива Митева идва от Разград, учи в Соф. Университет, и като завършва 98г. веднага почва работа в Мин. на правосъдието, и две години по-късно продължава в Народното събрание, до днес! Сигурно е уникален експерт, ама най-много мразя шуро-баджанащината и парашутистите! Друг вариант е да е била много Красива....
    На мястото на Тошко не бих я лансирал по този начин.
    Но ти все пак се надявай нещо да се промени, и по-добре си стой в чужбината, ние тук ще се оправим...
  • 18 от тълпата

    8 12 Отговор
    Червен тулуп некадърен От години само плювки по Герб Една свястна приказка не си казал Рубладжия
  • 19 от тълпата

    9 12 Отговор
    Червен тулуп некадърен От години само плювки по Герб Една свястна приказка не си казал Рубладжия
  • 20 Гост

    7 0 Отговор
    До тук добре,сега е много интересен състава на кабинета?
  • 21 Стефан Савов

    3 6 Отговор
    Братчет, Ами то БСП си е дясна партия мой човек. Това е толкова ясно че не подлежи на коментар
  • 22 Made in BG

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "чушки":

    Защо да се крие,като е под карантина и защо да говори празни приказки като всички досега!Когато има да каже нещо съществено,надявам се да го чуем!
  • 23 кИЧЕВ

    5 0 Отговор
    как па въртите сучете,и все бкп-бсп,па и "дясно" го изкарвате??? А след два месеца Белия автобус ще ви събере ли??? Вашият зов е "комунисти от цяла България" обединявайте се!!! Да докопаме властта,но Европата ще ви спре мечтаните милиарди....
  • 24 шопендар

    1 2 Отговор
    Е ПОНЕ ВСИЧКО Е ПРЕКРАСНО,,НЕ ИСКАМЕ С БСП И ДПС-Е,АКО СЕ НАЛАГА МОЖЕ И С ТЯХ/целта оправдава средствата/,не искаме мутри мафиоти-но може с адвокатите на мутрите.
  • 25 Аз Негодника

    5 3 Отговор
    90% от гласуващите за ИТН са почитатели на ЧАЛГАТА...Което само по себе си, предвещава много КРАТЪК живот на тази партия...Да не забравяме,че на ШОУ мена му ПОДАРИХА дипломата за висше образование - ВИОЛА в едно от предаванията на му...
  • 26 Матей

    3 0 Отговор
    Слави с ИТН,и тъй нататък,да имат много здраве,то не е на магарето работа да командва държава.Той ще се мъчи да се задържи на кънките,а боко ще го спъва отзад.пък и слави няма сериозно намерение да върши някакви революционни промени,както се е дръвчил преди изборите.това е позьорство.Нито произхожда от такива среди,на хора препатили,мизерствали,изтормозени от 30 годишното сгромолясване на държавата.Само на такива трябва да гласуваме доверие и те няма да ни подведат,като тия кресливци и мошеници.
  • 27 888

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Чалгаря":

    Толупа ще се върне яхнал бял член.Тогава ще му викат "Голият ездач"
  • 28 БРОВО !

    6 0 Отговор
    Този път много българи изтеглиха късата клечка,като гласуваха за чалгаря и неговите шутове,за сестра галева,която беше заедно с отровното трио,които издигахте бесилки,носехте ковчези,осквернявахте националните символи на България,замеряйки герба на България с боя,яйца ,домати и какво ли още не и тия политически неграмотни от ДБ.

    Човек с достойнство за уважение.На такъв Парламент,такъв отговор!Бате ви Бойко показа,че на бодлива крава рога не дава.
  • 29 хахаха

    3 1 Отговор
    Да, прав сте другарю Дичев, Измета не е вече вън, а влезна в парламента. Жална ни майка. Дано да не става така, че да гледаме, а и да участваме в истински протест, а не от онези платените представления, които гледахме досега, че ги и отброяваха по тв.
  • 30 Гошо

    1 0 Отговор
    Дърт смачкан комунист!
  • 31 Гошо

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Никаква Българка не можеш да бъдеш, по-скоро българска кифла хванала некой олигарх за.... шлифера.
  • 32 Проф Дичев, наслушахме се и на гледахме

    1 0 Отговор
    На Партии с Идеологии, политики, програми и всякакъв род, празни обещания! 31това се повтаря! Писна му на народа от Празнодумци,?за, това избраха хора, които се надяват да вършат реално работа, пример Служебното Правителство! Празните обещания в добре подредени фрази и изречения не обеждават вече избиратели!! Реално вършене на работа по министерства и ведомства!! 31год слушане на лъжи са прекалено много!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове