Last news in Fakti

20 Април, 2021 17:15 4 595 55

Цветан Цветанов: Важно е да бъде съставено правителство без ГЕРБ

  • цветан цветанов-
  • герб-
  • републиканци за българия

Цветанов разказа, че гласовете на съпругата, дъщеря му и приятелите, с които са гласували в тяхната избирателна секция са били отбелязани като 0 за "Републиканци за България"

Цветан Цветанов: Важно е да бъде съставено правителство без ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

Важно е да бъде съставено правителство без ГЕРБ. Това каза председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по TV+ и ТV1.

„Ако ГЕРБ в момента имат определени притеснения, те все пак ще искат да има бързи избори, за да може да запазят и съхранят част от административния апарат“, заяви Цветанов. По думите му изборите не могат да бъдат честни по начина, по който се провеждат и представят сега.

Цветанов разказа, че гласовете на съпругата, дъщеря му и приятелите, с които са гласували в тяхната избирателна секция са били отбелязани като 0 за Републиканци за България. Същото се е случило и с тези на Джема Грозданова и дъщерите ѝ и това не са единични случаи.

„Имаше определен натиск и особено последните 2-3 седмици от кампанията целият държавен апарат работеше затова да бъдат спрени всички тези, които извършваха политическа дейност от страна на Републиканци за България. В деня за размисъл, когато бях на територията на Велико Търново, по анонимен сигнал привикаха 10 човека, на които им се казваше да подпишат протоколи да не агитират в деня за размисъл, а те нямаха такива намерения. Правиха се обиски на коли, на домове и от тази гледна точка за всички стана ясно, че не сме нито патерица, нито сме имали нещо общо с ГЕРБ. В цялата тази кампания много от политическите субекти лансираха точно тази теза, която беше угодна, за да може все пак да направят всичко възможно, тези които са колебаещи се или симпатизират на Републиканци за България да потърсят някаква друга алтернатива“, каза председателят на партията.

„Най-притеснителното в тези избори е, че държавната машина беше използвана много сериозно, за да бъде увеличена възможността Републиканци за България да не влезне в българския парламент“.

Цветанов разкри, че много от хората са били заплашвани още при тяхната номинация за народни представители от листите на Републиканци за България и един от примерите за подобни действия е в област Кърджали.

„Имаше заплахи към представител от община Кирково затова, че майка му и членове от семейството му ще бъдат уволнени и ще бъдат направени съответните проверки.

Машината работеше много сериозно, за да бъде спрян този ентусиазъм и тази енергия, която имаше в Републиканци за България“, разказа той.

„Убеден съм, че в това което направихме и начина, по който представихме нашите управленски решения може би сега съжаляваме, че не сме в българския парламент, защото смятаме, че темите, които трябва да се дискутират са как да обединим всички тези политически партии за важните решения, които трябва да направи държавата“.

Цветан Цветанов каза, че партията, на която е председател би била част от партиите, които задават новото в парламента, но с политически решения, защото конфронтацията не дава нищо добро.

„В момента има едно противопоставяне, този хаос няма да доведе до съставяне на правителство и ГЕРБ ще има възможността за краткото време за провеждане на нови предсрочни избори, да се окопити и може да се окаже, че те ще бъдат бъдещ печеливш в тези избори, ако бъдат проведени в максимално кратък срок“, каза председателят на Републиканци за България.

Той припомни, че на консултациите при президента Републиканци за България предложи да има видео наблюдение, да имат възможност българите от чужбина да гласуват по пощата – това са неща, с които даваш възможност на хората да гласуват свободно. Относно липсата на резултатите от секциите, когато виждаш нули, а знаеш, че хората са гласували Цветанов попита, къде са тези гласове.

„Ако се направят произволно няколко проверки в секциите ще се види колко много са недействителните бюлетини на Републиканци за България или на други партии, които искаха промяна в българското общество и в институциите в страната“, заяви Цветанов.

Според него конфронтацията в парламента ще върви в две посоки - ГЕРБ ще се превръща в жертва от всичко това, което е за сегашното статукво и всички останали ще започнат да говорят един срещу друг.

„По-важно е партиите, които са извън ГЕРБ да направят така, че да се състави правителство, да се предприемат икономически, социални и законодателни мерки, които да са свързани с важните неща за един кратък мандат на един парламент. Няма как този парламент да има устойчивост за един 4-годишен мандат“, прогнозира Цветан Цветанов.

„По-важно е да има ясна програма за кратък срок от време най-неотложните неща да бъдат приети и да се гарантира честността на следващите избори.

Ако не се предприеме градивен подход от всяка една от парламентарните групи още повече ще падне доверието в българските политици и в българските парламентарни сили“, каза Цветан Цветанов.

Той изрази мнение, че резултатът на ГЕРБ е такъв поради неглижирането на диалог, който трябваше да се води по важни теми като пандемията, икономическото състояние на страната, дори сега и планът за възстановяване и устойчивост, чиято трета версия е предоставена в петък, а срокът е 30 април да бъде предоставен в Брюксел.

Едноличното управление на Борисов и неглижирането на българския парламент особено през последните две години, в които той почти не е влизал след българското председателство, след това имаше една отчетност и след това не е влизал там. Това изнервяше абсолютно всички. Също така и контролираната медийна среда.

Относно Росица Кирова от ГЕРБ Цветанов разказа, защо в предходните години не е била подкрепена от партията, заради не добрата си репутация за кмет на Видин и то два пъти. Към тогавашна дата той не е знаел, за станалата ясна преди дни информация, че е съдружник с наркобос от Косово.

Цветанов е категоричен, че в тези избори ГЕРБ не сложиха хора с добра репутация, а такива които да им донесат съответните гласове и изрази мнение, че трябва да се направи анализ на хората, които са получили преференции над 9 000, 10 000 или 14 000. „Това е порочен момент за контролиран вот, въпреки че не омаловажава ролята им, защото има и кандидати, които действително събират такива гласове чрез волята на избирателите“.

Цветанов заяви, че не знае от къде са дошли гласовете над 500 000 – 550 000 за ГЕРБ на изборите.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Велико Търново

    64 3 Отговор
    Ти създаде тая система. Мутри вън!

    Коментиран от #24

  • 2 гадно

    73 0 Отговор
    Мухахаха и ти ли Бруте.
  • 3 Цуци

    49 1 Отговор
    Важно е щото другия път може да не стигне до субсидия
  • 4 За Цецо

    32 1 Отговор
    1 процент
  • 5 Най важно е

    43 0 Отговор
    Ти под никаква форма да не цицаш от държавата и да ти приберат всичко
  • 6 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    27 21 Отговор
    ЦВЕТАНОВ ДА ОБЯСНИ КАК ЧОВЕК С ОПЕРАЦИЯ НА ДЕСНИЯ КРАК ПОДПИРА С ПАТЕРИЦАТА ЛЕВИЯ СИ КРАК И СТЪПВА НА ОПЕРИРАНИЯ ДЕСЕН!!??:))СЛЕД КАТО СЛЕД ТАКАВА ОПЕРАЦИЯ ДАЖЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЪРВИ НИКАК!!!!

    Коментиран от #12

  • 7 Олеле,поп Кръстьо!

    35 1 Отговор
    До онзи ден бяха като Маркс и Енгелс,хахахаха
  • 8 Танас

    37 3 Отговор
    Добре е да усетиш как се чувстват болшинството хора в страната. Защото доскоро и този беше част от тази държавна машина, която мачка всичко инакомислещо.
  • 9 Последния Софиянец

    17 18 Отговор
    Време е герберастите да бягат при Цецо.Новия американски проект.
  • 10 Софиянец

    21 11 Отговор
    Този глупак ако не се беше събрал с лоената топка можеше да е в парламента. Ноо кинтите са по важни, вижте Дани Митов как гушна набързо няколко милиона, той трябва да бъде разследван..
  • 11 ЦВЪКИ...ПУДЕЛЧЕТО НА БАЦЕТО

    37 0 Отговор
    ТИ ПЪК КОЙ СИ....ИЗБИРАТЕЛЯТ ТИ БИ...ШУТА....И ДА ВЪРНЕШ МИЛИОНИТЕ НА...ВЪЛНЕВ

    Коментиран от #18

  • 12 Явно

    12 6 Отговор

    До коментар #6 от "БУДЕН ГРАЖДАНИН":

    Не знаеш какво е минискус.
  • 13 Яшар

    24 1 Отговор
    Цвъко, панделата те зове...:)
  • 14 Анонимен

    22 1 Отговор
    Юда!Като плюеш , то пада върху теб!КОГАТО ЗАЕМАШ ТАКЪВ ПОСТ, ТРЯБВА МАЛКО ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАШ!ТИ СИ ПОКАЗА РОТАТА!
  • 15 Дебилчев

    30 1 Отговор
    Вярваме ти, асансьорко
  • 16 BOKO

    30 2 Отговор
    АМИ ТИ СИ ЕДНА НУЛА БЕ ЦВЕТАОВ
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Последния Софиянец

    13 1 Отговор

    До коментар #11 от "ЦВЪКИ...ПУДЕЛЧЕТО НА БАЦЕТО":

    Бизнеса на Вълнев е на Цецо наивнико!
  • 19 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    20 6 Отговор
    О, Цвъки, гадно ли е, да гласуваш за някой друг,
    а гласовете да отиват към ГЕРБ?
    Сещам се за един пъпеш, който въведе тази система...
  • 20 Така е, но и ти трябва да влезеш в

    20 2 Отговор
    Затвора и имуществото ти до 9-то коляно конфискувано
  • 21 Благодари

    6 5 Отговор
    Ли на Борисов и Михаил Константинов, че те уредиха с доход, а? Нали знаеш, надявам се, че изборите са парлама?
  • 22 Кресна

    24 2 Отговор
    Тоя жена му и дъщеря му не са гласували за него, представяте ли си, той иска хората да гласуват за него. Срам.
  • 23 Малко ми е чудно

    11 1 Отговор
    А Цветанов като ина такива твърдения, пуснал ли е жалби или и той предпочита медийно оплюване?
  • 24 АМОН

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Велико Търново":

    ТОЙ НЕ СЪЗДАДЕ СИСТЕМАТА !!!

    ЗАБРАВИЛ СИ, ЧЕ ПРЕЗ 2009 ГОДИНА БОРИСОВ ДОЙДЕ ЗА ДА СЪБОРИ СИСТЕМАТА В КОЯТО ДОГАН РАЗПРЕДЕЛЯШЕ ПОРЦИИТЕ В ДЪРЖАВАТА.

    БОРИСОВ НИТО СЪБОРИ БАРБЕКЮТО НА ДОГАН,НИТО ПЪК СИСТЕМАТА МУ.
    ТОЙ СЕ ПРЕВЪРНА В ЧАСТ НА СИСТЕМАТА ДОГАН - ПЕЕВСКИ - ДОМУЗЧИЕВ. В тази система Борисов бе гръмоотвода който поема негативната енергия и служи за боксова круша.

    ЗАЩО В МОМЕНТА НИКОЙ НЕ ГОВОРИ СРЕЩУ ДОГАН , СРЕЩУ ДПС СИСТЕМАТА ПЕЕВСКИ - ДОМУЗЧИЕВ - БОРИСОВ.

    ПРОБЛЕМА Е В СИСТЕМАТА ДОГАН И СТОЯЩИТЕ ЗАД НЕГО ЧЕНГЕТА!!!!
  • 25 Лелее

    15 0 Отговор
    Ми смятай колко си гнусен , дори системата за отчитане не те иска ...
  • 26 Цветанов, това е стар номер!!! Или още

    13 3 Отговор
    В секцията са те Почистили, или твоя приятел М Константинов на друго ниво вие занулил гласовете!! Стара Практика???
  • 27 зъл пес

    11 1 Отговор
    Ми щото си кръгла нула
  • 28 ПЕНКО

    6 1 Отговор
    ЦЪВТОК ЦЪВТОКОВКОВ НЕ ТОЧНО ПО ЦРУ УКАЗАНИЯТА !!!!!!!!!
  • 29 789

    11 1 Отговор
    Ей предател, от къде се пръкна ти бре ? Вундеркиндът от училището эа "особено надарени" така яко се сгромоляса на политическия небосклом, чак шарлан почнах да пикая от кеф!
  • 30 То е ясно

    6 2 Отговор
    На Цвък му е мъчно за времето,когато лапаше вурста на Боко !
  • 31 Тъй де

    6 2 Отговор
    Но няма кой да те приеме !
  • 32 куку

    6 2 Отговор
    ти пък къде бе
  • 33 Биби Кинг

    6 3 Отговор
    Ега,тоа мушморок и роднините мо по инерциа са пуснали па за ГЕРП! Ма са толко невниатни шо не могат и до днеска да се осетат! Че го почерпиме целото семейство и двамата им семейни приатели шо штат-нештат па са с назе!
  • 34 ДЬРЖИСЕ АПОСТОЛЕ БОЙКО СШТЕ ПОБЕДИМ ПАК

    2 1 Отговор
    ГЕПР Е ДЕМОКРАЦИАТА В БЬЛГАРИА И ПАК АПОСТОЛА БОЙКО СШТЕЙЕ ПРЕМИЕР СЛАВА БОЖЕ БЬЛГАРИТЕ ЗАШСЛУЖАВА ГЕРП Е ЛЕВА НА БЬЛГАРИНА ВЬВ ДЖОБА НА БЬЛГАРИНА
  • 35 Змей

    8 2 Отговор
    Да не повярва човек колко е нагъл тоя тип! Абе аланкоолу, какво вдигаш шум и протестираш, че са приложили твоите методи срещу тебе? Нали ти Му печелеше изборите на Буци по същия начин, кво протестираш сега? Айде разкарай се, че вече смърдиш ужасно...
  • 36 Давид

    5 0 Отговор
    Срам за българското разузнаване на данс. Ганйовци ебаващи бедните хора. Цветанов, Станишев, Първанов, Кристалина Георгиева, Соломон Паси, крадлата Попйорданова, българските евродепутати, Борисов, Мая, Слави мартеницата, Сорос компанията на отровното трио, Митко гестапото и още дузина продажници.
  • 37 Скуби-Дуу

    3 1 Отговор
    Палячооо смешник и папагал крадец долен мръсен този трябва да бъде арестуван веднага
  • 38 centurio

    5 2 Отговор
    К'ъф хубав човек!
  • 39 Ураааааа

    3 2 Отговор
    Цецо,Цецо,Цецо ние сме с теб велик си.
  • 40 Колега

    2 4 Отговор
    Цветанов, важно е да преминем към служебно правителство.... автопилота на държавата е блокирал и половината самолет е окраден,... та време е този самолет да се управлява ръчно от ген. Радев, за да не се разбие!
  • 41 тулупи майна

    3 1 Отговор
    Ако Кауна и Тиквата се окажете на една сергия в ЦСЗ , тогава нема ''със'' нема ''без'' , ще е на сухо.
  • 42 ПУТИН

    7 0 Отговор
    НАЛИ СИ ИМАШ СОБСТВЕН АСАНСЬОР - ВОЗИ СЕ И СИ ТРАЙ! БЕШЕ ВТОРИ В НАЙ-СИЛНАТА ПАРТИЯ, ДАЖЕ И ПРЕЗИДЕНТ ЩЕШЕ ДА СТАНЕШ АКО НЕ БЕШЕ АЛЧЕН. БСП ТИ НАБАРАХА СЛАБОСТТА - АПАРТАМЕНТИТЕ И ОТПАДНА, А ПЛЕВНЕЛИЕВ СТАНА ПРЕЗИДЕНТ.
  • 43 Политолог

    4 0 Отговор
    Мръсник и алчен плазмодии си ти Цветанов
  • 44 тоа па

    1 0 Отговор
    три волтовия ,що го давате пак

    в канала е вече
    като патрона си

    абе ,верно ли тиквата щял да забременее ,щото две години още никой не можел да го барне ,приказвал на сбирката
  • 45 Шопа

    2 0 Отговор
    И така.Цв.Цв.,Далаверко,Магарешки,Шкембелино,знайни,незнайни,комити и войводи.патриоти и слуги отидоха,там от където няма връщане!
    Бог да ги прости!
    Заслужено!
  • 46 Мурко

    2 0 Отговор
    Цеко Сифона,отново първи при Галфона!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 сргж

    3 0 Отговор
    Този е мутра . Спите ли БЕ хора?
  • 49 Пенев

    3 0 Отговор
    Ех Цецко, що не провери какво стана с Миро Найденов и неговата Баста и да си седиш на нааканото дупе?
  • 50 chi

    1 0 Отговор
    Цветанов, ти си мутра, вън!
  • 51 ГЛУПЧО

    2 0 Отговор
    ЯВНО И ЖЕНА ТИ И ЩЕРКА ТИ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА НЯКОЙ ДРУГ БЕ ТЪПАК !
  • 52 ПРЕДАТЕЛ

    2 0 Отговор
    ПРЕДАТЕЛЯ СИ ОСТАВА ПРЕДАТЕЛ
  • 53 БОКЛУЦИ

    1 0 Отговор
    Бизнесменът и бивш депутат от ДПС Делян Пеевски е бил пребит. Това се случило в Дубай, а нападателите говорели на руски език.
  • 54 ПОМИЯРИ

    1 0 Отговор
    ВСИЧКИ ЩЕ РИТНАТ ГЕРБ , НО ЩЕ СЕ СРЕЩНАТ В ЗАТВОРА !
  • 55 Боко

    0 0 Отговор
    Предател !Като ти видях "хората" в Плевен си представих на национално ниво какво представлявате!На изборите те поставиха на точното място и е време да замлъкнеш!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове