ФАКТИ.БГ

Цветанов: Кабинетът обслужваше руските интереси

Проблем е, че в момента страната ни е в политическа криза, изтъква лидерът на "Републиканци за България"

Публикувана: 22 Април, 2021 11:48
58 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3105
Цветанов: Кабинетът обслужваше руските интереси
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.

"Фокусирани във вътрешнополитическата криза у нас, ние нямаме позиция по важни стратегически проблеми, които засягат сигурността и бъдещето на страната. Ревизията ще блокира допълнително управлението на държавата и ще противопостави институциите. Трябва да се направи ревизия по една или две теми, сред тях е тази за газопровода „Турски поток", защото тя увеличи влиянието на Москва и представлява необоснован финансов риск за България. Държавата се намира в турбулентност и тя може би ще продължи няколко месеца. За нас, Републиканци за България, актуализацията на бюджета е първа и неотложна задача".

Това заяви Цветан Цветанов, председателят на ПП „Републиканци за България", пред БГНЕС.

"Проблем е, че е в момента страната ни е в политическа криза. Дори след избора на новия парламент, ние нямаме абсолютно никакви хоризонти, които да очертават външната ни политика, защото всички сме фокусирани върху това, как се противопоставяме, но не е и да гледаме напред. Що се касае до това, което се случва с руската агресивна политика, която Москва води в нашия регион и въобще в бившия Източен блок, мога да кажа, че в момента сме доста притеснени, но ние нямаме позиция на страната за Украйна. Знаем каква беше реакцията на Румъния, на Прибалтийските републики, позицията на НАТО.

Ние само в общи линии подкрепихме позицията на НАТО, но всъщност не се противопоставяме на това, което се случи и никой не говори по тази тема.

Говорим за шпионски скандал. В Чехия само преди дни излезе изключително критична и много тежка информация, която е свързана с влиянието и операции, които провежда ГРУ на територията на държави от ЕС. Взривът във военен склад в Чехия през 2014 г., главният прокурор на Чехия говори за връзката между случаите на отравяне на Гебрев в България и на Скрипал във Великобритания. Да погледнем внимателно през 2014 г. у нас имаше 4 експлозии на територията на военнопромишлени комплекси. Това означава, че действително ние сме под постоянен натиск от страна на Русия, но също така и българското правителство досега обслужваше руските интереси", каза още Цветанов.

"Газопроводът „Турски поток" струва 3 млрд. лв. на българския данъкоплатец, рискът е само за България. Той увеличава влиянието на Русия. „Турски поток" не само не допринася за диверсификацията на газовите доставки, но не допринася и за газификация на изоставащите региони, през които минава и не гарантира тяхното развитие. Трасето на този газопровод минава само на 5 км от Видин, но няма никакво отклонение за тази област, която както знаем е една от най-изоставащите. Няма газифициране, което означава, няма и икономика.

Така ние всъщност не можем да противодействаме на това влияние, което Русия всеки път ни налага. След като минаха изборите видяхме как министърът на енергетиката Теменужка Петкова даде възможност за увеличаване на цената на „синьото гориво" за страната през „Булгаргаз".

Това са зависимости. Ние реално не постигнахме диверсификация с интерконектора между Гърция и България, 11 години тя не може да се направи. В същото време „Турски поток" бе изграден за година и половина", категоричен е лидерът на "Републиканци за България".

"В момента новото 45-то Народно събрание се фокусира върху това как да разследва цялостното управление за последните години – това е кауза пердута, няма как да бъде изпълнено, защото това означава, че трябва НС да блокира всички държавни институции и да се занимават само с някакво политическо противопоставяне.

Ревизия трябва да се направи на една или две теми, сред тях е въпросът за „Турски поток". Този тръбопровод стана прекалено бързо, носи огромен риск за фискалната политика на държавата, заради изтеглените заеми от „Булгартрансгаз" и не обслужва националния интерес. Нямаме газов хъб – това, което ние се представяше само преди година и половина. Как се взимаха тези решения, как се правеха тези процедури? И мисля, че от там вече може да се види какъв е бил моделът на управление и как всъщност ние сме увеличавали зависимостта от Русия, а не сме се противопоставяли.

На въпроса, който зададохте за хибридните атаки, ние не можем да се противопоставим с политиката и решенията, които взима българското правителство. Вие говорите за хибридни атаки, а ние нямаме концепция и визия за това как да се работи", коментира Цветан Цветанов.

"Бях смъмрен от страна на Борисов и руския посланик тогава в страната, който каза, че моите изказвания не остават незабелязани за Москва. Първо, в такава ситуация трябва да бъдеш солидарен с Евроатлантическия пакт, към който принадлежиш и с развитите демокрации, които декларираха много ясно, че демократичният свят е застрашен от подобен подход на Русия.

Но имаше и данни, които също показваха, че тази съпричастност е била много ясно изразена от страна на Русия към тогавашния момент. Смятам, че дори тогава Бойко Борисов не е боравел с цялата информация от нашите евроатлантически партньори, за да може действително българското правителство да взема адекватна позиция и респективно МВнР. Така, че можем да кажем, че и двете.

Но дори една Унгария тогава, която е свързана с руски и китайски интереси, изгони руски дипломати България беше пасивна.

И, ако наблюдавате процесите през годините, винаги, когато е трябвало да се изрази някаква позиция България се е снишавала. Една Румъния има много по-категорична позиция за случващото се, включително и сега за Украйна. Турция също излезе с позиция, която в общи линии подкрепя повече Украйна, отколкото Русия. С поведението си и с приказките, че в Черно море трябва да има само платноходки, показваме, че нямаме ясна позиция, която да ни консолидира с другите наши съседи, които са част от НАТО. Румъния е много по-водеща от нас във всяка една ситуация за всяко едно важно, ключово решение, като започнем от Инициативата „Три морета“ и стигнем до 5G, където пак преди нас подписа меморандум със САЩ, за да гарантира тази критична инфраструктура и обмяната на данни, важни за всяка държава-член на НАТО и ЕС", категоричен е Цветанов.

"Винаги се върви по няколко различни версии. Винаги е имало и подобна версия, която се е разглеждала. Но най-важното в едно разследване е да можеш да събереш максимално доказателства и дори, ако не можеш да докажеш даденото въздействие, което е имало от руска страна по тези казуси, сега в момента, когато вече други подобни разследвания има на територията на държави от ЕС, тогава може да се препокрие информация. В Чехия наблюдаваме едно обективно разследване, там не подцениха нито една от версиите още на началния етап. Защото случаят с Гебрев е едно подценяване от страна на българските власти. Надявам се, че все пак сега са събрани достатъчно доказателства и вече има някакво раздвижване.

Ако си изяснил абсолютно всички факти и обстоятелства около едно такова отравяне, сега когато вече излиза поетапно някакви информации, можеш действително да направиш обективно и цялостно разследване, макар и няколко години по-късно. Да стане ясно на цялата демократична общност, че Русия има отношение към този случай. Убеден съм, че разследването на чешките власти и информацията, която те ще споделят с партньорските служби, ще даде отговори на много въпроси, които в момента си задаваме. За да стигнем нивото на Румъния трябва да сме заедно с Румъния в изразяването на такива ясни позиции, както го направиха Прибалтийските републики.

По-тревожното е, че за първи път имаме такава концентрация на военни, а това са около 150 000 руски военни, които са в близост до Украйна. Това означава, че Русия не се съобразява с международното право и Минското споразумение, които тя не изпълнява, въпреки поетите ангажименти.

През 2014 г. Владимир Путин използва Крим, за да консолидира властта си във вътрешнополитически план. Има две основни версии за неговите действия сега. Не смятам, че Русия ще се реши на военни действия, по-скоро той отново се опитва да консолидира вътрешните политически сили преди предстоящите парламентарни избори есента. Партията на Путин се нуждае от тази консолидация на патриотична основа, но това е насочено против демократичния свят. Другата версия е, че с тези си действия той се опитва да тества новата администрация на президента Байдън. България трябваше да има по-ясна и категорична позиция, защото Черноморието е ключово за развитието на нашия регион. С поведението си Москва блокира всякакви черноморски инициативи. Може би трябва да се търси вариант за членството на Украйна в НАТО, за да стане част от стабилността в региона", заяви председателят на "Републиканци за България".

"Триморието е преди всичко свързаност – транспортна, газова и дигитална. Чрез тази инициатива 12 държави от региона на Прибалтика, Адриатика и Черно море могат да противодействат на руското и китайско влияние. Допълнителният финансов ресурс, който тази свързаност ще даде, ще повиши стандарта на тези 12 държави. Това ще ни даде възможност да надградим кохезионната политика, която ние получаваме като солидарност от ЕС.

При създаването на Триморието се говореше повече за политика, днес тази инициатива е в друга фаза. Вече имаме оперативен орган и фонд, в който съответните донори внасят средства, има прозрачност по начина, по който те ще се изразходват, за да се ограничи всякаква възможност за корупционни схеми. Убеден съм, че в Триморието има бъдеще и една Гърция, защото тя в момента играе ключова роля и тази свързаност може да допринесе и за РС Македония, и въобще да имаме повече сигурност, повече Европа и повече евроатлантически дух за държавите, защото това е най-доброто, което може да има в развития свят", каза още бившият вътрешен министър.

"Държавата се намира в турбулентност и тя може би ще продължи няколко месеца. Наблюдаваме една неспособност при тези, които имат управленски мандат, те нямат никаква визия за решаването на наболелите вътрешни проблеми. Хората в момента не се интересуват от външна политика, защото имаме много вътрешни проблеми. Това е изгодно за политиците, залагащи на популизма. България отсъства от големите политически решения, които могат да бъдат ключови за развитието ѝ. Трябва да има ясна визия и да се търси политически консенсус, въпреки различията, които има в парламента. За нас, Републиканци за България, актуализацията на бюджета е първа и неотложна задача. Досегашните управляващи също започват да говорят за това като основен приоритет, което означава, че това е разбиране на всички парламентарно представени партии, а не само на досегашния кабинет.

Актуализацията на бюджета е задължителна, защото имаме огромен дефицит, който трупаме. Държавата няма да има съответния буфер, с който да реагира.

Управляващите знаеха, че без буфер няма как да реагираме адекватно

Харчовете се увеличиха страшно много. Другото важно нещо е Планът за възстановяване и устойчивост. Някои казват, че няма проблем, ако се забавим, но имаме ли политическия консенсус, за да се актуализира този трети вариант, който беше представен на депутатите. Някой казват, че дори и да го внесем не чак толкова добре подготвен, после може да го поправим, но това забавя средствата, които може да харчим. Ако в рамките на тези 3-4 месеца, той мине през необходимите процедури държавите, които бъдат одобрени могат да ползват 13%.

Това означава, че ние ще можем да използваме около 1 милиард лева до втората половина на годината. Те ще бъдат включени във финансовите баланси и ще можем да подпомогнем реално икономиката. Не знаем дали правителството направи тази трета версия по най-добрия възможен начин. Някои експерти казват, че втората е по-добра от третата. Това означава, че сегадействащото правителство има притеснение да внесе този план, защото той може да бъде върнат и след това да се правят много корекции.

Но нямаме и политическия диалог, за да направим най-доброто за държавата ни. Обществото е разделено, политиците са разделени. Няма политическо мислене за хоризонта на страната.

Когато не сме решили проблемите с актуализацията на бюджета, не сме внесли Плана за възстановяване и устойчивост, когато не сме решили здравния казус – ваксинацията е единственият начин за изграждане на стаден имунитет, който да даде възможност за възстановяване на икономиката, откъдето ще дойдат приходи в бюджета, но ние и това не правим. Когато не сме решили проблема със социалната подкрепа.

Всеки обвиняваше ГЕРБ, че си купуват пенсионерите с 50 лева и всеки знаеше, че тези пари в бюджета са предвидени само за първите три месеца. Сега някои политически сили говорят тази мярка да продължи до края на годината. Но как ще продължи при положение, че нямаш актуализация на бюджета, а всеки месец трябва да заделяш по 105 милиона.

Трябва да се направи преизчисление на пенсиите

на хората, които са работили и имат трудов стаж, но в по минал период, когато са се пенсионирали са получавали по-ниски пенсии. Тези пенсии трябва да бъдат актуализирани, за да стимулираш процеса на осигуряване на реалните доходи.

Електронното управление също е част от този План за възстановяване. 17% са за дигитализация, 37% за вредните емисии и за трансформацията в енергийния сектор. В третата поправка на Плана тези неща са заложени от правителството по друга схема, която няма да даде устойчивост и развитие на икономиката в дългосрочен план. Това са проблемите, които трябва да бъдат решени и да се постигне политически консенсус.

И от там вече идваме във външнополитически план. Не знаем какво е мнението на сегашния кандидат за министър-председател Даниел Митов, като един евроатлантик, за „Турски поток". Той не казва какво ще правим с РС Македония. Никой не поема горещите картофи, а те са изключително важни за позиционирането на страната ни и да се възползваме от европейската солидарност, но да имаме необходимата регионална тежест в Югоизточна Европа.

Сигурността и спокойствието при нашите съседи е гаранция за нашия успех. Дебатът не трябва да се води все едно сме на пазар. Парламентът е институция, парламентаризмът трябва да обединява и различните мнения. До момента всичко беше ясно: ГЕРБ трябва да си отиде, този модел трябва да бъде разграден, но не виждаме алтернативата.

Алтернативата е, когато даваш решения, чертаеш хоризонти. Българските граждани емоционално гласуваха срещу някого, а трябва да започнат да гласуват за тези, които дават решения и не тръгват с популизма напред. С популизъм можеш да влезеш в парламента, но това отлага важните реформи и решения.

Политиката не е привилегия, а отговорност, в която се трупат и много негативи. Обществото и поколенията след нас трябва да знаят, че е имало такива политици, които са взимали правилните решения. Проблемите трябва да се назовават с истинските им имена, иначе ще вървим само с популизъм, държавата ще върви надолу и няма да се получат нещата, които гражданите очакват.България

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.5 от 11 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Някой
1 Отговор
Да, точно така. И затова ти и другите марионетки от ГЕРБ ходехте в САЩ за по няколко седмици на инструктаж как да обслужвате руските интереси.
Смешник!

Оценка:
-1 +72

Абе
2 Отговор
нещо против ли имаш това ? хихи

Оценка:
-0 +35

Дядо ви КуРтИ от село ПиПЕркоВо.
3 Отговор
Грешиш Цецо, тиквата е слуга и на Русия и на САЩ и на Ердоган и на ЕС...

Коментиран от #10, #13


Оценка:
-1 +38

Севда
4 Отговор
Самолетите F-16 какви интереси са твой ли ?

Коментиран от #6


Оценка:
-2 +62

Ти.....
5 Отговор
Мълчи там

Оценка:
-1 +38

Този
6 Отговор

До коментар #4 от "Севда":


престъпник и крадльо не спира да ръси простотии.

Оценка:
-1 +48

Не точно казано
7 Отговор
Кабинета си обслужваше банковите сметки и корупцията.

Оценка:
-2 +31

е то се
8 Отговор
знаеше, че Вовата му е стъпил на врата . Спомням си как наш,то въртя крана на символичното пускане на газта, от която тръба не получихме и грамче газ, ама ти къде беше тогава да го кажеш.

Оценка:
-1 +15

правилнапозиция
9 Отговор
Отрязаха го от властта и стана " демократ и честен":))).

Ама кабинета получаваше и получава кангрейтчюлейшън от сащ, англия, ек, меркел, макрон и когато цвцв беше в кабинета и след това. Яко чиновниците в ек наливаха евромилиарди на кабинета по проекти, а как се усвояваха си затваряха очите, сащ и англия посолствата също.

Но какво очакваш от чиновниците в ек, бндестага, еп дето дадоха директна държавна европейска поръчка без конкурс за над 20 млрд. $ на американските олигарси продаващи ГМО субстанции за инжектиране, рекламирани от здравните агенции на сзо- бил гейтс фарма ГМО фаундейшън.

Коментиран от #57


Оценка:
-2 +27

и затова
10 Отговор

До коментар #3 от "Дядо ви КуРтИ от село ПиПЕркоВо.":


от няколко стола се пада най-лесно и най-бързо. Всичките го отсвириха.

Оценка:
-0 +27

6839
11 Отговор
първо влез у парламенто коре, нидей плямпа за стратегически интереси дето не ти увира главата физкултурнико

Оценка:
-1 +20

Другаря Христов е руски патриот
12 Отговор
Хаха всички знаеха Откри топлата вода

Оценка:
-2 +5

Психиатър
13 Отговор

До коментар #3 от "Дядо ви КуРтИ от село ПиПЕркоВо.":


Кога избяга от психото поне пий хапчета

Коментиран от #44


Оценка:
-3 +6

Григор Лилов
14 Отговор
Борисов руски проект

Коментиран от #24


Оценка:
-11 +5

ГОСТ
15 Отговор
ОТИВАЍ В З@БВЕНИЕ,КАТО ЧЕХЛЮ!

Оценка:
-0 +13

Защото
16 Отговор
ние по геном сме продажници. Няма значение на кого.

Оценка:
-0 +9

КРАДЦИ
17 Отговор
ПРАВИЛНО ТЕ ИЗГОНИ МУТРАТА - АБСОЛЮТЕН ПРЕДАТЕЛ СИ , НО И ЛЪЖЕЦ И КРАДЕЦ ! ДОБРЕ ТИ БЕШЕ НА ЗАКУСКИ ДА ХОДИШ ВМЕСТО ДА ПАСЕШ ОВЦЕТЕ В С. ШУМА , А БОЙКО ПРАСЕТАТА В БАНКЯ !

Оценка:
-0 +21

НАГЛЕЦЪТ НА НАГЛИТЕЕЕ
18 Отговор
СКРИЙ СЕ НЯКЪДЕ У НЕКОЙ АПАРТАМЕНТ И НЕ ИЗЛИЗАЙ ДО КРАЯ НА ДНИТЕ СИИИ!!! АМЕРИКАНСКА ПОДЛОГАААА..
СМЕШНИК....."РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ" ХАХАХА ТОВА ДА НЕ ТИ Е ВАШИНГТОН ВЕЕЕ БЕГАЙ СИ У ВРАЦА

Оценка:
-0 +20

Кучето Борко
19 Отговор
Ей тоя е главния виновник ГЕРБ сега да се в изолация. Ей тоя пусна компроматите за Борисов. Борисов трябваше да го изгони още 2011г. а не да играе мач.

Оценка:
-0 +16

20
Този коментар е премахнат от модератор.
сноу
21 Отговор
Цвъкулан е абсолютен наглец и манипулатор ,ама то това се учеше с частни уроци отвъд голямата вода...Е.. той си беше много примерен ученик а и там вземат все спортисти ,активисти ,джудисти ,терористи и най-вече децата на най-лютите комунисти..

Оценка:
-1 +16

нннн
22 Отговор
Тия, гнусните, са "Републиканци за Америка"....

Коментиран от #35


Оценка:
-1 +13

от Вършец
23 Отговор
Интересно защо всички примати русофоби, по съвместителство и демокряки, след като народа ги е изхвърлил на боклука по най-демократични начин - на избори, след това са убедени че САЩ точно тях ще харесат да изтупат и сложат пак на власт, че си дават толкова зор да се дървят срещу Русия с малоумни изявления.

Оценка:
-1 +14

баварецасгерб
24 Отговор

До коментар #14 от "Григор Лилов":


борисов не е руски проект.

Немски дипломат го обясни, когато натискаше правителството за северна македония.

Обясни, как меркеловата партия( филиал на англосаксонските и ционистки глобалистки олигарси), филиала и в бавария са създали герб на бойко през 2006- 2007 г..
Но немския дипломат имаше предвид, че щом бойко и герб са проект на баварските меркелисти, то трябва да признаем северна македония за ес без изисквания на националния ни интерес.
Добре, че други политици застанах срещу немския дипломат, че бойко и герб( цвцв е част) беха готови да преименуват България на северна македония, само и само да угодят на баварските си покровители и кукловоди.

Оценка:
-1 +8

Падение
25 Отговор
Лелеее, колко са изпаднали от "факти".

Дали трибуна на нек'ъв, дето никой го няма за нищо (справка - последните избори).

А и небостъргача в Лозенец ръждясва...

Оценка:
-1 +7

Хаха
26 Отговор
ДС преподавател в Симеоново и червена мутра какъв да е ,Руски

Оценка:
-2 +5

6767 to
27 Отговор
КОЙ БЕШЕ ТОЯ

Оценка:
-0 +6

гриш
28 Отговор
ФАКТИ сигурно провежда кампания за предоставяне на трибуна на всички жалки, изхвърлени на боклука политици, палячовци и секва подобна сган.
През ден ни инфУрмираТ кво бил казал чехлю, тиквоний , цецо тъпака .
Я сега завъртете малко и дайте думата на бизона марешки, бургаския маймун валери и тям подобни.

Че много скучен иначе живота ...

Оценка:
-0 +3

Козяк
29 Отговор
Браво мистър ЦвЦв. На България и трябва кабинет, който да обслужва американските интереси и в никакъв случай българските!

Оценка:
-1 +6

БУДЕН ГРАЖДАНИН
30 Отговор
ТИ СЕГА ЛИ СЕ СЕТИ?ТОЙ ГИ ОБСЛУЖВА 12ГОДИНИ И ТИ БЕШЕ ГЛАВЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ НА ВСИЧКО!!

Оценка:
-0 +4

6969
31 Отговор
Цветанов е прав за всичко - свалиха цената на газтта с 40% миналата година април, вдигнаха я с 10% ноември, сега с още 16%, и лека полека ще си я направят същата, истинската деверзификация е да не купуваме руски газ!

Оценка:
-4 +6

ЦВЪКИ...ПУДЕЛЧЕТО НА БАЦЕТО
32 Отговор
НА ТЕБЕ НАРОДА ТИ БИ ШУТА НА ИЗБОРИТЕ....СКРИИ СЕ

Оценка:
-0 +7

Анонимен
33 Отговор
Ред, сигурност и спокойствие иска народа. А вие всички се борите за кокала. И кво като бяхме с руснаците, ние сме работили във фирми и всичко се изкупуваше от СССР. Лошо ли ни бе, а сега от 20 години не ни давате работа, нито в държавното, а за частния сектор е абсурд. И то го казваме хора репресирани от режима на Живков, изселвани, обиждани. С чужди и крадени пари си иьучихте децата на запад и днес от екрана ни казвате, че са велики и търсени в сащ и ЕС. Геноцид. Всички деца на комунисти цц сте. 32 в очакване на Промяна, но промяната е в полза за вас, деца на номенклатурата, в повечето случаи. Моите приятели и у дома ни реститутки хубаво не видяха от живков и от демократичните промени. Бъдете живи

Оценка:
-1 +5

партньорство
34 Отговор
Отчитайки интересите си България предлага " демократична промяна" на сащ.
Като и бъде дадена концесия за нефт, шистов газ, въглища, цветни метали, заводи за чипове, комуникации, самолети, фондови борси в тексас, ню йорк, калифорния, охайо, колорадо, аляска, мексиканския залив както и концесия на летище " кенеди" за 30 години, като България ще плаща на сащ до 3 % от приходите от тези концесии.

За запазване стабилността в региона, България предлага на сащ, да изгради военни бази срещу заплащане от сащ на територията на сащ, за предотвратяване на агресия от Никарагуа, Коста Рика, Куба, и бежански вълни от Мексико и Латинска Америка.

За по добро спазване на правата на човека( след разстрела на невъоръжени протестиращи, сред които жена в капитолия) България ще побликува годишни мониторинг доклади за напредъка на сащ в спазването правата на човека.

Оценка:
-0 +10

сноу
35 Отговор

До коментар #22 от "нннн":


Напротив ,това са боклуците на америка ,а иначе колкото си вече по-опушен ставаш началник там..

Коментиран от #48


Оценка:
-2 +3

Мимч
36 Отговор
Вие сте републиканци,ама не за България,а за Америка.Доуточнявай се бе тарикат.....

Оценка:
-0 +13

С лакеи
37 Отговор
и агенти на ЦРУ, винаги ще си останем обслужващ чужди интереси персонал.

Оценка:
-0 +7

Хаха
38 Отговор
Цвинокио, ти като обслужваш мирикански интереси, добре ли се чувстваш след резултата си на изборите? Защо ли ти дават думата, при положение, че хората не те искат?! Мисирска работа!

Оценка:
-0 +6

Зайко Байко многознайко
39 Отговор
Наглата гуменка, ти го гониш преэ вратата, то влиэа преэ проэореца! Какъв си ти републиканец бре , надарен цАр вул от училището эа надарени във Вършец! Крадец аморален, ПРЕДАТЕЛ! Другите от ГЕПИ (герб) са същите , като теб, но ти си и ПРЕДАТЕЛ, при това много нагъл!!!😖😖😖😡😡😡🚷🚳📵🚯

Оценка:
-1 +8

Анонимен
40 Отговор
Народа иска работа. Кво лошо бе с ссср. Та нали цц баща ти е бил в жк на бкп шофьор и тъй като съм живял при изселване, напускане на моят роден край, бе роднината ми също. То щайги от какво ли не с храна, ябълки от предпроятия. Да, не трябва назад да се връщаме, младите много неща не знаят, а и от 19 години не са при нас, но.. Цц.. Заплатите ни бяха с точност изчислявани. Имаше работа в провинции, а днес сме зле др. Цветанов. Ако горе не си ми роднина, никога работа, а и покойният Петю, дори името му наупих от касиерката в билла, заедно вие лично с цвета караянчева, 2 семейства изгонихте, и то живееха в една стая 3 членно и в 1 дтая и бокс петю. И така след пенсия на 50 години дамотният петю разведен от системата отиде при майка си, тя го гони, каза ми дъпругата му, която има др. Семейство и починал Петю ни бе съобщено. И кого, на дпс две млади дознателки, дори не живееха и сега преди месец някой пак на дпс или герб родопчанин ченге. Много грехове имате цц и караянчева за изкупуване. С петю сме се разминавали, не сме говорили и кога изнасяше багажа с младото, племенница на петю ми се оплака и.. Всичко зависи от цветанов и караянчева. Жестокост. Без тях ми бе казал петю, бог да го прости не можеш да започнеш работа, дпс, герб и бсп. Бкп. Човечност. При живково е имало, отмъщаваха на деца, внуци, че деди им били реститутки, че убити царски огицери, срещу нас живееха, на родителите ни. И прес тж не им даваха работа бкп, длед 1989 същото и кво като сме в ЕС.

Оценка:
-1 +1

67899
41 Отговор
Айде и тоя л@йномет изпълзя, оффф

Оценка:
-0 +6

Анализатор
42 Отговор
А Вие г-н Цвъцко, обслужвахте само Вашите интереси...
7 апартамента, купени от майка ви...

Оценка:
-1 +5

Анонимен
43 Отговор
Цветанов, цвета караянчева разчитаха на назначените от тях от селата гладове

Оценка:
-1 +3

44
Този коментар е премахнат от модератор.
123
45 Отговор
Толкова си противен че не искаме да те гледаме бе асансьора

Оценка:
-0 +5

дискриминиран
46 Отговор
Вси пилци да пеят, цинцерошко /Цветанов/ ДА МЪЛЧИ.
Абе вие в този ГЕРБ - СДС сте НАГЛЕЦ ДО НАГЛЕЦА.
Срам нямате ли, поне ВИНОВНО ЗАМЪЛЧЕТЕ.

Оценка:
-2 +1

СВОБОДАТА САНЧО
47 Отговор
Е В АПАРТАМЕНТА ,КЮЛЧЕТО,СЕВДА ЦВ.ЦВ.,ЦЕЧ.ЦАЧ. ЧОВЕК Е ПО СПОКОЕН С АПАРТАМЕНТ

Оценка:
-1 +3

48
Този коментар е премахнат от модератор.
Гошо
49 Отговор
Всички са слуги. Не е толкова лошо.

Оценка:
-1 +1

Гост
50 Отговор
Предателите никой не ги обича Цуци,даже и враговете им!

Оценка:
-0 +5

51
Този коментар е премахнат от модератор.
ПЕНКО
52 Отговор
ПРАДУКТ ЛИ Е НА Ц РУ - ЦЪФТОК ЦЪФТОКОВ - С ПАРИТЕ НА ЦРУ ЛИ СЕ " У С РА" НА ИЗБОРИТЕ ???????????

Оценка:
-0 +3

Да бе!
53 Отговор
На всеки стана пределно ясно, още докато беше ляво м,до на Борисов, и ходеше през месец на" молитвени закуски" в Бялата черква,че си Троянския кон.Още тогава,личеше,че те приготвят да яхнеш стола на Бойко.Но " асансъора" умириса положението.И бойко беше принуден да ти тегли шута.Единствена задача пред теб е кратка.Влизане в НС,и тотално блокиране на ТП,на АЕЦ- Белене.Всичко свързано с Русия.Но ти мина лиса път! Оня- къдравия е от същото тесто.Важно е сечено! Като губи България,няма значение.

Оценка:
-0 +3

ПЛЕЩИ ГЛУПОСТИ ГЛАВАНАКА!!!
54 Отговор
ОБСЛУЖВАШЕ ИНТЕРЕСИТЕ НА ЕВРЕИТЕ ЕВРОГЕЙОВЕНЕ И САЩ!!😇😇😇

Оценка:
-0 +2

Marinov
55 Отговор
Господине, Нормалното Българите да Защитаваме амо Българските ни Интереси а не НЕЧИИ Чужди и АНТИБЪЛГАРСКИ!!! НЕНОРМАЛНОТО е да се ПРЕНЕБРЕГВАТ и ПРОДАВАТ Българските Интереси за да се ИБРИКЧИИСТВА и Обслужватат Антибългарски Интереси което мисля че Правите Вие и СИ!

Оценка:
-0 +1

Колев
56 Отговор
Много изчерпателна статия. Тя обаче е с подчертана антируска насоченост, която просто не оставя друга оценка за автора, а вече си мисля и за медита, че работи единствено против Русия. Казано по просто е платена медия, чиято задача е абсолютна манипулация, каквито според Пол Грек Роберт са 85% от американските медии. Предполага се, че медията никога няма да помести нещо извън ПРАВАТА ПЛАТЕНА ЛИНИЯ. Вярно е, че всички трябва да препечелваме за да живеем, но в живота има само две алтернативи или да летиш, или да пълзиш, или да подкрепяш истината и да не си дояждаш, или да пишеш това, което искат от теб и да правиш шкембето и сланините, които даже не са здравословни. Цюй Иоан е казап преди векове, че всяка истина се вижда по различен начин, но ако си кръстил медията си ФАКТИ трябва да се бориш за истината, както го е писал СЕНЕКА.

Коментиран от #58


Оценка:
-0 +0

Народен съд
57 Отговор

До коментар #9 от "правилнапозиция":


Колко много са били прави! Такива калинки, трябва " да се игнорират" от общественият живот!

Оценка:
-0 +0

Хаджи Хаджи Българин
58 Отговор

До коментар #56 от "Колев":


Поздравления! Независимо, на колко години си! Респект!

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


ТОП 5