22 Април, 2021 09:46 3 000 20

Мартин Димитров: Изоставаме драматично от Румъния, на Ананиев всичко му е наред

  • мартин димитров-
  • бюджет-
  • бвп

Около 10 години не е имало дефицит в първото тримесечие

Мартин Димитров: Изоставаме драматично от Румъния, на Ананиев всичко му е наред - 1

От "Демократична България" отказаха поканата на ГЕРБ за преговори, но имат ли готовност да приемат мандат?

"Не е добре да се изпреварват събитията. Нека да видим какво ще стане с първия мандат, макар че то е ясно. Интересен и важен е вторият мандат. В политиката има логика и тя е, че тези, които са спечелили изборите, от тях се очаква да предложат кабинет. Научил съм се търпеливо да изчаквам, защото изпреварващите коментари не са точни, каза депутатът от "Демократична България" Мартин Димитров за "Денят ON AIR".

По думите му е лицемерно, че не се казва истината на хората, защото България е последна по доходи в ЕС, но при положение, че Чехия задмина Испания по БВП.

"Румъния застига Португалия, а България изостава драматично от Румъния за тези години членство. Някакви хора казват колко страхотни са ГЕРБ и колко добре са управлявали 3 мандата. Не, не е вярно. Заради това идва и настроението към партиите на статуквото", подчерта народният представител пред Bulgaria ON AIR.

Мартин Димитров допълни, че не му харесва самодоволството на финансовия министър Кирил Ананиев.

"Той обясни, че всичко му е наред. И бюджетът, и фискалният резерв бил добре. Но проблемите са много сериозни. От 2012 година не е имало дефицит в първото тримесечие. Той каза, че това не е така, но тук си играе с данните. Около 10 години не е имало дефицит в първото тримесечие. Второ - стана ясно, че са харчили от специалните фондове, които са във фискалния резерв", коментира депутатът от "Демократична България".

Той припомни, че тези пари са със специален статут и касаят специални системи.

"Не ми харесва едно правителство, което си отива, да се държи безотговорно, защото това е нашата държава. Това са нашите граждани. Добър вариант е да има работещо правителство", категоричен бе Мартин Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САТЪРА НА ХАНА

    9 14 Отговор
    АКО ГО НАЗНАЧА В ПЕРАЛНЯТА НА СЦЗ .....
    ТОВА ЩЕ БЪДЕ ПЪРВАТА ИСТИНСКА РАБОТА НА МАРТИН ДИМИТРОВ
  • 2 гербераст

    19 5 Отговор
    това е лъжа ние ние сме по-добре и от Сингапур
  • 3 Каква Румъния?

    28 4 Отговор
    Като инфраструктура сме след Танзания,официален факт от вчера!
  • 4 честен ционист

    19 4 Отговор
    Хах, та вие изостанахте от Румъния още 2010г бре, експерте. Румъния има по-голям БВП от този на Гърция.
  • 5 Борба

    21 3 Отговор
    За власт и депутатски заплати.. Вижте ги как СПЯТ В ПАРЛАМЕНТА.
  • 6 user

    9 9 Отговор
    Ще изоставаме още повече. Ние тръгнахме с две национални катастрофи през 90-те причинени от БСП. Тъкмо се бяхме изравнили и докарахме Орешарски и 2 години безвремие и застой. Само Божков си направи тогава за награда Нациалналната лотария и дръпна напред. Сега ще трябва да изтърпим и Трифонов. Не Румъния ще дръпне напред ами с години няма да може пак да я стигнем ако е толкова важно да се мерим с Румъния! Един комунист да остане в целия свят то той ще е в България. Няма оправия!
  • 7 той ананиев

    20 2 Отговор
    избяга, защото му липсват 9 милиарда, за които не можа да даде отговор, ако и да звъни на гуруто си да му каже къде са. Раздадени от ,жипката, къде са! За затвор сте, бе! Опоскахте я тази държава, напълнихте си гушите на наш гръб и пак се натискате да крадете! Е няма да стане!
  • 8 Коко Джъмбо

    15 2 Отговор
    Никога не съм мисли за емиграция в Румъния, даже не съм се замислял преди, но от 4г. работя за италианска фирма в Румъния и много често съм по Румънско (не само в Букурещ) и вече сериозно се замислям за емиграция там! Единствено, пустият му език...
  • 9 Българина

    16 1 Отговор
    Когато БМБ фойде на власт слес лошата ттойна коалиция, Румъния му беше виновна че ни бави... Българите имат уникална куса памет като мухите... Днес 11 г по късно и 3 мандата, България изостана безвъзвратно от Румъния о тичаме по Северно Африканската писта, но в обратна посока.

    Коментиран от #19

  • 10 123

    4 7 Отговор
    И ти си виновен за това нали беше във властта преди бе боклук
  • 11 ЧОЧО

    5 4 Отговор
    Мартинчо,а ти за толкова години какво направи за Бългсрия! Освен да критикуваш.
  • 12 Румъния дърпа напред

    12 0 Отговор
    България дърпа назад. Тулупа докато не ни затрие няма да миряса. 12г ГЕРБ се занимава основно с ремонт на закона за МВР
  • 13 Гласувал с номер11

    5 3 Отговор
    Мартине ти що не се кандидатира за кмет на София?
  • 14 Сър Пичук

    3 1 Отговор
    "Около 10 години не е имало дефицит в първото тримесечие."
    Така е, а от много повече години не е имало световна пандемия и затваряне на държавите и бизнесите, което води до колапс на икономиките.
    Колкото до Румъния - те разстреляха Чаушеску и проведоха лустрация.
    Май никой не иска да види и признае това и само говорят глупости.
  • 15 ГОРСКИ

    3 0 Отговор
    Не драматично а драстично,със тия помощи от ЕС и пак сме на последно място ами като избираме крадци така ще бъде!!!!!!
  • 16 Освен това

    5 0 Отговор
    са отложили плащания, за да не се види огромната дупка в резерва. Стара хитрина на правещите бюджети, особено в края на годината, когато трябва да се раздават премии на администрацията и бюджетът да е на излишък. Сега това е направено с друга цел.За това числото, което сочи Ананиев, трябва да бъде КОРЕГИРАНО с цялата сума на отложените плащания.
  • 17 Дебилчев

    2 3 Отговор
    Изоставаш от Румъния не заради а Ананиев, а заради костов, който не отвори досиетата и нямаше лустрация в резултат, на което криминален преход с олигарси, на които никой не търси отговорност, в румъния колко вкараха в затвор, БГ никой, даже на прокурор работещ му искат веднага оставка
  • 18 Как изоставаме

    2 0 Отговор
    ? Я питайте Бо'ко. Нали имаше просперитет и растеж? Какво стана?
  • 19 Бацо

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българина":

    Ако не съм аз ще станете като в Гърция - 2012
  • 20 доко

    1 0 Отговор
    герберисти връщайте кинтите и отивайте в белене доко ви чака..много бързо ще видите демокрация в действие..идвайте чакам ви и ви обичам..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове