Last news in Fakti

22 Април, 2021 14:17 4 039 22

Хаджигенов: Пресичаме "вечния обвиняем"

  • николай хаджигенов-
  • нпк-
  • вечен обвиняем

Не понасям идеята за безплатни правни консултации, посочи адвокатът

Хаджигенов: Пресичаме "вечния обвиняем" - 1

17 000 страници обвинителен акт КТБ за година го вкараха в съда. С този пример депутатът-адвокат Николай Хаджигенов защити пред Нова телевизия предложението за намаляване на срока за внасяне на обвинение.

"Този текст съществува, защото в нашето право има фигурата на вечния обвиняем. Вие търпите наказателна репресия. Може да умрете с това обвинение. Това е идеята, която до 2010 г. работи, след това ГЕРБ го промениха, за да върнат палката на главния прокурор. Цацаров (предишният главен прокурор Сотир Цацаров - б.р.) имаше право на законодателна инициатива", каза Хаджигенов.

Не понасям идеята за безплатни правни консултации, особено по отношение на ГЕРБ. Причината за приемане на този текст е правосъдие в европейски съд, заяви той.

Запитан дали за 300 дела, за които са извървени сложни процедури - има повдигане на обвинение, но не се внесе в съда, да отпадне цялото обвинение, юристът обясни, че няма такава опасност.

На въпрос: "Възможно ли е този срок да е в полза на обвиняемия?", Хаджигенов каза: "Ако за 2 г. не съберете доказателства, вие никога няма да ги съберете. 2 г. са много време, какво правите.".

Той отрече да е в конфликт на интереси при внасянето на тези текстове. "Когато главният прокурор има законодателна инициатива, която няма по закон... Нямам конкретни клиенти", каза Хаджигенов.

Относно възможността за гласуване по пощата, дистанционно електронно, и опасението, че то ще даде възможност гласовете от Турция да са в полза на ДПС, той даде пример Чикаго, Великобритания, където също има големи български общности. Не виждам проблем с гласовете от Турция, каза той.

Относно искането за активна регистрация, тя може да се направи и онлайн, по пощата. Според него гласуването по пощата не може да бъде подменено. Хаджигенов даде пример с вица защо няма ГМО в морето - защото трябвало всяка една риба да се хване, да се обработи с ГМО и да се пусне.

Трябва ни правителство - заради правосъдието. За всички тези престъпления МВР и прокуратурата не правят нищо, каза Хаджигенов.

Добре е това народно събрание да може да продължи нещата. Между първо и второ четене - ще се гласува текст по текст, ще има сериозни обсъждания, падна електронното обсъждане.

Политиците правят едно, казват друго, каза депутатът от 45-ото народно събрание. Репликирам Тошко Йорданов от "Има такъв народ" (ИТН) гласуваха с ГЕРБ за проекта на ИТН. Ако това означава коалиция - честито. Да се научим всички да говорим една идея по-внимателно, призова юристът.

Според него гласоподавателите ще бъдат разочаровани, ако не бъде съставено правителство. Ние сме избрани да свършим определена работа. Над 60% от българите очакват да бъде съставено правителство.

Водим неофициални разговори, продължаваме да ги водим с всички. Ако приемем, че ИТН ще върне мандата, третият мандат трябва да състави правителство, дори до края на годината. Скептичен съм, че на хората им се ходи на избори.

Патриотите ще бъдат в следващия парламент, искаме ли патриоти обратно в НС, запита той. За пръв път от 15 г. нямаме наци-партии.

"Събират се още камъни, хвърлят искри" каза Хаджигенов в отговор на въпрос може ли да се сработят с останалите партии.


Бел.ред.
Партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ" - още от първия ден на новоизбрания парламент отказа да се бори за основното си обещание - мажоритарни избори в два тура.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПатрЕотът

    17 9 Отговор
    започна се, лобизма , начин на живот на наще депутате ........

    Коментиран от #18, #21

  • 2 user

    27 9 Отговор
    Това е 1:1 с поправката Ванко 1 и пак от същите хора Манолова и Татяна Дончева. Адвокатската мафия ще изкара всички олиграси и прстъпници от затворите. Скоро хората сами на гърба ще усетят какво са направили когато организираната престъпност пак се увеличи. Когато започнат да им изчезват хубавите коли, когато започнат да ги бият на улицата мутри, че са им пресекли пътя с колата. Ние добре, за разлика от младите славитрифоновци и тези от ДБ помним отвличанията, убийствата, магистраните грабежи, ДДС измамите, рекета по митниците и т.н. Ще търсите Боко ви ама ще е късно!

    Коментиран от #17

  • 3 Ха ха

    20 1 Отговор
    Да си напрВим закон, че не се знае на 2 избори дали ще сме в парламента
  • 4 Българин

    19 3 Отговор
    Пълен нещастник

    Коментиран от #12

  • 5 Дебилчев

    9 2 Отговор
    Изпратени сте в НС да управлявате, правете правителство, който е искал да играе сценки да си беше стоял в шоуто, панаири са ни напълно излишни

    Коментиран от #13

  • 6 Мдаа

    8 1 Отговор
    НБУ-то не прощава.
  • 7 гражданин

    14 4 Отговор
    Е това ли е най-важното и първото нещо което трябва да направите? В този парламент явно единствената цел на едни е да си сложат пак шеф на ВКС и ако може и главен прокурор. На други да напълнят изпразнените партийни каси, на трети да разпределят порциите, други да докарат служебен кабинет. Бърза, бързат защото не знаят до кога ще го има това НС. А хората, хората кучета ги яли!

    Коментиран от #10

  • 8 ГЕРБ=БСП=ДПС

    6 9 Отговор
    "Ако за 2 г. не съберете доказателства, вие никога няма да ги съберете. 2 г. са много време, какво правите." Прав е Хаджигенчев, след 2 години от 3% до 10% от четящите това няма да са живи. Поради нещастен случай, болест или старост. 120 000 починали годишно на 7 млн. население е 1,7% годишна смъртност. А след 10 години 10% - 17% от обвиняемите може и са недочакат присъда.
  • 9 Бат'Бойко

    8 3 Отговор
    По голям измекяр и мастия от тоя няма. Скоро ще скрие в дупката си.
  • 10 ГЕРБ=БСП=ДПС

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "гражданин":

    Да най-важното е да се оправи ПРАВОСЪДИЕТО, за да ИМА СПРОВЕДЛИВОСТ, а не да се тероризират хора от Гешев и Цацаров. И за да може прокурори и съдии да носят отговорност за безобразията си. Другото важно е да се оправят социалните помощи за да не умират хора от глад или студ. И здравеопазването е важно, но не чак толкова. С лечение умират 3%-4% от заразените с корона вирус. Без лечение ще умират 4%-8% от заразените. Не говоря празни приказки, доказателство е това, което се случва в Танзания, където държавата отрича корона вируса. Пък Танзанийците без ЗАТВАРЯНИЯ и без лечение на коронавируса в болниците все още си ги има и на са изчезнали поради епидемията. Обзалагам се, че над 80%-90% от тежкоболните с хронични болести у нас изключая диабетиците. Ще живеят почти толкова дълго с лекарства, лекари и болници, колкото и без лекарства и лекари.

    Коментиран от #14

  • 11 Бат'Бойко

    4 5 Отговор
    Стъпки ще го сгъне като дюлгер ски метър.
  • 12 Отровното трио

    5 7 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Долу ръцете от адвоката на господин Божков, бе гербав. Каквото кажем това ще става
  • 13 Знайко

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Дебилчев":

    Дебилчев в Народното събрание се пишат ЗАКОНИТЕ и се назначават министрите. Министрите са тези, които управляват. По-важното задължение на Народното събрание е да ПИШЕ ЗАКОНИТЕ. И без Народно събрание има кой/президента/ да управлява нарича се: Служебно правителство. Ама какво се мъча да ти обяснявам, вероятно нито имаш интелекта, нито образувателната основа, за да го разбереш. Заради такива не можещи да мислят и необразовани като теб Бългория е кочина вече толкова години.

    Коментиран от #19, #20

  • 14 гражданин

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Вие сте изключително промит мозък от ДБ. Явно редовно четете Капитал и медиите на Прокопиев. Кръгът капитал си сложиха шеф на ВКС Лозан ти Панов и станаха толкова нагли, че поискаха и да сложат главен прокурор. С годините, за да има мир и държавата да върви напред Борисов умело залъгваше и двете групировки тази на Прокопиев и тази на Пеевски. За това на еднит остави прокуратурата на другите съда. За мен в момента Прокуратурата с Гешев си върши много по-добре работата в интерес на хората отколкото съда на Лозан ти Панов.

    Коментиран от #16

  • 15 СЕВЕРОЗАПАДА

    4 3 Отговор
    ТОЯ ТАКА ЩЕ СИ ПУКНЕ ГЛАДЕН С НЕГОВИТЕ РАЗБИРАНИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ПРАВНИТЕ НАУКИ. А ДАНО!
  • 16 Върши ама друг път

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "гражданин":

    Прокуратурата разследва кой е направил записите и снимките на Борисов и нищо не откри. После Борисов си призна че знае коя е Мата Хари. И за ало Ваньо си призна.
  • 17 Doni Brasko

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "user":

    Мислех че троловете са ги разпуснали. Явно още ще продължи агонията. Ти новини гледаш ли, четеш ли? Всеки ден мутрите бият по пътищата. Това си е ежедневие. Простотията ви няма край. Ама той вожда ви е прост, то вие какви дс сте?
  • 18 В Енчев

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "ПатрЕотът":

    Правосъдният министър и омбудсманката на ГЕРБ се самопровъзгласиха за активни борци срещу ГЕРБ.

    Отсъстващият от протестите шоумен обра гласовете на протеста. След което потъна в гробовно мълчание и стана първият в света изборен победител, уплашил се от победата и отрекъл се от нея.

    Единствената парламентарна опозиция на ГЕРБ бе анатемосана като статукво. Опиянена от присвоената победа и с пренаписани биографии, революционната тройка обяви бойкот на БСП.

    Тройката са пирати, превзели на абордаж дрейфаща фрегата, която едните не могат, а другите не искат да управляват. Корабът потъва, но те поливат пировата си победа.

    Маските паднаха, сценарият лъсна, но сценаристите още се крият.

    Слави Трифонов, Мая Манолова и Христо Иванов са Бермудският триъгълник на протеста, започнал с „Мутри вън“ и завършил с „Мутри вътре“.

    Следва реинкарнацията на ГЕРБ и четвърти мандат за мутрите.

    Няма смисъл от това и последната илюзия умря, в тая страна на власт е глупостта…
  • 19 Дебилчев

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Знайко":

    Твоите изхождания по темата са напълно излишни, всеки човек разбира, че в условия на пандемия и социална криза не е нормално изборния кодекс да им е nuber one на тия измекяри, всеки иска сигурност и предвидимост, което е възможно при наличие на правителство с ясна политическа отговорност, пък и суверена затова ги е пратил в НС, а иначе законите са врата в полето, байно
  • 20 57889

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Знайко":

    Пишете закони все едно до сега сме били без закони, а държавата да отива в драките, ей Гумен
  • 21 факт

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ПатрЕотът":

    лобира в полза на народа!
  • 22 Хаджиментов

    1 1 Отговор
    Светила по право казаха за този измислен адвокат, че е абсолютна калинка в тази професия и не разбира нищо.
    Освен това неговата "реформа" цели едно единствено нещо - отърваване на големи престъпници като В. Божков, Митьо Очите, Баневи, Арабаджиеви, Цв. Василев, Бобокови и т.н. от правосъдието. Тактиката му е елементарна като самия него - иска делото да се гледа най-много 2 години след повдигане на обвинението. Ясно е, че при големите престъпници делата са сложни, свъразни са със събиране на много доказателства, експертизи, съдебни поръчки до чужди страни и т.н., което отнема много повее от 2 години. При вкарване на делото в съда до две години няма да има достатъчно доказателства и престъпника ще бъде оправдан. Хитричко, нали.
    Ако съществуваше такъв закон убиецът на сестрите Белнейски нямаше да бъде наказан, убиецът на момчето от Борисовата градина от Борисовата градина щеше да бъде безапелационно оправдан, убиецът на Яна от Борисовата градина също щеше да е оправдан и т.н.
    Ясно ли е за кого работи Хаджиментов и защо са съучастници с адвокатаката на Галеви и тази на ВИС, вкарвали в Парламента подобен законопроект за отърваване на сексуални престъпници и търговци на бяла плът.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове