Last news in Fakti

21 Април, 2021 16:15, обновена 21 Април, 2021 16:39 3 845 69

Ива Митева от "Има такъв народ": Ние сме за мажоритарна изборна система, но не е сериозно тя да се приема за една нощ

  • ива митева-
  • мажоритарен вот-
  • мажоритарни избори

Спор за промени в законодателството

Ние сме за мажоритарна изборна система, но не е сериозно тя да се приема за една нощ. Това каза председателят на Народното събрание Ива Митева от "Има такъв народ" по време на дебата по Изборния кодекс на първо четене в Правна комисия, предаде "Фокус".

"Тук искам да цитирам проф. Герджиков, който казваше, че правенето на закони, е изключително деликатна дейност, за която се изискват специални знания и висока правна култура. Това ,което наблюдаваме в законопроекта, внесен за мажоритарна изборна система показва на първо място непознаване на законодателната дейност и на второ място показва абсолютно непознаване какво значи мажоритарна изборна система. Тук има едно механично преписване на текстове.

Според нея ГЕРБ предизвикват "Има такъв народ". "Ние сме за мажоритарна изборна система, но не по този начин. Не е сериозно на първо място изборна система да се приема за една нощ", каза още Митева.

ГЕРБ ни предизвикаха с внасянето на този законопроект. Практиката на Венецианската комисия е да препоръчва очертаването на изборните райони и законопроектът да се приемат поне година преди избори.

Предвиждаме в промените в Изборния кодекс изборите в България да са мажоритарни, категорично не подкрепяме гласуване по пощата. Това каза по време на заседанието на Правна комисия председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова във връзка със законопроекта на групата за промени в Изборния кодекс.

"Нашият законопроект достатъчно дълго време е обсъждан. Той е внесен в този мандат на Народното събрание, но преди това е внасян двукратно през преди около 5 години след проведен референдум, след заявени от близо 2.5 млн. български граждани намерения за промяна на избирателната система от смесена в мажоритарна. Колегите, които са били в предходни Народни събрания, а и новите имат вероятно политическа памет, знаят, че през 2016 г. ГЕРБ беше политическата партия, която внесе въпросите за разглеждане в Народното събрание, а впоследствие внесе и законопроект, касаещ промяна на изборната система по отношение на мажоритарния вот. Сега предлагаме законопроект, който считаме, че отговаря на очакванията на българските граждани", заяви още Атанасова.

"Предвиждаме изборите в Р България да се произвеждат по мажоритарна изборна система с регистрирани едномандатни изборни райони", изтъкна още тя. По думите ѝ мажоритарната изборна система е по-старата. "В повечето страни изборите са едномандатни. Избира се само един от кандидатите от избирателен район. Тъй кат мотивите са дълги няколко страници, убедена съм, че всички колеги са се запознали с тях. Бих искала да кажа още няколко изречения, за да не отнемам от времето на Комисията по правни въпроси.

По думите ѝ ГЕРБ - СДС предвижда за произвеждане на изборите територията на страната да се раздели 234 едномандатни изборни райони и 6 извън страната, а РИК да се състоят от 13 членове, включително председател, заместник-председател и секретар.

"Всички 240 кандидати да бъдат предлагани за регистрирани само от една партия и коалиция и само в един едномандатен изборен район и както казах и в началото, изборите да бъдат в два тура, т.е. с абсолютно мнозинство да печели кандидатът, който ще бъде изцяло мажоритарният избор на българските граждани. От досега представените законопроекти, защото след като се представят и останалите, може би пак ще вземем отношение, категорично не подкрепяме гласуване по пощата. Смятаме, че по този начин тайната на вота ще бъде опорочена. Последният пример, който мога да дам беше с касираните избори през 2016 г. в Австрия", каза Атанасова.


Бел.ред.
Партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ" - още от първия ден на новоизбрания парламент отказа да се бори за основното си обещание - мажоритарни избори в два тура.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    40 12 Отговор
    ТЕ ПОДЛОГИТЕ НА ТУЛУПА ПРИЕМАТ БЕЗ ДА ЧЕТАТ

    Коментиран от #18

  • 2 Гост

    20 9 Отговор
    Искаме да има дистанционно гласуване, без ограничения за секциите в чужбина - ДБ(ДПС).

    Коментиран от #14

  • 3 Мая ма

    25 6 Отговор
    Трябват поне 2-3 нощи със Ива, за да се приеме това...
  • 4 А бе

    29 27 Отговор
    Май и вие сте толкова за мажоритарни избори колкото герб са за съдебна реформа. Само говорите и отлагате за светлото бъдеще. Май и вас няма да ви бъде.
  • 5 Браво

    38 17 Отговор
    Добре казано и самата истина! Герб, за да съсипят някой са готови и мъртъв закон да приемат! Тях интереса на хората не ги интересува, освен личният им! В борбата си за оцеляване, са готови на всякаква смрад и гнус!

    Коментиран от #68

  • 6 111

    24 9 Отговор
    Деса простакеса, Барни ръбъла, Лъчо мозъка, Бойко кауна ... Все начетени и мислещи хора, опа мислещи само за усвояване във шкафчетата си.
  • 7 айдук Кольо

    16 6 Отговор
    ..от нашия край дели ормана , харесва ми образована жена,интелигентна, умна ...

    Коментиран от #28

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    13 4 Отговор
    Изглежда подготвена колкото 100 ТКПи. И почти толкова притеснителна
  • 10 Edi

    17 13 Отговор
    Тоя парламент е циркова трупа..само думи нищо повече.

    Коментиран от #17

  • 11 Кирил

    19 7 Отговор
    Митева е бивш парламентарен сътрудник от кабинета на Христо Бисеров в дпс.

    Коментиран от #24

  • 12 Ми ся

    23 9 Отговор
    То като излизате на избори със тези обещания и искате да ви приемат мажоритарния вот МИТЕВА , трябваше да сте си НАПИСАЛИ закона до сега !! Не да казваш като шефа си ще има ама не сега ! Така ли ще работите ВАШАТА партия ???? Все едно да кажеш на бедните и гладни хора , пари за храна ще ви дадем , ама не сега , ПЪЛНА ПРОСТОТИЯ !!!

    Коментиран от #20, #63

  • 13 коко

    12 10 Отговор
    Много е права. С тези избори ги провокират и създават ненужна сега интрига.

    Коментиран от #62

  • 14 Виж ся

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    За да гласуваш дистанционно трябва да имаш електрически подпис. И непробиваема интернет платформа за гласуване.

    Коментиран от #44

  • 15 tost

    6 9 Отговор
    Много са прави от ИТН, голям томор (ГЕРБ) се реже бавно..........Иначе пациента (държавата) умира.9472
  • 16 АМИ

    17 8 Отговор
    КЪДЕ СЕ ДЯНА ГОЛОГЛАВИЯ .....ДА НЕ МИНА ВЪВ НЕЛЕГАЛНОСТ ???
  • 17 pesh

    2 8 Отговор

    До коментар #10 от "Edi":

    Луд ли си бе - от първия ден започнаха погром над мутретата. В момента дават на живо работата на комисията за разследване на Буци
  • 18 Че и да четат

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    -какво, да не би да разбират? Той ,Човекът де, се похвали, че е прочел цели 2 книги "Винету", ама не знаеше , че това е една книга в 3 тома - вие искате обкръжението му да чете закони. Айде,бе...
  • 19 смерш

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Ивче,":

    Аман от изблици на комплексари заблуждаващи се че в мрежата са анонимни!
  • 20 А ти откъде

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "Ми ся":

    знаеш какво са написали и какво -не, а и по кой норматив е трябвало да си напишат закона "досега"?

    Коментиран от #25, #29

  • 21 Начо

    5 4 Отговор
    Стига джавкане.Доган реди кабинета.Порциите ще са от него.

    Коментиран от #51

  • 22 Айдееее

    10 3 Отговор
    Шоото на СЛАВИ , започна ! Направо не ми се мисли и гледа ! До къде ще я докарат тия нови МОЖЕЩИ и ЗНАЕЩИ ???
  • 23 Гроб ЦК на КПСС

    2 8 Отговор
    Едно време Хрушчов чукаше по масата с обувка. ГЕРБ сега чукат по масата в парламента. Пълна отврат са.
  • 24 среднощен

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "Кирил":

    Не само това, тя е преподавател в Нов български университет - Сорос...? "Да е често на печелившите"...!

    Коментиран от #27

  • 25 Ми ся

    10 3 Отговор

    До коментар #20 от "А ти откъде":

    Да го покажат бе , срам ли ги хваща ! Предлагат и казват , имаме това предложение от нашите специалисти !!!!!..... А ти защо ги защитаваш ....Слави във нелегалност, ТОШО се излага , а МИТЕВА говори ПРОСТОТИИ !!!

    Коментиран от #31

  • 26 Първо

    5 7 Отговор
    Смяна на Гешев и на ЦиК. Мажоритарният вот може да почака за през четвъртата година от управлението на Правителството на ИТН и ДБ

    Коментиран от #32

  • 27 среднощен

    6 2 Отговор

    До коментар #24 от "среднощен":

    "..Да е честито на печелившите..!"
  • 28 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "айдук Кольо":

    така е , няма исте рични крясъци и викове ,поц.кофи , животински бее ,маа..
  • 29 друг гост

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "А ти откъде":

    Човекът не знае, но подозирам ,че и Митева не знае. Тошко говори за мажоритарна система в 2 тура , допускам ,че и на Тошко не му е ясно какво значи това ,но продължава да я повтаря.
  • 30 ПЕНСИОНЕР

    6 2 Отговор
    Майко мила , за мен и такива като мене , както и да е .......Но какво ще правят младите тук ??? Не виждам никаква надежда със тия новите ......А искаха по хубав живот !

    Коментиран от #33

  • 31 Антигерб

    3 7 Отговор

    До коментар #25 от "Ми ся":

    Колкото и да ревете герберчетата скоро ще сте само лош спомен - отекохте в канала и нямате полезен ход. Ревете си никой не му пречи - даже ми е кеф като гледам безсилната ви злоба.

    Пък не е ваша работа какво ще прави ИТН и дали спазва предизборните си обещания - най-важното вече го спази а то е да махне герберите от властта.

    Коментиран от #34

  • 32 Неееееее

    4 6 Отговор

    До коментар #26 от "Първо":

    ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМЕ ДЪРЖАВАТА ВЪВ РЪЦЕ......ДА ПОДСИГУРЯТ НАЙ - БЕДНИТЕ ХОРА , ДА СЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ ПРОТИВ ПАНДЕМИЯТА И КРИЗАТА , ДА СЕ ПОДПОМОГНЕ БИЗНЕСА !!!!ТОГАВА МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНЯТ ЗАКОНИТЕ .....ИНАЧЕ НИ ОЧАКВА ГЛАД И ТО ГОЛЯМ !!!!

    Коментиран от #36

  • 33 Антитрол

    2 7 Отговор

    До коментар #30 от "ПЕНСИОНЕР":

    Върви на очен лекар като не виждаш - и най-лошия живот без герб е по-добър от най-хубавия с герб.

    Пък Ананиев каза че е дал 1.8 милиарда на семействата - значи ти със бабата трябва да сте взели по 260 лв един път и 3 месеца по 50лв втори път - значи общо 820 лв.

    Та като пенсионер със сигурност не си взел толкова ама като трол може и повече да си взел.

    Коментиран от #39

  • 34 Ми ся

    6 3 Отговор

    До коментар #31 от "Антигерб":

    То ,ЧЕ има тъпанари , има ги във изобилие !!! Бог дал , Бог взел ! На мен ми е все тая кой ще е на власт , важно е да се живее и то добре !А ти ще спреш да пишеш простотии , когато ти засвири не СЛАВИ , а корема от глад !!!!!

    Коментиран от #40

  • 35 Osman

    3 2 Отговор
    Чакаме с нетърпение предсрочните избори и отпадане на тавана за секции извън ЕС. 135 секции в Турция и ДПС втора сила в парламента

    Коментиран от #37, #54

  • 36 Антигерб

    2 7 Отговор

    До коментар #32 от "Неееееее":

    За да се вземе държавата в ръце трябва герб да бъде изметен от властта а това значи служебен кабинет и нови избори за ваш ужас.

    Коментиран от #41

  • 37 Антитрол

    2 5 Отговор

    До коментар #35 от "Osman":

    Само където и турците не гласуват за ДПС вече - та лека полека ДПС барабар с герб в историята.

    Коментиран от #43

  • 38 ЧАЛГА ТАЙМ

    8 4 Отговор
    СРАМ СТЕ ЗА ВАШИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ...ТРЯБВАШЕ ДА ИЗПЪЛНИТЕ ТРИ ОСНОВНИ НЕЩА...МАЖОРИТАРЕН ВОТ, 1 ЛВ СУБСИДИЯ НА ГЛАС И ДА НАПРАВИТЕ ПРАВИТЕЛСТВО ДА ИЗПЪЛНИ ОСТАНАЛИТЕ НЕЩА ОТ РЕФЕРЕНДУМА...И НЕ ДАВАЙТЕ ЗАДЕН...ЧЕ МОГАТ ДА ВИ ПОДПРАТ...ОТЗАД

    Коментиран от #42

  • 39 ПЕНСИОНЕР

    7 3 Отговор

    До коментар #33 от "Антитрол":

    АМИ КАК ДА ТИ ОБЯСНЯ , ДЕДОВОТО !!!! ТО ВИЕ МЛАДИТЕ СТЕ МНОГО УЧЕНИ И ГРАМОТНИ ....ЗАТОВА НЕ МОЖЕ ДА СИ НАМЕРИТЕ ХУБАВА И ПЛАТЕНА РАБОТА , ДЕДОВОТО !!! А АЗ СЪМ СИ ДОВОЛЕН ОТ ПЕНСИЙКАТА , , , , ,ДЕДОВОТО !!! ЗАЩОТО МИ СТИГА ЗА ВСИЧКО СЪС БАБАТА , ДЕДОВОТО !!!САМО ИСКАМ ДА ИМА ЗДРАВЕ , ДЕДОВОТО !!! ЗА ДА ПРЪСКАМ ПЕНСИЯТА И ТОВА КОЕТО ИМАМ , ДЕДОВОТО!!!
  • 40 Антигерб

    1 7 Отговор

    До коментар #34 от "Ми ся":

    И защо според герберче като теб като дойде Слави и корема ми ще засвири от глад - макар че Слави каза че няма "да дойде" - няма да е премиер.

    Мислите му вие герберските тролове като ви спрат парите - аз отдавна не работя в България и едва ли ще ми свири корема който и да дойде на власт.

    Коментиран от #45

  • 41 Неееееее

    6 2 Отговор

    До коментар #36 от "Антигерб":

    Служебен кабинет , неееее , първо СЛАВИ да покаже какво може .....да даде това със което влезе във парламента !!!После може и да има други избори ! Иначе СЛАВИ е губещия !!!!

    Коментиран от #47

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Osman

    6 2 Отговор

    До коментар #37 от "Антитрол":

    Много се бъркаш. На тези избори ДПС нарочно наля гласове от 5 процента на ИТН от секциите е Европа и Турция. Сега секциите в Турция няма да са 35 а 135. Само стой и гледай колко гласа ще дойдат само от там. ИТН вече никога няма да вземе тези резултати. Това беше.
  • 44 Мая ма

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Виж ся":

    Това проблем ли трябва да е? Електронния подпис го издават срещу 30 кинта за 10 минути.
  • 45 Ми ся

    7 3 Отговор

    До коментар #40 от "Антигерб":

    Като си живееш добре и не живееш тук !!!! По добре не се бъркай във нашия живот ! ТИ ли ще избираш и определяш как ще живея аз ???? Ние да се месим във твоя живот и да ти даваме съвети ,какво да правиш и какво не ???? Отгоре на всичко си и АРОГАНТЕН , НЕКУЛТУРЕН , МОЖЕ БИ И НЕГРАМОТЕН !!!! Затова по добре си живей живота и си мълчи !
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Антигерб

    1 6 Отговор

    До коментар #41 от "Неееееее":

    Мечтии герберски - безплатни са но са далече от действителността - пък кое ще е първо и кое ще е второ герберчетата нямате думата.

    Първо промени в ИК, след това служебен кабинет от вашия "любимец" Радев и нови избори неорганизирони от вас нова ЦИК - ужасът за герберчетата е пълен.

    Черешката на тортата е комисия разследваща управлението на герб - вече е учредена.

    Коментиран от #50

  • 48 Ми ся

    5 2 Отговор

    До коментар #42 от "Антигерб":

    А ти не викай ....хоп !!! Преди да си СКОЧИЛ !
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Ми ся

    6 2 Отговор

    До коментар #47 от "Антигерб":

    Сигурно си КОМУНДЕ....само те имат и показват такава злоба! Ти не падаш по доло от тях !

    Коментиран от #53

  • 51 Браво

    1 4 Отговор

    До коментар #21 от "Начо":

    На 100% си улучил!
  • 52 Ми ся

    4 2 Отговор

    До коментар #49 от "Антигерб":

    На мен не ми дотягаш, виждам ,ЧЕ си ...... , развеселявам се когато си пиша със такива хора !!! .....То да му берат КАХЪРА ТИЯ които са около теб !
  • 53 Антитрол

    2 6 Отговор

    До коментар #50 от "Ми ся":

    Комундета са в герб - там ги търси.

    Герб са сбирщина от комундета , ченгета от ДС и мутри които само са се писали "евроатлантици".
  • 54 Ало

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "Osman":

    Няма да се учудя ,ако ДПС е първа сила ,а не втора
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Николай

    4 2 Отговор
    Тате ще ми купи колело...... ама друг път!
  • 57 чичо

    4 2 Отговор
    ФАКТИ,трябваше да изтриете статията защото заблуждава и лъже българския народ,че е за една нощ,а референдума беше преди години.Защо ми изтрихте коментара?Какво не ви хареса,че Слави направи вас и всички останали на по тъпи от него.Не мен,статията трябваше да изтриете,тя е обида към народа,а не моите факти.
  • 58 Владо Наков

    5 0 Отговор
    Ми като не е за една нощ ,приемете я за 2 нощи. Тази като я гледам как мига на парцали , другата пък я сложили за посмещище да се смее като варена пача и тоя Тошко Рунцайса или по-точно рунгела и Славчо и кат закърши едни Кършлази , па като си разкъса черната риза пък кат задумка ,кат ми излезнат ония самодиви от Магаданс ,кът почнат да фъргат салфетки в народнуто собрание , чи кът дойдат ония българе от Разединеното Кралство ,де за 20 години не научиха езика на Шекспиря щото са се абонирали за чалгарската телевизия на Учиндолския Гуру , че и другите емигранти у Запада дет се гледат Джуджи у Евразийския вилает , сякаш ги рани..... ох ох ох.
  • 59 куку чао

    3 0 Отговор
    - Никой не е казал, че законопроекта за мажоритарните изборри трябва да се приеме за една нощ.
    - Другарката Милева не е най-големия правист и експерт по право, за да се изказва от последна инстанция кое как е.
    - Колко ще трае правителството, това никой не знае, за да говори априори за Венецианска комисия, една година и бла-бла.
    - Препоръките на Венецианската комисия са именно това - препоръки и те не са изобщо задължителни.
    Изобщо, тази гражданка също олекна като експерт и човек, след като започна да обслужва шоуто
  • 60 Вальо Топлото

    2 0 Отговор
    Нещо се обърках...нали дамата НЕ беше член на ИТН??

    Коментиран от #61

  • 61 чичо

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "Вальо Топлото":

    Свиквай.То да правиш на на найна в комбайна,знаеш ли що акъл трябва,точно толкова колкото,шат на патката главата.НАРОДЕ,къде си?
  • 62 чичо

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "коко":

    Ти да видиш!Значи,референдума е не нужна интрига.Ти едва ли разбираш колко си прав.Точно толкова,колкото не нужни са сега сестра Галева,Бабикян,брат Галев Хаджигенов и на на найна.

    Коментиран от #64

  • 63 чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ми ся":

    При,шат на патката главата,нещата са още по-зле,нито сега,нито после.
  • 64 наблюдаващ

    0 2 Отговор

    До коментар #62 от "чичо":

    Хайде стига си търсихте под вола теле! Нищо не се е случило и никой от нищо не се е отказал! Като някакви махленски клюкарки джавкате глупости, кой за 20 ст. кой без! Това герберите се оказахте наистина токсични! Само лъжи, компромати, измами, кражби! Аман вече! Егати и долното племе!
  • 65 Гестапото

    1 2 Отговор
    Госпожо вие в парламента ли влязох те или в шоото на плъха Славчо. Той чялгаря каза, че мажоритарни избори няма да има избирателите му са тъпи и прости, а днес ЛИЛИПУТА Тошко каз че субсидия та няма да се променя

    Коментиран от #66, #67

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Той ли каза

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "Гестапото":

    Или партиите от статуквото не приеха вота на хората гласували за референдума! И ви плащат та да бълвате, че и правителство не искат да правят! Само глупак ще прави такова правителство, в което дпс, герб и бсп, ще си гласуват заедно! Но няма как да стане! Затова като са толкова тарикати, ще им се затворят вратичките в ИК за манипулации на изборите и ще се направят нови! И като си отидат в небитието, всичко ще си дойде на мястото! Да и платените глупаци, ще сте безработни! Но и кой му дреме за тях?

    Коментиран от #69

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Не се заблуждавайте,

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Той ли каза":

    тези също са измамници.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове